gaskama 03.08.23, 23:56 Jeśli któraś się jeszcze waha ... bo za długi, albo może straszny, albo o nudny ... radzę pójść. Zaciągnęli mnie do kina moi faceci, kochający fizykę. I odleciałam. Obraz, dźwięk, gra aktorska no genialny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama [...] 04.08.23, 00:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Oppenheimer 04.08.23, 00:04 Moment. Nie przechowałaś przypadkiem? Odnieś się do tego co napisałam a nie rób osobiste wycieczki. Fanką czy psychofanką nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama [...] 04.08.23, 00:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Oppenheimer 04.08.23, 00:08 Grubo... Film bardzo dobry. Nie bez wad jednak. Jak już pisałam na tym forum. Zaciągnęłam na niego męża, który skończył fizykę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Oppenheimer 04.08.23, 00:13 Co od razu? Nie obraziłam cię. Z tym co napisałam mogłaś normalnie dyskutować. Z czego nadal widzę pewien stereotyp. Od takich stereotypów jest Konfa właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Oppenheimer 04.08.23, 08:51 Jej faceci, nie byle jacy, bo kochajacy fizyke, ja zaciagneli na film, to i do wyborow ja zaciagna, jak to Korwin opisal - poglady przekazywane przez spermę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Oppenheimer 04.08.23, 08:24 A tej co tu odpier... Uwielbiam, jak ktoś pozuje na światłego, kształconego, nowoczesnego i hej do przodu, a tu obora z niego wyłazi. Śmiesznie popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Oppenheimer 04.08.23, 09:08 Też nie łapię. A nie, trochę już łapię. Gdyby ktoś nie miał facetów, kochających fizykę: zawsze można po Barbie lub przed Barbie obejrzeć Pierwszego człowieka, zamiast fizyki - kosmos, która ma męża/syna/faceta astronautę - łapa w górę, ja akurat zaciągnęłam się sama, a do tego Ryan Gosling razy dwa, tyle że raz na niepoważnie, a raz na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Oppenheimer 04.08.23, 11:38 No właśnie idziemy z młodą na Oppenheimera i nie potrzebujemy do tego asysty facetów, ani mówienia nam, czy film jest dobry, czy nie . Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Oppenheimer 04.08.23, 11:39 Na Barbie też byłyśmy jak zwierzęta jakieś tfu jak głupie baby. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Oppenheimer 04.08.23, 14:20 Może jeszcze, o zgrozo, wam się podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Oppenheimer 04.08.23, 01:18 Film był już szeroko tu komentowany, akurat fizyki to w nim mało. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Oppenheimer 04.08.23, 07:38 Własnie Może ci faceci są w początkowych klasach szkoly podstawowej i stąd efekt. Film okej, żeby nie było Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Oppenheimer 04.08.23, 14:22 Zgadza się. Myślałam, że będę spała, ale nie! Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Oppenheimer 04.08.23, 15:39 W sumie to o się do ciebie dopierdalają? Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Oppenheimer 04.08.23, 07:12 Planujemy się wybrać. Był w opcji "no może..." ale zachęciły nas pozytywne recenzje i jeszcze trafiły nam się tańsze bilety do kina więc się wybieramy Szukamy tylko dobrego czasu, ale może ten najbliższy długi weekend bo mamy dłuższe wolne Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Oppenheimer 04.08.23, 07:57 Mój syn z przeciwnego bieguna niż fizyka, a film mu się podobał. Był też na Barbi i też zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: Oppenheimer 04.08.23, 08:14 byliśmy wczoraj, rzeczywiście długi, ale dobrze się ogląda. nam się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Oppenheimer 04.08.23, 09:08 Tej fizyki to chyba za dużo nie było, poza długą listą nazwisk fizyków, które przemykały w filmie. Więcej jest niestety polityki. Film mi się podobał, ale arcydziełem bym go nie nazwała. Główną wadą jest scenariusz napisany przez Nolana. Przeczytałam w jednej z recenzji, że wygląda jak skopiowany z wikipedii. Zgadzam się z tym zdaniem. Wszystkie wątki poupychane pobieżnie w trzygodzinnym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Oppenheimer 04.08.23, 10:03 On mnie tak irytował od paru filmów, że aż mnie skręcało. A tu jest zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Oppenheimer 04.08.23, 14:21 Nie, nie, fizyki nie było. Na szczęście dla mnie. Aczkolwiek, jak sobie uświadomię, że oni te obliczenia robili bez AI i komputerów, to nawet takiego laika jak mnie ... to rozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Oppenheimer 04.08.23, 14:12 Film ma kategorię >17. Ktoś wie dlaczego? Można iść na to z 15-latkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Oppenheimer 04.08.23, 14:19 Można. Są dwie sceny seksu i widać kobiece piersi. 15 da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Oppenheimer 04.08.23, 15:49 nawet nie zwróciłam uwagi na kategorię wiekową; byliśmy wczoraj z 14 latkiem; większosć filmu oglądał z zapartym tchem - dosłownie! sprawdzałam, czy oddycha! fakt, że od jakiegoś czasu ciekawi go tematyka fizyki nuklearnej (chociaż tego rzeczywiście mało w tym filmie); po seansie omówiliśmy wątki dotyczące gierek personalnych i calej tej otoczki "politycznej" - wygląda na to, że całkiem dobrze to zrozumiał; Odpowiedz Link Zgłoś