Dodaj do ulubionych

Robienie kariery zawodowej

07.08.23, 16:37
Czy w waszym zawodzie można zrobić karierę? Jeżeli tak czy wiąże to się z przeprowadzką na przykład do Warszawy? Czy jesteście osobami które marzą o karierze zawodowej i czy dla tej kariery przeprowadziłybyście się?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 16:39
      Tak, można. Nie, nie wiąże się. Nie, nie marzę. Tak, gdybym marzyła to bym się przeprowadziła. Zresztą rozważałam.
    • palacinka2020 Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 16:41
      Pracy w moim zawodzie nie ma w malych miastach. Jednak teraz przy pracy zdalnej nie trzeba sie przeprowadzac, po prostu firma ma siedzibe w stolicy a pracownicy jak chca.
    • aqua48 Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 16:43
      Tak można, nie nie wiąże się, nie nigdy nie marzyłam i nie, nie przeprowadziłabym się dla kariery. A już na pewno nie do Warszawy.
    • 1matka-polka Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 16:44
      Tak, nie, nie, tak, tak, nie, nie, ee,...
    • malia Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 16:49
      jaką karierę może zrobić troll? zastanawiam się w związku z zamiarem zmiany pracy, czy jest szansa, że szybko stanę się nadtrolem? co prawda, nie mam zamiaru się przeprowadzać, ale to chyba praca zdalna.

A tak serio, jak myślicie, KOMU zależy najbardziej żeby na forum był ruch ?
      • panna.nasturcja Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 18:37
        Ona po prostu marzy, że awansuje jako troll i przeniosą ją z Rosji do Warszawy. A tu nici.
        • kropkaa Re: Robienie kariery zawodowej 08.08.23, 01:01
          A podobno Moskwa to marzenie każdego prawdziwego trolliszcza.
    • leni6 Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 17:16
      Tak można, tak najlepiej w Warszawie, bo miejsc pracy w mojej dziedzinie jest chyba wiecej w Warszawie niż całej Polsce poza Warszawa łącznie. Ja się wyprowadziłam więc wielkiej kariery nie zrobie (nie tylko z tego powodu), bo o ile pracować można spokojnie zdalnie, to im wyższy stołek tym częściej trzeba być na miejscu.
    • berdebul Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 18:11
      Można. Wiąże, ale raczej z przeprowadzkami po różnych krajach. Mam swoją niszę i wkurza mnie wymuszanie mobilności.
    • default Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 18:12
      Można. W Warszawie mieszkam, ale bywają w mojej firmie takie ścieżki kariery, które wymagają przeprowadzki do innego miasta (na jakiś czas). Nie, nie przeprowadziłabym się, bo nigdy nie marzyłam o robieniu kariery.
    • marianna1960 Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 18:40
      Kariera zawodowa jedno skojarzenie wyścig szczurów i depresja murowana
    • szara.myszka.555 Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 18:51
      Na szczęście mój zawód nie jest zależny od miejsca zamieszkania - można "robić karierę" z Pcimia, można z Nowego Jorku, byleby był internet.

Ale i tak mieszkam w Warszawie, bo to moje miasto rodzinne i je uwielbiam. Nie wybrałabym zawodu ściśle związanego z konkretną lokalizacją, bo lubię wolność wyboru.
    • iwles Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 20:30

Nie.x, nieee.x nieeee.x, nieeeeeeee.x
    • extereso Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 20:40
      Tak, można. Może się wiązać a może nie wiązać. Na karierze nie, na pracy bardzo. Nie.
    • little_fish Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 20:45
      Nie można. Choć w sumie, można zostać ministrem edukacji. No i wtedy trzeba się przeprowadzić do Warszawy 😁
      • efka_454 Re: Robienie kariery zawodowej 09.08.23, 14:46
        Etam, najwyżej będziesz latała codziennie, do pracy i z powrotem big_grin
        Kto ministrowi zabroni - im się należy ;P
    • eukaliptusy Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 21:02
      Przeciętna ematka ma 45+ na karku, i karierę albo ma, albo po ptokach.
    • marta.graca Re: Robienie kariery zawodowej 07.08.23, 21:05
      Tak, można, ale nie trzeba się nigdzie przeprowadzać. Nie marzę o karierze, a w moim zawodzie nie mam predyspozycji do wielkich osiągnięć, nie chcę się przeprowadzać, a ścieżka zawodowa mi odpowiada.
    • simply_z Re: Robienie kariery zawodowej 08.08.23, 01:19
      Na pewno nie do Warszawy, za granicę tak ale gdzieś poza moim regionem, nieee.
    • taki-sobie-nick Re: Robienie kariery zawodowej 09.08.23, 01:23
      Żanecia, a wy znowu planujecie rozwijanie gorzej rozwiniętych regionów?

A jak tam autostrady i PKS-y?

ps. minister Rafalska obiecywała zmiany w orzecznictwie (otoczona osobami z ZD, żeby było bardziej wzruszająco), po czym poleciała do UE i tyle widzieliśmy zmiany...

a teraz rzecznik Wdówik kombinuje nowe kryteria orzekania, tak żeby odebrać ludziom renty, wszak musi być na 800+ dla "najsłabszych", czyli zdrowych i pracujących, nie?
    • princesswhitewolf Re: Robienie kariery zawodowej 09.08.23, 09:42
      No ale pytanie tak brzmi jakby zostanie dyrektorem bylo wielka karkera i tam juz na tym stanowisku pozostawalo sie na wieki. A zycie jest rozne i z najwyzszych stolkow latwo sie spada i podgryzajacych cie wiele. Po kie licho...

Slowo kariera ma naprawde niesamowite znaczenie w j.polskim. Po angielsku career to po prostu sciezka zawodowa i nawet sprzataczka w hotelu ma career path
    • primula.alpicola Re: Robienie kariery zawodowej 09.08.23, 11:06
      tak, nie, nie, nie.
    • awf-33 Re: Robienie kariery zawodowej 09.08.23, 12:09
      Można. Mogłabym mieszkać na całym świecie. Nie, nie marzę o karierze zawodowej. Raczej o świętym spokoju i wolnym czasie. Wystarczy mi, że swoją pracę wykonuję najlepiej jak potrafię. Zapominam o niej, gdy wracam do domu. I tak ma być 😉
    • bezatu2023 Re: Robienie kariery zawodowej 09.08.23, 16:27
      W moim zawodzie praca jest wszędzie. Kariera? Nie można, moim skromnym zdaniem, robić Kariery ( wielkie "K" użyłam celowo) mając dom, dzieci, męża, przyjaciół i inne, pozazawodowe, zainteresowania. Zawsze w takiej sytuacji jest coś kosztem czegoś. Więc kariera naukowa/wielka zawodowa/wielka finansowa nie dla mnie.
      Pracuję , bo lubię swój zawód, ale bez przesady. Cenię sobie czas dla rodziny, czas, w którym mogę spokojnie ugotować obiad ( tak na 2 czasem 3 dni bez półproduktów). Cenię sobie wieczory z mężem, popołudnia i wieczory z dziećmi, czasem nicnierobienie, spotkania z przyjaciółmi, wyjazdy dalsze , bliższe i całkiem bliziutkie. Cenię sobie , gdy nie pracuję przed południem, a mam taki jeden dzień, relaks u kosmetolożki, masaż, spacer. A przy okazji jestem zachwycona weekendem na Podlasiu.
    • nutella_fan Re: Robienie kariery zawodowej 09.08.23, 19:18
      Na wszystkie pytania odpowiedz Tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka