Dodaj do ulubionych

Hamak do aerial jogi

13.09.23, 11:55
Witajcie,
dolegliwości zbliżone do rwy kulszowej sprawiły, że zaczęłam myśleć o zakupie hamaka do air jogi. Czy któraś z Was ma? Myślę też o swojej nadpobudliwej i nadruchliwej córce, może to byłoby dla niej ciekawe. Miałabym parę pytań:
- czy są jakieś przeciwwskazania?
- czy potrzeba do ćwiczeń dużo miejsca?
- gdy się zdejmie hamak z zawiasów, co zostaje na stałe? (jak widać uchwyty - mam małe i niezbyt wysokie mieszkanie i nie jest to dla mnie bez znaczenia)
- jaki hamak i w jakiej cenie możecie polecić?
- wszystkie inne rzeczy, jakie Wam przyjdą do głowy smile
Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Hamak do aerial jogi 13.09.23, 12:30
      - oczywiście że są, jak ze wszystkim
      - no zależy co ma być robione ale trochę trzeba, żeby móc wyprostowac nogi i "polatać"
      - nie rozumiem pytania. No zostaje część wkręcona do sufitu, zwykle uchwyt w kształcie U
      - rozeznaj czego używają w profesjonalnych szkołach jogi. Pamiętaj że nie tylko materiał jest wazny ale i to jak to zamontujesz, gdyż....

• jeste_m_sobie Re: Hamak do aerial jogi 13.09.23, 13:53
        Dzięki. Właśnie czegoś takiego się obawiałam.
    • runny.babbit Re: Hamak do aerial jogi 13.09.23, 14:25
      Miejsce - tak, jeśli chcesz robić coś więcej niż tylko się przewiesić głową w dół to potrzebujesz przestrzeni żeby nie obijać się o meble. Pokój musi być odpowiednio wysoki.
      Co jest na stałe - zależy czy chcesz mieć wygodna regulację wysokości, wtedy potrzebujesz nie tylko haka na suficie, ale też uchwytu na linę i jeszcze jednego haka, żeby lina mogła przejść. Ta konstrukcja raczej zostaje na stałe, ale za to jest wygodniej.
      Moj hamak, a w zasadzie chusta kosztował około 250 zł.
      Btw na rwe kulszową taka chusta to rewelacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka