Dodaj do ulubionych

40 letnia stara skóra twarzy

• ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 15:47
      Ja jestem sceptycznie nastawiona do zabiegów medycyny estetycznej, też mam drobną i bardzo szczupłą twarz, z tymże ja mam prawie 50tkę na karku, robiłam lasery (różne) serię radiofrekwencji mikroigłowej, stymulatory i wypełniacze, ale efektu WOW nie widziałam, wg mnie jedynie co tak naprawdę przeniesie oczekiwany efekt to chirurgia plastyczna i lift. Z resztą w zeszłym roku zrobiłam blefaroplastykę powiek górnych i to były najlepiej wydane pieniądze, twarz odmłodniała o 10 lat. A tu zdjęcie po serii radiofrekwencji i wypełnieniu kwasem, dla mnie średni efekt
      • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:02
        Jak to średni? Owal Ci się bardzo poprawił - rewelacyjny efekt.
      • annaboleyn Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:07
        No nie żartuj, że średni! Zmniejszone bruzdy, podniesiony owal (i to mocno), po prostu młodsza twarz!
      • abidja Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:08
        Kolejne piekne naturalne usta ❤️.
        Powiedz,ze to od ciaglego calowania bo to jest w moim zasiegu.

Co do zdjec ja widze efekt. Duze splycenie bruzd i poprawiony owal.
        • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:12
          Dzięki dziewczyny, może oczekiwania mam zbyt duże, a co do ust to mam makijaż permanentny, ale chyba już 10 lat siedzi smile
          • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:20
            Lepiej powiedz, jaka to RT mikroigłowa. Ja robiłam dwie serie Morpheusa i żadnego zauważalnego wpływu na owal nie zaobserwowałam. Najbardziej podoba mi się mój owal po kobido, zwłaszcza jak obklejona taśmami jestem wink Minus 20 lat, niestety na chwilę.
            • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:39
              to była RF Secret, o Kobido tez myślałam, bo wiele dobrego słyszałam o tych masażach, tylko mam aparat ortodontyczny założony, a on jest przeciwskazaniem, ale jak tylko ściągnę to sobie zafunduje smile
              • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:42
                Ale masz stały czy nakładki Invisalign? Jeśli to drugie to na pewno nie ma przeciwwskazań.
                • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:48
                  stały, mam nadzieję że do końca roku już ściągnę, nie wiem co mnie podkusiło na stare lata, fakt teraz się częściej uśmiecham smile
      • thank_you Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:19
        Moze to zalezy od oczekiwań, ale efekt jest mega widoczny
      • szarmszejk123 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:26
        Co ty mówisz, efekt jest super
      • magdallenac Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:37
        To jest średni efekt??? Przecież na dolnym zdjęciu jest osoba o 10 lat młodsza!😲
        • annaboleyn Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:40
          Też mam takie wrażenie, no cmon, Ivaz, przyznaj, że nas skokietowałaś smile
    • kotejka Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:34
      Buzia jest przesuszona, poszarzała, odwodniona
      Zabiegi zabiegami, ale przede wszystkim codzienna rutyna
      Ja bym wzięła się za porządne złuszczenie i rozświetlenie,
      Kwasy, witamina c
      I bariera hydro-lipidowa
      Masz głębokie bruzdy, ale za to ładny owal, i brak chomików .coś za coś smile
      40 lat to jeszcze młoda buzia - da się wyprowadzić smile

• poszetka Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:48
        Przemyślałam wczoraj moja pielęgnację i faktycznie piję mało wody sad
        • thank_you Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 17:11
          Ja po swoim mezu widze, ze wodę pil lub nie. Serio.
      • hanusinamama Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:13
        Zobacz zdjęcie tu piętro wyzej....gdzie masz poszarzałą twarz? Swiatło było dupne i tyle
    • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:35
      Mega ujowa perspektywa. Nie wiem czy jest człowiek, który wygląda dobrze w takim ujęciu. Światło też robi swoje. Nie zadręczają sue, tylko zrób sobie lepsze zdjęcie😉a to skasuj.
    • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:41
      Gdybyś zdecydowała się na wypełnienie kwasem, zadbaj najpierw o zagęszczenie skóry (stymulatorem lub radiofrekwencja) bo inaczej kwas będzie migrował i wyrządzi więcej szkód niż korzyści
      • poszetka Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:50
        Dzięki za uwagę smile
    • mava12 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 16:58
      naprawdę twoja "skóra" ma 40 lat??? na zdjeciu wyglada na 60-letnią. I to nie chodzi tylko o skóre ale także zmarchy.
      Młodzieńcze schudniecie nie ma tu nic do rzeczy, sama schudłam "drastycznie", +/- w tym wieku i jakoś tak to się nie skończyło.
      Zacznij od uruchomienia mięsni twarzy (i panowania nad nimi), czyli od face fitness.
    • ykke Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 17:49
      To ja odwrotnie- 44 lata, geba super spoko bez zadnej pielegnacji tylko mydlo i krem , a reszta skory na ciele bardzo sucha, wiotka ,stara. Nie wiem , co robić, co działa ( mam hashimoto ).
      • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 18:09
        To wszystko bzdury,cokolwiek się używa każdy wygląda na swoje lata.A wiek najbardziej widać po spojrzeniu,oczach.Są w nich widoczne przeżyte lata i dobrze.Nie ma co na siłę szukać młodości.Nie pomoże puder,róż....
        • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 18:22
          Masz rację, wiek widać po spojrzeniu, dlatego tez zdecydowałam się na blefaroplastykę, efekt dla mnie powalający, zdjęcia przed i 2 tygodnie po zabiegu
          • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 18:25
            Rewelacyjny efekt.
            • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 18:27
              Dlatego też uważam, że szkoda kasy na zabiegi medycyny estetycznej, nie ma to jak lift, no i efekt długotrwały
              • ayelen40 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 18:30
                Efekt r e w e l a c y j n y!
              • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 18:30
                Ale po co strzelać z armaty do komara? Powiek nie uniesiesz inaczej niż chirurgicznie, więc wiadomo, że tu tylko blefaroplastyka, natomiast inne problemy, typu bruzdy czy owal można zaadresować mniej inwazyjnie.
                • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 18:34
                  Można, ale na krótko, lift to efekt długotrwały, ja zbieram kasę smile
                  • kot_filemon88 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:44
                    Dobrze robisz.
                  • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:07
                    A orientowałaś się ile za taki lifting sobie życzą? Też mi się marzy za 5-10 lat.

W necie zakres cen od kilkunastu tysięcy wzwyż ale nie wiem czy to nie sprzed pandemii, w jakiejś wersji ubogiej.

Czytałam, że jeden znany chirurg z Warszawy (pełen lifting, chyba z blefaro i laserem) bierze 45 tyś i ta kwotanie zabiła. Zastanawi się czy to kwestia 'sławy doktora' czy tyle kasy trzeba już na to liczyć?
                    • shellyanna Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:24
                      Około 50 tys
                      • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:26
                        www.drszczyt.pl/zabiegi/chirurgia-plastyczna-twarzy/lifting-twarzy
                        • shellyanna Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:42
                          Deep plane 55 tys.
                          • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:54
                            A ktoś w Polsce robi deep plane?
                            • thank_you Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:04
                              Robi, dr Osuch
                            • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:11
                              I dr Szczyt, u niego 55 tyś
                      • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:01
                        A te 50 tyś to w jakiejś renomowanej klinice czy "tyle to kosztuje normalnie"?
                    • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:26
                      U Szczyta od 19 do 25 tyś.
                      • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:10
                        > U Szczyta od 19 do 25 tyś.

To jeszcze można przeżyć. Choć oczywiście jest to zabieg na którym nie warto oszczędzać.

• taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:20
                        25 czy 55 tys?
                        • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:26
                          Zależy jaki lift, tu masz cennik www.drszczyt.pl/cennik/chirurgia-plastyczna-twarzy

• okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:51
                          taje napisała:

> 25 czy 55 tys?
                          >

Deep plane facelift jest bardziej skomplikowanym technicznie liftingiem. Lekarz wchodzi głębiej w mięśnie, niż przy 'tradycyjnym' liftingu.

Efekty są bardziej spektakularne ale jest też trudniejszy do przeprowadzenia. Stąd różnica w cenie.
                          • thank_you Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:56
                            Ja też planuję taki lifting, o ile do czadu opadnięcia tkanek nie wymyśla czegoś lepszego. To spektakularne i naturalne efekty.
                            • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:10
                              thank_you napisała:

> Ja też planuję taki lifting, o ile do czadu opadnięcia tkanek nie wymyśla czego
                              > ś lepszego. To spektakularne i naturalne efekty.

A w Polsce?

Ja myślałam o zwykłym liftingu bo na wyjazd do USA i operacje tam mnie nie będzie raczej stać a w PL boję się czy lekarze mają odpowiednio duży przemiał pacjentek na deepy, żeby mieć wprawę. Może jednak mój niepokój jest na wyrost.
                              • thank_you Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:49
                                Nie mam pojęcia, bo to raczej perspektywa kilkunastu lat niż kilku, chyba że posypię się wcześniej. Ale taką mam filozofię - teraz to kondycjonowanie skory, umiarkowany sport, z wysypianiem się i brakiem stresów to zobaczymy jak dziecię bedzie łaskawe a gdy tkanki zaczną opadać, to lifting. Nie bede bawiła sie w żadne wolumetrie itp.

Mnie podobają się prace tego pana: www.newyorkfacialplasticsurgery.com/
                                • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:17
                                  No właśnie ja podobnie. Na razie zbieram informacje. Z drugiej strony słyszałam o tym okienku czasowym. Jeśli zrobi się lifting odpowiednio szybko (podejrzewam, że chodzi o wiek 45-50 lat) to łatwiej ten fakt ukryć😉.Tak więc dobrze byłoby w tym czasie hajsy mieć, niech czekają na decyzję.

Wolumetria też mnie nie przekonuje.

Zdjęcia przed i po że stronki robią wrażenie.
                                  • thank_you Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:28
                                    A przed kim chcesz ukrywać? 😜
                                    • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 06:48
                                      thank_you napisała:

> A przed kim chcesz ukrywać? 😜

No właśnie nie wiem czy w ogóle chce się ukrywać ale warto też mieć ten fakt na uwadze.
                                      • shellyanna Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 07:13
                                        U mnie w otoczeniu w zasadzie większość lifting planuje. O med est rozmawia się normalnie i nie traktuje jako powod do wstydu tylko bardziej jak element dbania o siebie. Ja ukrywać nie będę 😁
                                        Wiadomo, ze w bandażach na zebranie w szkole nie pójdę.
                                  • thank_you Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:30
                                    Spokojnie, za te x lat zbiorą jeszcze wiecej doswiadczenia, ale myślę, że ceny jeszcze bardziej wzrosną i za te 10 lat to Będzie 100 k. Możemy wrócić wtedy do tego wątku. 🤓🤓🤓
                                    • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:53
                                      Czytałam też że nici są przeciwskazaniem do liftu, nie powinno się ich stosować jezeli w przyszłości planuje się lifting, lekarze nie chcą operować
                                • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 02:01
                                  thank_you napisała:
                                  >
                                  > Mnie podobają się prace tego pana: www.newyorkfacialplasticsurgery.com/

Niesamowite efekty. Widziałam pierwsze zdjęcie na innych forach, nie wiedziałam tylko, kto takie cuda robi - dzięki.
                    • kot_filemon88 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:48
                      Ja oglądałam insta jakiegoś chirurga z USA i w kometarzach pisano, że lifting kosztuje prawie 100.000 dolarów.
                        • kot_filemon88 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:21
                          No właśnie u niego taka cena 😂
                          • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:23
                            kot_filemon88 napisał(a):

> No właśnie u niego taka cena 😂

U kogo jaka? Sorry, ale drzewko już nie pokazuje komu się odpowiada. U Szczyta do 55 tys?
                            • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:40
                              taje napisała:

> kot_filemon88 napisał(a):
                              >
                              > > No właśnie u niego taka cena 😂
                              >
                              > U kogo jaka? Sorry, ale drzewko już nie pokazuje komu się odpowiada. U Szczyta
                              > do 55 tys?

U doktora z Hameryki, Amira Kamara.
                              Myślę, że jest wart tej ceny. No i też robi Deepy. W Polsce byłabym się na taki lifting zdecydować ale może zmienię zdanie. Mam czas na przemyślenia.
                              • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:44
                                W Polsce bałabym😉
                        • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:57
                          okruchlodu napisała:

> Podobają mi się te jego liftingi.

To jest straszne. Ostatnio widziałam film z Helen Hunt, kobieta ma 60 lat i jest wyraźnie po liftingu. Sorry, ale to było dla mnie traumatyczne przeżycie widzieć jak rusza się twarz kobiety, z której zrobiono coś w rodzaju bezwiekowego zombie. Na zdjęciu pewnie wygląda na sukces, ale w naturze i ruchu tragedia. Sorry, to już wolę wyglądać w wieku lat 67 jak Linda Hamilton, której w Dark Fate, by usprawiedliwić jej bruzdy na twarzy dofantazjowali Sarze Connor długoletni alkoholizm, ale przynajmniej wyglądała na człowieka, a nie plastikowego Nosferatu.
                          I każda z tych wyliftowanych kobiet na zdęciu wygląda zresztą na swój wiek. Musisz tylko zobaczyć je w naturze, a nie na wyretuszowanych zdjęciach.
                          I ciekawe czemu też pan doktor nie wybotoksował sobie zmarszczek wokół oczu. big_grin
                          • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:06
                            snakelilith napisała:

> To jest straszne. Ostatnio widziałam film z Helen Hunt, kobieta ma 60 lat i jes
                            > t wyraźnie po liftingu. Sorry, ale to było dla mnie traumatyczne przeżycie widz
                            > ieć jak rusza się twarz kobiety, z której zrobiono coś w rodzaju bezwiekowego z
                            > ombie. Na zdjęciu pewnie wygląda na sukces, ale w naturze i ruchu tragedia. Sor
                            > ry, to już wolę wyglądać w wieku lat 67 jak Linda Hamilton, której w Dark Fate,
                            > by usprawiedliwić jej bruzdy na twarzy dofantazjowali Sarze Connor długoletni
                            > alkoholizm, ale przynajmniej wyglądała na człowieka, a nie plastikowego Nosfera
                            > tu.
                            > I każda z tych wyliftowanych kobiet na zdęciu wygląda zresztą na swój wiek. Mus
                            > isz tylko zobaczyć je w naturze, a nie na wyretuszowanych zdjęciach.
                            > I ciekawe czemu też pan doktor nie wybotoksował sobie zmarszczek wokół oczu. :-
                            > D

Na filmach widać, że twarz im się porusza normalnie. Największa uwagę przykuła u mnie Brandie bo myślę, że będę się podobnie do niej starzeć. Uważam, że po liftingu wygląda przepięknie a efekt w moim odczuciu jest bardzo naturalny. W każdym przypadku widzę zmianę na plus po liftingu.

Masz oczywiście prawo do swojego zdania. Kupa kasy zostanie Ci w kieszeni😉.
                            • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:15
                              A Hamerykanski doktor wygląda świetnie! Facet ma prawie 50 lat. Jego żona zresztą też (pokazuje jej zdjęcia). Wszystko z umiarem i naturalnie. Nie chodzi przecież o sztuczny efekt super gładkiej skóry jak u Racewicz czy Górniak.
                            • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:29
                              okruchlodu napisała:

> Na filmach widać, że twarz im się porusza normalnie.

Bosze, tego by jeszcze brakowało by nie mogły ruszać twarzą. Więc tak, ruszają, Hunt też rusza, ale ona nie wygląda przez to przez to młodziej. Nie wygląda ani jak 40, ani na 50, ani nie wygląda ja Hunt w czasów gdy była młodsza. Wygląda jak 60 latka ze zmajstrowaną twarzą. Dla mnie obciach. I tak wygląda większość zrobionych celebrytek w tym wieku. O ile w wieku lat 40 czy 45 małej korektury tego czy tamtego, nie widać, bo twarz jest z samości jeszcze młoda i świeża, to później wygląda się tylko komicznie i nie przypomnia się samej siebie z przeszłości.
                              I jak oglądam te zdjęcia "Udanych liftingów", to widzę, że czas był dla mnie bardzo łaskawy, bo mam 56 lata i nie bardzo wiem, co liftować u siebie, a tym bardziej u kobiety w wieku lat 49. Dla mnie masakra. Wzory estetyczne z gabinetów grozy.

• ayelen40 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:33
                                Dla mnie poprawions Faye Dunaway to był koszmar. Żywa twarz bez wiekowej mumii...
                              • okruchlodu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:30

> I jak oglądam te zdjęcia "Udanych liftingów", to widzę, że czas był dla mnie ba
                                > rdzo łaskawy, bo mam 56 lata i nie bardzo wiem, co liftować u siebie, a tym bar
                                > dziej u kobiety w wieku lat 49. Dla mnie masakra. Wzory estetyczne z gabinetó
                                > w grozy.

Ale masz świadomość, ze inne kobiety się starzeją? Nie każda ma tyle szczęścia co Ty.
                                • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:46
                                  okruchlodu napisała:

>

> Ale masz świadomość, ze inne kobiety się starzeją? Nie każda ma tyle szczęścia
                                  > co Ty.

Wszystkie się zestarzejmy, słonko. Ja pewnie wcześniej od ciebie. Ale sorry, trochę honoru trzeba mieć. Jeszcze do niedawna Cameron Diaz była zwolenniczką naturalnego starzenia się i prezentowała normalne, mimiczne zmarszczki w swojej ekspresywnej twarzy. Teraz podobno wraca do filmu, więc wygląda tak jak niżej. Bosz, co oni jej zrobili?.....Płakać się chce.
                                  • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:00
                                    Cameron ma wymodelowaną twarz wypełniaczem, usta też i wygładziła się za bardzo.Z honorem nie ma to nic wspólnego i nie dorabiaj sobie teorii do poprawek. Podobnie jak mityczne starzenie się z godnością smile Już kiedyś to pisałam, chcesz bardzo pozować na kogoś, ale nie bardzo wiesz na kogo i dorabiasz teorie do ubioru i wyglądu. A ja robię po prostu to co chcę I cholernie nie lubię upodabniać się do kogoś. Od dawna nie robię nic z twarzą i nie mieszałabym do tego godności. Papieska miłość też twierdziła, że kobieta stosując antykoncepcję pozbawia się godności i trzeba dzielnie znosić los. Każdemu jego porno.
                                    • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:14
                                      figa_z_makiem99 napisała:

> Cameron ma wymodelowaną twarz wypełniaczem, usta też i wygładziła się za bardzo
                                      > .Z honorem nie ma to nic wspólnego i nie dorabiaj sobie teorii do poprawek.

Teorię to ty sobie dorabiasz. Nie ma przykładów na ładne poprawki. Cokolwiek wrzucę, to będziesz argumentować, że "za bardzo". No cała ta zabawa jest "za bardzo" i u ciebie jest z pewnością też "za bardzo", tylko masz spaczone postrzeganie własnej twarzy, tak jak wszystkie te "za bardzo", którym się wydaje, że są "akurat". Dlatego wolę starzeć się z godnością, tak jak to nazywasz, niż wyglądać jak karykatura własnej osoby, wysyłając do tego w świat mesedeż, że mam cholernie niską samoocenę. Uważam, że coś takiego szkodzi kobiecie bardziej od zmarszczek i chomików w wieku 50 plus.
                                      A co to ma wspólnego z antykoncepcją to tylko ty możesz to wiedzeć.

• figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:27
                                        Nie wiesz jak wyglądają moje poprawki i możesz snuć fantazje. Jesteś tak napompowana godnością, że aż strzykasz jadem, nie tylko ja to zauważyłam. Poszukaj siebie zamiast się pompować, będziesz mniej sztywniacka. Udajesz kogoś kim nie jesteś. I g....wno mnie obchodzi jaki message wysyłam, ludzie mnie akceptują i ja siebie akceptuję.
                                        • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:42

> Nie wiesz jak wyglądają moje poprawki i możesz snuć fantazje. Jesteś tak napom
                                          > powana godnością, że aż strzykasz jadem, nie tylko ja to zauważyłam. Poszukaj s
                                          > iebie zamiast się pompować, będziesz mniej sztywniacka. Udajesz kogoś kim nie j
                                          > esteś. I g....wno mnie obchodzi jaki message wysyłam, ludzie mnie akceptują i
                                          > ja siebie akceptuję.

Tak bardzo się akceptujesz, że na krytykę medycyny estetycznej kogoś tam z internetu reagajesz chamstwem i agresją. Jasne. Ja strzykam jadem, a ty rzygasz tylko tęczą, lady Frankenstein. big_grin Chirurg od mózgu by ci się przydał.
                                  • seeview Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 07:37
                                    Cameron na tym zdjęciu wygląda świetnie. No ale ty w ogóle masz inne, poddzyte mizoginią poczucie estetyki - długie włosy są be, wcięcie w talii jest be, a kobieta najlepiej wygląda w garniturze, bo dodaje sobie męskiego rysu.
                                    • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 14:54
                                      seeview napisała:

> Cameron na tym zdjęciu wygląda świetnie. No ale ty w ogóle masz inne, poddzyte
                                      > mizoginią poczucie estetyki - długie włosy są be, wcięcie w talii jest be, a ko
                                      > bieta najlepiej wygląda w garniturze, bo dodaje sobie męskiego rysu.

Przestań się ośmieszać trollu. Cameron wyglądała świetnie dopóki ktoś najwidoczniej nie postawił jej noża na karku i nie powiedział, że jak się nie ostrzyknie, to nie dostanie roli. Mizoginią to śmierdzą takie tak ty, które redukują kobiety do seksualnych wabików.
                                      • seeview Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 21:15
                                        Ojej, starsza pani hejterka znowu się zesrała. Lepiej napisz elaborat o tym, w którą stronę odkręcaja ci się włosy. I jako przykłady wklej zdjęcia kobiet o 30 lat młodszych od ciebie.
                              • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:35
                                snakelilith napisała:

> I jak oglądam te zdjęcia "Udanych liftingów", to widzę, że czas był dla mnie ba
                                > rdzo łaskawy, bo mam 56 lata i nie bardzo wiem, co liftować u siebie, a tym bar
                                > dziej u kobiety w wieku lat 49. Dla mnie masakra. Wzory estetyczne z gabinetó
                                > w grozy.
                                >
                                Ale jeśli teraz w wieku 56 lat nie masz co u siebie liftować, nie wiem , jak możesz twierdzić, że chcesz za 11 lat wyglądać jak Linda Hamilton. Przecież to co najmniej 25 lat różnicy miedzy niczym do liftingu, a tym jak ona obecnie wygląda. Albo i więcej.
                          • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:50
                            Aż obejrzałam zdjęcia Helen Hunt na Instagramie, ona nie ma zrobionego liftingu i ma strasznie opadające powieki. Być może robiła wypełniacz, ale na pewno nie lifting.
                            • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:52
                              Ona się starzeje naturalnie.
                              • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:53
                                I potem chodzą opowieści, jak to po liftingu wygląda się strasznie, aż nie można mówić smile A kobieta starzeje się normalnie. I jak tu się nie poprawiać ?smile
                                • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:03
                                  Lifting na pewno zrobiła Demi Moore i wygląda dobrze, przez jakiś czas przeginała z wypełniaczami, wyglądało też jakby miała nici pod policzkami bo był ślad, ale teraz wygląda dobrze, chyba zrezygnowała z wypełniaczy i pozwoliła skórze naturalnie opadać. Sztuką jest wyglądać dobrze w swoim wieku po poprawkach.
                                • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:24

> A kobieta starzeje się normalnie.

To jest kobieta, która się normalnie starzeje. I ja mam zamiar w jej wieku tak wyglądać.
                                  • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:26
                                    Ależ starzej się jak chcesz, twoje prawo i daj żyć innym. Nie masz pojęcia o poprawkach i powielasz bzdury, nie odróżniasz liftingu od wypełniacza.
                                    • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:47
                                      Robiłam operacyjnie nos i mam naturalny nos, nie jak niektóre hollywoodzkie gwiazdy, po których widać, że nos był robiony, tylko normalny nos i nikt z obcych ludzi nie wie, że miałam taką operację. Liftingi i ostrzykiwanie też można zrobić tak, żeby wyglądało dobrze i naturalnie.
                                      • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:17
                                        Podobnie jak z rzęsami, możesz zrobić naturalne wyjeżdżając na wakacje, a możesz paradować ze szczotkami widocznymi z kilometra. I paznokciami, można mieć krótkie i hybrydę wyglądającą naturalnie i szpony z cyrkoniami.
                                        • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:37

> Podobnie jak z rzęsami, możesz zrobić naturalne wyjeżdżając na wakacje, a możes
                                          > z paradować ze szczotkami widocznymi z kilometra. I paznokciami, można mieć kr
                                          > ótkie i hybrydę wyglądającą naturalnie i szpony z cyrkoniami.

Nie. To nie jest to samo. Rzęsy, czy takie przyklejone na jeden dzień, czy na dłużej, tak jak sztuczne paznokcie, albo doczepy i farba na włosach, to rodzaj charakateryzacji/makijażu. Można pobawić sią jakiś czas i zrobić, można zdjąć i wrócić do naturalnego stanu. Poprawki na twarzy zmieniają więcej, bo twarz jest ewolucyjnie silnie odbieranym przez innych sygnałem rozpoznawczym. I nawet małe zmiany od stałego wzoru są irytujące. Zwłaszcza jeżeli przez to zmienia się dynamika ruchu twarzy.
                                          • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 00:45
                                            Gorzej z dynamiką umysłu, gdy człowiek myśli schematami, warto je czasem przełamać i pomyśleć samodzielnie bazując na swoich doświadczeniach, a nie na mundrosciach wyczytanych z netu. Jeszcze mąż by cię nie poznał, bo dynamika zwolniłaby po poprawce i wysłałabyś niepoprawny message. To musi być męczące, być tak niepewną siebie.
                                            • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 01:02

> Gorzej z dynamiką umysłu, gdy człowiek myśli schematami, warto je czasem przeła
                                              > mać

Acha, lęki wynikające z patriarchalnego wyobrażenia, że dekoracyjny breloczek ma mieć śliczny nosek i zachować gładkość buzi do późnej starości by być jak najdłużej dla każdego faceta ruchable, są wybitnie dynamiczne. Tak dynamiczne, że wyryte w starych granitach na pustyni Gobi, leżących bezpośrednio przy skamieniałych jajach dinozaurów. big_grin

• figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 01:07
                                                Bredzisz snake i zaczęłaś prostacko strzykac jadem jak to masz w zwyczaju. Nie jesteś wcale interesująca chociaż tak bardzo tego pragniesz. Miłego wieczoru.
                                                • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 01:12

> Miłego wieczoru.

Uważaj, by poduszka ci zmarszczki nie odbiła, bo się jeszcze popłaczesz.
                                                  • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 01:20
                                                    Z nabzdyczonej mundrosciami bździągwy zmieniasz się w prostacką dziewuchę, popracuj nad dynamiką, bo wysyłasz zly message i nie wiadomo w która wersję wierzyć. A taki fajny wątek był.
                                              • simply_z Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 23:56
                                                big_grin dobreee
                                  • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:26
                                    Jak na 67 lat wygląda nieszczególnie, skóra w bardzo kiepskim stanie.
                                    • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 01:05
                                      taje napisała:

> Jak na 67 lat wygląda nieszczególnie, skóra w bardzo kiepskim stanie.
                                      >

Mam nadzieję, że ja za 10 lat będę wyglądać tak, albo LEPIEJ. Ale wiesz to? Sama nie wiesz co ci się przytrafi i jak będziesz wyglądać. Sprawdzam możemy powiedzieć, gdy dożyjemy jej wieku.
                                      • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 21:28
                                        No nie wiem, prawda. Może nawet nie dożyję. Ale przynajmniej nie aspiruję do takiego stanu, bo LH wygląda naprawdę źle, a wyjściówkę miała świetną. Na tym zdjęciu wygląda dużo gorzej niż Cameron Diaz (nawet biorąc poprawkę na 10 + lat różnicy w wieku), której to wygląd tak skrytykowałaś. Nie wszystko co naturalne jest zawsze estetyczne.
                                        • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 21:56
                                          taje napisała:

> No nie wiem, prawda. Może nawet nie dożyję. Ale przynajmniej nie aspiruję do ta
                                          > kiego stanu, bo LH wygląda naprawdę źle, a wyjściówkę miała świetną. Na tym zdj
                                          > ęciu wygląda dużo gorzej niż Cameron Diaz (nawet biorąc poprawkę na 10 + lat ró
                                          > żnicy w wieku), której to wygląd tak skrytykowałaś. Nie wszystko co naturalne j
                                          > est zawsze estetyczne.

Linda Hamilton ma 67 lata, a Cameron dopiero 51. To jest 16 lat(!!!) różnicy i ta druga pewnie jest jeszcze przed menopauzą, co robi ogromną różnicę. Ja mam 56 lat i sama widzę, że u mnie pomiędzy 40 a 50 nie było praktycznie żadnej różnicy w wyglądzie i stanie skóry, za to teraz powoli, po ukończeniu 55 roku życia zaczyna się coś w dziale zmarszczki dziać. Choć nie tak dramatycznie, przypuszczalnie moja mała tolerancja na słońce i jego unikanie mocno mi tu pomogły. Hamilton żyje jednak chyba w słonecznej Kalifornii. Takich zmarszczek jak Linda pewnie więc mieć nie będę i mieć nie muszę, ale mnie podoba się przede wszystkim jej nastawienie i odwaga w prezentacji. Dlatego jest dla mnie mentalnym, a nie estetycznym wzorem.
                                          • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 22:02
                                            Rysy ma nadal ładne, fakt, ale zmarszczki tragiczne. LH mieszka na Hawajach, więc prawie na pewno kwestia słońca. Jeśli unikasz słońca to na pewno będziesz w jej wieku dużo lepiej wyglądać. Ja też mam nadzieję, że uniknę takiego pomarszczenia, moim zdaniem ona wygląda na atrakcyjną 70+.
                                            • ayelen40 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 22:32
                                              Naomi Watts tez ma mocne zmarchy jsk na 50kilkulatkę. Ale widać, że jest szczęśliwa i to najważniejsze.
                                              • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 22:50
                                                ayelen40 napisała:

> Naomi Watts tez ma mocne zmarchy jsk na 50kilkulatkę. Ale widać, że jest szczęś
                                                > liwa i to najważniejsze.

Naomi Watts zdiagnozowano przekwitanie już przed 40 tką. Trudno powiedzieć, czy nadal jest na terapii hormonalnej, ale być może to też miało/ma wpływ na stan jej skóry.
                                                • ayelen40 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 07.11.23, 05:09
                                                  O, to wiele wyjaśnia.
                                  • wapaha Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 12:15
                                    snakelilith napisała:

> figa_z_makiem99 napisała:
                                    >
                                    > > A kobieta starzeje się normalnie.
                                    >
                                    > To jest kobieta, która się normalnie starzeje. I ja mam zamiar w jej wieku tak
                                    > wyglądać.

aż się chce napisać : wszak i tak zginiemy w zupie !

i chciałabym dodać wszystkim obecnym tu i teraz : nauczcie się cieszyć tym, co jest teraz-bo to już potem nigdy nie wróci , jeżeli TERAZ czujecie się ze sobą źle-to co będzie za 5,10 etc lat, ? pewne procesy się toczą i sa nieuchronne -truizm- ale nikt przed nimi nie ucieknie
                                    • grruu.u Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 13:04
                                      Nikt nie wie, co będzie za 5 czy 10 lat. 20 lat temu czułam się ze sobą źle, dzisiaj czuję się rewelacyjnie. Za 5 lat? A kto to może wiedzieć
                                      • wapaha Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 13:08
                                        piszę ciągle w kontekście wyglądu związanego ze starzeniem się
                                        twoje odczucia dotyczyły przecież zupełnie czegoś innego
                                        • grruu.u Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 13:11
                                          Jak najbardziej w wieku 20 lat panikowałam, że zaczynam się starzeć 😄 A teraz się nie starzeję, ciągle jeszcze dojrzewam 😋
                                          • wapaha Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 13:16
                                            grruu.u napisała:

> Jak najbardziej w wieku 20 lat panikowałam, że zaczynam się starzeć 😄 A teraz
                                            > się nie starzeję, ciągle jeszcze dojrzewam 😋

ta, moja 17 latka też ubolewa, że jest taka stara-jednak nie taki miał być wydźwięk mojego postu. Serio, aż tak nieczytelnie napisałam co mam na myśli pisząc o kobietach które teraz uważają, że mają zmarszczki, są stare i etc - żeby cieszyły się tym co mają-bo za jakiś czas będzie z tym gorzej ?
                                            • grruu.u Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 13:19
                                              Ja uważam, że to jest w głowie a nie na gębie, dlatego nie wiadomo, jak się będą czuły, bo zawartość głowy może się zmienić.
                              • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:03

> Ona się starzeje naturalnie.

To nie może być jej aktualne zdjęcie, albo po prostu jej skóra sypie się dalej, bo ja oglądałam film I see You z 2019 roku i tam wyglądała dokładnie tak jak niżej. Sorry, to NIE JEST naturalne starzenie się. Nie gadaj głupot.
                                • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:07
                                  Wkleiłam aktualne zdjęcia. Nie ma zrobionych powiek, ma wiotką szyję i twarz. Tam nie było liftingu. Filmu nie oglądałam. Może miała zrobione policzki jak Racewicz, na pewno nie lifting.
                                  • snakelilith Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:14

> Wkleiłam aktualne zdjęcia.

Wkleiłaś JAKIEŚ zdjęcie. Ja oglądałam film z 2019 więc widziałam ją w wielu ujęciach i to był dramat, a to nie było film o zombie, ona nie grała terminalnie chorej, czy starszej od siebie kobiety. Więc odnieś się do moich zdjęć, na których wyraźnie widać obciągniętą skórę na policzkach, podciągnięte chomiki i próbę poprawki na oczach. Nie wiem czy to lifting, ale coś z nadmiarem skóry jej zrobili. Swoją drogą, skórę kobieta w tym wieku ma naprawdę koszmarną.
                                    • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:19
                                      W tym filmie są zastosowane filtry na jej twarzy i jeśli coś robiła, to nie był to lifting ani operacja powiek. Wiem, że bardzo chcesz sobie obrzydzic operacje, ale nie pisz bzdur. Demi Moore jest po liftingu.
                                      • ayelen40 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 13:38
                                        Demi wygląda super.
                                • simply_z Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:11
                                  Jezu, wygląda jak ucharakteryzowana na wampira
                                • figa_z_makiem99 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:13
                                  A nie stosują teraz filtrów w filmach?
          • mamkotanagoracymdachu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 18:45
            Piękny efekt, widziałam Cię chyba na fb wink

Ale to przecież nie odmładza, po prostu wygląda się inaczej. Opadającą powiekę ma nawet mój niemowlak, więc to nie jest kwesta wieku, tylko budowy okolic oka.
            • ivaz Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:00
              U mnie na pewno to efekt wieku, gdy byłam młodsza nie miałam opadających powiek. Trzeba dodać że taki zabieg nie wpływa tylko na estetykę, ale też na komfort widzenia, ja miałam znaczenie zawężone pole widzenia, dostałam skierowanie na operację w ramach NFZ, ale ze względu na terminy i fakt że zazwyczaj w szpitalach robią każde oko osobno, zdecydowałam się na zabieg w prywatnej klinice.
          • starczy_tego Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:01
            O wow, super!
          • szarmszejk123 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:23
            O wow, totalnie inny człowiek! Efekt spektakularny!
        • simply_z Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:06
          Oj babulenko ty,nawet nick taki babkowaty dybusia, ile dybusio masz wiosenek?
          • daniela34 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:08
            Dybusia to taniarada. Nikt inny tak konsekwentnie nie masakruje interpunkcji.
            • simply_z Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:27
              Aaa...to wiele tłumaczy.
              • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:38
                Taniarada to taniarada a dybusia to dybusia.Wiosenek mam 50 ale starzenie to już od 35 roku się zaczęło,czyli norma.Nie ma młodych czterdziestek a pięćdziesiątka to już ma wywalone na wszystko.
                • daniela34 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:40
                  Q.e.d.
                  • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:45
                    Jak?
                    • daniela34 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:47
                      Tak. Albo owak.
                      • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:48
                        Aha.
                • ayelen40 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 19:41
                  A ja będę młodą pięćdziesiątką (za cztery miesiące).
                • simply_z Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 20:36
                  Tania rady czyli były ksiądz Marek? nieźle masz narąbane we łbie, poza tym brak przecinków cię zdradza. W seminarium nie uczyli?
            • annaboleyn Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 23:16
              O Boże, a tak już było miło bez jego setnego nicka. Rzyg.
    • marianna211272 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:06
      mine zrobilas kiepska i swiatlo. Ja na zdjeciach staram sie usmiechac mam chomiki i troche mi sie podnosza od usmiechu 51 lat.Nosze fryzury z wlosami dluzszymi z przodu zeby zakrywac .Drugie zdjecie z wakacji
      • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:10
        Ludzie ,po co się obnosić ze swoimi podstarzałymi twarzami, jest jak jest i tyle.Oczekujecie atencji czy co?
        • grruu.u Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:12
          Mają w kominiarkach chodzić?
        • abidja Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:15
          dybusia napisała:

> Ludzie ,po co się obnosić ze swoimi podstarzałymi twarzami, jest jak jest i tyl
          > e.Oczekujecie atencji czy co?

Alez bedzie cie bolec twoja wlasna starosc! Moze juz zaczyna bolec.
          Nie wspolczuje, bo bylas zwyczajnie wredna.
      • abidja Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:14
        Marianne, 51 l i b.plytkie bruzdy i ladny koloryt skory.
        • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:22
          Nie jestem wredna ,ja też mam tyle lat i też podobny wygląd ,ale nie robię sobie zdjęć i nie płaczę ,że jestem stara.Nie rozumiem jak można tak przejmować się zmarszczkami ,jak nastolatki pryszczami.No ale one są młode z nadzieją na ładny wygląd.My już nie i nie pomoże doktor Szczyt.
          • abidja Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:30
            dybusia napisała:

> Nie jestem wredna ,ja też mam tyle lat i też podobny wygląd ,ale nie robię sobi
            > e zdjęć i nie płaczę ,że jestem stara.Nie rozumiem jak można tak przejmować się
            > zmarszczkami ,jak nastolatki pryszczami.No ale one są młode z nadzieją na ładn
            > y wygląd.My już nie i nie pomoże doktor Szczyt.

Dobrze, nie jestes wredna ale to co piszesz jest wredne.
            Starzejemy sie, jedni sobie radza lepiej, inni gorzej. Inni wygladaja tak inni inaczej.
            Zastanow sie raczej dlaczego sie irytujesz cudzym zachowaniem, ktore cie absolutnie nie dotyczy.
            • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 15:07
              To nie ja jej napisałam ,że wygląda jak 70-letnia matka ,ani,że jest żle ,tylko, że wygląda na swoje lata i nie ma się co przejmować ,bo lepiej nie będzie.I to ja jestem wredna?
        • marianna211272 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:26
          dzieki u mnie to te 5 kilo do przodu,ktore mi ostatnio przybylo twarz sie troche wypelnila
          • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:28
            No i jeszcze + 5 kilo....ech
            • abidja Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:34
              dybusia napisała:

> No i jeszcze + 5 kilo....ech

Alez ty masz problemy z 😆😃

Dorzuce ci bys muala ich wiecej. Ja przytylam 7 kg w ciagu 2 lat. Cwiczenia z ciezarami i trening robia swoje.
              I moja twarz wyglada zdecydowanie lepiej.
              Udzwigniesz moj i Marianny problem z waga , czy nie ? To w sumie 12 kg.
              Czy wrzucic jeszcze zdjecie moich bruzd nosowych bys bardziej cierpiała ?😆😃
              Smiesza mnie twoje reakcje
              Powiedz,ze ty tylko udajesz.
            • marianna211272 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:34
              alez sie czepiasz kobito tak mam 5 kg wiecej mam 173 cm wzrostu i waze 66 wczesniej 61 Srednio wygladalam bo jestem typ kolumny czyli maly biust maly tylek teraz troche tego wiecej wiec czlowiek sie cieszy.
    • melisananosferatu Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 21:41
      Mam nadzieje,ze juz ci dziewczyny napisaly, ze masz sliczne usta a na zdjeciach robionych z partyzanca to I Charlize Theron wychodzi niekorzystnie. Ja dodam, ze wrocisz do siebie gdy zaczniesz spac.
      • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:08
        Marianna to tu mnie rozłożyłaś, chciałabym ważyć tyle co Ty. Wzrost ten sam ale 6 kilo więcej.
        • grruu.u Re: 40 letnia stara skóra twarzy 05.11.23, 22:09
          Ale dlaczego byś chciała? Nie jesteś nastolatką, żeby myśleć o takich głupotach jak waga. Jesteś gruba to jesteś, kogo to obchodzi.
          • dybusia Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 08:03
            A nikogo ,chciałam coś miłego napisać ,mnie też nie obchodzi ,że jestem gruba i stara.
    • natalyaxx Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 19:06
      Napiszę Ci szczerze z perspektywy osoby, która na tematyce medycyny estetycznej i operacji plastycznych zjadła zęby. Tu pomoże tylko lift twarzy, masz bardzo starą skórę, jak na swój wiek, chyba nie stosowałaś od młodości ochrony przeciwsłonecznej, retinoidów i kwasów i niestety szybko poszedł Ci cały owal. Medycyna esetyczna pomoże, ale musiałabyś sie przygotować na wywalanie bardzo dużych pieniędzy w bardzo regularnym cyklu, a efekt i tak nigdy nie będzie tak dobry jak po operacji. Operacja jest jednorazowa i spokój na 10 lat przynajmniej, medycyna estetyczna to w Twoim przypadku minimum 10k co pół roku.
    • srubokretka Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 23:15
      > Co na taki stan skóry ?

aparat podniesc o kilka cm wyzej, zminic oswietlenie. 150 sie nalezy. big_grin
      • taje Re: 40 letnia stara skóra twarzy 06.11.23, 23:42
        Lifting fotograficzny wink
        • srubokretka Re: 40 letnia stara skóra twarzy 07.11.23, 01:47
          dzialajacy z predkoscia swiatla. wink
    • alfa36 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 08.10.24, 23:30
      I co zrobiłaś? Jak efekty?
    • sanyie5 Re: 40 letnia stara skóra twarzy 09.10.24, 10:00
      Mnie ciekawi ile osób zrobiło sobie (pod wpływem wątku) zdjęcie dolnej połowy twarzy :p
      Ja np zrobiłam smile ale chyba pierwszy i ostatni raz, lepiej nie widzieć, że jest gorzej niż się myślało smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka