Dodaj do ulubionych

Znienawidzone customer service

08.10.23, 14:54
Co roku zmieniam dostawców. Nie wiem jak w pl ale tu musze negocjować co roku z dostawcami wszystkiego by mnie nie kosili jak za zboże. Prąd, internet, ubezpieczenia domu, samochodu itd bo dbają tylko o nowych klientów. Starzy albo dostaną nieciekawa ofertę albo muszą renegocjować. Sama nie wiem co gorsze. Chat czy telefon. Kotłuje się tak w środku i pieni. Nienawidzę, no po prostu szlag mnie trafia jak mam z nimi rozmawiać na dowolny temat.
Obserwuj wątek
    • sol_13 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:01
      Zmieniamy tylko TU od ubezpieczenia samochodu co roku, ale zajmuje się tym agentka. Resztę dostawców mamy stałą, nie widzimy potrzeby zmieniać ich co roku, oferty są podobne.
      • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:14
        Zazdroszczę..u mnie sam internet różnica w ofertach min 50%
        • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:05
          sueellen napisała:

> Zazdroszczę..u mnie sam internet różnica w ofertach min 50%

A co szkodzi na przeszkodzie bys tez robila to przez agentkę?
    • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:14
      Co roku? Nie, mamy staly pakiet sky (TV i internet). Electricity, gas - nie wiem nawet skad. Ubezpieczenie domu - tez nie wiem. Auta podobnie. U mnie partner sie tym zajmuje, wie co robi ale zadnego wiszenia na telefonie itp nie ma. Wiem tez ze nie zmienia co roku.
      • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:16
        Serio nie zmieniacie? No to was kroją równa. Zwłaszcza sky.. dostałam od nich ofertę za 16 funtów.. tymczasem za bt gdybym została za wolniejszy internet płaciłbym 40.
        • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:19
          sueellen napisała:

> Serio nie zmieniacie? No to was kroją równa.

Zapewniam ze nie kroja. Moj partner skroic by sie nie dal. 😊
          • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:21
            A propos electricity i gas to my jestesmy znowu w tym roku £600-700 in credit 😊
            • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:30
              Jestem 500 in credit ale i tak zmieniam dostawcę. Jeszcze tylko właśnie prąd / gaz mi został - jedyny którego już dłuższy czas nie zmieniałam przez to zamieszanie które zaczęło się pod koniec 2021.
            • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:06
              Kazdy jest latem in credit. Przeciez to dziala na zasadzie placenia wiecej latem by potem pokryc z tego częściowo zimowe miesiące.
              • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:26
                princesswhitewolf napisała:

> Kazdy jest latem in credit. Przeciez to dziala na zasadzie placenia wiecej late
                > m by potem pokryc z tego częściowo zimowe miesiące.

My zawsze jestesmy in credit. Wiem, zaskoczenie dla ciebie.
                • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 08:25
                  No to tez kolejna glupota bo to tak jakby procenty nie bank zarabial dla Ciebie ale dajesz je innej firmie. Chyba ze po zimie to tylko in credit mala suma. Co sie zdarza

Trzeba miec zerowe pojecie o finansach i gospodarowaniu pieniedzmi by dawac duza nadwyzke firmie ktora nie daje ci z tego zyskow

Regularnie konsultuje nadwyzki. Po zalozeniu paneli slonecznych obnizylam ilosc ile miesiecznie placimy
      • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:46
        ritual2019 napisał(a):

U mnie partner
        > sie tym zajmuje, wie co robi ale zadnego wiszenia na telefonie itp nie ma. Wiem
        > tez ze nie zmienia co roku.

Pojęcia nie masz co masz, ile to kosztuje, ile czasu zajmuje wynegocjowanie / znalezienie najlepszej oferty ale WIESZ że na pewno jest NAJLEPSZA i dużo czasu nie zajmuje 🤣.
        • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:48
          PS. Na sam mortgage od pół roku wyszukuje nowych ofert i jak tylko pojawia się lepsza zaklepuje natychmiast ( jest obecnie trend spadkowy ale jeszcze w lipcu rosło).
          • yuka12 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:06
            Sam program antywirusowy to £50 w kieszeni. Podobnie z abonamentem telefonicznym (my mamy oddzielnie na telefony komórkowe i na stacjonarny - ten płacimy z wifi). Mąż renegocjuje umowy z dostawcami prądu i gazu, jak nie oferują odpowiedniej kwoty, wybiera inną firmę.
            Też nas wkurza, że stałych klientów robi się w konia, że trzeba być czyjnym jak ważka przy zbliżaniu się terminów końca umów i twardym jak stal przy negocjacjach. I że zajmuje to tyle czasu, gdyż nie tylko trzeba grzebać na stronach w poszukiwaniu ofert, czytać dokładnie i pomiędzy wierszami, ale i potem czatować czy dzwonić, co pochłania kolejne minuty (lub godziny). A jeżeli trafi się na jakiegoś mało zorientowanego klienta lub pytanie wykracza poza zakres banku wiedzy AI, w zasadzie można wykreślić z życiorysu kilka godzin.
            Kiedyś mnie wkurzało całe zjawisko, dzisiaj wzruszam ramionami. Taki folklor po prostu. Zawsze przecież mogę płacić więcej za to samo (albo i mniej) i mieć spokój.
            • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:07
              Zmien na bitdefender. Ma mase ofert yuka
          • sol_13 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:06
            Tzn. przenosisz kredyt na dom do innego banku?
            • yuka12 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:14
              My mamy kredyt ze stałym oprocentowaniem na 2-3 lata (można oczywiście dłużej). Potem wyszukujemy inną dobrą ofertę. Akurat korzystamy z usług brokera, który ma dostęp do znacznie większej puli dostępnych kredytów mieszkaniowych niż przeciętny Jones.
              Dzięki powyższej opcji skróciliśmy w przeszłości okres kredytowania za porównywalną ratę, ale teraz zapłacimy więcej za to samo (bo poszło w górę oprocentowanie).
              • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:46
                yuka12 napisała:

> Akurat korzystamy z usług brokera, który
                > ma dostęp do znacznie większej puli dostępnych kredytów mieszkaniowych niż prze
                > ciętny Jones.

Ja również, ale brokerowi bierze to co w danym dniu oferują banki więc kiedy oprocentowanie zaczyna spadać, szukamy nowej. I często znajdujemy.
                • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:08
                  Oplacilo sie pare lat temu wziac na 10 lat fixed rate i spokoj byscie mieli od bank of England
            • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:44
              sol_13 napisała:

> Tzn. przenosisz kredyt na dom do innego banku?

Tak. Za każdym razem gdy kończy się umowa. Zawsze biorę kredyt na 2 lub 5 lat. Na pół roku przed końcem umowy zaczynam polowanie ( oferta jest ważna poł roku).
              • sol_13 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 22:07
                Ok...to u nas to zuuupelnie inaczej działa. Kredyt jest od początku najczęściej na 30 lat😉 mało kto zmienia bank w trakcie, a jeśli już, to przy okazji ruchów typu kupno drugiego mieszkania i wzięcie drugiego kredytu, wtedy można je np. skonsolidować w drugim banku. Jeśli się nie wykonuje żadnych ruchów i mieszka się w tym samym mieszkaniu, raczej bank przez cały okres kredytowania pozostaje ten sam (chyba, że jeden bank przejmie drugi, ale to co innegowink).
        • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:50
          sueellen napisała:

> Pojęcia nie masz co masz, ile to kosztuje, ile czasu zajmuje wynegocjowanie / z
          > nalezienie najlepszej oferty ale WIESZ że na pewno jest NAJLEPSZA i dużo czasu
          > nie zajmuje 🤣.

Owszem wiem, jestem pewna na 100%. On finansami zajmuje sie zawodowo i robi to doskonale, o nasze tez dba swietnie. Nie musze sie tym zjamowac osobiscie zeby nie tracic kasy.
          • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:13
            No to nie wiem jak sie zajmuje zawodowo ze macie staly pakiet i niby tak tanio 🤣

Firmy wykorzystują ludzi i podwyzszaja systematycznie np ja regularnie co 18 miesiecy dzwonie do Virgin do dzialu " moving" i im mowie ze odchodze bo mi przyslali nowa rate za £65 a placilam £37. No i wysluchuje belkotu ale ja twardo ze odchodze to schodza najpierw na 57, potem 47 potem im opowiadam ze skandal bo BT ma to za 38 i ...dostaje 38 ale musze podpisac kontrakt na 18 miesiecy. I podpisuje.

Tak was kroja. Bo nie negocjujecie
            • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:25
              Wiesz princesswhitewolf nie pisz bzdur, bo nie masz najmniejszego pojecia o nas.
              I nie martw sie, nie kroja, nie jestesmy idiotami co nie znaczy ze jak sueellen co rok zmieniamy wszystkich dostawcow godzinami negocjujac wiszac na telefonie. Ciekawe jak ona to robi technicznie? Ona i partner osobno czy razem?
              • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:28
                No widze co piszesz- z szukarek bierzecie typu comparethemarket czy moneysupermarket😂

Przeciez to znaczy ze was lupia na calego.

Juz ci yuka i suellen tlumaczyly- nadal nie wiesz o co chodzi. Ja nie znam nikogo poza moze jakimis niezorientowanymi emerytami czy bogaczami kto by nie negocjowal
                • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:34

> No widze co piszesz- z szukarek bierzecie typu comparethemarket czy moneysuperm
                  > arket😂

Pisz wiecej. Ty jak zwykle tworzysz swoje wizje w swoim mozdzku na swoje potrzeby.

Sueellen czy yuka to akurat mnie nie dziwia, nie raz prezentowaly takie podejscie, 20p mniej jogurt w jakims sklepie to pojada 10miles. A w ogolnym rozrachunku wychodza na minus.
                  • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 18:13
                    ritual2019 napisał(a):

>
                    > Sueellen czy yuka to akurat mnie nie dziwia, nie raz prezentowaly takie podejsc
                    > ie, 20p mniej jogurt w jakims sklepie to pojada 10miles. A w ogolnym rozrachunk
                    > u wychodza na minus.

Nie masz bladego pojęcia o zarządzaniu finansami. Nie interesuje mnie 2p na jogurcie ale już £10 miesięcznie na umowie która podpisuje na rok czy 18 miesięcy jak najbardziej. Bo w skali roku robi się z tego £120 za głupi internet . Tyle kosztuje mnie telefon do customer service i wyszukanie lepszej oferty ( w necie też sprawdzam ale często poza netem są lepsze ). NIE LUBIĘ tego bardzo ale robię to od lat bo tak w UK jest to skonstruowane, że firmy nastawiają się na zdzieranie ze starych klientów którym się nie chce zmieniac, zapominają o subskrypcjach. kiedyś robiłam to także dla znajomych, którzy mieli problem z ogarnięciem tych spraw np takie kobiety jak ty które znały problem wyłącznie z teorii i które po rozwodzie nie miały pojęcia jak ogarnąć rachunki bo zawsze mąż to robił...
                    • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 07:06
                      Ty szukasz desperacko oszczednosci i wydaje ci sie ze je robisz ale wlasnie przystajac na redukcje oferty, gorsza jakosc, kombinacje z byciem nowym klientem czyli oferty £16 przez pierwsze 6-mcy a potem £40, rezygnacje po 7 lub 30 dniach itp. Sueellen mysli ze jest clever a firmy durne...hehehe.
                      • sueellen Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 07:35
                        Już weź się nie ośmieszaj. Nie zajmujesz się finansami, g wiesz. Znam takie jak ty, potem do mnie po rozwodzie biegały z płaczem bo im się budżet nie dopinał. Jak im posprawdzalam wydatki stałe okazywało się że miesięcznie kilkaset funtów wyrzucały...
                        • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 07:58
                          Ah kotku, ja sie finansami zajmowalam bardzo dobrze, takze bedac single z dziecmi i do nikogo z placzem nie latalam. Od kilku lat osobiscie nie musze tego robic i jest mi z tym bardzo wygodnie, nie przecze.
                          • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 08:22
                            A twoj chlop sie zna tak ze nie negocjuje i szukarek uzywa haha dobre
                  • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 08:37
                    Boze, ona mysli ze to chodzi o pare p... Totalnie odklejona od realu.🤦🏼‍♀️

Na rozumiem ze twoja edukacja wystarczyla ci tylko na to by zostac asystentka nauczyciela ale tu ci ludzie tlumacza cos, co robi wiekszosc poza niezorientowanymi, a ty z duza pewnoscia siebie belkoczesz
    • bywalec.hoteli Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:18
      Negocjuje zawsze ubezpieczenia samochodu i nieruchomości. Nawet jak wybiorę najtańszego dostawce to prosze agentkę o wniosek o dodatkowy rabat. Zazwyczaj się udaje.
      Prąd, woda, gaz - chyba nie ma realnej konkurencji

Internet i tv - skomplikowane bo mogę zmienić dostawce ale tam bedzie siedział w środku ten sam dostawca światłowodu wiec mój dostawca który posiada tez dostawce światłowodu ma quasi monopol
    • chicarica Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:54
      Bez obaw, oni także rzygają na myśl o rozmowie z tobą, więc możesz liczyć na wzajemność w uczuciach 😂
    • szarmszejk123 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 15:59
      Zmieniam mniej-wiecej co dwa lata tych od prądu i gazu ale kompletnie nie mam potrzeby z nimi gadać ani wisieć na żadnych infoliniach, bo wszystko robię online.
      • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:04
        Jeśli chcesz renegocjować to wisisz, a czasem warto sprawdzić co mają zanim się przejdzie do nowego dostawcy.
        • szarmszejk123 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:08
          Od dawna nie renegocjuję, nie ma to większego sensu, bo zawsze dostaje lepszą ofertę gdzie indziej.
          • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:53
            To sie porownuje online, niczego nie trzeba negocjowac.
            • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:06
              ritual2019 napisał(a):

> To sie porownuje online, niczego nie trzeba negocjowac.
              Nieprawda. Znajdź my ofertę sky za 16 funtow miesięcznych. Najniższa o ile pamiętam £25 według wyszukiwarek. Zawsze rozmawia się z konsultantem.
              • bywalec.hoteli Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:07
                Wybacz ale jeśli musisz długo kombinować i pocić się dla 9 funtów to jakbyś w Polsce walczyła o 9 zł. Niewarta skóra wyprawki - czyli włożonego czasu i wysiłku.
                • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:26
                  bywalec.hoteli napisał:

> Wybacz ale jeśli musisz długo kombinować i pocić się dla 9 funtów to jakbyś w P
                  > olsce walczyła o 9 zł. Niewarta skóra wyprawki - czyli włożonego czasu i wysiłk
                  > u.
                  Tu 9 tam 10, a tam 20 miesięcznie razy 12 albo 18 miesięcy. O kredycie na dom nawet nie wspominam bo to już idzie w setki. Za bardzo kocham swoje pieniążki. W skali roku mówimy już o setkach jak nie tysiącach funtów.
                  • bywalec.hoteli Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 18:06
                    Ile jest warta godzina twojej pracy? Może zostań godzinę w nadgodzinach to zarobisz te stówkę funciaków.
                    • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 18:34
                      bywalec.hoteli napisał:

> Ile jest warta godzina twojej pracy? Może zostań godzinę w nadgodzinach to zaro
                      > bisz te stówkę funciaków.

Ty też masz mętne pojęcie o finansach. Chyba firmy nie prowadziłeś nigdy i nie robiłeś budżetowania.

Taki ciekawy przykład: czy zastanawiałeś się kiedykolwiek dlaczego samoloty pasażerskie są zawsze malowane jasna farba, a nie na ciemno? Bo ciemny pigment więcej waży. W skali roku na jednym samolocie linia lotnicza zaoszczędzą kilkadziesiąt tysięcy funtów . Dla takiej firmy to równowartość jednego etatu tylko dlatego że farba ma jaśniejszy odcień. Te same zasady tyczą się budżetu domowego. Oczywiście, są tacy którzy oszczędzają na jogurtach, ale najlepiej i najefektywniej jest ogarniać koszty stałe.
                      • bywalec.hoteli Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 20:09
                        Nie jestem pewien czy zostałem dobrze zrozumiany.
                        Jeśli musiałaś spędzić np 20 godzin rozłożone na kilka tygodni na targowaniu się do upadłego by wywalczyć 9 funtów na miesiąc - to się nie opłaca bo czas i wysiłek jest większy niż oszczędnośc.
                        Jeśli załatwiłaś to w pół godziny - to się opłaca.

Przypowieść o samolocie ciekawa.
                        • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 20:15
                          Załatwiłam sprawę internetu w sumie w około 45. Z 40 funtów na miesiąc spadło do 16. Biorąc pod uwagę że umowa jest na 18 miesięcy w te 45 min zarobiłam coś koło £400.
                          • panna.nasturcja Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 02:31
                            Nie, nie zarobiłaś ani grosza tylko mniej wydasz.
                            I Ty chcesz ludzi uczyć zarządzać budżetem.
                          • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 06:56
                            sueellen napisała:

> Załatwiłam sprawę internetu w sumie w około 45. Z 40 funtów na miesiąc spadło d
                            > o 16.

A z czego zrezygnowalas ze spadlo ponad polowe? Przestan wciskac kity sueellen. Jesli co rok zmieniasz providers np internetu to nigdzie nie jestes stala klintka, dlatego nie masz szans na zadne w miare sensowne oferty. Poprostu skaczesz, 18 m-cy jestes w X, kolejne w Y, potem w Z a potem znowu X. Twoje £16 to pierwsze 6 m-cy a potem reszta contract to £40. Zaden provider nie zredukuje ceny o ponad 50% bo klient chce, nawet ten najbardziej wieloletni czy staly. Oferty sa podobne, roznice to jedynie szczegoly, wieloletni klienci maja nieco lepsze warunki ale to nadal musi sie firmom oplacac.
              • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:15
                Dokladnie suellen. Najma nie ma pojecia o czym mowisz jesli opiera sie tylko na comparethemarket itp szukarkach.
              • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:22
                sueellen napisała:

> Nieprawda. Znajdź my ofertę sky za 16 funtow miesięcznych. Najniższa o ile pami
                > ętam £25 według wyszukiwarek. Zawsze rozmawia się z konsultantem.

Sueellen, wszystko zalezy od oferty jaka ciebie interesuje. Ja nie wiem czego ty oczekujesz, kazdy klient chce czegos innego, ma inne mozliwosci finansowe. Twoje minimum niekoniecznie zadowala np nasze potrzeby. Mamy sky od lat, kiedys osobno, bo sie nawet nie znalismy. Kiedy zamieszkalismy razem to korzystamy z partneta, tak jak nie placimy kazde z osobna TV licence czy Spotify itp. Nasz package jest pewnie inny niz twoj wiec i inna cena.
                • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:26
                  Ale kazdy pakiet jakikolwiek by byl, wszystko mozesz wynegocjowac w mediach nizej jako staly klient. O 30-40 proc. Wiekszosc ludzi w tym kraju negocjuje a nie placi co im tam podwyzszyli tudziez biorac naiwnie pakiety z szukarek.
                  • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:28
                    Umiesz czytac princesswhitewolf? Czy nadal nie posiadlas tej jakze potrzebnej umiejetnosci?
                    Tak, jestesmy klientami sky od wielu, wielu lat dlatego nie potrzebujemy negocjowac lepszych warunkow, z ta oferta zglaszaja sie sami.
                    • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 18:27
                      ritual2019 napisał(a):

> Umiesz czytac princesswhitewolf? Czy nadal nie posiadlas tej jakze potrzebnej u
                      > miejetnosci?
                      > Tak, jestesmy klientami sky od wielu, wielu lat dlatego nie potrzebujemy negoc
                      > jowac lepszych warunkow, z ta oferta zglaszaja sie sami.

Mój chlop też był. Zmienił na plus net ( w drugim domu) niedawno bo zauważył że z niego zadzierali. Wróci po roku jako "nowy" klient. Ale zanim zrezygnowal polecił mi sky bo wtedy każde z nas dostaje rabat, już nie pamiętam ile ale chyba wyszło po £75. Wzięłam internet + tv, Netflix i inne bajery, po czym zrezygnowałam z pakietu w ciągu 7 dni ( już to mamy z innego pakietu ) i zostawiłam sam Internet. Tym samym z 39 funtów miesięcznie spadłam na 16. Jednak takiej roszady nie da się zrobić online. Trzeba zdzwonić i pogadać.. wkurza mnie to, bo mogłoby być normalnie i prosto, tymczasem oferty są zagmatwane i masz do wyboru: bawisz w ciuciubabkę albo nie i wtedy płacisz £££ więcej.
                      • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 07:00
                        sueellen napisała:

>
                        > Mój chlop też był. Zmienił na plus net ( w drugim domu) niedawno bo zauważył że
                        > z niego zadzierali. Wróci po roku jako "nowy" klient. Ale zanim zrezygnowal po
                        > lecił mi sky bo wtedy każde z nas dostaje rabat, już nie pamiętam ile ale chyba
                        > wyszło po £75. Wzięłam internet + tv, Netflix i inne bajery, po czym zrezygnow
                        > ałam z pakietu w ciągu 7 dni ( już to mamy z innego pakietu ) i zostawiłam sam
                        > Internet. Tym samym z 39 funtów miesięcznie spadłam na 16. Jednak takiej roszad
                        > y nie da się zrobić online.

🤣 dokladnie wiedzialam co zrobilas zanim to przeczytalam. Smieszna jestes. Szukasz desperacko oszczednosci, rozumiem, ale to nie jest kwestia tego ze firmy zdzieraja i dlatego trzeba co.rok zmieniac. To jest kwestia twojego podejscia i jak napisalam, rezugnujesz z pakietu, kombinujesz jaki nowy klient itd. Skoro ty na tym masz jakies oszczednosci to good for you.
                • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:28
                  Nie chodzi o package bo tych jest mnóstwo. Chodzi mi o to że wielu ofert nie znajdziesz w necie. Dowiesz się o tym że możesz je otrzymać dopiero gdy zadzwonisz / napiszesz.
                  • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:29
                    Jak wyzej, stali wieloletni klienci dostaja te oferty, nie musza pisac/dzwonic o nie.
                    • sueellen Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 18:04
                      ritual2019 napisał(a):

> Jak wyzej, stali wieloletni klienci dostaja te oferty, nie musza pisac/dzwonic
                      > o nie.

Bzdury takie wypisujesz, że witki opadają . Najlepsze że sama się tym nie zajmujesz ale "wiesz lepiej".
                      • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 07:02
                        sueellen napisała:

> ritual2019 napisał(a):
                        >
                        > > Jak wyzej, stali wieloletni klienci dostaja te oferty, nie musza pisac/dz
                        > wonic
                        > > o nie.
                        >
                        > Bzdury takie wypisujesz, że witki opadają . Najlepsze że sama się tym nie zajmu
                        > jesz ale "wiesz lepiej".

Bzdury to ty wypisujesz, co wlasnie udowodnilas w wielu postach. Jak napisalam, po ten jogurt 10p tanszy pojedziesz 10 miles.
                        • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 08:39
                          Najma tu chodzi o np £28 miesiecznie jak w przypadku moim z Virgin.

Z ubezpieczeniem samochodu z £45 rocznie itd. Jak sie to wszystko pododaje to robi sie z 1000 funtow rocznie
                  • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:29
                    No dokladnie. Poza tym ten sam pakiet co w necie jest reklamowany w szukarce po zadzwonieniu jest tanszy o 30-40 proc. Bo oni moga zmieniac.
    • alina460 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:01
      Ja niczego nie zmieniam, więc nie rozumiem Twojego problemu.
      • yuka12 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:24
        W UK często się zdarza, że dla nowych klientów są potężne rabaty. Np. program antywirusowy kosztuje £25 na 10 urządzeń na rok, po tym roku cena skacze do £79. Masz Sim-only comiesięczną opłatę £10, a po 18 miesiącach dostajesz list z propozycją £20 za to samo. Itd., itp.
        Czasem podwyżki są skutkiem ogólnej sytuacji gospodarczej i powszechne dla wszystkich dostawców, bez względu na staż klienta np. ostatnio ubezpieczenia samochodu. Ale i wtedy trzeba uważać, bo niektóre firmy potrafią wykorzystać sytuację i zedrzeć, ile się da.
        • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:55
          Tyle ze to nie znaczy ze trzeba zmieniac wszystkich dostawcow, ubezpieczycieli itp co rok ani ze trzeba z nimi cos negocjowac wiszac na telefonie.
          • yuka12 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:05
            Trzeba najma. Bo przy przedłużaniu umów okazuje się, że "poprzednia ofera jest nieaktualna" i agenci oferują nową, często gorszą. Gdybym nie miała corocznego small-talku z operatorem telefonii komórkowej, też nie wierzyłabym w sens negocjacji. Zresztą kto bogatemu zabroni? Albo chcącemu mieć spokój? Można i tak - zgodzić się na nowy abonament wyższy co miesiąc o £5-15, za program antywirusowy zapłacić pełną stawkę, za kredyt hipoteczny oddawać bankom dodatkowe £2000 i więcej na rok.
            Ale skoro się tym i tak nie zajmujesz 🤷‍♀️.
            • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:15
              Nie, yuka, nie trzeba, bo oferte najkorzystaniejsza dla siebie mozna znalezc online bez wiszenia na telefonie i negocjowania. Czesto to firmy zglaszaja sie z oferta do klienta. Mortgage nie zmienia sie co rok, zazwyczaj to sa 3-5 lat. Ty tymi programami antywirusowymi to w ogole nie wiem o co chodzi, to sa grosze jakies. Ja zreszta nie mam laptopa, partner ma komputer plus laptop sluzbowe, syn ma laptop , nie mam pojecia co on tam uzywa. Bardziej interesuje mnie ubezpieczenie jego devices, to tez sa grosze zreszta. Telefony kom mamy na contract wiec kiedy sie konczy bierzemy zazwyczaj nowy telefon (upgraded) plus interesujacy nas pakiet, sa bardzo elstyczni bo raczej nie lubia tracic klientow. Oboje jestemy w O2 wiele lat wiec mamy wlasnie wbrew temu co piszesz ty i sueellen bardzo korzystne kontrakty.
              • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:20
                >najkorzystaniejsza dla siebie mozna znalezc online bez wiszenia na telefonie i negocjowania.

No i to dowod.kolejny raz na tym ze przeplacacie drogie Meerkats. Negocjuje sie. Masz i o 30-40 proc taniej w mediach wtedy niz co w szukarkach.
                • ritual2019 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:30

> No i to dowod.kolejny raz na tym ze przeplacacie drogie Meerkats. Negocjuje sie
                  > . Masz i o 30-40 proc taniej w mediach wtedy niz co w szukarkach.

Mnie to ciebie zal wlasciwie.🤣
                  • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 08:21
                    >Mnie to ciebie zal wlasciwie.

Skoro musisz sie tak pocieszac i sobie cos racjonalizowac to prosze.
            • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:18
              Dokladnie yuka. Ja nie wiem jak ten facet najmy sie tym zawodowo zajmuje, ze jej nie poinformował o takich oczywistych sprawach.
    • gorzka.gorycz Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:44
      W Polsce jest tak samo. Stali klienci się nie liczą, dlatego co dwa lata zmieniam dostawcę internetu i tv.
    • aqua48 Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 16:47
      Ja nic nie zmieniam. Wręcz przeciwnie gdy proponują mi nową ofertę to zazwyczaj okazuje się, że jest ona na dłuższą metę dużo mniej korzystna dla mnie niż stara, albo kosztowo wychodzi porównywalnie przez dwa lata, a po tym czasie dostawca miałby prawo podnieść mi cenę jak by chciał, więc ku niezadowoleniu oferujących pozostaję przy starych.
    • bi_scotti Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 17:10
      Nie co roku ale tak co 2-3 lata yes - warto check other providers i/lub renegotiate kolejna quote - w moim przypadku dotyczy to insurance (auta & domy) tudziez Bell, bo wciaz mam landline wink Ale to nie sa jakies dramatycznie unpleasant conversations - najgorsze jest czekanie na odezwanie sie agent - jestes na hold, muzyczka gra, mija iles tam minut, automat gada, ze jestes 4, 3, 2 ... in the line az w koncu ... big_grin. No ale jak wyzej - to sie nie zdarza co chwile smile Cheers.
    • corka_generala Re: Znienawidzone customer service 08.10.23, 22:11
      nie warto
    • ichi51e Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 07:39
      Dziwne ale w sumie czemu nie?
    • aagnes Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 07:42
      Wszedzie jest podobnie, ja jak sie juz wkurze i dowiem sie, ze jest gdzies dużo taniej nie dzwonie negocjowac, nie mowie, ze gdzies indziej jest taniej tylko od razu rezygnuje na piśmie, wtedy zaczzyna sie dopytywanie a dlaczego no to mowie, ze ide do x za y i okazuje sie ze w obecnej firmie tez mozna za y.
      • sueellen Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 08:19
        aagnes napisał:

> Wszedzie jest podobnie, ja jak sie juz wkurze i dowiem sie, ze jest gdzies dużo
        > taniej nie dzwonie negocjowac, nie mowie, ze gdzies indziej jest taniej tylko
        > od razu rezygnuje na piśmie, wtedy zaczzyna sie dopytywanie a dlaczego no to mo
        > wie, ze ide do x za y i okazuje sie ze w obecnej firmie tez mozna za y.
        >

Robię to samo. Znajduje lepszą ofertę, dzwonię do starej firmy by zrezygnować. I na tym etapie albo zostaje bo przebijają ofertę konkurencji albo nie. Wczoraj załatwiłam internet i ubezpieczenie samochodu. Na zmianie umowy za internet zaoszczędziłam £400, na samochodzie £500. Jeśli ktoś zarabia więcej w godzinę to oczywiście nie warto. Prawda jest taka, że o wiele więcej czasu poświęciłam w tym wątku gadając z ludźmi którzy twierdzą że nie warto się w to bawić. No kto bogatemu zabroni ?
        • princesswhitewolf Re: Znienawidzone customer service 09.10.23, 08:20
          Dokladnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka