Dodaj do ulubionych

Wszystko jednej firmy

02.04.23, 12:47
Posiadacie AGD jednej firmy której jesteście wierne czy wręcz przeciwnie, od wyboru do koloru ?
Ja mam każda rzecz inną. Pralka innej firmy, zmywarka innej, lodówka innej... Jakoś tak nie zdarzyło mi się żeby jedna firma miała wszystko to co bym chciała/ potrzebowała.
Moja siostra za to kupuje sprzęt tylko jednej firmy bo twierdzi że jest najlepsza i koniec.
Obserwuj wątek
    • virtualnie Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 12:52
      Plus to często spora zniżka przy zakupie kompletu sprzętu, poza tym jednolite wymiary do zabudowy i prostsze serwisowanie. Ale rzeczywiście musi to być dobra firm (jak na dzisiejsze czasy).
      • ichi51e Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:16
        Ze jedna zwywarka i jeden piec samsunga dajmy na to maja te same wymiary? Ha ha ha
        • virtualnie Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:26
          Nie wiem ja u Samsunga, ale sprzęt mojej firmy ma ujednoliconą szerokość i głębokość. poza tym dochodzi kwestia montażu frontów.
          • magia Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:51
            no musze zaprogramować, ale robisz to raz i na lata spokoj. chyba każdy sprzęt agd do zabudowy ma mniej więcej te same wymiary. Zaden to problem, zeby dopasowac.
      • pitupitt Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 15:40
        Jedna firma, przede wszystkim ze względu na bardzo łatwy dostęp do serwisu w razie "w"
    • krwawy.lolo Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 12:55
      Niestety, nie ja robię większość zakupów. W przeciwnym wypadku mielibyśmy ten sam szampon, to samo mydło, płyn do mycia naczyń, płyn do kąpieli ... itd. Nie rozumiem, dlaczego mam za każdym razem inną butelkę na wannie. Dobrze, że chociaż krem do golenia mam ten sam od lat.
    • maraluna Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 12:57
      Jeśli bym wiedziała, że faktycznie rzeczy są dobrej jakości i w mojej półce cenowej to bym się jednej firmy trzymała - oszczędnośc czasu w czytaniu opinii o innych. Ale nie każda firma robi wszystkie rodzaje agd więc odstępstwa się zdarzają.
      Albo jedna z firm robi super roboty kuchenne ale czajniki u nich kupowane psuły się regularnie po 2 latach- czyli tuż po okresie gwarancji. Chamstwo ze strony firmy. Kupiłam wkurzona jakiś czajnik no name za 1/4 ich ceny i mi służy bez awarii piąty rok.
    • shellyanna Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:05
      Nie.
      Jestem wierna Boschowi w kwestii pralek, zmywarek i suszarek. Ale resztę sprzętów mam z różnych firm.
      • szara.myszka.555 Re: Wszystko jednej firmy 03.04.23, 21:01
        Ja również - duże sprzęty AGD wyłączenie Bosch. A drobiazgi to misz-masz.
    • wbka1 Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:06
      Kwestia kasy....przecież wszyscy wiedzą kto jest wiodącym producentem AGD., inna sprawa, że dla większości poza zasięgiem cenowym. Podobnie zresztą jest z samochodami: są auta w klasie premium, a potem w takiej klasie, a potem w jeszcze niższej.
      • virtualnie Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:12
        Cytując pewien film: "amerykańskie komputery, ruskie komputery, a w środku wszystko made in Taiwan"...

I tyle w temacie wiadących producentów AGD....

wbka1 napisał:

> Kwestia kasy....przecież wszyscy wiedzą kto jest wiodącym producentem AGD., inn
        > a sprawa, że dla większości poza zasięgiem cenowym. Podobnie zresztą jest z sa
        > mochodami: są auta w klasie premium, a potem w takiej klasie, a potem w jeszcze
        > niższej.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:13
        To zdradź kto, bo ja nie wiem, a mam pralkę i lodówkę do wymiany i zawsze jest ten sam problem, że nie wiem, którą kupić.
        • abecadlowa1 Re: Wszystko jednej firmy 03.04.23, 21:17
          Miele
    • magda.z.bagien Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:15
      Nie interesuje mnie marka. Moje kryteria to funkcjonalność, rozmiar i cena. Potem czytam opinie wybranych sprzętów, zwłaszcza krytyczne i biorę co mi pasuje niezależnie od logo.
      • abasia0 Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:22
        Duże agd mam jednej firmy bo wizualnie mi pasowały do kuchennych mebli
      • dominika9933 Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:23
        Marka nie kieruje moim wyborem przy zakupie (tzn. nie jest najważniejsza), mam AGD różnych firm. Siostra i koleżanka mają wszystko Samsunga i sobie chwalą.
        • virtualnie Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:29
          Sprzęt audio video jednej firmy ma też swoje zalety. Wszystko samo się konfiguruje i obsługuje jednym pilotem. Ale to przy bardziej rozbudowanych zestawach i kilku strefach odtwarzania.
          • magia Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:39
            to nie mam znaczenia. Mam kazdy sprzet audio video innego producenta a i tak wszystko obsluguje jednym pilotem w tym wii, xbox i ps.
            • virtualnie Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:43
              Ale musisz tego pilota zaprogramować na inne firmy, no i dochodzi kwastia knfiguracji sprzętu.

3 konsole w jednym domu? Szacunek wink
              • magia Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:48
                no musze zaprogramować, ale robisz to raz i na lata spokoj.
    • princy-mincy Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:28
      Ja mam misz masz, czyki wybieramy to co ma najlepsze opinie w stosunku do ceny i co nam pasuje wizualnie.
    • przepio Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:33
      Różnie. Kupuje sprzęt, który mi pasuje i który wydaje mi się najlepszy dla danego urządzenia. Mam więc cały przegląd " metek" w jednym pomieszczeniu.
    • magia Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:37
      wszystko z innej parafii. Sprzety wybierane starannie, tylko takie ktore mam mialy wiele świetnych opinii. Metoda się sprawdziła, mam sprzęty 12 lat i tylko pralke wymienilam.
      Co do rabatow, to teraz w aklepach co chwile sa rabaty łączone typu kup 2 sprzety, a 3 za 50% ceny, kup 4 sprzetya 5 gratis
    • mamkaantka Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:38
      Ja też nie przywiązuje się aż tak do marki, ale jestem świadomym kupującym i za nim cokolwiek kupię dokładnie wszystko sprawdzę i wybiorę taki sprzęt który najlepiej odpowiada moim potrzebom, no i zawsze sprawdzam co nowego się pojawiło i czy jest mi to coś faktycznie potrzebne.
    • alina460 Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:53
      U mnie Bosch i Samsung.
    • mid.week Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 13:53
      Moje mono-logowe agd jest wynikiem promocji marki w Euro AGD
    • chatgris01 Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 17:06
      Roznych firm, za to ostatnio w jednym sklepie, bo mam w nim abonament na naprawy bez dodatkowych oplat.
    • kropkaa Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 17:22
      Jednej firmy. Nie lubię wizualnego bałaganu z logo.
    • mysiulek08 Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 17:27
      duze agd jednej firmy (oprocz piekarnika i plyty gazowej, bo akurat inna firma bardziej mi przypasowala), wiekszosc drobnego agd tez tej samej co duzego, generalnie bosch u nas rzadzi ale sa wyjatki, odkurzacze sa tragiczne
    • unaluna Re: Wszystko jednej firmy 02.04.23, 19:42
      Duże adg mam jednej firmylodówkę, piekarnik,zmywarkę, płytę indukcyjną i okap.
    • la_felicja Re: Wszystko jednej firmy 03.04.23, 20:28
      Z tego, co słyszałam, to kiedy jakaś firma produkuje np fantastyczne lodówki, to już piekarniki wychodzą im gorzej (i odwrotnie).
      Dlatego najlepiej zrobić osobny research przed kupnem każdego sprzętu.
    • lauren6 Re: Wszystko jednej firmy 03.04.23, 20:30
      Nie mam ani jednej powtórzonej marki AGD w kuchni.
    • zwyczajnamatka Re: Wszystko jednej firmy 03.04.23, 21:08
      Ja mam prawie wszystko electrolux.
      Pralkę, zmywarkę, piekarnik, płytę indukcyjną, lodówkę, dwa odkurzacze, oczyszczacz powietrza. Najstarsze mam odkurzacze (jeden 15 letni) i pralkę. Bezawaryjne, niezawodne i jeśli czegoś szukam nowego to też najpierw oglądam electrolux. Drobne agd mam z różnych firm np blender bosch. Ostatnio się wyłamałam i kupiłam drugi oczyszczacz powietrza nie electrolux tylko sharp, fajny jest.
    • kaki11 Re: Wszystko jednej firmy 04.04.23, 15:48
      Kilku różnych. Wybierałam pod to, jakie kryteria miały spełnić i miały przy tym najlepszą cenę a nie pod to czy są tej samej firmy. Akurat nie mam takiej której bym wyjątkowo bardzo ufała i mogła powiedzieć, że ona ma dobre produkty, lepsze od konkurencji więc mi nie zależało.
    • mallard Re: Wszystko jednej firmy 04.04.23, 16:25
      czarna_kita napisał(a):

> Posiadacie AGD jednej firmy której jesteście wierne czy wręcz przeciwnie, od wyboru do koloru ?

W sensie od sasa do lasa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka