prosbaoporade5 06.10.23, 11:25 Dzień dobry. Polećcie proszę jakiś model lodowki turystycznej do akademika. Żeby była mała i żeby dobrze chłodziła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abria Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 11:29 Za moich czasów, szło się do pana ciecia z portierni, uśmiechało ładnie do niego i on nam przynosił jakąś działającą lodówkę, ale z demobilu. To samo było z TV. A jak się psuła, to się znów szło do niego, ładnie uśmiechało i on ją naprawiał albo przynosił drugą. W każdym razie model był nieistotny. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:21 A jak to się ma do dzisiejszych czasów? Portier chyba spuchnie ze śmiechu słysząc od ładnie uśmiechniętych studentów prośbę o dostarczenie jakiejś używanej lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 11:30 Nie znam akademikow bez lodowki. Przeciez nawet te najtansze maja takowa w pokojach. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:55 O rany, gdzie taki akademik? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 11:39 Lodówka turystyczna, to taka z wkładami chłodzącymi. Te wkłady chłodzi się w zwykłym zamrażalniku. To sie nadaje na podróż, albo piknik, ale nie do przechowywania tam psującego sie jedzenia na codzień. Kupcie po prostu małą zwykłą lodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 11:58 Sa tez turystyczne na prad. Mozna uzywac w samochodzie a mozna tez w domu (sa dwie wtyczki). Tylko ze one chyba nie maja polek, sa otwierane od gory. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:01 Faktycznie, ale to nie jest takie chłodzenie jak w zwykłej lodówce. I bardzo niewygodne na codzień - tak jak piszesz, jedna komora, z której trzeba wygrzebać rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:04 No, jako lodowka na codzien nie bardzo sie nadaje, bo niewygodna. Natomiast moze chlodzic nawet lepiej niz zwykla, sama taka mam. Ale uzywana w podrozy samochodem albo w sytuacjach awaryjnych w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:06 O takiej myślę. Ser, mleko, jogurt i tyle. To się chyba zmieści? Coś na mini zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:06 Mamy taką lodówkę i chłodzi bardzo dobrze. Sprawdza się w dłuższej podróży, gdy np. zatrzymujemy się na nocleg i chcemy, żeby zawartość lodówki nadal się chłodziła. Jednak zdecydowanie nie jest to sprzęt do używania na codzień zamiast normalnej lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:08 A na przechowanie w akademiku się nada? Ma mini zakupy. Jaką masz markę? Kupić czy zły pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:11 Ale o jakim przechowaniu piszesz? To się sprawdza, gdy jesteś np. 2-3 dni w podróży. W akademiku nawet na mini zakupy potrzebujesz lodówki non stop, a do tego lodówka turystyczna się nie nadaje i nie jest przeznaczona. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:53 Ale dlaczego? Chodzi o to, że taka lodówka nie może być długi czas w użyciu? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:19 Przede wszystkim na codzień nie jest to specjalnie wygodne, bo za każdym razem musisz grzebać i/lub wyjmować z lodówki wszystko, żeby dostać się do tego, co potrzebujesz. Poza tym porządna taka lodówka kosztuje 400-500 zł, co wcale nie jest mało. No i nie wiem czy sprzęt skonstruowany do użytkowania okazjonalnego nie zepsuje się po kilku tygodniach czy miesiącach chłodzenia non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:14 Mam taka. 30 l pojemnosci, miesci mnostwo. Zabieram do PL, kiedy chce dobroci z soba przywiezc. www.lidl.pl/p/crivit-przenosna-lodowka-elektryczna-230-v-cek-29-b4/p100344667 W sytuacjach, kiedy w zwyklej lodowce nie bylo miejsca, przechowywalam jedzenie w tej przez wiele dni i nic sie nie dzialo. Bardzo dobrze chlodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:27 Jest głośna, oddaje sporo ciepła. Lepiej kupić małą lodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Lodowka do akademika 07.10.23, 02:01 Poza tym takie lodowki (3-way ) sa dwu- albo trzykrotnie drozsze od zwyklej lodowki o takiej samej pojemnosci, Mialam taka (60 litrowa, z ledna komora oczywiscie) . Zasilanie z akumulatora wysiadlo po pol roku, pozostale po ok roku - tuz po gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:05 Lodowki w pokoju nie ma. Jest 1 na piętro i śmierdzi z niej. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:08 To kupcie jakąś małą lodówkę, ale nie turystyczną, bo ona nie zastąpi zwykłej lodówki. Są np. tzw. lodówki nablatowe czy podblatowe. Można taką wstawić i podłączyć w jakimś małym kątku. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:23 A czy pozwolą na trzymanie w pokoju lodówki? Gdzieś mi mignęło, że nawet mikrofali nie wolno czy czajnika elektrycznego ( względy p.poż ). Jak pozwolą - to poszłabym raczej w najmniejszą normalną tego typu www.klarstein.pl/AGD/Lodowki-i-zamrazarki/Mini-lodowki/Geheimversteck-mini-lodowka-2-polki-17-l-26-dB-termoelektryczna-Srebrny.html? Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:32 Tego nie wiem. Dlatego myslalam o czymś mini, takim na paczkę sera i karton mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:44 To ma byc lodowka na kilka lat dziennych studiow? Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:46 Zależy jak wyjdzie. Może być na pół roku, jak go wywalą, albo na 3 lata, jak mu się ułoży na studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:50 Niech sobie kupi mala lodowke na olx, jak go wywala to ja opchnie dalej. Akademik to ma byc jego dom, a nie przyczepa kempingowa Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:00 0 wypraszam sobie. W przyczepie mam normalną lodówkę z zamrażalnikiem 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:56 🤣 No faktycznie, z takim podejściem, to wystarczy lodówka turystyczna i papierowe kubki, niech się nie urządza zbyt wygodnie :p Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:12 Np przecież jemu tak nie mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:19 Nie musisz, lodówka mówi za ciebie:p Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:55 Chryste. Zapytałam TYLKO o cholerną lodówkę. Nie o psychoanalizę. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 14:05 To ematka, tu psychoanaliza jest w gratisie do każdego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:19 prosbaoporade5 napisała: > Zależy jak wyjdzie. Może być na pół roku, jak go wywalą, albo na 3 lata, jak mu > się ułoży na studiach. Aaa, no to taniej wyjdzie zainwestować w takie torby termiczne. 2,49/szt w Biedronce. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:41 Zimno się robi, na parapecie można to mleko trzymać. Zanim wiosna nadejdzie, to będzie wiadomo czy go wywalili Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:48 little_fish napisała: > Zimno się robi, na parapecie można to mleko trzymać. To mi rzypomnialas. Za czasow studenckich tak niektore rzeczy trzymalam (np ziemniaki w reklamowce), kiedy mi na stancji pani nie chciala dac miejsca w szafce czy gdzie ona sama to trzymala :facepalm: W lodowce polke mialam, ale gorzej z innymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 14:10 No ba, też trzymałyśmy spożywkę za oknem - lodówkę miałyśmy w pokoju obok, i nie zawsze chciałyśmy rano robić koleżankom zamieszanie. Nota bene przy wyprowadzce okazało się że i w naszym pokoju powinna być lodówka, tylko trafiła do naprawy i zapomnieli wstawić 😁 ale to 30 lat temu było 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 12:53 Ja chyba lodówkę turystyczną bym sobie darowała i kupiła zwykła tego typu www.mediaexpert.pl/agd/lodowki-i-zamrazarki/mini-lodowki Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:01 No właśnie. Niewiele droższa od tej turystycznej. A on sam w tym pokoju mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 13:59 Najpierw niech sprawdzi czy w akademiku nie ma zakazu, w wielu jest. A dopiero potem kupujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 14:14 Z pewnością jest. Przecież gdyby każdy wstawił do pokoju lodówkę, czajnik i toster, to by się za prąd nie wypłacili Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 14:19 Dlatego myslalam o czymś nierzucającym się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 14:43 Doczytałam regulamin. Do 1200 W można. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Lodowka do akademika 07.10.23, 15:42 chyba nie byłaś nigdy w akademiku 😂 zakazy zakazami, a czego tam nie ma 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 14:34 Chyba się mylisz w nazewnictwie - potrzebujecie mini lodówkę, nie turystyczna. Moje dzieci miały m.in. te Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 14:37 Popatrz na lodówki hotelowe, takie mini barki. Są jeszcze lodówki kosmetyczne. Nie wiem natomiast jak z chłodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 22:12 Kupilam nową. Dziękuję wszystkim za porady. Odpowiedz Link Zgłoś
prosbaoporade5 Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 22:12 Taką hotelową. Syn zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Lodowka do akademika 06.10.23, 22:17 A, takie małe, jak do barku w pokoju, wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
longina84 Re: Lodowka do akademika 07.10.23, 00:41 W hotelach często spotyka się takie lodówki a la sejfy, mają pólki, bardzo wygodne, jak się tył szafki wywali, to nawet można je schować w meblu Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Lodowka do akademika 07.10.23, 19:30 Polecam zadać pytanie na grupie FB konkretnego akademika i kupić lodówkę od studenta, który jej już nie potrzebuje Polecam też zlecić to zadanie studentowi, a nie go w tym wyręczać. Odpowiedz Link Zgłoś