Dodaj do ulubionych

Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II

09.05.05, 08:55
Dziewczyny teraz ja pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo na poprzednim nie
da się już pisać. Chyba się nie obrazicie (nie proszę).
Obserwuj wątek
    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 09:00
      cześć magda, jestem ale tutaj cicho jeszcze, wszystkie dziewczynki, chyba śpią

------
      www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1
      • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 09:01
        Chyba jeszcze smacznie śpią...ciekawe kiedy kttrin przyjdzie do nas??

...(*)...
    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 09:01
      magda9948 gujazyl najlepiej pić ok. 3 dni przed spodziewaną owulacją. 3 x
      dziennie po 1 łyżce stołowej. Powiem Ci sczerze, nie jest smaczny, no ale cóż,
      wiadomo po co go pijemy, więc jakoś wchodzi....

Miłego Dnia

------
      • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 09:04
        No ja tam dzisiaj go kupię, ale mam problem, bo nie wiem kiedy mam go pić (nie
        wiem kiedy będzie u mnie teraz owu. Czy coś się stanie, jakbym go już dzisiaj
        zaczęła pić??

...(*)...
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 09:10
      dziewczyny mam pytanko, wiecie jaki jest koszt zbadania nasienia??

...(*)...
      • alexandra22 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 09:13
        Cześć dziewczynki, ja mam ten sam problem. Kompletnie nie wiem kiedy będę miała
        owu. W takim przypadku to od kiedy pić ten gujazyl?
        • jolanta8 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 09:15
          Cześć goko1 dzięki za troskę ,ale już o wiele ,wiele lepiej ,a wiesz,że
          myślałam o homeopatii??
          Ale na szczęście nie trzeba było
          Jak samopoczucie u Ciebie?
          Iza co słychać?
          Portka1 odezwij się
          kattrin czekamy na Ciebie
          • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:38
            jola, cieszę sie , że juz dużo lepiej u Ciebie, odganiaj choróbsko daleko!!!

U mnie 24 dc, temp. spadła i mimo nie wychodzących testów pozytywnych owu od
            Ewy sądzę, że to owu i jutro najpóźniej pojutrze wzrośnie tak jak zawsze po 25
            dc.
            Dzisiaj po pracy mam już popołudnie zaplanowane: najpierw obiadek, potem
            przytulanko a potem do wieczora będę leżeć z nogami w górze (mam tyłozgiecie, i
            lekarz zalecał 30 minut tak leżeć, ciekawe czy jak dłużej to większe szanse),
            hi,hi,hi.
            Ogólem samopoczucie bardzo dobrze smile)

Miłego dnia!

----
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 09:59
      Czesc moje kochane, jejku ale czytaniasmile))) Bardzo dziękuje za pamiętanie o
      mnie, jejku az sie popłakałam hihihihi normalnie.
      IZUTKU co ja czytam, no GRATULUJE!!!!!smile))))))))))))) tak bardzo sie ciesze ze
      sie udało, teraz czekamy na serduszko walące jak dzwonsmile)))))
      Jolus a jak z tym przeziebieniem, dobrze przeczytałam?? Juz lepiej?
      Tyle czytania ze wszystk mi sie pomieszło, tera juz mam nadzieje ze bede na
      bieząco hihihihsmile)))
      Co u mnie? No cóz tak sobie odpoczełam ze nie chciało mi sie wracac do
      rzeczywistosci, zapomniałam o całym świecie. Z tego co sie dzis dowiedziałam to
      jestem 13 dpo, i czekam...czuje sie świetnie i jestem pełna energiismile))))

Kochane jestescie dziewczynki bardzo bardzo i dziękuje jeszcze raz za
      pamięcsmile)))
      Buziak Kasia
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 10:32
        Kasiu nareszcie jesteś !!! urlopik sie udał ? odpoczełas ? piszesz, ze jestes
        13dpo (rozumiem, ze po owu) a ktory to dzien cyklu jesli wolno zapytac wink
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 10:38
          Kattrin w końcu jesteś...pamiętałaś o toaście w niedziele tydzień temu o
          15,00 ??- ja pamietałam hihihi (mój M się śmiał, ale pozytywnie).

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:00
            pewnie ze pamietałam, 15 niedziela hihihihi i wielki toasciksmile)))))))))))
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 10:55
      Co tu tak cicho? Ej kobitki, gdzie się ukryłyście??

...(*)...
      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:00
        Tak Ewus jestem 13 dpo owulacji i dzis hihihihi 42 dc (po raz pierwszy w życiu
        takie długi). Urlopik sie udał bardzo bardzosmile)dziekujesmile)))))))
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:01
          kattrin, czuję, że w brzuszku mieści Ci się (*)...oby,trzymam kciukasy.

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:14
            nie wiem, tempka mi spadła wiec czekamy spokojnie smile))) dobrze jest nie trza
            psucsmile))))))
            • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:18
              Cześć Wam wszystkim,
              kattrin, czy spadek tempki nie oznacza zbliżającą się @?
              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:24
                tak oznacza @
    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:29
      magda9948 - ilu dniowe masz cykle???
      • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:32
        Oj teraz po poronieniu to nie wiem jakie będą, a tak to miałam 34,35,36,37,38
        dniowe...mam nadzieje, że się skrócą.A czemu pytasz, jeśli można wiedzieć??

...(*)...
        • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:40
          pytam celem podpowiedzi kiedy masz pić Gujazyl. Moim zdaniem jak zaczniesz pić
          od 17 dc to powinno byc ok.
          Wiesz liczę to tak, ponieważ owu zazwyczaj przypada ok. 14-12 dni przed
          miesiaczką, to w ostatnich cyklach miałas ja ok.20, 21,22, 23, 24 dc.
          A robisz testy albo mierzysz temperaturę????

-----
          • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:18
            Testów nie robię, ale mierze tempkę...bardzio bym chciała, żeby cykle się w
            końcu skróciły.

...(*)...
            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:26
              magda9948 a czy masz je może w FF, czy mierzysz tak sama dla siebie i gdzieś to
              notujesz, bo jak masz to wstaw wykres lub najlepiej dwa to Ci wówczas coś
              podpowiem.

-----
              • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:35
                Goko kochana jesteś, ale ja właśńie próbuje się zalogować do FF, ale swoje
                tempki mam na swoim wykresie zaznaczone...podać Ci je może??

...(*)...
                • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:55
                  Goko, a stanie się coś, jak od dzisiaj zacznę pić guajazyl? Odpisz plizzz.

...(*)...
    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 11:46
      siuba gdzie jesteś, chciałam Cie spytać co z testami owu, czy miałas w końcu
      druga kreskę, bo ja do dzisiaj nie!!!

-----
      • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:01
        Witam Wszystkie po weekendzie smile
        Goko1 już jestem, musiałam nadrobić lekturkę z weekendu, tak się
        rozpisałyście smile
        Ja wczoraj nie robiłam testu, bo byłam na Komunii u bratanicy, a potem
        zaszaleliśmy z moim M i nie miałam już ani siły ani ochoty wyskakiwać z wyrka.
        Spróbuję dzisiaj, ale wątpię żeby coś było, choć śluzik się pojawił (i to
        spory), ale z tego co czytałam na forum ginekologicznym, to mogą być
        pozostałości po wczorajszym baraszkowaniu (często mylone ze śluzem). Poczekam
        do wieczorka na rozwój wydarzeń i ok. 18 zrobię test owu (wtedy napiszę co i
        jak).
        • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:07
          U mnie w 14 dc był skok tempki ( z 36,0 na 36,3)
          15 dc - 36,1 (test owu - trochę widoczna kreska, ale nie była mocna tak jak
          zwykle)
          16 dc - 36,0 (słabiutka kreska na teście owu, ale to może przez to że piłam na
          40 min przed testowankiem, więc może był wiarygodny)
          17 dc - 36,2 (bardzo słaba kreska, ja ją, ale ktoś inny chyba by jej nie
          zauważył, no ale gapulka ze mnie bo znowu piłam na 1h przed testowaniem, więc
          test może być niewiarygodny)
          18 dc - 36,0 (nie testowałam)
          19 dc - 36,0 (dzisiejszy dzień, zatestuję wieczorem)
          • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:14
            Izuś z tą nauką to rozumiem Cię bardzo bardzo dobrze, mi została końcówka
            pisania pracy magisterskiej i nie mogę się zmusić, żeby siąść i zakończyć to
            wreszcie, ale dzisiaj już muszę)

joalnta8 - fajnie, że czujesz się już lepiej.

Kattrin - witaj po urlopiku. A ja już chyba wiem, która będzie następna po
            izutku. smile Niech się stanie, trzymam kciuki.

Jak tak dalej pójdzie to zostanę sama na tym forum, jako jedyna nie
            zafasolkowana. Dziewczyny działajcie, ja zacznę w przyszłym cyklu, mam nadzieję
            że uda mi suię z monitoringiem.
            Jeśli wiecie, to napiszcie czy monitoring można wykonać w ramach Narodowego
            Funduszu Zdrowia czy też trzeba za to płacić (jeśli tak to ile). Z góry
            dziękuję i życzę miłego dzionka. Idę pisać, ale będę tu zaglądać co jakiś czas.
            Pa pa

• edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:20
              Też jestem ciekawa jak to jest z tym monitoringiem, mając nieregularne cykle.
              To znaczy, że trzeba chodzić po kilka razy w miesiącu (co się wiąże z niezłą
              kasą) i wyczekiwaniu na owulację? Może to jest jednorazowy koszt np. 100 zł a
              idziesz 3 razy? Hmmm... jakoś tego nie rozumiem, a przydałoby się to pojąć bo
              też chcę się udać na coś takiego. Bo jak zajść w ciążę, skoro nie wiadomo kiedy
              owulacja? Nie da się, chyba że codziennie przytulając, co zresztą też możliwe
              nie jest sad
              • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:35
                Monitorowanie jajeczkowania nie jest platne, bo jest refundowane z NFZ.

...(*)...
                • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:41
                  Idąc do prywatnego baginetu nie płaci się za monitoring, bo jeszcze nie
                  widziałam państwowego gabinetu wyposażonego w USG?
                  • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:44
                    Za prywatne monitorowanie się płaci- to wiadomo, ale np w szpitalu robią, no i
                    w państwowych gabinetach- za te się nie płaci.

...(*)...
              • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 13:41
                Cześć Edyta
                Myslę że monitoring cyklu nie kosztuje aż 100 zł. (mam nadzieję), nie wiem czy
                dobrze zakodowałam, ale coś mi się o uszy obiło, że 30 zł. Niestyty przy
                nieregularnych cyklach trzeba liczyć się z większymi wydatkami, aczkolwiek przy
                pierwszej wizycie będzie wiadomo kiedy najprawdopodobniej będzie owu i bliżej
                tego terminu trzeba będzie trochę pochodzić na monitoring.
                • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 14:00
                  Dzięki siuba, muszę coś pomyśleć jak to zrobić.
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 12:59
      Ale się zrobiło cicho..uuu.

...(*)...
      • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 13:43
        magda9948 to fajnie, że jest refundowane to monitorowanie, ale napisz proszę
        czy trzeba mieć skierowanie od gina czy można zapisać się samemu bez tego.
        • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 13:55
          kurcze nie nadążam dzisiaj za Wami bo mam kupe roboty smile))
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 14:08
          siuba, to jest różnie, lepiej rzebyś miała skierowanie od swojego gina, ale
          możesz się spytać w szpitalu u Cibie, jak to jest.

...(*)...
          • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:16
            magda9948- moim zdaniem jeszcze za wcześnie na gujazyl, wpadnę wieczorkiem to
            może pogadamy, dzisiaj strasznie dużo pracy się zrobiło, a zaraz śmigam do
            domku, na obiadek i przytulankosmile

wiesz ten gujazyl rozrzedza wydzieliny, nie jest chyba za zdrowy po składzie
            widząc, bierz na razie póki co wiesiołek.

uciekam, sorki, odezwę sie dzisiaj wieczorkiem, pa
        • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 14:18
          Masz już ten poradnik, bo mogę Ci wysłać.
        • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 14:18
          Masz już ten poradnik, bo mogę Ci wysłać.
          • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 14:43
            Edyta, wyślij go, bo nie mam. dzięki z góry.
            Madzia, amsz rację idę do ginki, niech mi da skierowanie
            • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 14:55
              Już wysłane, sprawdź proszę pocztę czy doszło.
              • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:04
                Dzięki Edytko, doszło. Poszukam jakiś wskazówek, może coś wypatrzę.
                • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:28
                  Dziewczynki jestescie jeszcze ? , bo mam problem. Mianowicie do tej pory cykle
                  mialam regularnie co 29-30 dni. jednak cykl kwietniowy sie wydluzyl (34 dni)-
                  być może od luteiny. mam juz testy owu i nie wiem kiedy zaczac je robic.
                  wprawdzie dzisiaj dopiero 7 dc ale jestem z tych co martwia sie na zapas wink
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:30
                    ja bym pierwszy zrobiła 10 dc, jesli nic nie bedzie to 12 itd. ale nie wiem czy
                    dobrze... moze bardziej doswiadczone dziewczynki lepiej Ci doradzasmile)))
                    Ewus Ty sie lepiej nie martw i zadnego zapasu zmartiweń prosze!! nie wolno w
                    tym pieknym czasiesmile))), a najlepiej przytulac sie co dwa dni juz od 9 dc i
                    bedzie coolsmile))
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:27
      ale teraz po raz pierwszy ja musze Was słonka gonic hihihihiismile))
      musze przeciez byc na czasiesmile moja tempka staneła na tym samym poziomie od
      wczoraj i nie spada, zobaczymy jak bedzie jutro, wg moich owulacji to powinnam
      jutro dostac @@, dobrze ze mierze sobie tempke to jak jutro spadnie jeszzce to
      juz bede pewna ale jak nie to strzele sobie w główke hihihihihihismile))
      a której to teraz kibicujemy?? kto najblizej celu??
      buziak Kasia
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:29
        kaska teraz to ja kibicuje Tobie!!!!
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:32
          po tym cyklu to ja mam juz dosc, hihihiihii a kibicowac mi to juz za późno smile)
          teraz te które wiedzą kiedy owu byłasmile))))
          ja sie nastawiam na majsmile)) na terazsmile))
        • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:32
          kasiu piszesz, że co drugi dzien, od 9 dc, no to od srody biore w obroty mojego
          M he he super!!!
          • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:35
            Dziewczynki ja juz sie dzis zegnam, bo musze wczesniej wyjsc z pracy a wiec
            BUUUUUUUUUUUziaki i do jutra smile))))))))))
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:37
            tak zabieraj sie do działania i od srody ja trzymam kciukasysmile))
            fala sie zaczeła od Izutka, teraz wszystkie po koleismile)))
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:39
            ja tez sie juz zbieram do domciu papasmile))
            • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 15:48
              No no, widzę że nie próżnujecie. Izutek, a teraz Kattrin za nią się szykuje. A
              następna która będzie?. Ja raczej odpadam, ten cykl jakiś taki dziwny, może to
              przez te moje nocne ślęczenie nad książkami. Ani normalnego śluzu, ani
              normalnego wyniku testu owu (zrobię dzisiaj za godzinę, nie będę czekać do 18).
              Ale marnie to widzę, dziś 19dc, a w 13dc pływałam w białym śluzie (nie wiem co
              jest grane), teraz też przez resztę dni mam taki białawy, ale jest go mniej niż
              wtedy. Czekam na (*), ale pewnie będzie @
              • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 19:29
                siuba - mój test dzisiaj też nie wyszedł, tzn. znów negatywny.

co do śluzu to ostatnio w FF wyczytałam, że u niektórych kobiet w czasie owu
                może być biały (czyli nie zawsze musi byc przeźroczysty) może ten biały w 13 dc
                wskazywał owu.

---------
              • izutek Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 19:36
                czsc dziewczynki,
                ja dopiero do domu wrocilam... buu.. zmeczona..
                ale nic to! jest ok... zaliczylam pierwszy egzamin w sobote... jescze 3 sad nie
                wiem czy damz rade.. bo cieko z tym wszystkim - nowa praca, sesja i chec nie
                przemeczania sie, zeby dzidziusiowi bylo dobrze! takze, jakby co - to spokojnie
                moge cos przelozyc na sesje wrzesniowa.. po co sie bede zabijac?! kata nad soba
                nie mam i nikt mi czasu nie odlicza - nie? podejde do temau na spokojnie!
                w racy juz zaczynam lapac temat - jet fajnie, ale jeszcze trudno... no, ale nie
                od razu wszystko!
                Jola, ciesze sie, ze juz lepiej, ale wylecz si do konca, bo najgorzej to
                przeziebic niedoleczona grype! takze uwazaj na siebie Kochana! smile

a ja wam zycze takiego widoku jak sama dzisiaj zobaczylam! kupila test quick
                vue, zeby sie upewnic, ze on(a) wciaz tam jest.. wiem.. juz sie wstydze.. ale -
                krecha testowa - ktora pojawila sie momentalnie jeszcze wczesniej od kontrolnej
                byla po prostu bordowa nie rozowa smile i taka gybasna, ze szok!!! smile)))
                dziwczynki, bedzie dobrze - ja to wiem! smile jeszcze roche obaw jest - wiadomo,
                ale iegy wczesniej nie widziaam takiego testu - i to o 19:00...

a co u portki? jak sie miewa?

buziaki!
                • emania29 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 21:38
                  cześc dziewczynki
                  zaczynam już chodzić narazie tylko po domku ale czuje się lepiej i od dawna nie
                  było plamień smile))))) Natomiast od 2 dni wymiotuje wieczorami to jest okropne
                  fuuu. Wcześniej mnie tylko mdliło i pomagało jak coś przegryzłam a teraz no cóż
                  męczarnia fuu fuu fuu.... zastanówcie się w co się pakujecie w ciąży nie ma
                  lekko wink no to oczywiście żart czego się nie robi dla dzidziusia jeśli ma być
                  zdrowe to moge tak straszyć kibelek non stop bee...
                  • emania29 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 21:43
                    Wyczówam wielkie staranka dlatego tu tak pusto!!!!!!!!zajeździcie biedaków smile
                    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 22:33
                      witaj emania29 fajnie, że już lepiej sie czujeszsmile

tak staranka trwają wink, tzn. ja dzisiaj już po smile))

----
                      • izutek Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 09.05.05, 22:59
                        emania, fajnie, ze juz lepiej smile to Ty cały czas na zwolnieniu jesteś?

goko - no - starania majowe - to pewniak! wink
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 07:59
      cześć kobietki...co tam dzisiaj u Was słychać..widzę, że u nie których staranka
      były...oj zazdroszczę, bo ja czekam do śluziku (oby był gut) i zaczynam działać.

...(*)...
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 08:28
        cześć Kobietki!!!
        niektore pewnie wymeczone po wczorajszych starankach he he smile)
        Madziu ja tez czekam na sluzik i ostro biore sie do dzialania ale u mnie
        dopiero 8 dc. Kasia wczoraj pisala, zeby od 9 dc przytulac sie co drugi dzien
        ale niestety M w delegacji wiec musze sie wstrzymac do powrotu
      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 08:31
        ja czekam na @ wlasnie, juz zaopatrzona we wszystko co potrzebnesmile))
        tempka spadła tragicznie o 4 kreski wiec, dzis najpóźniej w nocy zacznę nowy
        cykl.
        Własnie i teraz mam pytanka: narazie przez tydzien daje na luz, nieh porządnie
        skończy sie @@, odpoczne od mierzenia tempki ze 4 dni, a potem czekam na spadek
        i skok tempki. Ale powiedzcie jak tempka skoczy to juz jest po owulacji?? jak
        to wygląda?? Testy tez oczywiscie bede robic zaczne 14 dc i zobaczymy co sie
        pokarze. Jak sie wezmiemy w karby to wszystkie dogonimy Izutka hihihiihsmile)))) i
        stworzymy watek na ciezarowym forum smile))))

Podpowiedzcie prosze tylko z tą tempką jak to sie ma do owulacji.

@@ przychodz jak najszybciejsmile) bo chce zacząc od nowa hihihi.
        Jedyna pozytywna rzecz to wiem ile trwa moja Faza Lutealna - 13 dni, to chyba
        dobrze?

Buziaki i kochane moje starające sie i ciezaroweczki promyczki słoneczka dla
        WASsmile)Kasia
    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 08:49
      cześć dziewczynki!
      chyba nabawiłam się bezsenności smile, poszłam strasznie późno spać, bo w ogóle mi
      się nie chciało spać (pewnie przez to, że z tymi nogami w górze po południu
      zasnęłam, hi,hi), a obudziłam sie już nad ranem, koło 5 i tak się przewracałam,
      nawet temp. zmierzyłam i najpierw widziałam 36,1, potem ok. 6:20 już widziałam
      36.7 i w końcu już nie wiem, czy źle spojrzałam, czy co, nieważne, zaznaczyłam
      36.7, bo z łóżka sie nie ruszałam, nie wiem czy dzisiejsza tempka jest
      wiarygodna, zobaczymy jutro.

Starania trwają i jeszcze dzisiaj wieczorkiem mam nadzieję, żę będą, nie chcę
      odpuścić okazji, bo będę potem żałować, że nie było.

Właśnie Kasiu pytasz o te owulacje, skoki itp., u mnie w tym cyklu było tak jak
      na wykresie (spójrz poniżej), owu jeszcze nie zaznaczona, bo testy nie
      wychodziły w ogóle pozytywne, własnie muszę napisać w tej sprawie do Ewy, bo
      bardzo mnie to ciekawi, czemu ani jeden nie wyszedł. Dzisiaj tez zrobię tak dla
      kontroli, ale pewnie nie wyjdzie.

u mnie 25 dc (ja sądzę, że jest po owu - tak mi coś wychodzi też po badaniu
      szyjki, mimo, że pierwszy cykl ją badam, więc żadnego doświadczenia w tej
      dziedzinie nie mam)

Miłego Dniasmile
      ----
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 08:58
      Dziewczyny, chyba ja już całkiem zgłupiałam...wczoraj wieczorem i dzisiaj rano
      wypiłam po 1 łyżce stałowej gujazylu (ale świństwo)-pisałam do Ewy i okazało
      się , że jeszcze mam tego neie pić...to kiedy w końcu mam to pić, wiem, wiem,
      że 3 dni przed owu, ale ja naprawde nie wiem i nie przypuszczam kiedy będę
      miała owu...pomóżcie kobietki, liczę na Was. dzisiaj mój 12 dc.

...(*)...
      • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:08
        madziu uparta jesteś!!!, pisałam Ci, że za wcześnie, zacznij pić koło 17-18 dc.
        Ty masz za długie cykle, żeby teraz pić, owu występuje 12-14 dni przed kolejną
        miesiączką, oblicz średnią z ostatnich cykli.

-----
        • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:11
          magda9948 a więc tak Twoja średnia z oststnich cykli to 36 dni. (to prawie tak
          jak moja), a więc na razie łykaj wiesiołek 3xdz po 2 tabl. (czyli 6 dziennie).
          a od ok. 20 dc. zacznij pić gujazyl.

----
          • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:15
            Goko skarbie, ja nie mogę powiedzieć jakie długie teraz będę miała cykle, bo
            mogą się ona skrócić, po poronieniu i dlatego ten miesiąc jest u mnie taki
            rozbity...i szaleję troche, bo sama nie wiem jak to będzie.

...(*)...
            • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:17
              Goko, ja biorę wiesiołek 2x dziennie po 2 tabletki- tak mi Ewa zaleciła...a
              guajazyl będę łykała od 20 dc- tak jak mówisz...dzięki.

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:17
            o co chodzi z tym gujazylem?? Powiedzcie?
            Ja to nie wiem mojej sredniej cyklowej, ale przynajmniej wiem ile trwa moja
            faza poowulacyjna. Jak obliczyc ta srednią??
            Goko czyli raczej przytulac sie normalnie nie patrząc na tempke, zeby nie
            przegapic?
            Buziak
            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:25
              kattrin1 - tak myślę, że przytulać sie nie zwracając tak wielkiej uwagi na
              temp. (z ta temperatura róznie może być), lepiej na inne objawy typu śluzik.

magda9948 - ta decyzja jest słuszna, teraz wiesiołek, gujazyl od 20dc.

Miłego Dnia
              ----
            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:28
              kattrin1 - Gujzayl to syrop (bez recepty) rozrzedzający wydzielinę (stosowany
              przy kaszlu, ale polecany również przy zbyt gęstym śluzie itp, podobno wspomaga
              okres płodny rozrzedzając śluz, dzięki czemu chłopaczki mogą szybciej i łatwiej
              dotrzeć gdzie trzeba)

----
            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:37
              ale ja jestem dzisiaj zakręcona, nie napisałam Ci wszystkiego.

ten syrop pije się tak około 2-3 dni przed zblizającą się owulacją.

średnia np. z pół roku, dodaj długości cykli do siebie i podziel przez 6 (przez
              pół roku),
              PRZYKŁAD magda9948 (Madziu nie obraź się, chce to Kasi wytłumaczyć na Twoim
              przykładzie)
              np. magda 9948 - miała ostatnie cykle: 34,35,36,37,38 dniowe, wszystko zsumuj
              34+35+36+37+38=180, podziel to przez ilość miesięcy, czyli 5 (bo Magda podała
              cykle tylko!, albo aż! z 5 m-cy).
              180:5=36 (36 - to jest jej średnia cyklu).

A jak znasz długość ostatniej fazy, to odejmij od otrzymanej liczby i wyjdzie
              kiedy mniej więcej masz owu.
              magda9948 nie wie kiedy była owu w ostatnich cyklach, więc odejmujemy 14
              (książkowa faza - podobno stała), chociaż różnie to bywa, może być 12, jak bym
              zobaczyła jej wykresy to bym wiedziała ile dni wynosi ostatnia faza.
              No więc po odjęciu od 36- 14 dni= 22 dc to byłaby owulacja. No chyba, że minus
              12 (faza ma naprawdę różne długości, między 10 a 14) to 24 dc.
              Wiesz różnie to może być, ale gdzieś w tych granicach 22-24dc.

kapujesz coś z tego, bo chyba namotałam nieźle

-----
              • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:42
                Goko nie, nie obrażam sie...nawet się cieszę, że na mojim przykładzie to
                pokazałaś...dzięki Ci za wszystko...jesteście siuper kochane kobitki.

...(*)...
              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:43
                moje cykle to 31,31,38,29,42, czyli srednia wychodzi 34 mniej wiecej? tak
                dobrze obliczam?? czyli owulacja jest ok 20-21 dc??
                Jeli bym piła gujazyl to mam zacząc ok 18-19 dc??
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:49
      Goko, jest może taka możliwość, zebym podała Ci swoje tempki, a ty, żebyś je
      umieściła na wykresie programu FF...Jst to możliwe czy nie?

...(*)...
      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:51
        a Madziu Ty sie nie mozesz zarejestrowac? Ten FF to świetny programik
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:52
          wiem, że jest świetny...próbowałam od środy i nic z tego. Wczoraj męczyłam się
          ze swoją bratową ona chciała się zalogować na siebie i też nic z tego.

...(*)...
          • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 09:56
            Cześć dziewczynki,
            troszkę skomplikowany ten program (szkoda, że nie ma wersji polskiej), a jeśli
            chcesz się zarejestrować na komputerze firmowym, to faktycznie może Ci się to
            nie udać. kattrin, mamy podobne cykle, czyli rozregulowane, cieszę się bo nie
            jestem sama smile, ale niedobra jestem.
            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:08
              hihihihi a nie ma sprawy, zawsze to dobrze wiedziec ze nie jest sie samymsmile))
              A kiedy Ty masz owulacje??
              • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:12
                Szczerze powiem, że nie wiem. Przy moich cyklach to już niczego pewna nie
                jestem.
                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:19
                  ja nie wiem czy dobrze obliczyłam ale jesli tak to owulacje mam jakos ok 20-21
                  dc, wiec przytulanie na maxa od 15-23 dc co dwa dni i zobaczymy co bedzie.
                  Testy zaczne robic 14 dc i patrzec na sluzik, a reszta w rekach "Goscia z
                  Góry"smile))
                  • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:24
                    W tym cyklu nie zauważyłam śluzu płodnego, więc pewnie był bezowulacyjny. Od
                    tygodnia boli mnie brzuch jak na @ a jej nie ma buuuuuuu, pewnie znowu pojawi
                    się później. Ostatnio miałam 26 dniowy cykl, teraz już 29dc i cisza a ciągle
                    mnie pobolewa brzuch, już tak od 2 tygodni. Sama nie wiem co jest grane. Pewnie
                    jak zwykle się spóźni, kiedyś miałam 40dc, wcześniej znowu 35 i tak to jets
                    różnie z tym.
                    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:34
                      ale numer, wiecie co ja tu czekam na @@ a tu zamiast niej sluz przezroczysty,
                      strasznie duzo ze mnie wypłyneło (sorki za stwierdzenie), czy mój organizm nie
                      dostał szaleju??? A tempak przeciez juz 36,5, spadła z 36,9 wiec @@ powinna byc
                      juz juz, a nie sluz przezroczysto-wodnisty.
                      hahaha i jak tu nie oszalec hihihihiii,
                      a z tymi cyklami to ja sie zatanawiam czy mój orgaznim nie dochodzi poprostu
                      powoli do siebie, ja jade na bromergonie i powinien mi sie wyregulowac, moze u
                      mnie to troche trwa i nastepne cykle juz bedą normalne, licze na to bardzosmile)
                      Edytko a ile sie Ty juz starasz?
                      • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:38
                        Kattrin, weteranką to ja nie jestem, to mój 1 cykl starań, ale nawet gdyby to
                        był 6 to i tak bym miała wątpliwości czy się uda. Martwią mnie moje cykle i jak
                        co miesiąc czekam na @. Odnośnie śluzu, to taki pojawi mi się około 3 dni przed
                        @ też nie wiem czemu tak jest, ale może to normalne? Jak tylko pojawi się @ to
                        około 12 dc uciekam do lekarza, by się mną dobrze zaopiekował smile
                • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:32
                  kattrin1- ja bym przyjęła przy Twoich cyklach 32 (dobrze to wyliczyłaś, ale ja
                  bym ostatnim cyklem się nie sugerowała - był strasznie długi) omijając go
                  średnia wynosi 32, jaka długa masz ostatnią fazę????

magda9948 - spróbuj zarejestrować się w programie, ale w inny sposób:

1. najpierw przepisz sobie adres na kartkę www. fertilityfriend. com
                  (specjalnie wstawiłam wolne miejsca, Ty przepisz ciągiem, no chyba, że
                  pamietasz go

2. wejdź w panel sterowania i opcje internetowe, i po kolei:

2a) "TYMCZASOWE PLIKI INTERNETOWE" i tataj kliknij "usuń pliki" (zaznacz
                  również "usuń całą zawartość offline") i "usuń pliki coockie" , może to chwilkę
                  potrwać....(cierpliwie czekaj)

2b)"HISTORIA" kliknij na "wyczyść historię"

3. teraz najlepiej wyłącz komputer i włącz ponownie

4. w wyszukiwarce wpisz adres do FF (WPISZ RĘCZNIE NIE KOPIUJ)

i teraz spróbuj się zalogować (ale użyj najlepiej konta i loginu, którego
                  jeszcze nie wpisywałaś do ff)(ZRÓB TO TYLKO RAZ, jeżeli sie nie uda, to
                  operacje trzeba robić od nowa, na maila zwrotnego czekałam oststnio 1h i 1
                  dzień (bo tak mi zależało, że zalogowałam się dwa razy)

ten program pamięta sporo rzeczy, więc nie daje nic zmiana konta itp, trzeba
                  wyrzucić mu wszystko z pamięci związane z FF.

Czekam na wieści po tych operacjach, gdybyś miała pytania wal od razu, zaglądam
                  dzisiaj często

Powodzenia
                  ----
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:35
                    Goko moja ostania faza trwa 13 dni smile) przynajmniej tego jestem pewna, z moich
                    3 cykli tak wynika, równe 13 dni wysokiej tempki i zawsze @@.
                    Czyli jak mam liczec powiedz prosze...
                    Dziekuje z górysmile))
                  • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:36
                    cześć edyta0 - może warto pomyśleć o wiesiołku lub gujazylu przed owulacją,
                    pomocny na śluz.
                    wiesiołek od 1 dc 3x2 tabl. dziennie do czasu wystapienia owulacji (potem nie -
                    bo powoduje skurcze macicy)
                    gujazyl 3 dni przed owu na rozrzedzenie śluzu.
                    ten cykl nie musiał być bezowulacyjny, mierzyłaś temperaturę?, mogłaś nie
                    zauważyć śluzu, najwięcej go przy szyjce (jeżeli ktoś bada), a tam już nasz
                    wzrok nie sięga sad

-----
                    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:39
                      kattrin1- to w takim razie owu koło 19 dc. (czyli dobrze liczyłaś).32-13=19
                      przyjmując tematen długi cykl 21 dc, czyli powinnaś owu mieć pomiedzy 19-21 dc.
                      Gujazyl najlepiej ok. 17 dc.

a co do śluzu- to mi sie taki śluz (jak owu) zdarzał przed @- nigdy nie miałaś
                      przed @.

-----
                      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:46
                        nie nidgy, zawsze był biały gesty, strasznie kleisty,ale nigdy taki wodnisty i
                        przezroczysty.... moze poprsotu cos sie poprzekrecało...
                        • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:47
                          za duzo tych wątków gubie się, kattrin masz wykres???

----
                          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:49
                            juz dajesmile) www2.fertilityfriend.com/home/98970

Goko co myslisz???
                            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:54
                              szczerze, nie ma mnie tu już smile)))

jedna nogą stąd wyszłam, musze trochę dzisiaj popracować!!!...

ale kattrin1 moim zdaniem owu 28-29 dc, a dzisiaj lub jutro spodziewaj się @
                              (temperatura leci na łeb na szyję, nie będę Ci robić nadziei na ten cykl, bo
                              jej tu nie widzę, po co mam Cię nakręcać, ból po takim oszukiwaniu siebie jest
                              wiekszy, taką zasadę mam na ten i następne cykle i się nie ugnę!) i zaczynaj
                              nowy cykl starań z wiesiołkiem, gujazylem, itp.

----
                              • kattrin1 Dziekuje Goko:))))) n/t 10.05.05, 10:56

• edyta0 Re: Dziekuje Goko:))))) n/t 10.05.05, 11:00
                                  Nie rozumiem, czemu owulację miałaś 28-29 a juz za 2 dni masz mieć @....
                                  hmmmm...
                                  • kattrin1 Edytko:)) 10.05.05, 11:10
                                    owulacje miałam 28-29 dc dodac 13 dni fazy poowulacyjnej i @@ dostaje 42 dcsmile))
                                    takie sa obliczenia. A co bys chciała jeszcze wiedziec?
                                    • edyta0 Re: Edytko:)) 10.05.05, 11:17
                                      Acha, czyli teraz liczysz na dłuższy cykl. Już rozumiem, przepraszam, ale nie
                                      jestem zbyt lotna w tych wykresach. Może zgłoszę się do Ginko o objaśnienie ich
                                      na moim przykładzie to gdzieś tak za miesiąc smile
                              • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:57
                                siuba, przepraszam odezwę się, w wolnej chwili wrzucę Ci to w wykres i zobaczę,
                                tylko daj mi troche czasu, bo jak tak dalej pójdzie to mnie zwolnia z pracy!!

a co do FF to ściągnij najlepiej sobie jakis translator na komputer, bedzie
                                łatwiej (ja tak robię)kopiuję, wrzucam, tłumacze i ok smile

odezwę się później dziewczynki, pa,pa
                                ----
                      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:47
                        dziekuje za pokierowanie smile)) mniej wiecej wiem kiedy zaczac działacsmile))
                    • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:42
                      Dopiero zaczynam mierzyć temperaturkę od tego cyklu nowego, jak tylko pojawi
                      się @. Chcę bliżej poznać swój organizm i zachowanie jego, nie być taką ciemną
                      masą jak do tej pory. O wiesiołku słyszałam i zamierzam zakupić, co do
                      syropu... to chyba go nie zastosuję. Temperaturka przez 5 ostatnich dni była
                      37, ale wczoraj spadła do 36, dzisiaj miałam 36,5, więc może dostanę lada
                      moment tego @. Ale zastanawiam się, bo czytałam gdzieś że dziewczyna była w
                      ciąży a pomimo tego w 21 dc spadła jest tempa tak około 36.8 a potem wzrosła.
                      Nie tyczy się to do mnie,a le czy nie wydaje się do dziwne.
                      • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:47
                        edyta0 - to nie jest dziwne, tak wygląda proces zagnieżdżania temperatura
                        wówczas się obniża, u niektórych w 7 u niektórych w 10 dniu po owu, granica
                        zagnieżdżania przypada na dni po owu chyba 7-10 lub 5-10 dpo.

----
                        • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:53
                          Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale skoro owulacja mogła być u mnie 20dc i
                          proces zagnieżdżenia jest 7-10, czyli teraz powinnam mieć spadek i mam, ale czy
                          on nie jest równoznaczny z nadejściem @? tylko się nie nakręcać, nie nakręcać,
                          nie nakręcać... smile
                      • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:03
                        kattrin, ten przezroczysty (galaretowaty)śluzik u mnie jest na 2-3 dni przed @.

...(*)...
                        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:12
                          ja nie mam galaretowego tylko wodniasty, ale mniejsza o wiekszosc, niech sie
                          zaczyna nastepny cykl bo chce sie juz zacząc staracsmile)))
                          jejku jak fajnie ze jestesciesmile)))
            • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:36
              Witam smile
              Wyczytałam na forum ginekologicznym, że cykle które róznią się od siebie
              długością do 7 dni uważane są za regularne, te do 20 dni różnicy na średnio
              regularne, dopiero powyżej 20 dni różnicy między cyklami za nieregularne. Szok,
              a ja się przejmowałam 4 - 5 dniami różnicy.
              Wiecie co zauważyłam, że jak zaczęłam mierzyć tempkę i obserwować cykle, to one
              mi się bardzo skróciły, kiedyś trwały ponad 35 dni, czasem nawet do 40 dni, a
              teraz ostatnio miałam 20 dni, 32 i 26 dni.
              Dwa ostatnie cykle są jakieś takie dziwne, tempka niska od 35,9 do 36,4. A
              teraz mam 20 dzień cyklu i tempkę 36,2

goko1 myślisz, że owu mogła być w 13 dniu? Ja już głupieję, może to wszystko
              przez te nieprzespane noce. A śluz zawsze był książkowy, a teraz biały, może
              tak się zdarzyć? To mogłoby tłumaczyc te jasne kreski na teście owu od 15 dnia.
              Ale jedno mnie zastanawia dlaczego tak długo je widać, wczoraj 19dc zrobiłam
              wieczorem test owu i znowu pokazały się dwie kreski jaśniejsze niż testowa ale
              o takim natężeniu jak w 15 dc. Nie wiem co jest grane, nigdy mi tak długo nie
              wychodziły. Ja chyba przegapiłam owu, choć jakieś tam marne szanse są bo
              staranka były w 13 dc, ale ja się nastawiałam na owu w 17dc, więc
              powstrzymywaliśmy się i kolejne przytulanko było w 18dc. No to chyba już
              pozamiatane, przerąbałam cykl, ale te testy mnie trochę dziwią. Nie wiem co
              myśleć.

emania29 - dobrze że już możesz chodzić, chociaż to dobre smile

• goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:42
                siuba79 masz wkres, tak myślę, że owu mogła byc w 13 dc. (Twoja średnia z
                oststnich 3 m-cy to 26 dniowy cykl).

ale to tylko moje wyliczenia, nic napewno.

-----
              • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:43
                siuba79 a co do dzisiejszej tempki, to nie chce nic sugerować, ale ok. 7 dnia
                od owu zagnieżdża się jajeczko i temp. może wówczas spaść w dół.

ale pamiętaj nie nakręcamy się w tym cyklu!!!! obiecałaś

----
                • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:53
                  goko jasne, że się nie nakręcam, choć byłoby super, bo zupełnie
                  niespodziewanie, wręcz spisałam na straty ten cykl. To by była naprawdę ogromna
                  niespodzianka. Wykres mam ale tylko na kartce, na FF jeszcze się nie logowałam,
                  bo trochę mnie zniechęcił ten j. angielski bo trzeba poświęcić trochę czasu na
                  zapoznanie się z tym, ale jak tylko dobrnę do końca z moją pracą magisterską,
                  to spróbuję coś zadziałać.
                  Podam Ci teraz moja tempkę, może to wystarczy narazie:
                  1dc - 36,2
                  2dc - 36,1
                  3dc - nie mierzyłam
                  4dc - 36,2
                  5dc - 36,0
                  6dc - 36,1
                  7dc - 36,2
                  8dc - 36,2
                  9dc - 36,0
                  10dc - 35,9
                  11dc - 36,1
                  12dc - 36,0
                  13dc - 36,0
                  14dc - 36,3
                  15dc - 36,1
                  16dc - 36,0
                  17dc - 36,2
                  18dc - 36,0
                  19dc - 36,0
                  20dc - 36,2

Sama widzisz, że moje tempki skaczą sobie jak chcą, a tan śluzik biały od 13 do
                  15dc bardzo bardzo dużo, przy czym apogeum osiągnął w 14 dc (może to wtedy była
                  owu?)
                  • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:56
                    goko oto długości moich ostatnich cykli:
                    31,43,35,30,34,43,20,32,26
                    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 10:59
                      siuba średnia 32-33, jak długa ostatnia faza

odpowiem później, nie zapomnę wrócę, ale dajcie mi trochę czasu, muszę sie
                      uporać z moja pracą

----
                      • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:08
                        Szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia. Mierzę tempkę dopiero od 3
                        cykli, w pierwszym cyklu wyższe tempki tylko 8 dni (w 21dc dostałam@), potem
                        jeden cykl nie mierzyłam, bo byłam strasznie zła i odpuściłam sobie, a później
                        znów wróciła do mierzenia tempki i na moje oko faza tych wyższych temperatur to
                        9 dni, no i teraz ten cykl. Zatem jak widzisz chyba nie mam co się nastawiać,
                        bo faza ciałka żółtego trwa u mnie za krótko (z tego co się zdążyłam
                        zorintować). Zobaczę co będzie w tym cyklu i idę do ginka, siostra miała
                        dzisiaj nas umówić, więc czekam na wizytę.
                        • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:15
                          siuba79 spróbuj wrzucić wszystkie temperetury i cykle do FF (i najlepiej
                          wydrukuj i pokaż lekarzowi- bardzo pomocne)

magda9948- musisz sie zarejestrowac na nowo całkowicie login i hasło, tylko
                          pamiętaj o wyczyszczeniu hirtoriii itp. o czym Ci pisałam!!!

nie ma mnie tu już (ale wróce później), papatki

----
    • magda9948 Goko..nie daje rady 10.05.05, 11:10
      Goko nie wiem, jak mam się zalogować...przeciez nie mam "password". Chyba, że
      mam podać od nowa "user name" i "mail" ??.

...(*)...
      • kattrin1 Re: Goko..nie daje rady 10.05.05, 11:14
        Madziu password to hasło, które musisz sobie wymyslec i sama wpisac smile)
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:24
      dziewczynki kochane a moze zrobimy małą statystykę dla nas, która w jakim dniu
      cyklu, kiedy staranka i termin @ lub (*)??
      Co Wy na to, posty Nasza statystyka, lub lista, były by tylko o tym i wiadomo
      by było co u kogo jest??
      Jak myslcie??
      Buziak Kasia
      • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:36
        Nie ma sprawy Kattrin, tylko wyznacz mi owulację smile)))))))
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:40
          dawaj swoje cykle najepiej 5 ostatnich i ile trwa Twoja faza lutealna czyli
          mniej wiecej po ilu dniach od owu dostajesz @@, a obliczymy hihihihismile))
          Mądrala ze mnie teraz jak wiec hihihiihihi
          • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:48
            35,33,34,40,26, niestety fazy lutealnej nie znam, bo nie wiem kiedy mam
            owulację smile, tu nie ma się co śmiać, tylko płakać sad
            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:00
              cykle średnie 33 dni, wiec jesli faza lutealna masz 14 dni to owulacja w 19 dc,
              ja bym sie starała bardzo mocno od 15 dc do 22 dc smile)) i powinno sie udacsmile)))
              ale nie wiem jak u Ciebie z tą fazą.
              A płakac nie ma o co, słonkosmile)))) nie masz złych cykli, wcale nie sa takie
              nieregularnesmile)))))))) jakbys miała z 50 dni to moze tak, ale tu masz prawie
              równo, nieraz zdarza sie dłuzszy cykl, ale to tylko z raz, a erszta ładnasmile)))
              • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:05
                Dzięki słonko za pocieszenie, na pewno się przyda gdy smutno w środku. Właśnie
                przytulałam się około tego dnia cyklu przez kilka razy, trzymając w sobie
                żołnierzyki. Nie szłam robić siusiu, nie wstawałam z łóżka, tylko spałam z nimi
                i chodziłam przez kilka dni z nimi, bo czułam jak czasem wypływają w postaci
                właśnie takiego śluzu płodnego, co często kobiety mylą ze śluzem płodnym i
                co... czuję od 2 tygodni jak mnie brzuch boli jak na @. Sama nie wiem skąd
                takie bóle. Przez 3 odtatnie dni to myślałam, że już, już @ a tu cisza i nadl
                boli, może troszkę mniej ale ból występuje.
                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:07
                  Edytko a który u Ciebie dzien cyklu??
                  • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:12
                    Dzisiaj jest 30 dc, a ostatnio miałam 26 i @
                    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:16
                      to czekamy, tylkoto nam zostaje, szkoda ze nie wiemy ile jstes po owulacji,
                      wtedy było by juz cosik wiadomo, zawsze to blizej niz dalej, a nóz widelecsmile))))
                      • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:22
                        Tak, nie pozostaje nic innego. Ale czuję się jakbym miała zaraz ekslodować (tak
                        już od tygodnia). A Ty Kattrin od ilu się starasz?
                        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:24
                          ja juz bardzo długo - z przerwą 6 miesieczna to juz chyba 27-28 cykl, juz nie
                          pamietam dokładnie, szkoda słów, ale sie nie poddaje!!! za nic w swiecie...
                          choc nie powiem, ze nieraz było zle ale daje radesmile
                          • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:28
                            najgorsze jest chyba to, że tak bardzo się tego pragnie i ciągle żyje się w
                            nadziei a potem przychodzi znowu rozczarowanie i od nowa....
                            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:32
                              kiedys miałam takie podejcie, co @@ to płacz i zgrzytanie zębów, a teraz
                              podchodze do tego chyba z wiekszą pokora i wiarą, w dniu @@ mam chyba najlepszy
                              humor na cłaym świecie, i świetnie sie czujesmile)))) I wiara w następny cykl
                              jest dla mnie budującasmile)))) I tak zyje z cykl na cykl i czekamsmile
                              • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:35
                                Każdy znajduje swój sposób. Ja nieraz czuję złość, że pragnie się dziecka a nie
                                można go mieć, gdy tymczasem lampucery (lekkich obyczajów) wpadają bez
                                problemu, strasznie niesprawiedliwe mi się to wydaje.
                          • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:30
                            To naprawdę dzielna z Ciebie sztuka. Mnie już się chce płakać, że się nie udało
                            a to tylko pierwsze podejście, co będzie potem ojej ojej smile. Wszystko pod
                            górkę...
                            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:35
                              Edytko dasz rade, zobaczysz, bede Cie wspierac az zaciazysz, a zobaczysz zanim
                              sie obejrzysz bedziesz sie chwalic brzuszkiemsmile)))))
                              Niech sie stanie!!!!
                              • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:39
                                Muszę Wam to napisać!
                                Wczoraj trafiłam na to forum i wie już że będę codziennie. To bardzo pomaga.
                                DIĘKI WAM DZIEWCZYNY! JESTEŚCIE SUPER!!!
                                • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:44
                                  Ty też Natali, ciekawe czy odchodząc z topiku będziemy płakać za sobą smile?
                                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:45
                                  Witam i wyganiam hihihihiih, a sio na cieżarówkowe forum, zaciążaj jak
                                  najszybciejsmile))))
                              • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:44
                                smile)), wiesz czasem to tracę nadzieję, ale tylko dlatego że kiedyś leczyłam się
                                prawie rok czasu na zapalenie (grzybica), już nie miałam siły, aż w końcu
                                pomogły dziwne metody. Teraz od roku już nic mi nie dolega, poza cyklami
                                rozregulowanymi, więc już czuję że będę miała pecha i starała się 10 lat (no
                                może troszkę przesadziłam wink).
                                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:48
                                  Edytko, zaden pech !!!! Troszke cierpliwosci i stanie sie samo, ja przezyłam
                                  chyba najgorszą rzecz pod słoncem a jednak mam nadzieje, grzybica to nic,
                                  bedzie dobrze zobaczysz to szczesliwy wątek!!!smile))
    • aniasobanska Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:26
      a ja mam problem, bo już tracę nadzieję i ciągle nic....
      Miałam już testy owu, ale i tak nic nie dało
      powiedzcie, poco pijecie ten guja coś tam?
      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:42
        Aniu ja jeszcze nie pije, ale gujazyl jest podobno na rozrzedzenie sluziku, by
        plemniczki lepiej dopłynęły do celu smile Pije sie go na 2-3 dni przed owu, chyba.
        A ile sie juz starasz??/
    • diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 11:49
      Witam ponownie wszytskie dziewczynki!!!!!!! Jestem z Wami znowu! Ale mam
      lekturkę!!!!! Pieknie smile
      U mnie 3 dc. Po zabiegu czuje się dobrze (nie wiem czy pamiętacie) i zaczynam
      znowu starania. Sytuacja finasowa fatalna, ale nie ma tego złego! Zawsze to
      jest 9 miesięcy na przystosowanie się do nowej sytuacji wink Niby teraz nie
      powinniśmy się starać, ale ja tak bardzo chcę maleńkiego groszka....
      Biorę sobie wiesiołka, zobaczymy jak się życie potoczy smile Teraz jestem w pracy
      i musze się zabarac do roboty, ale w domku już komp zreperowany więc przeczytam
      co tu natworzyłyście. Trzymajcie się ciepło! Starajcie się, Aneta.
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:04
      dziewczyny, właśnie przed chwilka zauważyłam śluzik biały - kremowy, czy to
      oznacza że za parę dni będzie śluzik przezroczysty-PŁODNY ??

...(*)...
      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 10.05.05, 12:06
        bardzo mozliwe, musimy poczekac, ale to chyba juz tuz tuzsmile)))