la_felicja
10.07.23, 10:11
Oglądałyście? Pamiętacie?
Ja coś tam z dzieciństwa pamiętam, ale nie za wiele. Zwykle, kiedy dorośli oglądali jakieś seriale, to ja siedziałam w kącie z książką albo jakąś robótką ręczną i tylko od czasu do czasu zerkałam w telewizor - może dlatego mało pamiętam.
Jedna scena wyryła mi się w pamięci - jak prowadzono na rozstrzelanie więźniów ubranych w papierowe worki - to było straszne.
Niedawno się natknęłam na ten serial, jest na YT, pomyślałam, że może warto obejrzeć, zaczęłam jeden odcinek, ale że było późno, to przerwałam w połowie, jakoś nie wciągnął mnie natychmiast. Natomiast muzyka z tego filmu prześladowała mnie cały następny dzień i wpadłam w taki dół, że nie mogłam spać.
Generalnie jestem ostatnio w kiepskich stanie psychicznym, muszę się ogarnąć. Wesoła muzyka mnie wkurza, na lekkiej literaturze nie mogę się skupić, na fimach nie umiem wysiedzieć.
Potrzebuję czegoś głębokiego do obejrzenia albo przeczytania, żeby się wyrwać z tego stanu, w którym jestem, zapomnieć o swoich (częściowo wyimaginowanych) problemach.
Myślicie, że Polskie Drogi się nadadzą, czy może lepiej na razie odpuścić, żeby sięnie zdołować jeszcze bardziej?