Dodaj do ulubionych

Kasy samoobsługowe

• laluna82 Re: Kasy samoobsługowe 14.10.23, 19:04
      Korzystam jak mam do 5 rzeczy.
      Większe zakupy wolę dać do skasowania pani wink
      Po pierwsze w samoobsługowych jest za mało miejsca, po drugie trzeba się nagimnastykować ze schylaniem się big_grin po trzecie dbam o miejsca pracy dla kasjerek.
      W Netto nie korzystam nigdy, bo tam mają słabą aplikację. Ludzie słabo z niej potrafią korzystać, przez co kolejka jest blokowna.
    • quendi Re: Kasy samoobsługowe 14.10.23, 20:56
      Ja stoję, bo zazwyczaj płacę gotówką.
    • taki-sobie-nick Re: Kasy samoobsługowe 14.10.23, 23:35
      Wchodzę wczoraj wieczorem do sklepu, kolejka na 6 osób

Rozpuszczone to społeczeństwo. 6 osób to za dużo.

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/1e/ac/5e04a755675f9_o_full.jpg

Taka międzyepokowa refleksja.
    • taki-sobie-nick Re: Kasy samoobsługowe 14.10.23, 23:36
      Kasa samoobsługowa ma akceptować gotówkę i mieć wersję językową francuską, inaczej stoję do normalnej.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Kasy samoobsługowe 14.10.23, 23:48
      Zaskoczenie z dziś. Robiłam zakupy w Rossmannie w Niemczech - ani jednej kasy samoobsługowej.
      • snakelilith Re: Kasy samoobsługowe 15.10.23, 00:00
        jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> Zaskoczenie z dziś. Robiłam zakupy w Rossmannie w Niemczech - ani jednej kasy s
        > amoobsługowej.

Rossmann w Niemczech ma kasy samoobsługowe, ale nie we wszystkich sklepach. Rossmannów w Niemczech jest też o jakieś 1000 filii więcej niż w Polsce, więc wyposażenie w nowe kasy trwa dłużej.
    • mania_222 Re: Kasy samoobsługowe 15.10.23, 00:47
      U mnie są kolejki i do samoobsługowych i do tych z żywymi (ledwo) ludźmi. Auchan.
    • sol_13 Re: Kasy samoobsługowe 15.10.23, 09:42
      No to ja na odwrót, w jednym Rossmannie, w którym są tylko dwie kasy samoobslugowe stoję w kolejce do nich zamiast iść do kasjerkiwink

Z normalnych kas korzystam tylko gdy mam wyjątkowo duże zakupy spozywcze (nie chce mi się przekładać).
    • 11marlenka Re: Kasy samoobsługowe 15.10.23, 10:33
      Są sklepy gdzie kasy są tak fatalnie zorganizowane że wolę postać w kolejce niż tracic nerwy na domyślanie się o co tej kasie chodzi i ostatecznie i tak wołać obsługę. Do tego czasem płacę gotówką więc odpada samoobsługowa. Do tego wkurza mnie nachalna promocja robotów więc jeśli się nie śpieszę to specjalnie czasem idę do kasy obsługiwanej przez człowieka. W mojm osiedlowym sklepie był czas, gdy pootwierali kasy samoobsługowe i usiłowali zmusić ludzi by głównie tam kupowali - a na sali był tylko jeden kasjer obsługujący (wcześniej 3 - 5). Ludzie się wkurzyli i były awantury, teraz są dostępne i kasy samoobsługowe i 2-3 z kasjerami.
      Od czasu do czasu z samoobsługowej skorzystam.
    • pytajacakinga Re: Kasy samoobsługowe 15.10.23, 18:05
      Ja nie lubie pracowac za darmo i zabierac komus stanowiska pracy.Wole tez płacić gotowka.
      Tak ze staram sie omijac takie kasy.
    • tanebo0001 Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 13:45
      Aktualizacja 2026. Auchan Tychy. Kas z kasjerami ze 20. Z czego czynne...2. Kolejka do samoobsługowych jak za mięsem w PRL. Na 20 4 obsługują gotówkę. I są oblegane. Choć i tak często klient płaci na nich kartą. Klienci kasują jak muchy w smole. Powoli wyjmują produkt z koszyka. 3 minuty szukają kodu. Wieczność trwa jak skaner go załapie. Potem czekają aż im się cena wyświetli. I patrzą na nić jak koza na kość. Produktów bez kodu szukają miesiąc. Potem 10 minut otwierają aplikacje na telefonie... A na koniec coś im się nie zgadza bo wyszło za drogo. Dla tego kto wymyślił te kasy powinnien być osobny krąg piekieł...
      • marianna1960 Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 14:00
        Odkąd są te kasy nie muszę mówić kasjerkom Dzień dobry, bardzo dobra rzecz, najgorzej dla tych co lubią brudne moniaki i banknoty i są na bakier z technika
      • pani.asma Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 15:33
        tak to moglam byc ja choc nie w Tychach
        uwielbiam,
        niekt mnie nie depcze po pietach nie szturcha koszykiem, nie przysuwa sie na centymetr od tylu, nie przesuwa moich zakupow przegrodka sciskajac je ( wyjatkowo tego nienawidze)
        nikt mi nie nabija zlych cen i potwojnie rzeczy ktore sa pojedyncze,
        nikt nie pyta o jakies karty, promocje itp
        nikt nie oblapuje mojch zakupow rekami z zarazkami od innych

wiec se ide kasuje sobie jak mucha w smole, analizuje cene, szukam kodu 5 minut ( zawsze biore jakies fikusne pieczywo) patrze sobie jak na kosc otwieram aplikacje ale moge nie miec internetu wiec zanim sie polacze to tu 10 minut
        po drodze tez wlacza sie alarm np bo przyprawy nic nie waza i waga ich nie rozpoznaje, albo rachunek wpadnie mi w szpare i nie moge legalnie wyjsc na zewnatrz
        no zawsze jakies niezapomniane nowe emocje
    • mikams75 Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 14:14
      To zależy, drobiazgi czy jedna colę też wolę w samoobsługowej. Ale już bułki czy produkty z ważeniem np. w owadzie to jest jakaś tragedia. Co chwilę coś nie tak i trzeba czekać na obsługę. Szczególnie przy drobnych rzeczach typu jedna marchewka na wagę system glupieje.
    • pytajacakinga Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 14:58
      Zawsze wybieram samoobsługowe chyba że mam gotówkę która chce zapłacić lub mam alkohol gdzie wiem że zanim przyjdzie ktoś kto potwierdzi mój wiek to minie wieczność.
    • slonko1335 Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 15:08
      U mnie różnie w zależności od sklepu. Dziwi mnie natomiast, że sklepy ze scan&go których na szczęście coraz więcej nie mają osobnych stanowisk do zapłacenia za zakupy i człowiek i tak w takim Lidlu , Carrefourze czy Kauflandzie musi kwitnąć w kolejce ...
    • hortensja_80 Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 15:21
      Za to w Auchon są już głównie kasy samoobsługowe a kolejki do nich dzisiaj były kosmiczne…Do zwykłych kas mniejsze, koszmar generalnie.
      • kamin Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 16:28
        Bo wątek sprzed 3 lat to i podejście do kas samoobsługowych się zmieniło. Dziś większosc woli samoobslugę. Zwłaszcza odkąd pojawiły się w opcji gotówkowej.
        • tanebo0001 Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 16:35
          Tak. Ale zwykle to są 3 lub 4 osoby. A dziś z 50...
          • kamin Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 17:28
            Ludziom skończyło się jedzenie po świętach.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 16:42
      W dużych spozywczakach do kas samoobsługowych dłuższa kolejka niz do zwykłych. W malych pkt. Gdzie podchodzi do kasy samo... ten sam kasjer co kasuje prawie nikt nie stoi, gdyż zazwyczaj ktos kupuje cos do żarcia, odbiera paczkę, wplaca lub wypłaca gotówkę, kupuje fajki, alko albo energetyka, co oznacza że sprzedawca nisi zatwierdzić.
    • yenna_m Re: Kasy samoobsługowe 10.01.26, 18:32
      Nie zauważyłam.
      Podobnie długie kolejki do jednych, i do drugich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka