Dodaj do ulubionych

Muszę jechać do IKEI 😭

• majenkirr Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 14:40
      Uwielbiam Ikeę od pierwszego wejrzenia!
      Bylam z rodzicami w pierwszym sklepie w Polsce, miałam ok. 20 lat i się od razu zakochałam.
      Potem wyciągnęłam starego do najbliższej Ikei od nas, a było to w NYS, 4 godziny jechaliśmy big_grin. Teraz pobudowali nam sklep w MA, godzina drogi, jeżdżę częściej niż powinnam wink. Chociaż muszę przyznać, ze sekcja kwiatkowa się mocno popsuła ostatnio uncertain.
    • heca7 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 14:46
      Dzisiaj? Ja bym sobie darowała.
    • figa_z_makiem99 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 15:38
      Też nie lubię tego sklepu, denerwuje mnie wyznaczona droga w sklepie, jak w muzeum i musisz kluczyć korytarzem, żeby kupić 2 rzeczy, które są na końcu, niedaleko kas.
      • efka_454 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 14:57
        figa_z_makiem99 napisała:

> Też nie lubię tego sklepu, denerwuje mnie wyznaczona droga w sklepie, jak w muz
        > eum i musisz kluczyć korytarzem, żeby kupić 2 rzeczy, które są na końcu, niedal
        > eko kas.

Już gdzieś wyżej napisałam - są skróty, dzięki którym można ominąć to co nas nie interesuje. A jeśli musisz kupić coś co znajduje się na samym końcu, tuż przed kasami, to spokojnie od strony kas też jest wejście, z którego można skorzystać i nie trzeba lecieć przez cały sklep big_grin
    • z_lasu Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 15:51
      Ja mam trochę inaczej. Nie chcę, nie lubię i nie muszę 😁. A Ty masz jakąś karę ograniczenia wolności czy co?
    • galaxyhitchhiker Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 15:57
      Nie znoszę! Po każdej wycieczce klnę na czym świat stoi - ostatnio pojechałam po parę konkretów (osobiście, bo rabacik), to się okazało, że żeby je zgarnąć i tak muszę pół sklepu obejść. I to jeszcze przy zakręconej klimie (bo jak rano nie ma ludzi, to po co uruchamiać). Nienawidzę organizacji ruchu, tego kręcenia się w kółko, normalnie po kwadransie mam ochotę krzyczeć. Jeżdżę tylko jak już naprawdę muszę.
    • ga-ti Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 16:06
      Ja nie lubię. Nałażę się jak dzikus, a i tak wszystko jest na dole 🤪
      Zwykle jadę po konkretną rzecz lub sprawdzić coś konkretnego. Szybko przemierzam labirynt, a jak jestem z mężem to idziemy na skróty.
      Cierpliwości!
    • alina460 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 16:13
      Wiele artykułów z Ikei jest dostępnych na Allegro.
    • pani_tau Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 16:47
      Zamieńmy się, ja uwielbiam IKEE.
    • millli40 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 16:49
      Lubię rzeczy z Ikei ,ale nie lubię robić zakupów ani w Ikei ani w żadnym wielkim sklepie.
    • mayaalex Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 16:59
      Do Ikei moge jezdzic (nie, ze lubie ale nie jest to dla mnie jakas udreka) o ile jade sama. Moj maz uwielbia tam jezdzic, oglada WSZYSTKO, zawsze chce kupic te ich przerozne praktyczne przydasie (ja jestem z frakcji ma byc ladne a nie praktyczne, on z opcji musi byc praktycznie i niewazne jak cos wyglada), zawsze trwa to na tyle dlugo ze pod koniec zgadzam sie na wszystko, zebysmy tylko wyszli.
    • miruka Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 17:08
      Ja lubię, nigdy nie muszę
      • jahelena Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 17:25
        Przecież i tak nie masz nic do roboty przez cały dzień.
    • imponderabilia22 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 17:27
      No nie mam. Ja jeżdżę z rana (kiedyś zazwyczaj to w niedzielę, jak nie było jeszcze niehandlowych), na samo otwarcie. Parking jeszcze pusty. Jak opuszczam strefę kas, to większość dopiero wchodzi. Poza tym, ja nie lubię gnić do pózna a z zakupów robić głównego punktu dnia.
    • zazou123 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 18:10
      Zamówić kurierem?
    • gama2003 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 18:25
      Lubię, ale muszę mieć ikeowy nastrój.
      Ostatnio musialam być w tę handlową niedzielę i jechałam aspołecznie najeżona.
      A była garsteczka człowieków, znikająca za regałami. Kraków.
    • borsuczyca.klusek Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 19:17
      Dobra przeżyłam 😀

Mebli nie kupiliśmy, bo Staremu Borsukowi nic się nie podobało, ale za to w pobliskim TKMaxie upolowałam skórzaną kurtkę. Więc nie jest źle 😎
      • homohominilupus Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 22:04
        No masz to w Lublinie jest TK Maxx a u mnie w mieście nie i z tego co wiem to w tym całym dzikim kraju nie ma.
        Ani Rossmana (jeden w Walencji się nie liczy)
        Jak żyć???!
        • borsuczyca.klusek Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 22:20
          W Lublinie są nawet 2 TK Maxxy, tacy jesteśmy światowi 😀

Ale dziwnie, że u was nie ma. Może macie coś innego, fajnego w zamian?
          • homohominilupus Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 08:30
            Zakupowo nie bardzo 🙄
    • awf-33 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 21:03
      borsuczyca.klusek napisała:

> A tak bardzo, bardzo nie chcę i nie lubię 😔
      > Ktoś ma podobnie? 🙄

Chętnie bym pojechała za Ciebie. Kocham ten sklep. Kiedyś specjalnie wzięłam urlop i pojechałam sama 70 km (u mnie nie ma), bo moja rodzinka nie lubi i zawsze marudzą.
    • nostalgia81 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 22:17
      Bo do niej sie jezdzi
      - w tygodniu (NIGDY w weekendy)
      - rano, jak sie nie da rano to pod wieczór ale np. w poniedziałek
      - jak jest brzydka pogoda (ludziom sie nie chce wylazic z domow)

Trzeba wejsc przez kasy i wziac tylko rzeczy z dolu (jak sie nie lubi chodzic). Bo mozna sie przebodzcowac chodzc "ich" sciezka juz w polowie big_grin

Ale duzo osob nienawidzi zakupow ogolnie. Moj maz czeka w samochodzie az dam znac ze jestem przy kasach
      • mikams75 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 08:56
        eee. nie, jak jest brzydka pogoa, to ludzie sobie urzadzaja wycieczki na zakupy. Przy ladnej pogodzie maja ciekawsze zajecia.
    • pepsi.only Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 22:19
      Nie, nie mam podobnie smile
      Nie mam nic do kupienia w Ikea, a lubię tam jeździć big_grin
    • izabelka55 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 04.09.23, 22:55
      Ja lubię, nie rozumiem dlaczego Ty nie 😂
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 07:26
      Nie rozumiem fenomenu tego sklepu, nie jeżdżę tam. Przez całe życie byłam łącznie ze trzy razy, żeby kupić drewniane wieszaki na ubrania.
    • sueellen Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 07:40
      legenda głosi, że meatballsy w IKEI robią z ludzi którzy nie znaleźli wyjścia...
    • mikams75 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 08:55
      tez musze ale nawet lubie, ale tylko w tygodniu z samego rana. I sama.
    • alexis1121 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 12:45
      High 5! Od 2 lat kupuję materac 😬
    • bi_scotti Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 15:00
      Hate shopping ... z wyjatkiem ksiegarni, sklepow papierniczych i IKEA smile Czasem podjezdzam do IKEA wracajac z pracy just like that - pochodzic sobie dla relaksu - perfect miejsce na totalne odstresowanie no i zawsze mozna kupic pudelko oatmeal-chocolate cookies - ciezko sie oprzec wink Cheers.
    • marianna1960 Re: Muszę jechać do IKEI 😭 05.09.23, 16:08
      Wszystkie te wielkie sklepy, centra handlowe są okropne, duszno, tłoczno u to oczojebne oświetlenie Castorama, Ikea, Carrefour uwielbiam za to Lidla i Kauflanda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka