Dodaj do ulubionych

Wygodne buty do pracy

17.01.23, 10:48
Ematki, które pracują bardziej w biegu niż za biurkiem: jakie buty polecacie? Nie muszą być piękne, mają być łaskawe dla stóp styranych pracą na stojąco/chodząco. Mam szerokie stopy i haluksa oraz zbliżam się do wieku, kiedy nie wypada nosić mini i sukienek w groszki. Do tej pory pracowałam w trampkach, glanach lub czymkolwiek, ale coraz bardziej pragnę wygody na stopach. Wypróbowałam crocsy i jednak nie, ślizga mi się w nich stopa. Doradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • loganberry Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:01
      Birkenstocki
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:04
        loganberry napisał(a):

> Birkenstocki

Ok, jakiś konkretny model?
        • loganberry Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:08
          Jak dla mnie te klasyczne z dwoma paskami ale musisz popróbować, miej na uwadze że one są w różnych szerokościach (tęgościach?), wąskie i zwykłe.
          • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:50
            birkeny tak, ale do stopy z hakuksem,to jest masakra a nie wygoda
            • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:54
              mysiulek08 napisała:

> birkeny tak, ale do stopy z hakuksem,to jest masakra a nie wygoda

Popieram. Dla zdrowej stopy - super. U mnie ( z haluksami) nie sprawdziły się.
      • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:11
        loganberry napisał(a):

> Birkenstocki

Czy masz na myśli klapki?
    • 1lifecolor Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:11
      Jakiekolwiek Tamaris. Wszystkie wygodne
      • kafana Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:31
        Kupiłam raz i oblazły mi ( dosłownie wierzchnia warstwa się zluszczyla jak lakier) po miesiącu. Były średniowygodne.
    • alicia033 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:15
      Skechers, Asic, El Naturalista
      • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:17
        Skechers ale model z memory foam ( taki bardziej masywny. nie ten z siateczki)
        • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:18
          Tutaj trzeba uważać na krój obuwia z przodu, przy haluksie nie każdy jest ok
        • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:06
          lepiej miekki z siatki, te 'masywne' potrafia niezle urazac haluksa

berkemany sa jednak niezawodne
          • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:17
            Tak, te siateczkowe nie uwierają.
            Tylko, wydaje mi się, że jednak nie trzymają stabilnie całej stopy co przy 8 - 9 godzinach na nogach, może być męczące.
            • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:32
              bo to zalezy od modelu
        • manon.lescaut4 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:06
          Większość jest z memory foam, z tego co kojarzę.
    • kafana Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:30
      Mam coś w rodzaju sztybletow z riekier za kostkę. Są rewelka mogę w nich chodzić kilometry, są lekkie, noga się nie poci. Pasuja do spodni i do spódnicy.
      • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:51
        Z Riekera noszę takie. Też mam szeroką stopę i haluksy. Nie wiem w jakich warunkach pracujesz. jeśli wewnątrz i jest ciepło, to mogą okazać się za ciepłe ( są wyłożone filcem)
        Generalnie model bardzo wygodny i szczerze polecamsmile
        • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:57
          to przeszycie nie 'gryzie' nie gryzie haluksa ?
          • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:04
            Nie gryzie bo przeszycie idzie po skosie i jest dokładnie nad haluksem.
            • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:08
              z boku nie bylo widac 😉 ja juz powoli moge na takie szczegoly uwagi nie zwracac, ufff
        • kadfael Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 16:24
          Ja właśnie te zakładam do pracy, jak wiem, ze będę dużo łazić. Super wygodne.
    • kanna Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:32
      Crocsy. Zrób jeszcze jedno podejście,
      Załóż skarpetkę, weź mniejszy rozmiar, lub zmień model buta.

Amortyzują, a to najważniejsze.
    • eliszka25 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:33
      W pracy prawie cały czas chodzę. Do niedawna też nosiłam różne przypadkowe buty. Kilka miesięcy temu kupiłam sobie skechersy i to jest inna jakość. Mam dokładnie te ze zdjęcia. Piękne nie są, ale nie o wygląd mi chodziło. Wreszcie nie bolą mnie stopy. Moje mają wkładkę Goga max i moim zdaniem do takiego intensywnego chodzenia przez cały dzień jest lepsza niż pianka memory.
      • beata985 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:30
        Eliszko, zalinkujesz ten model?
        • eliszka25 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:58
          Niestety nie dam rady. Buty kupione stacjonarnie w sklepie zupełnie niesieciowym. Do tego były w wyprzedaży ostatnich par, więc podejrzewam, że to model sprzed kilku sezonów. Dziś jestem w domu, a buty zostały w szafce w pracy, więc nawet nie dam rady sprawdzić, czy jest na nich jakaś nazwa modelu. Jak nie zapomnę, to sprawdzę w czwartek.
        • berdebul Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 13:52
          Wpisz Skechers Goga max damskie, wyskakują w grafice.
        • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 15:44
          chyba zmienila te linie na go walk

z łapci skeczera mam takie, tez bardzo wygodne
          • eliszka25 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 16:16
            Te twoje fajniejsze, ale potrzebowałam na szybko i wzięłam co było. Nie żałuję, bo się sprawdziły.
            • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 17:21
              ja potrzebowalam cos wygodnego do rehabilitacji po artro kolana, takie wlasnie wsuwane zeby zmieniac przed zajeciami i chcialam cos wesolego smile a nie czarne czy granatowe/szare
              • eliszka25 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 19:05
                Ja też chciałam coś bardziej wesołego, ale nie za jasne. W pracy mi się buty dość szybko brudzą, więc granatowe praktyczniejsze. Wcześniej miałam żarówiasto różowe i były wciąż brudne. W końcu rozleciały się od ciągłego prania.
    • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 11:56
      jak wieloletnia wlascicielka haluksa polecam buty/klapki//sandaly berkemann, drogie ale warte swojej ceny
      skechersy ale tu trzeba mierzyc, niektore modele nie nadaja sie do haluksa
      i rzecz najwazniejsza- pozbyc sie haluksa

crocksow szukaj z wysciolka, nie beda sie slizgac
      • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:21
        mysiulek08 napisała:

> i rzecz najwazniejsza- pozbyc sie haluksa

A ja tak bardzo boję się bólu po zabiegu i samego znieczulenia a potem rehabilitacji, że nigdy nie zdecyduję się na zabieg.
        • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:30
          tez tak mowilam, meczylam sie przez lata, wyhodowalam niezly okaz plus drugi palec mlotkowaty, dopiero ortopeda od kolana (artroskopie musialam miec, lekotka byla niemal cala popekana) uswiadomil mnie, ze to glownie wina haluksa (kolano lewe, stopa prawa) i jesli sie tym nie zajme to czeka mnie endoproteza kolana za kilka lat

bolu po zabiegu nie bylo, znieczulenie miejscowe na jedna noge, rehabilitacja byla calkiem ok, szczegolnie 'rozruszanie' miesni, zero gipsu, tylko but, metoda lapidus, bo zmiana byla duza i wiotkie wiezadla i mimo, ze czeka mnie reoperacja jestem cholernie zadowolona!a kupowanie nowych butow to bylo to czego potrzebowalam
          • 21mada Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 13:58
            Jak wam się udało wyhodować te haluksy?
            • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 14:07
              Wrodzone ( genetyczne)
              • trzynastego Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 14:15
                trzynastego napisała:

> Wrodzone ( genetyczne)

No niestety, nie zawsze zdrowe stopy są naszą zasługą smile

• mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 15:46
              haluksy miala moja babcia, matka, ciotki i o ile w przypadku mamuski winic mozna dodatkowo waskie szpilki tak ja nigdy nie nosilam niewygodnych butow, szpilki mialam raz na nogach, obcasy to max 5cm i tez mnie dopadlo
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 16:58
        mysiulek08 napisała:

> jak wieloletnia wlascicielka haluksa polecam buty/klapki//sandaly berkemann, dr
        > ogie ale warte swojej ceny
        > skechersy ale tu trzeba mierzyc, niektore modele nie nadaja sie do haluksa
        > i rzecz najwazniejsza- pozbyc sie haluksa
        >
        > crocksow szukaj z wysciolka, nie beda sie slizgac
        >

Jakoś mi się wydaje, że on jeszcze nie jest tak duży, żeby operować. Gorzej, że w drugiej stopie też mi się minimalnie krzywi. Może pójdę do ortopedy w końcu, palce mlotkowate też mam. Ech. Berkemany już obczajam, dzięki!
        • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 17:17
          nie czekaj! im dluzej tym gorzej i dla stopy i dla kolan i dla leczenia/rehabilitacji, uwierz, wiem co mowie, gdybym sie duzo wczesniej zdecydowala, nie skonczyloby sie dosc powazna operacja metoda lapidus i jak sie okazalo ponowna operacja

na palce mlotkowate, a te potrafia byc bardziej dokuczliwe niz haluks, polecam takie opaski

www.adam.sklep.pl/opaska_na_palec.php

sa najlepsze! a przetestowalam sporo takich wynalazkow

berkemannow szukaj tez na allegro, trafiaja sie starsze modele w dobrych cenach
          maja bardzo dobra rozmiarowke, 1/2; 3/4 (bierz dokladnie swoj rozmiar, zadnych 'pol numera wiekszych), kupowalam praktycznie w ciemno po pierwszym zakupie, swietne sa zimowe z welna owcza, przejsciowe, klapki, sandaly
        • huexido Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 18:12
          Jak poniżej poleciłam konkretny model keen, do tego dokup sobie wkładkę ortopedyczną orteo hallux. Berkemanny są fajne, ale niekoniecznie na wszystkie Twoje problemy, natomiast ta wkładka to model niżej w stosunku do wkładek na indywidualne zamówienie i może zwiększyć komfort podpierając lub dając ulgę w odpowiednim miejscu. One są robione na dwie szerokości, do keenów pasuje szersza.
          • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 18:39
            berkemany maja wkladki ortopedyczne i sa robione 'pod haluksy' mam 7 par i w kazdej bylo super wygodnie jak meczylam sie z haluksem
            • huexido Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 19:05
              A widzisz, nie wiedziałam, że bekermann robi buty z wyjmowanymi wkładkami, zawsze ich kojarzyłam z klapkami. Muszę obczaić buty. A robią szerokie żebysobie pomachać swobodnie palcami, bo odkąd takie mam to innych nie chcę?
              • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 19:21
                tak, wkladki sa wyjmowane, w sandalach tez, mozna wymieniac (sa rozne rodzaje) , szerokie jak najbardziej smile inaczej bym nie kupowala jak szalona tongue_out zreszta przy kazdym bucie jest okreslona 'tegosc'? szerokosc

najbardziej waski jest ten model

biostopa.pl/jesie-zima/3644-berkemann-susanna-05351-226-damskie-p%C3%B3%C5%82buty-4049261851897.html

w tych chodzisz jak boso albo jeszcze lepiej

biostopa.pl/wiosna-lato/3378-berkemann-niki-05114-306-damskie-p%C3%B3%C5%82buty-4049261818784.html model allegra tez jest tak wygodny

te sa mocno szerokie

biostopa.pl/jesie-zima/1114-berkemann-silka-05350-472-botki-4049261620202.html

zimowe z owcza welna (mam poprzedni model)
                stanleymed.pl/obuwie-zdrowotne-damskie/2494-11386-berkemann-damskie-botki-aleika-grafit.html#/42-rozmiar_obuwia-38
                nosilam na opuchnietej stopie po operacji
            • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Wygodne buty do pracy 18.01.23, 00:09
              mysiulek08 napisała:

> berkemany maja wkladki ortopedyczne i sa robione 'pod haluksy' mam 7 par i w ka
              > zdej bylo super wygodnie jak meczylam sie z haluksem
              >
              Mysiulku to jeszcze zapytam, jeśli mogę smile jak bardzo haluks był uciążliwy? Mnie ten mój boli głównie jak pracuję za dużo (w sensie chodzenia i stania), czasem w zbyt wąskich butach mam tak, że muszę je zdjąć bo nie daję rady. Nie chodzę na obcasach, nigdy w sumie nie nosiłam, maks to 5 cm na jakieś wielkie okazje. Tak "normalnie" czyli jak nie chodzę dużo to nie boli i właśnie dlatego myślę, że przesadzam smile i nie nadaję się jeszcze do operacji. To co widzę to, że cały czas się pogłębia. Robić znaczy?
              • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 18.01.23, 00:21
                robic, bezwglednie robic! operacje znaczy
                mialam na prawej stopie, byl dokuczliwy przez jakis czas, potem bolal sporadycznie przy dluzszym chodzeniu ale stopa rozwalila sie kompletnie, mocno poszerzyla, 'rozciapala', wiezadla rozeszly, bardziej bolalo mnie srodstopie niz kosc palucha, a czare przelal palec mlotkowaty jak skrzywil sie na tyle, ze lezal na duzym palcu, jak wpadnie mi w oko zdjecie przed operacja to sie dziwie, ze tak dlugo wytrzymalam, tylko niestety mialam pecha i polecany ortopeda okazal sie niereformowalnym konowalem
                • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Wygodne buty do pracy 18.01.23, 00:26
                  Kurna mam to samo. Rozciapanie, boli śródstopie, palce się nakładają na siebie. Dobra. Dzięki! Pójdę do ortopedy jak najszybciej.
                  • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 18.01.23, 00:40
                    tak to wygladalo przed operacja i po
                    • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Wygodne buty do pracy 18.01.23, 00:43
                      Przekonałaś. Pójdę do ortopedy.
                      • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 18.01.23, 00:49
                        idz i pomysl sobie jaka bedzie frajda jak bedziesz kupowac nowe buty smile bo nowe buty po operacji jak juz zejdzie opuchlizna sa niezbedne!
                    • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 18.01.23, 00:47
                      nie jest to oczywiscie lajtowa procedura, malo komfortowa i uciazliwa ale naprawde daje sie przezyc a przy ustawionych lekach nie ma ani odrobiny bolu

po operacji mialam blokade nerwow podkolanowych, trzymala ponad 48h czyli zniesiony nawiekszy bol, a potem regularnie brane pigulki pbolowe i antybiotyk przez tydzien
                      spalam bez wiekszego problemu (tzn glowa wariowala), w dniu powrotu ze szpitala pokustykalam pod prysznic, 10 pierwszych dni wiadomo, wiecej lezenia niz 'chodzenia' czyli lazienka-kanapa
    • jkl13 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 12:33
      Ecco
    • konsta-is-me Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 13:07
      Jakiekolwiek sportowe z cyklu "do chodzenia"( nie biegania) ,z Decathlon np. są takie białe "do chodzenia po mieście"- nie pamiętam modelu ,plus wkładki Scholl "dla obciążonych stop".Ew.wkladlki od ortopedy.
      Rekier też jest ok ,tylko trzeba dobrać rozmiar dobrze.
      • konsta-is-me Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 17:08
        Albo nie, bo teraz widzę że źle zrozumialam i problem jest w halluksie, a nie ogólnie przeciążonych stopach.
        To może wszelkie siateczkowe półbuty.
        • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Wygodne buty do pracy 18.01.23, 00:00
          konsta-is-me napisała:

> Albo nie, bo teraz widzę że źle zrozumialam i problem jest w halluksie, a nie o
          > gólnie przeciążonych stopach.
          > To może wszelkie siateczkowe półbuty.

U mnie problem jest w tym i tym. Tzn. oprócz halluksów mam czasem takie dni, że przez 9-10 godzin nie siadam w ogóle 😂. A w inne siedzę przed kompem 7 godzin ciurkiem i też mi źle, no nie dogodzisz smile
    • 21mada Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 13:55
      Nie pomogę bo siedzę przy biurku w czółenkach na słupku, ołówkowej spódniczce i bluzeczce w groszki 🤷‍♀️
    • nuka_2 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 15:13
      Ja chodzę w takich
    • po_godzinach_11 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 15:29
      Ja też głównie chodzę. Noszę buty (różne) kanadyjskie firmy Native. Nic nie ważą i są bardzo wygodne, jak skarpetki.
    • georgia.guidestones Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 15:35
      Scholl, Birkenstock.
    • pepsi.only Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 15:40
      Skechers, Tamaris, Riekiel , z tymi nigdy nie mam problemu, że niewygodne. Niskie trekkingowe z Regatty.
      A ostatnio polubiłam trzewiki Jana (bywają szerokie, np na Zalando)
      lubię też po prostu sportowe, Nike czy Adidas.
    • huexido Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 17:18
      jeśli nie musisz dbać o dresscode to jakiekolwiek keen howser II, mam, mam w nosie że babciowe, są wygodne
    • macca4 Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 18:59
      Barefoot, obojetnie jakie
    • tokyocat Re: Wygodne buty do pracy 17.01.23, 23:26
      Magnum.
    • gryfna-frelka Re: Wygodne buty do pracy 19.01.23, 13:15
      Buty marki Legero, osobiscie lubie modele Tanaro - od razu wygodne jak kapcie, nigdy mnie nie obtarly a przerabiam chyba z 8 par trzech roznych modeli od kilku lat. Szerokie i skorzane, maja amortyzujaca podeszwe i bardzo duzo kolorow do wyboru.

https://img01.ztat.net/article/spp-media-p1/263b4c53c32540518c0ac83f905c83f0/b37619378db743f6872bf25bc5211f43.jpg?imwidth=762
      • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 19.01.23, 17:30
        buty z takimi przeszyciami kompletnie nie nadaja sie do stop z haluksem, a o tym pisze forumka
    • klaramara33 Re: Wygodne buty do pracy 19.01.23, 13:20
      Pracę mam siedzącą ale dużo chodzę po pracy więc napiszę, że teraz najlepiej mi się chodzi w podobnych butach do martensów firmy Big Star, niedawno kupiam Martensy, zobaczę jak w nich.
      • joana012 Re: Wygodne buty do pracy 19.01.23, 13:31
        Polecam firmę Lambert. Mam półbuty bardziej elegsnckie na płaskim, rewelacyjnie wygodne i ładne. Na Sylwestra kupiłam też szpilki z tej firmy, w ogóle mnie nie otarły i dziwo bo ja zawsze czuję nowe buty
      • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 19.01.23, 17:31
        martnesy na haluksa 🤦‍♀️
        • tatus505 Re: Wygodne buty do pracy 03.02.23, 13:51
          najlepsze takie mam do oddania
          • sol_13 Re: Wygodne buty do pracy 05.02.23, 17:28
            Jeju chce to odzobaczyc
    • koralinaxxxx Re: Wygodne buty do pracy 19.01.23, 14:31
      Tak z czystej ciekawości: jaki to wiek, w którym nie wypada nosić mini ? smile
      • mysiulek08 Re: Wygodne buty do pracy 19.01.23, 17:32
        w zadnym wieku nie nosilam mini 🤣
    • joanna37 Re: Wygodne buty do pracy 12.02.23, 01:07
      Pracuje w biurze, ale częściej w biegu niż za biurkiem. Nie mam problemu z noszeniem takich klasycznych, to kwestia przyzwyczajenia, umiejętności noszenia i dbania o nogi.
      • simply_z Re: Wygodne buty do pracy 01.03.23, 09:32
        haluks zbok alert!
    • tatus505 Re: Wygodne buty do pracy 01.03.23, 09:16
      mam nowe kickers niebieskie trzewiki moge ci podarować za darmo nie mój nr zmieszczą się i na haluksy sama skóra roz40

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka