Dodaj do ulubionych

Okna dla Jezuska

11.03.23, 23:51
To wiadomo. Slyszalam anegdote o myciu jednej nogi z okazji wizyty u lekarza. Okazalo sie, ze trzeba bylo tez druga pokazac i byl zonk. 😂 Mi wpojono natomiast, ze kuchnia wieczorem ma blyszczec, "bo jak bylby pozar, albo co, to co sobie strazacy pomysla" (jakby ich to w trakcie pozaru najbardziej interesowalo, czy gary umyte. Ale tak mi to weszlo w krew, ze nie zasne, jak kuchni nieogarne. Znacie jeszcze inne dziwactwa tego typu?
Obserwuj wątek
    • silenta Re: Okna dla Jezuska 11.03.23, 23:58
      A co w tej kuchni tak zawzięcie gotujesz, że ją musisz ogarniać bo nie zaśniesz?
      • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:12
        A co ty gotujesz zawziecie? Ja jedzenie, picie, myje ekspres, przecieram polki i myje podloge. Zaspokoilam ciekawosc? Moze cos w temacie?
        • szmytka1 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 08:53
          Jesz raz, na 3 dni, to co tam do mycia możesz mieć na codzien
        • beaucouptrop Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 12:45
          A to przecież wystarczy, że przetrzesz raz na trzy dni.
        • majenkirr Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 15:39
          andallthat_jazz napisała:
          > i myje podloge.

Codziennie??
          • enigma81 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 15:50
            Ja np myję codziennie a czasem i ze dwa razy dziennie. Czarne kafle, najbardziej poyebany pomysł, jaki miałam w życiu..
            • majenkirr Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 17:24
              Moja kolezanka pomalowała drewniane podłogi na czarno. W całym domu big_grin. Każdy okruszek kurzu widać.
              • enigma81 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 17:47
                Dokładnie tak jest - każdy kurz, koci włos, okruszek - 5 min po myciu wygląda na zapuszczoną uncertain
            • arthwen Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 17:47
              Ale ona je raz na trzy dni, to po co gotuje codziennie? wink
          • long_week Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 17:44
            Je raz na 3 dni, ale podłogę myje codziennie, a co!
            • majenkirr Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 22:48
              Goals 😌
    • malgosiagosia Re: Okna dla Jezuska 11.03.23, 23:58
      Tak, zawsze czyste majtki, w razie wypadku. Janda tez to ma.
      • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:13
        O fuck! O majtkach zspomnialam! 😂
        • malgosiagosia Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:19
          Mam nadzieje, zapomnialas napisac, a nie zalozyc. big_grin
          • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:25
            Napisac. 😂
      • jowita771 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:47
        malgosiagosia napisała:

> Tak, zawsze czyste majtki, w razie wypadku. Janda tez to ma.

To koniecznie! Gdyby nie ryzyko wypadku, to nosiłabym brudne 😉
        • malgosiagosia Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 13:09
          To nie jest kwestia majtek czystych czy brudnych. To kwestia czestosci zmiany majtek w ciagu dnia.
          • iwoniaw Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 15:54
            malgosiagosia napisała:

> To nie jest kwestia majtek czystych czy brudnych. To kwestia czestosci zmiany m
            > ajtek w ciagu dnia.

To ile razy dziennie zmieniasz majtki? 😀
            • jehanette Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 10:47
              Też jestem ciekawa.
      • zolza670 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 13:58
        W razie wypadku można popuścić niestety wink
        • malgosiagosia Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 14:22
          No oczywiscie, ale chodzi tu o natrectwo w mysleniu o zmianie majtek na wypadek, lub w ciezszych przypadkach, zmiany ich przed kazdym wyjsciem z domu.
        • teodor-k [...] 12.03.23, 14:30
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ga-ti Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:04
      W razie pożaru w nocy to trzeba spać w piżamie/koszuli, żeby gołym na ulicę nie wybiegać.
      • pitupitt Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 09:11
        Przekażę memu mężu, co by gołym wackiem nie świecił, bo co sąsiadka powie...😂
        • ga-ti Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:09
          Zrobi konkurencję Żebrowskiemu wink
      • mamaafg Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 13:04
        Ja ide o krok dalej. Spie zawsze w majtkach i pizamie i zawsze musze miec blisko lozka, np na krzesle, biustonosz, zeby w razie pozaru/trzesienia ziemi czy innego kataklizmu, zdazyc go chociaz zabrac ze soba, zaloze pozniej, w jakims bezpiecznym kąciku. Sama mnie to bawi, ale no mam takie dziwactwo od lat.
    • m_incubo Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:22
      Tę kuchnię, którą rozpierdoliłaś? I co, długo trwało, zanim znowu lśniła?
      • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:25
        Nie te dwa talerze da sie szybko zmiesc. Odmalowanie paru zachlapan na scianie rowniez. Do wieczora dalam rade. 💪
        • beaucouptrop Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 12:53
          A to masz już farbę na stanie na wypadek ataku złości czy znowu poszłaś na zakupy i wróciłaś z siatką kosmetyków i sweterkami z kaszmiru?
      • malgosiagosia Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:25
        m_incubo napisała:

> Tę kuchnię, którą rozpierdoliłaś? I co, długo trwało, zanim znowu lśniła?
        >

Dziekuje za "Tę"
    • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:23
      A jak w niedziele odkurzysz lub zrobisz pranie i jeszcze je rozwiesisz, to zapomnij o niebie, kociol w piekle juz na ciebie czeka. 🙄 A ja na jutro zaplanowalam i jedno i drugie. Szczescie, ze z praniem do pralni musze dylac. Moze mi sie uda zgubic ogon w postaci sledzacego mnie Jezuska... 🙄
      • silenta Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:25
        Znowu się schlałaś?
        • malgosiagosia Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:32
          jestes na odwyku?
        • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:32
          Yyyy. Jakby to powiedziec... 🤔 Pilam ostro: 3 kawy, 2,5 litra wody, szklanke coli, mate, shota i szklanke soku pomaranczowego oraz koktail malinowo-jagodowy z mlekiem wlasnie skonczylam. To jak, schlana jestem, czy jeszcze nie? A Ty jak?
          • silenta Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:41
            Jak na ''jem raz na trzy dni'' to całkiem sporo kalorii. Widać można spożyć dużo kalorii w płynie a potem rżnąć głupa, że się nie jada 😀. To tak, jakby ktoś uwierzył w bzdury, które wypisujesz.
            • malgosiagosia Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:48
              silenta napisała:

> Jak na ''jem raz na trzy dni'' to całkiem sporo kalorii. Widać można spożyć duż
              > o kalorii w płynie a potem rżnąć głupa, że się nie jada 😀. To tak, jakby ktoś
              > uwierzył w bzdury, które wypisujesz.

Masz jakis problem z partnerem, czy z dzieciatkiem. Napisz, chetnie poczytam.
            • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:52
              Matko na Ciebie za to alkohol lub jego odczuwalny brak zle wplywa. Ja nigdzie nie napisalam, ze sie glodze. Tylko nie mdleje, jak nie zjem stalego posilku 3 razy dziennie, albo przez kilka dni. I juz koncze z Toba dyskusje, bo nie lubie z pijanymi lub niedopitymi ludzmi dyskutowac. A Ty tu sobie mamrocz spokojnie dalej. I jak to mawiaja "siup w ten glupi dziob". 😂
          • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 00:44
            Ah zebys sie nie podniecala. Shot to tu napoj witaminowy na bazie imbiru, cale zero % alko (no wkrecili mnie 🥺). Ide sie kapac, zeby gacie czyste na wypadek pozaru zalozyc przed snem. Ale zaraz po tym szykuje wode z imbirem i cytryna na rano. Wiec zaczne ostro z samego ranka. 😅
    • palacinka2020 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 04:05
      Moja babcia bardzo sie przejmowala jak ja sasiedzi obgadali za wywieszenie prania w niedziele.
      • teodor-k Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 04:15
        Bo nie ma kiedy prać .W blokach to wyraźnie widać .
        • kamin Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 08:52
          No i co z tego, że widać?
        • maslova Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 10:35
          No może nie ma.
        • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 10:54
          No jakby prała ręcznie to można to podpiąć pod prace niekonieczne, ale jak się wkłada do pralki, pralka pierze, a potem to tylko rozwiesza. To tak jakby nic nie robiła. To obiadu też się nie powinno robić.
          • panna.nasturcja Re: Okna dla Jezuska 13.03.23, 02:12
            A praca w niedzielę to zabroniona przez kogo? "Nie powinno" się robić obiadu? Bo ty tak mówisz?
            XXI wiek i takie zabobony.
            • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 13.03.23, 09:32
              Przez Kościół. Ja tłumaczę dlaczego sąsiedzi mogli ja obgadywać. A dla mnie nawet jeśli nie można pracować w niedziele to teraz robienie prania to nie jest praca, bo wszystko robi pralka i że przy robieniu obiadu więcej roboty, a tego kościół nie zabrania.
              • panna.nasturcja Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 02:09
                Ale rozumiesz, że jest masa ludzi, którym jest całkowicie obojętne czy kościół uważa pranie za pracę i czy jej zabrania?
                • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 10:34
                  Ale ja to rozumiem, tylko ludzie tego nie rozumieją. Tej babci chyba też to nie było obojętne skoro przejmowała się ludźmi. Teodor napisał że nie ma kiedy prać. To ja odpisałam, że to nie jest praca w dzisiejszych pracach. Ale jak widać nie da się zrozumieć o co mi chodziło.
          • teodor-k Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 10:42
            zaczarowanyogrod napisała:

> No jakby prała ręcznie to można to podpiąć pod prace niekonieczne, ale jak się
            > wkłada do pralki, pralka pierze, a potem to tylko rozwiesza. To tak jakby nic n
            > ie robiła. To obiadu też się nie powinno robić.
            Jakbyś tego nie mogła zrobić w tygodniu .Małe dzieci masz ? " Katolik powinien mieć świadomość, że świętuje niedzielę nie jako pamiątkę stworzenia świata i „odpoczynku Boga” (oraz przymierza z narodem wybranym), ale jako dzień, w którym zmartwychwstał Chrystus i symboliczny początek Nowego Stworzenia. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://pl.aleteia.org/2016/10/01/czy-bog-odpoczywal-w-niedziele-a-moze-w-sobote/&ved=2ahUKEwjik_3lj9v9AhVuposKHd2-DNoQFnoECAsQAQ&usg=AOvVaw2cEYe1WZFq6oIM0HTocQea Płytkiej wiary jesteś .Innym się nie dziwię.,ale Tobie ?
            • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 10:51
              Ale ja mówię o ludziach ja nie piorę. Siostra pierze w niedziele. Ale ta babcia co odpowiadałeś to mogła nie móc innego dnia. A do tego jak piorę w sobotę np. Do 24 to pranie rozwieszam w niedziele. Ale czasem jak jest swieto kościelne tylko, jakieś nienakazane i ubrań jest dużo że się przejść nie da to piorę. Do tego wiara to nie co można robić a nie robić tylko to co się czuje.
              • teodor-k Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 11:00
                Powiem Ci tak bo to nie jest temat do rozwinięcie na tym forum .Ktoś pierze w ten dzień rozumiem .Ty mieszkasz na wsi ,ja w mieście ,prawie w centrum ,gdzie jest duże skupisko ludzi .I kto wywiesza majtki na balkonie w niedzielę to trochę full pass .Zwłaszcza jak jest wolne .Jeszcze jakby suszarnia .
                • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 11:08
                  Ale jak nie każdy jest katolikiem to co ludziom do tego. Po co tym się przejmować. Tak jak u nas są ludzie co w niedziele w polu pracują ich sprawa, my nie w niedziele trzeba dać zwierzętom jeść, ale pracować nie trzeba. Ktoś inny uważa inaczej. Ludzie będą obmawiać. Ale to każdego sprawa co kiedy robi.
                  • teodor-k Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 11:16
                    U mnie nie ma coś takiego obgadywać .Nigdy nie byłem podatny na takie duperele typu ktoś coś powiedział .Ludzie są różni .Może na wiosce to tak potrafią dokuczyć .Już Ci kiedyś pisałem ,moje marzenie tam mieszkać .
      • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 10:56
        Moja mama ma problem jak czasem włączę pralkę w dni które są świętem kościelnym tylko. Mówię jej ze biorę ten grzech na siebie. Ale to nie jej pomysł tylko rodziny taty.
        • teodor-k Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 13:24
          " Mówię jej ze biorę ten grzech na siebie. Dobry Boże dziecko Ty nigdy nie dostaniesz rozgrzeszenia .Smuteczek .
          • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 13:43
            Nie dostanę, bo się z tego nie spowiadam.
        • teodor-k Re: Okna dla Jezuska 14.03.23, 10:51
          zaczarowanyogrod napisała:

> Moja mama ma problem jak czasem włączę pralkę w dni które są świętem kościelnym
          > tylko. Mówię jej ze biorę ten grzech na siebie. Ale to nie jej pomysł tylko ro
          > dziny taty.
          Katechizm Kościoła Katolickiego przypomina, że w niedzielę należy powstrzymać się od wykonywania prac niekoniecznych. Zbędna jest dyskusja z innymi .Deklarujesz się jako wierząca to powinnaś postudiować biblię i nauki kościoła .By Cię nikt nie zagiął w rozmowach na temat religii .To moje skromne zdanie .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://opoka.org.pl/biblioteka/P/PR/echo201401-niedziela.html&ved=2ahUKEwjusbGrkdv9AhUa6CoKHVLDCdcQFnoECAwQAQ&usg=AOvVaw0X2XXKkmMUCFa4vV6ovJFh. Pozdrówka .
      • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:13
        Ja ze wspollokatorami dostalam opiernicz od wynajmujacej, ze wywiesilismy pranie w niedziele i ludzie szli do kosciola i to widzieli. Rzecz miala miejsce na Wegrzcach pod Krakowem.
        • dominika9933 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 12:57
          W Węgrzcach.
        • kamin Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 14:35
          Ale o co chodzi z tym zobaczeniem prania? Pecha przynosi?
          Zawsze można powiedzieć dociekliwym sąsiadom, że to ostanie, sobotnie pranie wisi. Biedactwo nie zdążyło wyschnąć do północy. A że już niedziela, to Pan Bóg nie pozwala zdjąć.
          • berdebul Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 23:02
            Widać, że nie siedzisz świetego dnia!
            • berdebul Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 23:02
              Nie święcisz. Pisanie bez okularów 🤦🏻‍♀️
    • mid.week Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 06:26
      Przy jedzeniu 1x na 3 dni to za duzo sprzatania nie masz
    • ykke Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 10:30
      Bielizna i skarpety bez ubytków materiału w razie, gdyby pogotowie mnie miało zabierać smile
      No i nienaganne stopy .
      • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:41
        Ja przy wyrostku, wieziona karetka najwieksza rozkmine (poza zwijaniem sie z bolu) mialam, ze nogi i pachy nie ogolone... 🙄 Na szczescie nikt nie uciekl z krzykiem z sali operacyjnej. Przynajmniej nic o tym nie wiem, bo spalam.
        • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 14:53
          Nie wiem to chyba za mało Cie bolało że miałaś siły myśleć o tym że jesteś nie ogolona.
          • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 17:21
            Bolalo jak cholera. Musieli mnie znosic z mieszkania. Mimo tego Bukietowa okazala sie rownie silna. 😂
    • aqua48 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 10:54
      andallthat_jazz napisała:

> kuchnia wieczorem ma blyszczec, "bo jak bylby pozar, albo co, to co sobie
      > strazacy pomysla"

No jak to co strażacy pomyślą - fleja okrutna tu mieszka, u nikogo tyle sadzy na ścianach i okopconych garów nie widzielim.
      • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:15
        😂
    • woman_in_love Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:17
      piep... te okna

jak jezuskowi nie pasuje, to niech se sam umyje
      • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:25
        Ja mu tam dzisiaj umyje, bo ledwo przez nie widac i moze przeoczyc, ze grzesze mysla, cialem i uczynkiem. Czy jak to tam bylo. 😂 Liczylam, ze sam chociaz lekko przetrze, ale widac, ze ma wiekszego lenia, niz ja.
        • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:27
          Dzisiaj nie dzisiaj niedziela. Po za tym za wczesno myje się parę dni przed wielkanocą.
          • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:30
            Dzisiaj jest niedziela, przynajmniej u mnie... Bezboznica sprzataczka wlasnie myje klatke schodowa. Zaraz jej cos powiem do sluchu! 😂
            • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:34
              Aaaa teraz zalapalam z ta niedziela! 🤦‍♀️ W Wielkanoc to niech Jezusek sam sobie jaja poswieci, ja w tym bezecenstwie udzialu brac nie bede. 😂 borsuczyco poprzyj mnie, ze to zboczenstwo chlopu jaja swiecic. 🙄
      • black.imak Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 15:55
        Pani kurator Nowak prosi, żeby we wszystkich oknach powiesić facjaty świntego papieża. W sam raz można brudne okna obrazkami zasłonić
        • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 17:18
          Teraz mowisz? Jak pomylam?! 🙄
    • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 11:20
      A i jeszcze mi sie przypomnialo. Pojechalam z ojcem do dziadkow latem. Dzieciakiem bylam. No i w jakims tam zwyklym dniu tygodnia zalozylam biala bluze. Ale taka zwykla, znoszona i powyciagana. Kuzynostwo i dzieciarnia ze wsi w supor zspadli. Jak to tak? Biale to TYLKO w niedziele! Babka kazala mi sie przebrac, bo co ludzie pomysla. Poznanskie, okolice Gostynia.
    • beaucouptrop Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 12:49
      Po raz kolejny narracja ci się rozjezdza. Co tak pucujesz codziennie w tej małej kuchni biorąc pod uwagę, że jadasz raz na kilka dni? Chyba że to sprzątanie kompulsywne tak jak i zakupy. Zawsze możesz sobie pomóc i przepracować to na terapii.
      • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 13:10
        Wyobraz sobie, ze pije kawe, herbate, koktaile jak mi sie zechce. Wiem, trudne do ogarniecia. A jak mi sie zechce, to gotuje. Wiem, jeszcze trudniejsze. Podloga tez nie jest samozmywalna, podobnie jak meble, lodowka. Ze smieciami probowalam negocjowac, ale tez sie same wyniesc nie chca. Moze oddam ci pare sesji u terapeuty. Pomoze Ci zrozumiec, ze rzeczy sie kurza, brudza itd. itp. Na przyklad takie okna. Nie wieszam sie na nich, nie przyklejam nosa do szyby a znow je musze myc, bo brudne. Cuda panie, cuda.
        • korolla-xx Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 13:16
          Ja staram się, żeby kuchnia była sprzątnięta wieczore przed spaniem, aby rano, gdy do niej wejdę, nie trafiał mnie z miejsca szlag i nie opanował pesymizm na cały dzień.
          To samo mma ze ścieleniem łóżka - od razu zaścielam, żeby porządnie wyglądało wyłącznie dla mojego komfortu psychicznego, a nie , że tak trzeba.
          • zaczarowanyogrod Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 13:50
            A ja się w ogóle tym nie przejmuje, jak mi się chce to myje wieczorem naczynia, jak nie to rano lub na bieżąco po jedzeniu. Nie myje często okien, podłogę zamiatam dopiero rano, a jak pracuje to jak wracam. Myje raz w tygodniu, a jak się coś wyleje to wycieram tylko w tym miejscu. Nie przeszkadza mi to czy ktoś zobaczy zlew pełny naczyń. Łózko jak chce to ścielę jak nie lub się śpieszę to nie ścielę i tak nikt do mojego pokoju nie wchodzi. Rzeczy nie rozrzucam to takie drobne nieposprzątane bałaganu nie robią.
        • beaucouptrop Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 14:22
          》Moze oddam ci pare sesji u terapeuty.《
          Nie dziękuję 🤣 Z tego co wnioskuję z twoich wpisów to w Austrii poziom terapeutów musi być bardzo kiepski. Nawet prace magisterskie marne piszą.
    • jammer1974 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 14:31
      To samo jak ktos mi mowi ze zawsze trzeba miec ladna bielizne jak sie wychodzi poza dom. Bo jakby czlowiek mial wypadek to co sobie lekarze pomysla.
      Zawsze mnie to bawilo. Jako osoba ktora miala wypadek przysiegam ze nie ma to najmniejszego znaczenia i jak czlowiek sie budzi, i dojdzie na tyle do siebie to interesuje go czy ma wszystkie czesci ciala na swoim miejscu i czy wszystko wzglednie dziala. Ani razu nie pomysli o kroju i kolorze bielizny, ktora to zreszta czesto ulega zniszczeniu podczas wypadku albo juz w szpitalu gdy lekarze musza wszystko jakos zdjac i nie uszkodzic dodatkowo czlowieka.
    • bene_gesserit Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 14:37
      Włamali się nam do domu. Włamanie było którymś z serii podobnych w sąsiedztwie, więc milicja potraktowała je bardzo poważnie, z szukaniem odcisków i papraniem wszystkiego srebrnym proszkiem do tych odcisków. O co była najbardziej zła moja matka? Nie o to, co straciliśmy, ale o to, ze funkcjonariusze widzieli, ze miałyśmy niepościelone łóżka. W awanturze, która nastąpiła jak już sobie poszli to był wątek wiodący. Podobno panowie robili miny, że takie z nas fleje big_grin
    • enigma81 Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 15:30
      Kuchnia na błysk wieczorem to moje dziwactwo. Babcia mi to wdrukowała używając dokładnie tego samego argumentu o pożarze i strażakach wink
      Ale to w sumie dobry zwyczaj jest wink
      Babcia również mnie nauczyła, ze zawsze trzeba mieć na sobie porządne ubranie (żadne tam skarpetki z dziurą czy stare majtki, bo nikt nie zauważy) bo nigdy nie wiadomo, czy coś się nie stanie i nas karetka do szpitala nie zabierze.
    • anorektycznazdzira Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 15:55
      piszesz "okna" - ja oczami pamięci widzę co innego ... suspicious
    • andallthat_jazz Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 17:28
      Jezusek chyba czesciowo zadowolony. Okna niby pomyte, ale... Stwierdzilam, ze na czas mycia okien naloze sobie maske oczyszczajaca i bede miala dwa punkty odhaczone za jednym zamachem. Okna umyte. Ide odniesc do komorki drabine (o masce zapomnialam). Taka mnie na korytarzu zastal sasiad... Mine mial 😳 Wiec pewnie i Jezuska wystraszylam. 😂😂😂
    • mhanutka Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 21:55
      U nas kiedyś wywozili śmieci w poniedziałek. Bladym świtem, więc trzeba było wystawiać w niedzielę. No i ja chciałam koło 18, żeby mieć z głowy. A małż się upierał w sezonie letnim że to nie wypada. I że dopiero jak się sciemni. Teraz szczęśliwie nam zmieniono na inny dzień więc problemu już nie ma
      • berdebul Re: Okna dla Jezuska 12.03.23, 23:07
        Śmieci tylko po zmroku, a najlepiej rano w dniu odbioru. Pan Berdebul ma taki pogląd, więc biega ze śmieciami po nocy. Kiedyś go sąsiedzi posadzili, że przyszedł ich okraść. big_grin Biegał z latarką, bo jeszcze latarni nie było na ulicy, tłukł się przy płocie.
        • stephanie.plum Re: Okna dla Jezuska 13.03.23, 13:09
          :~D

a ja słyszałam od pewnej Ukrainki, że wynoszenie śmieci po ciemku sprowadza nieszczęście! może u nich po prostu sąsiedzi bardziej krewcy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka