Dodaj do ulubionych

Zmiany w szkole

04.09.23, 09:13
Córce zmieniono 3 nauczycieli. Wiem że strony internetowej. Ciekawe czy coś jeszcze się pojawi.

A jak u was?
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 10:57
      Remont, siedzą w klitce, za 2 miechy ponoć zmiana. Co do rotacji kadry, to u nas jest duża, wychowawców dzieciak miał nieraz 4 w jednym roku.
    • ekstereso Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:01
      Już płakałam tu przed wakacjami, że wychowawczyni i polonistka odeszła. Więc nowy wychowawca i nowa polonistka. No i przesunięcie godziny rozpoczynania zajęć na 7 30, ból.
      • szeptucha.z.malucha Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:07
        I mojego 7.30 jest od paru lat. Anglista odszedł, na razie nie ma angielskiego w planie lekcji...
        • ekstereso Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:09
          Ale dlaczego? Przecież minister właśnie powodzian , że " pieniądze mamy" czyli jest eldorado a ci odchodzą. Chyba że to było takie wyznanie, my mamy a wy nie macie i co nam zrobicie...
          • szeptucha.z.malucha Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:11
            Raczej to ostatnie🫤
            • ekstereso Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:15
              No właśnie...
        • sandy_cheeks Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:44
          szeptucha.z.malucha napisała:

> Anglista odszedł, na razie nie ma angielskiego
          > w planie lekcji...

U nas też odeszła anglistka, ale jest nowa, tuż po studiach, to jej pierwsza praca i podobno jest pełna entuzjazmu. Ciekawe jak sobie poradzi w praskiej podstawówce z lokalnymi dzieciakami. Coś czuje, że za rok będzie kolejna zmiana, bo poprzednia też tylko rok wytrzymała, córka w 3ciej klasie ma już 3cią anglistkę, no ale zobaczymy…
    • dwa_kubki_herbaty Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:12
      Jedna sala lekcyjna przybyła, bo odremontowali mniejszą aulę, nauczyciele bz.
    • disco-ball Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:15
      W naszej szkole nie brakuje ani jednego nauczyciela przedmiotów. Uff
    • runny.babbit Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:36
      Roszady, zastępstwa, katechetka uczy biologii, geografii i plastyki ( to nie żart). Ale wszystko obsadzone. Plan sensowny jeśli chodzi o godziny rozpoczęcia i kończenia lekcji. Ale to malutka szkoła.
      • skumbrie Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:53
        Uuuu, z geografią jakoś sobie poradzi, ale biologia w jej wykonniu moze być ciekawa.
      • hanusinamama Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:06
        U mnie katechetka uczy fizyki. Łkam...
        • kulka-online Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:10
          U nas katecheta uczy matmy. Zobaczymy jak mu pójdzie (syn będzie miał z nim lekcje od tego roku).
          • szeptucha.z.malucha Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:33
            Widziałam już wuefistkę uczącą fizyki i matmy w 5 klasie SP. Mam wrażenie, ze tylko woźna by mnie jeszcze zdziwiła.
            • runny.babbit Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:51
              szeptucha.z.malucha napisała:

> Mam wrażenie, ze t
              > ylko woźna by mnie jeszcze zdziwiła.
              Mnie też. Kto by się chciał użerać z dzieciakami, rodzicami i dyrekcją. Spokojniej na posadzie woźnej, a kasa podobna.
            • kulka-online Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:57
              Na razie dajemy szanse aczkolwiek zastanawia mnie dlaczego nastąpiła ta zmiana. Poprzedni nauczyciel syna z matematyki dalej uczy w tej szkole (nawet maja z nim informatykę). Mam nadzieję, ze nie wynika to z tego, ze rodzice z innej klasy złożyli podanie o zmianę nauczyciela i stąd te roszady.
            • szeptucha.z.malucha Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:18
              Tzn matmy w 5 a fizyki w 7. Byłam na obu lekcjach, bo miałam pomoc opanować klasę. Przestałam się dziwić, ze się wydurniają- nic nie rozumieli, a na fizyce było tak, ze pani czytała fragment po cichu - potem dyktowała to, co pogrubione, dając jakiś komentarz a uczeń, który się orientował - ją poprawiał 🤦🏼‍♀️
              • azja_pl2 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:45
                rodzice przychodza na lekcje, zeby pomoc nauczycielowi ogarniac klase???
                • szeptucha.z.malucha Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 14:48
                  Nie, byłam tam jako specjalista.
        • runny.babbit Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:51
          To już grubo. Ale oczywiście można się było spodziewać.
        • berdebul Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 14:15
          Może jest mgr fizyki? tongue_out
          • hanusinamama Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 14:17
            Historii mgr jest. Jakby była po fizyce to miałabym w dudzie ze uczy też religii
    • wkswks Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:46
      My mamy jeszcze tydzień wakacji ale synowi zmieni się pani od niemieckiego, hip-hip-hura.
      • malaperspektywa Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:38
        Jeszcze się nie ciesz. Poczekaj spokojnie. Patrz na ministra, też wydawało się, że nie może być gorzej. Chociaż oczywiście życzę lepszej, nowej zmiany.
    • little_fish Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:54
      Nie wiem, nowa szkoła. Ale chyba żadnego nauczyciela nie brakuje.
    • black_magic_women Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 11:56
      4 klasista ma czekać 2 godziny na etykę sad
      • hanusinamama Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:07
        U mnie cudownie religia na koncu, wiec nie bedzie okienka
        Za to w starych klasach fizyki uczy katechetka - byłoby śmieszne gdyby nie było straszne
        • alterego72 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:28
          Dlaczego zakładasz, że musi być fatalnym nauczycielem fizyki?
          Jeśli ma stosowne kwalifikacje i umie nauczać przedmiotu.
          Bycie katechetką chyba nie wyklucza bycia poprawnym fizykiem?
          • runny.babbit Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 12:53
            Bo na 99 procent jest to pani po jakichś podyplomowych. W papierach wszystko się zgadza, pytanie czy naprawdę chcemy żeby dzieci były uczone przez osoby, które nie kończyły porządnych studiów.
            • hanusinamama Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:03
              Nawet nie. Okazuje się, ze jak nie ma nauczyciela z odpowiednim przygotowaniem to rok moze uczyć...ktokolwiek. Padło na katechetkę po historii.
              • runny.babbit Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:13
                No tu jestem zaskoczona.
              • alterego72 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:15
                W tej sytuacji masz prawo łkać sad
            • waleria_bb Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:22
              W praktyce to wygląda tak, że na podyplomówki wręcz namawia dyrekcja, jak jest krucho z nauczycielami danego przedmiotu. W sensie, że zaraz jeden odejdzie na emeryturę, drugi idzie na zdrowotny itd.
            • volta2 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 23:08
              A jematki tak chętnie robią wszelkie kursy, studia podyplomowe, rozwijając w ten sposób wonskie kariery,a nagle tak źle oceniają rozwój katechetki? Hmmm
          • triss_merigold6 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:01
            Ależ wyklucza.
          • hanusinamama Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:02
            Jest historykiem!!!
            • alterego72 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:14
              To zmienia postać rzeczy.
    • ariathedevil Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:01
      U starszego nie ma nadal matematyka. Będzie ponoć za tydzień. Wrrr, wrr, wrr. U młodszego informatyki uczy wuefista. Starszy 2 x w tyg. zaczyna o 7.20. Kończy po 8 h 2 informatykami. Na pewno wiele z tych lekcji wiele wyniesie, już pomijając jakość tej informatyki. W tym roku po raz pierwszy w ich edukacji inwestujemy w korki: matmy i informatyki u starszego, chemii u młodszego. Uhmmm, darmowa edukacja. Ogólnie wspaniała Czarnkowa szkoła.
      • waleria_bb Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:24
        Akurat to zjawisko, że informatyki uczy wuefista to nie jest sprawka Czarnka. Tak jest od lat, bo pozwala się na te śmieszne podyplomówki.
        • hanusinamama Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:55
          NIe. Bo płaca jest taka ze nikt z wiedzą z tego przemdiotu nie bedzie w szkole uczył/
          Moj mąż jak sie dowiedział ile zarabia nauczyciel stwierdził, ze przy jego pensji w cumie to mogłby to robić charytatywnie
        • little_fish Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 14:37
          Można nie pozwolić na podyplomówki i zatrudnić informatyka po polibudzie za 2000. 🤣🤣🤣
          • waleria_bb Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 15:01
            Mam tego świadomość.
        • runny.babbit Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 15:52
          Podyplomowki to taki sam szajs jak kontrakty w opiece zdrowotnej. Są po to by maskować braki kadrowe
    • bergamotka77 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:02
      Lepiej nie mówić.
    • la_mujer75 Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 13:28
      U Młodszego (bo Starszy już nie w systemie smile) nowa matematyczka, ale ze szkoły, to się syn dowie.
      Wychodzi, że geografii (rozszerzenie) będzie uczyła nauczycielka z zeszłego roku, a to super wiadomość. Miała ich nie uczyć. Wiedzieliśmy, że do szkoły przyjdzie nauczyciel, ktory kiedys uczył moich synów w podstawówce, a miałam duże do niego zastrzeżenia, więc bardzo byłabym niezadowolona, jakby on teraz miał lekcje z Młodszym. Liczyłam, że jest po jakies podyplomówce ( w podstawówce uczyłł zgodnie ze swoim wykształceniem, które niewiele ma wspólnego z geografią), więc może nie dadzą go na rozszerzenie. I chyba tak wyszło smile
      Niestety, nic nam nie mówia inicjały osoby, która bedzie uczyla polskiego ...
      Reszta chyba bez zmian.
    • mia_mia Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 16:17
      Czesne podnieśli, kolejny raz, od poziomu z którego zaczynaliśmy już jest 60% drożej, nowa wychowawczyni, o innych zmianach jeszcze nie wiem.
    • unaluna Re: Zmiany w szkole 04.09.23, 20:53
      Kilku nowych nauczycieli, ale z pierwszych relacji wydają się bardzo sensownie
      Nowy wychowawca, też wygląda to lepiej niż się spodziewałam. Nowy kolega w klasie. Część szkoły w remoncie, ale zaczynają w takim chaosie jak jeszcze nigdy nie było...
    • agus-ka Re: Zmiany w szkole 05.09.23, 00:00
      U nas zmiana obydwu anglistów ( każda grupa ma swojego) oraz informatyka, z tym ze ten informatyk uczył klasę w pierwszym roku, w drugim przejął inny, teraz znów ten pierwszy. Ci co szykują się na studia informatyczne są zadowoleni ze zmiany.
      Reszta nauczycieli chyba bez zmian. Wychowawca tez, jest super wiec tym bardziej na plus.
    • afro.ninja Re: Zmiany w szkole 05.09.23, 13:47
      Fajnie, ze w ogóle są.
    • anilorak174 Re: Zmiany w szkole 05.09.23, 13:58
      Klasa 2 SP- zmiana nauczyciela od ang
      Klasa 2 LO- zmiana 1 nauczyciela (geografia)
      4 klasa technikum- zmiana nauczyciela ang.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka