slatynka85 19.08.23, 21:40 Ktoś zna takie przypadki? Urodzona dziewczyna a w wieku 19 L zmienia się w chłopca. Jestem po obejrzeniu filmu Fanfik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabryka.lodow.napatyku Re: Transseksualne dzieci 19.08.23, 21:47 znam, kolezanka corki z wczesnego dziecinstwa w wieku 9 lat oznajmila rodzicom, ze nie utozsamia sie z zadna plcia, zmienila imie, image i jest ONO Odpowiedz Link Zgłoś
czere-mcha Re: Transseksualne dzieci 19.08.23, 21:56 Ja znam. Jestem obecnie na studiach zaocznych. W 2021 gdy zaczynałam "osoba studencka" jak o sobie mówi, został wybrany na starostę, mówił o sobie w formie męskiej, na początku nie wiedziałam o co chodzi, (były to jedne z pierwszych zajęć i głupio było mi się rozglądać po sali) bo słyszałam głos dziewczyny. Przez te prawie dwa lata, dosyć już mocno zmienił się wygląd tej osoby. Sam też pochwalił się dniem w którym zaczął przyjmować męskie hormony i od tego zaczęła się robić różnica w wyglądzie: zarost na twarzy, obniżył się tembr głosu, prawdopodobnie też od tego trochę przytył. Widziałam zdjęcia z czasów licealnych, wtedy był chudą, ładną dziewczyną, zmiana w wyglądzie od tamtego czasu, już całkiem spora. Natomiast wiem, że formalnie w dokumentach funkcjonuje jeszcze jako dziewczyna, na uczelni zaczął mieć problem, początkowo na jego życzenie miał konto np. na teams jako mężczyzna, na drugim roku wrócono do tego jak jest w rzezcywistości i teraz inne osoby widzą jego dane jako dane kobiety. Wiem, że strasznie to przeżywał, że uczelnia zaczęła mu robić problemy, poza tym prywatnie działa jako aktywista i jest mocno zaangażowany w ruchy LGBT. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Transseksualne dzieci 19.08.23, 22:00 ? No nie |"zmienia się w", tylko koryguje płeć, zgodnie ze stanem faktycznym. Urodził się chłopiec, tylko ciało nie bylo zgodne z psychiką, zapewne w okolicach 19 roku życia udało się tej osobie skorygować ten błąd natury. Tak, znam osoby po tranzycji, a jedną z nich - od dziecka (poznałam jako kilkuletniego malucha, teraz dobiega pełnoletności). Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 10:22 >Urodził się chłopiec, tylko ciało nie bylo zgodne z psychiką, zapewne w okolicach 19 roku życia udało się tej osobie skorygować ten błąd natury. To się niczym nie różni od wiary w niepokalane poczęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 11:34 To nie jest kwestia wiary - wystarczy poczytać literaturę fachową np o różnicach w budowie mózgu, stezeniach hormonów, nawet (bardzo ciekawa praca polskich badaczy) budowy… zębów. Mozna tez mniej ambitnie zaczac od przypomnienia z biologii na ilu poziomach dochodzi do ekspresji plci. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 19:14 > Tak, znam osoby po tranzycji, a jedną z nich - od dziecka (poznałam jako kilkuletniego malucha, teraz dobiega pełnoletności). Osoba zmieniła płeć przed 18. urodzinami? W Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 20:57 Przeciez zmiana plci spolecznej to nie jest operacja na genitaliach ani wpis w dokumencie. Jesli po prostu ubiera sie jak przedstawiciel innej plci, przedstawia sie inaczej, zmienia zaimki- to zmienil plec. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Transseksualne dzieci 19.08.23, 22:03 Osobiście nie. Ake rozmawiałam ostatnio z kolegą, który reorezentuje osoby trans w procesach sądowych. Nadal podtrzymuję po tej rozmowie to, co już wcześniej zauwazylam: to co nasze państwo robi tym ludziom to podłość. Chciałabym napisać ostrzej ale poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:31 Tak w ramach ciekawostki z tej rozmowy: ostatnio musiał polemizować z pismem, w którym stwierdzono, że klient wniósł powództwo, bo w sieciowkach są ubrania unisex (to jedna z tych spraw, w których rodzice są przeciwni). Tak że tego... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Transseksualne dzieci 19.08.23, 22:15 Koleżanka córki z klasy w liceum na końcu była już kolegą. Dodatkowo to wysoki ponad 180cm facet z brodą. Dokumenty zmienione. W szkole od razu poprosił(a) o zwracanie się imieniem bezosobowym i tak też robiono, nauczyciele też. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Transseksualne dzieci 19.08.23, 22:24 Znam dziecko transpłciowe. Sytuacja specyficzna, dziecko nie rozumie takich rzeczy, bo ma niepełnosprawność intelektualną w stopniu umiarkowanym, chyba nawet nie wie, że istnieje coś takiego jak transpłciowość. Według dokumentów jest dziewczynką, mówi o sobie w rodzaju męskim, ubiera się jak chłopiec, zaczyna mieć lekki zarost na twarzy. Nie krępuje się tym, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:50 Tutaj to akurat zrobiłabym badania genetyczne, wygląda na jakieś zaburzenie genetyczne, nie transpłciowość. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 15:13 Dokładnie, zakładając że nie przymuje żadnych hormonów męskich, to może być jakaś forma interpłciowości. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 19:25 Albo ma guza jajnika, raka nerki lub raka tarczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Transseksualne dzieci 19.08.23, 22:26 Miałam na studiach kolegę. Typ "poszukujący siebie", angażował się w różne dziwne grupy religijne (w sensie: dziś świadkowie Jehowy, za pół roku krisznowcy itd). Koło trzydziestki zatrudnił się na uczelni, ożenił się, spłodził troje dzieci i wybudował domek pod miastem. Wyglądało na to, że się ustatkował i poszukiwanie siebie mu przeszło. Ta sielanka potrwała jednak najwyżej kilkanaście lat, bo ostatnio osoba ta przeprowadziła korektę płci. Pracuje dalej na tej samej uczelni, ale teraz już oficjalnie jako kobieta. Nie wiem, gdzie mieszka i jakie stosunki utrzymuje z (byłą?) żoną i dziećmi. Oprócz tego w zeszłym roku prowadziłam zajęcia w liceum. Średnio w co piątej czy co szóstej klasie był/a uczeń/nica występująca/y oficjalnie w dzienniku jako dziewczyna, a w realu jako chłopak (albo odwrotnie). Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Transseksualne dzieci 19.08.23, 23:26 Transpłciowe, nie transseksualne. To ważne. To nie ma nic wspólnego z seksem. Mój syn ma dwoje znajomych. Jedno zaczyna tranzycję, drugie nie widzi możliwości, żeby mogło powiedzieć rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:13 Ja nie znam nikogo takiego osobiście ale szczerze współczuję wszystkim transpłciowym osobom. To musi być okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 19:24 Nie znam osobiście, tylko z książek/internetu. I też współczuję. Bo nawet w najbardziej wspierającym środowisku jeśli chce się fizycznie upodobnić do płci jaką się czuję, to trzeba brać leki hormonalne i przechodzić trudne operacje chirurgiczne Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 21:45 Ja podobnie. W naszym kraju to musi być piekło, ale nawet przy wsparciu te wszystkie kuracje hormonalne, końskie dawki leków, ingerencje chirurgiczne... Trzeba wiele siły na to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:20 Serdeczny kolega że studiów. Poznałam jeszcze koleżankę, ale jakoś nikt z nas nie miał problemów z przestawieniem się. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:39 Historia sprzed wielu lat. Po wojnie do miejscowości mojej babci przeprowadziła się matka z córką, ok 9-letnià wówczas. Chyba nie do końca to była jej córka, jakieś to było strasznie zagmatwane. Babcia zaprzyjaznila się z tą matką. Córka zaś była dziwna, jakieś wady fizyczne chyba tak wchodziły w grę, skrzywoenie kręgosłupa spore. Była chuda i niska. I brzydka, taka naprawdę brzydka. Po latach moja mama powiedziała, że jak córka Fantozziego (ktoś pamięta ten film?). Chciała się podobać, świetnie szyła, m.in. miała sukienkę jak Marylin Monroe ze Słomianego wdowca. Plus nosiła bardzo wysokie obcasy, takie koturno-obcasy, z drewna. Była lokalną krawcową, jak jej matka. Dzidka, tak na nią mówili. Od jakiego to imienia? Bo nawet nie wiem. Najpierw umarła matka, a potem ona, w latach 80-tych. I okazało się, że Dzidka jest facetem. Skąd, jak i czyje miała papiery? Nikt nie wiedział. Moja babcia się tym zajmowała - pogrzebem i całą resztą. Zresztą babcia dostała dom po tej matce i Dzidce, w zamian za opiekę nad nimi, bo nikogo do dziedziczenia nie było. Dzidka została pochowana zgodnie z papierami, jako kobieta. A ja, jako dziecko, sprzątałam dom po niej i pozwolono mi wziąć sobie te kiecki i obcasy, bo na nikogo, poza dziecmi, i tak by to nie pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 10:05 Ciekawa, ale się nie klei. > Córka zaś była dziwna, jakieś wady fizyczne chyba tak wchodziły w grę, skrzywoenie kręgosłupa spore. Była chuda i niska. Dzidka przynajmniej raz w życiu była u lekarza. I lekarz nie zauważył, że kobieta ma penis? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 11:41 Korekty danych można w Polsce dokonywać od lat 60, a lekarza obowiązuje tajemnica lekarska. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 11:57 > lekarza obowiązuje tajemnica lekarska. Ale chyba nie obowiązuje w przypadku przestępstwa! A tu wyraźnie doszło do kradzieży tożsamości! B co się stało a ciałem dziewczynki, na którą wystawiono papiery Dzidki? No, chyba, że dokonała zmiany w papierach bez innych zmian (bez chirurgicznego usunięcis penisa), ale nie wiem, czy to tak można? Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 12:20 Po pierwsze: jeśli to było tuż po wojnie na wsi to ani Dzidka nie musiała być u lekarza (jak była dzieckiem to mogło nie być dostępu, a jak dorosła - to nikt jej przecież nie prowadzał jeśli nie chciala). Po drugie: jakiż to przepis naruszyła "kradnąc tozsamość" ( skoros taka pewna ze to przestepstwo to zapewne zbasz obowiazujace wtedy przepisy)? I czyją tożsamość, przecież mogła nie mieć żadnych dokumentówi nie pamietac (lub nie chcieć podac) jak sie kiedys nazywała, mało to ludzi, szczegolnie dzieci, było w takiej sytuacji po wojnie, później po prostu miała wyrobione dokumenty według tego, co matka podała, być może na całkiem fikcyjne dane ? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 17:00 Urodziła się Kowalskim osoba z penisem. Nazwali ja Jan. I na Jana Kowalskiego osoba dostała papiery. Poszła do szkoły. Jak została tam zapisana? Pewnie jako Jan na podstawie papierów. Potem nagle ta osoba z penisem zwana na razie Janem zaczyna legitymować się papierami na Jadwigę ("Dzidkę"). Skąd wzięła papiery Jadwigi? Możliwości: A. Zmieniła płeć urzędowo i zgodnie z prawem posługuje się papierami Jadwigi. Ale dlaczego pozostawiła penis, skoro chce być kobietą? B. Ukradła papiery Jadwidze. Dlaczego Jadwiga nie poszła na policję, zagubienie dokumentów to duża rzecz, bo złodziej może na te dokumenty pobrać kredyt itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 18:01 Nie powinnam odpowiadać trollowi, ale poczytaj trochę o interseksualności. Albo np. historię Stanislawy Walasiewicz. Czasami kwestia płci nie jest prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 22:33 Ale ty rozumiesz, ze byla wojna? O jakich kredytach na zgubione dokumenty ty pleciesz? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 23:26 Jaka wojna była? To się wszystko po wojnie działo! Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 08:32 Po wojnie to sie sprowadzily do wsi. Kiedy i po co Dzidce zmieniono tozsamosc nie jest napisane, ale z pewnoscia 3 letnia Dzidka nie spacerowala po ogarnietej wojna Warszawie, zeby wziac kredyt na ukradziony dowod. No litosci! Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 19:28 > ale z pewnoscia 3 letnia Dzidka nie spacerowala po ogarnietej wojna Warszawie, Dlaczego po Warszawie? Może do wsi sprowadzili się z Krakowa, Gdańska albo innej wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 23:11 demodee napisała: > Urodziła się Kowalskim osoba z penisem. Nazwali ja Jan. I na Jana Kowalskiego o > soba dostała papiery. Poszła do szkoły. Jak została tam zapisana? Pewnie jako J > an na podstawie papierów. Potem nagle ta osoba z penisem zwana na razie Janem z > aczyna legitymować się papierami na Jadwigę ("Dzidkę"). Skąd wzięła papiery Jad > wigi? Możliwości: > > A. Zmieniła płeć urzędowo i zgodnie z prawem posługuje się papierami Jadwigi. A > le dlaczego pozostawiła penis, skoro chce być kobietą? > > B. Ukradła papiery Jadwidze. Dlaczego Jadwiga nie poszła na policję, zagubienie > dokumentów to duża rzecz, bo złodziej może na te dokumenty pobrać kredyt itd. C. Kowalski powiedział, że w czasie wojny jego dokumenty zostały zniszczone i ze jest Jadwigą. W ten sposób dostał papiery na Jadwigę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 23:28 Chyba matka wystąpiła, bo Dzidka miała 9 lat, jak się sprowadzili do wsi babci. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 11:11 Po śmierci babci (ur. 1900, zm. 1996) znalazlysmy w jej biurku plik formularzy metryki chrztu, każdy podpisany przez księdza, który zginął w 1943. Podpisany in blanco. W czasie wojny działy się różne dziwne rzeczy, prócz może tych kredytów zaciąganych na małą dziewczynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 18:35 > znalazlysmy w jej biurku plik formularzy metryki chrztu, każdy podpisany przez księdza, który zginął w 1943. Podpisany in blanco. Ja bym nie korzystała z takich formularzy metryki chrztu. Bo każdy chrzest był i pewnie dalej jest odnotowywany w księgach parafialnych. Może ten ksiądz był antysemitą? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 13:48 A może dziecko dostało papiery dziecka zmarłego w czasie wojny? Bo było ukrywane? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 19:22 > A może dziecko dostało papiery dziecka zmarłego w czasie wojny? Bo było ukrywane? No dobrze, załóżmy, że było obrzezanym dzieckiem żydowskim i załatwiono mu papiery na dziewczynkę. Ale dlaczego po wojnie matka nie skorygowała mu papierów? Przecież już mu nic nie groziło? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 11:12 Albo papiery na dziecko, które wyemigrowało z rodzicami przed wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:51 > Najpierw umarła matka, a potem ona, w latach 80-tych. I okazało się, że Dzidka jest facetem. W sensie, że jak babcia myła Dzidkę przed złożeniem do trumny, to zobaczyła, że Dzidka ma penis? A "Dzidka" może być od Zdzisława/y. Może Dzidka nie chciała iść do wojska i dlatego te "zagmatwanie", o którym piszesz na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:56 Dziewieciolatki do wojska nie biorą przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 10:05 Skąd Ci się dziewięciolatka wzięła? Odpowiedz Link Zgłoś
anomaliapogodowa81 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 10:28 demodee napisała: > Skąd Ci się dziewięciolatka wzięła? Ty naprawdę nie stykasz intelektualnie 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 19:31 > Dziewieciolatki do wojska nie biorą przecież... Ale dziewięciolatek mógł dożyć dorosłości i wtedy pobór mu groził. Dziewczyn-krawcowych do wojska nie brali. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 11:20 demodee napisała: > Ale dziewięciolatek mógł dożyć dorosłości i wtedy pobór mu groził. Dziewczyn-kr > awcowych do wojska nie brali. Bardzo przewidujący był ten dziewięciolatek. Zapewne całe życie sobie zaplanował ssąc matczyną pierś. S. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 19:29 Przecież Dzidka miał matkę lub "matkę", z którą przeprowadził się do wsi babci! Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 11:50 Też mi się Dzidka z Jadwigą kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 17:12 milva24 napisała: > Też mi się Dzidka z Jadwigą kojarzy. Spotkałam dwie Dzięki. Jednej pełnym imieniem była Jadwiga, drugiej - Zdzisława. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 14:08 Ja znałam Dzidkę która to była zdrobnieniem od Ireny. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_truskawka Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 21:14 Prawdopodobnie chodziło o dziecko żydowskie i zatajenie płci po to, żeby nie sprawdzano czy chłopiec jest obrzezany i żeby, tym samym, mógł uniknąć śmierci. Było to częstą praktyką w czasie wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 21:28 > Było to częstą praktyką w czasie wojny. I co robił taki facet po wojnie? Bo jeśli był CIS mężczyzną, to nie mógł się ożenić mając papiery na osobę żeńską. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 14:12 demodee napisała: > I co robił taki facet po wojnie? Po wojnie występował do urzędu o właściwe papiery. Jeszcze po 2000 roku gdy byłam wyrabiać nowy dowód, niechcący podsłuchałam rozmowę urzędniczki ze starszym panem wyrabiającym dokumenty przede mną w kolejce. Pan w ciągu całego życia używał trzech (!) różnych nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 19:34 > Po wojnie występował do urzędu o właściwe papiery. Ale Dzidka z tego wątku nie wystąpił. Wolał żyć i umrzeć jako kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 11:21 demodee napisała: > > Po wojnie występował do urzędu o właściwe papiery. > > Ale Dzidka z tego wątku nie wystąpił. Wolał żyć i umrzeć jako kobieta. Spodobało mu się. S. Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 11:50 dreg13 napisała: Dzidka, tak na nią mówili. Od jakieg > o to imienia? Bo nawet nie wiem. Od Zdzisławy. > Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:44 Nic się nie zmienia. Znam kilka osób, planują korektę po 18 urodzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:45 Tak, mieliśmy i mamy w szkole uczniów transpłciowych, córka ma wśród znajomych transpłciową dziewczynę i chyba jedną osobę niebinarną. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 09:45 Z widzenia i z opowieści znajomych znam osoby 60+. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 10:16 Poznałam taką osobę w czasach licealnych, to były bardzo ciężkie dla nich czasy kompletnego braku zrozumienia i akceptacji. Znam też kilka osób nie niebinarnych, ale aseksualnych. Wszystko się zdarza. Jak ktoś odbiega od tradycyjnego kanonu dwóch płci i "konieczności" ożenku oraz spłodzenia, czy urodzenia dzieci drogą naturalną, jest mu bardzo trudno w życiu. Natomiast osób z takimi poglądami jak Demodee jest niestety pełno.. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 12:01 > Natomiast osób z takimi poglądami jak Demodee jest niestety pełno.. Z jakimi poglądami? Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 12:24 Nie wiesz, jakie masz poglądy? To by wyjaśniało, czemu ciągle wypisujesz jakieś bzdury🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 11:59 Nie znam przypadków, znam ludzi. Generalnie mam zasadę zwracania się do kogoś tak jak sobie życzy, więc nie robi mi różnicy. Współczuję tylko tego jak wyglada zmiana dokumentów, pozywanie rodziców i cała tranzycyjna otoczka w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 12:44 Znam, owszem. Dziw, że w tym wątku nie pojawiła się jeszcze samochodziara twierdząca, że to fetysz. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 13:00 Myślę, że każdy kto zna sporo młodych ludzi, zna i osobę transplciowa. Mnie jest trudno sobie wyobrazić ich cierpienie dotyczące tego, że nienawidzisz swojego ciała. Pamiętacie posta matki transplciowego chyba chłopca tutaj ( nie pamiętam). Bardzo ważny i rozszerzający świadomość post to był. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 13:58 Ja znam. Co prawda jest to osoba publiczna, bardzo doceniana ale znam od dawna prywatnie. Przykład nieziemskiej wręcz wytrwałości w walce o prawo do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu1 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 13:22 To nie przypadek tylko CZŁOWIEK. Znam taką osobę, znam jego rodzinę Przeszli od strony formalnej, prawnej nie mówiąc już o emocjach ogromnie dużo. Dziewczyna podjęła decyzję w wieku 18 lat. Cała procedura trudna, kosztowna, obciążająca emocje. Wreszcie ,jak napisała Daniela, przepisy prawne są tak skonstruowane że uwłaczają godności tych ludzi. I tak będących w traumie. Na szczęście chłopak się odnalazł w doroslym życiu. Jest naukowcem, cenionym w swojej dziedzinie w Polsce i na świecie. Ma spory krąg towarzyski jest lubiany. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 14:38 Znam mamę takiego dziecka, a samo dziecko widziałam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
siedemkropek82 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 17:54 Miałam styczność z taką osobą. Lat 20.przemiana z chłopca na dziewczynkę. Bardzo grzeczna w rozmowie ze mną, w życiu bym nie powiedziała, że była kiedyś chłopcem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 18:00 nie znam poza Angeliny dzieckiem, ale tam sie zmieniło, wiec w sumie nie wiem..ogólnie jestem jak najbardziej za ale po ukończeniu 25 roku życia.. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:05 Skoro to Ciebie nie dotyczy, to czemu chcesz innym dyktować warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
marietta0z Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:46 memphis90 napisała: > Skoro to Ciebie nie dotyczy, to czemu chcesz innym dyktować warunki? > Bo może trzeba być dojrzałym, by podejmować tak radykalne i nieodwracalne decyzje? Zródło przypadkowe, ale było o tym głośno na całym świecie. Kayla Lovdahl wytoczyła pozew przeciwko firmie Permanente Medical Group, szpitalowi Kaiser Foundation oraz lekarzom zaangażowanym w jej zmianę płci w dzieciństwie. Nastolatka zarzuca lekarzom podanie blokerów dojrzewania, hormonów płciowych i przeprowadzenie podwójnej mastektomii, gdy miała trzynaście lat. Lovdahl cierpiała wtedy na różne choroby psychiczne, które zostały zignorowane przez jej lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 23:35 marietta0z napisała: > Bo może trzeba być dojrzałym, by podejmować tak radykalne i nieodwracalne decyz > je? Zródło przypadkowe, ale było o tym głośno na całym świecie. Decyzja o posiadaniu dziecka też jest radykalną i nieodwracalną decyzja. Zakazać przed 25? S. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 11:16 Ja mysle, ze decyzje o aborcji tez powinny podejmować dojrzałe kobiety. Tak po 50 na przykład. Młodsze są głupie i nie wiedza czego chcą i tylko im się wydaje, ze nie chcą dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 12:08 memphis90 napisała: > Ja mysle, ze decyzje o aborcji tez powinny podejmować dojrzałe kobiety. Tak po > 50 na przykład. Młodsze są głupie i nie wiedza czego chcą i tylko im się wydaje > , ze nie chcą dzidziusia. > No ale tak jest przecież. Te wszystkie moherowe babcie, elektorat PISu co aborcje stosowały jako antykoncepcje a teraz JUZ WIEDZĄ JAKI TO STRASZNY GRZECH i innym nie pozwalaja. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 11:15 Nieodwracalne to są zmiany wywołane w okresie dojrzewania. Dlaczego randomy z internetow, osoby zupełnie niezwiązane z tematem maja decydować o tym, by siłą przymuszać inne osoby do zupełnie zbędnej mastektomii, zupełnie zbędnej operacji krtani i innych ingerencji, ktorych można uniknąć, gdyby pozostawić decyzję… osobom zainteresowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 08:33 Jeśli masz na myśli Shiloh Jolie-Pitt, to jej przeszło. Jest normalną nastolatką płci żeńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
marietta0z Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 10:06 better.call.kim napisała: > Jeśli masz na myśli Shiloh Jolie-Pitt, to jej przeszło. Jest normalną nastolatk > ą płci żeńskiej. potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 11:11 Będac niwbinarną lub transplciową tak czy inaczej jest normalna nastolatką. Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Transseksualne dzieci 26.08.23, 14:34 Dziewczyna z krótkimi włosami jest 'niebinarna czy transpłciowa'? Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 15:18 Moderacjo, przegapiliście jeden! Odpowiedz Link Zgłoś