imponderabilia22 20.01.23, 15:27 Wybieram się do Warszawy i zamierzam zakosztować odrobinę ''luksusu'' i zjeść paczka od Gesslerowej. Może nawet popiję kawą. Jadły? Polecają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 15:42 Nie jadły ale lepiej zjedz pączki od Zagoździńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 16:26 Zagoździńskiego średnio polecam. Za dzieciństwa były smaczne, teraz nie widzę w nich nic wyróżniającego - może poza niską ceną, bo faktycznie są dość tanie, jak na cukiernię z tradycjami. Ja polecam pączki z Cukierni Irena na Saskiej Kępie oraz od Vincenta. Kupiłam córce w centrum handlowym i był pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
limelight7 Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 18:17 Przez 4 lata mieszkałam tuż za rogiem, więc jadałam je dość często, bo rzeczywiście tanie i świeżutkie. Ale jakoś nie zapadły mi w pamięć jako wybitnie dobre- po prostu smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 00:59 te od Vincenta to pewnoe ze 20zl/szt Odpowiedz Link Zgłoś
bylam.stara.mostowiakowa Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 15:51 Pod warunkiem, że nie będzie to tłusty czwartek, bo wtedy pół dnia trzeba stać w kolejce. Tak czytałam, ale ich nie jadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
bylam.stara.mostowiakowa Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 15:52 Swoją drogą ciekawe, czy faktycznie takie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 15:57 "Swoją drogą ciekawe, czy faktycznie takie dobre." Mi nigdy nie smakowały, czuć margarynę (z tym się nie kryją, otwarcie o tym mówią). Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 20:14 Zagozdzinskie paczki niestety już nie są takie wspaniałe. Zbyt suche. Szukam pączków idealnych od lat, kupuje wszędzie gdzie znajdę i nie znalazłam. Będę dozgonnie wdzięczna za cynk gdzie w Warszawie zjem najlepszego pączka. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 01:09 ja moge sprzedać miejsce, gdzie robia moim zdaniem najlepsze pączki - Stare Babice cukiernia Markiza. Robią takie same paczki przynajmniej od 25 lat. Na pewno dostarczaja do wielu spożywaczakow w okolicy, noe wiem czy w Wawie tez, trzebaby ich zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 09:42 Świetnie! Dzięki, do Babic mam rzut beretem. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 12:43 W Warszawie to nie pomogę. Ale jakbyś kiedyś wylądowała w Bytomiu, to polecam Klimzę i Gajdzika. Obie cukiernie porównywalne, a pączki genialne, tradycyjne, z chrupiącą otoczką, mięciutkim środkiem i taką ilością nadzienia, że czasem na dekolt poleci. I kosztują około 3 złotych. 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 16:00 Eee tam, idź do Zagoździńskiego albo na Chmielną do Pawłowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
irisq Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 16:27 co roku wpadam na rynek Starego Miasta własnie na pączki z fukiera, moim zdaniem są znakomite. Drogie, ale i tak nie wyobrażam sobie zjeść więcej niż jednego. Polecam tez pozostałe przekąski z zimowej budki - boskie!(z wyjątkiem pierogów ruskich - beznedziejne). Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 16:37 Bez odnoszenia się do ceny - polecam Słodko-Słony - te z konfiturą różaną (chociaż z malinową też są bardzo ok). Odpowiedz Link Zgłoś
jozefrobotnik Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 17:49 Jadłam. Śmierdziały mi jajkami, miały taki ohydny posmak żółtek. Ale nic dziwnego, skoro na 2 kg mąki jest 30 jajek Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 18:00 Nic od tej pani nigdy nie zjem. Pączki w Warszawie najlepsze jakie jadałam są w małej cukierni istniejącej od 1956 roku we Włochach. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 19:17 pewnie tu:cukierniatrzesniewski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Pączki Gesslerowej 20.01.23, 20:23 Dzięki Wygląda na to, że w tym roku akurat w Tłusty Czwartek będziemy na nartach a zamawialiśmy pączki do firmy znajdującej się we Włochach u nas, w cukierni w Falenicy. W tym roku będziemy musieli zamówić je gdzie indziej żeby nasz wspólnik nie dygał o 8.00 rano z Ursusa gdzie mieszka do Falenicy i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 00:55 Tak, chodzi właśnie o tę na Obrońców Pokoju. Rewelacyjne ciasta w tradycyjny stylu. Do Ursusa bliziutko a pączki rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
maghdalena33 Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 17:34 Pączki w tej cukierni popsuły się. Zgadza się, jeszcze parę lat temu były genialne, teraz są za słodkie. Dobre ciastka są w Piastowie naprzeciwko stacji kolejowej. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 18:03 Moim zdaniem nie, a jem je 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 09:47 Raczej nie, a już stosunek jakość do ceny jest zupełnie beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Pączki Gesslerowej 21.01.23, 13:18 nie wyobrażam sobie jezdzic po dużym mieście w poszukiwaniu paczka Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Pączki Gesslerowej 22.01.23, 20:51 Przecież to na mokotowskiej. Bardzo fajna ulica. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Pączki Gesslerowej 23.01.23, 09:38 Nigdy nie byłeś na Mokotowskiej?! Odpowiedz Link Zgłoś
bialyhenio Re: Pączki Gesslerowej 23.01.23, 10:28 Afro Ninja, lubię Warszawę i schodziłem po niej pieszo wiele kilometrów. No ale ulice w centrum Warszawy za bardzo mi się nie podobają. Zwykle to jest połączenie wysokich gmachów - kamienice lub komunistyczne budynki, względnie powciskane gdzieś nowe budynki ze szkła i stali, duży ruch samochodowy, mało światła, mało zieleni, dużo betonu i wszechobecna szarość, ponurość. Do tego masa ludzi spieszących się gdzieś tam. Z tego co patrzę to ta Mokotowska wygląda podobnie. Jest inaczej? W Poznaniu centrum dużo bardziej mi się podoba: ścisłe centrum miasta jest otoczone ulicami z dużym ruchem dookoła a w środku jest centralny rynek + plac wolności, dużo zieleni, fontanny, więcej czasu, większy luz. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Pozna%C5%84_-_mapa_jednostki_obszarowej_Centrum.png Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Pączki Gesslerowej 22.01.23, 20:50 W centrum jest art bakery, pieką na miejscu. Jedne z lepszych pączkow jakie jadłam. Choc ciut za dużo konfitury, choć ta bardzo smaczna. Od Gesslerowej jadłam drożdżówkę, byla dobra, ale nie tak by kupić ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś