Dodaj do ulubionych

Krew utajona

15.11.23, 19:44
Mąż odebrał wynik i wyszedł pozytywny. Znacie jakieś historie z happy endem? Mi się odpaliła panika. Coś go pobolewa, lekarka rodzinna stwierdziła nadwrażliwość jelita 🤨 W piątek idzie znowu, tym razem z tym wynikiem. Kilka lat wcześniej miał bakterię i był leczony antybiotykiem, wyszło przypadkiem na gastroskopii, wtedy okazało się, że miał zapalenie wyrostka.
Obserwuj wątek
    • komunia23 Re: Krew utajona 15.11.23, 19:48
      Tak, moja mama. Miała zapalenie żołądka, wyleczona jakimiś lekami 2 lata temu.
      • forma-lina Re: Krew utajona 15.11.23, 20:01
        Dzięki.
    • gosiablo Re: Krew utajona 15.11.23, 19:54
      Spokojnie, może hemoroidy wewnętrzne, drobne otarcie, a może nie odstawił w odpowiednim czasie przed badaniem preparatów z jonami żelaza (np jakiś preparat multiwitaminowy). Ten test jest bardzo czuły, mąż miał albo wybiera się na kolonoskopię?
      • forma-lina Re: Krew utajona 15.11.23, 20:01
        Mam nadzieję, że w piątek dostanie skierowanie. Nie ma 50 lat i nie łapie się jeszcze na programy prewencyjne.
    • taje Re: Krew utajona 15.11.23, 20:07
      No pewnie, najprostsze wyjaśnienie to hemoroidy.
      • abasia0 Re: Krew utajona 15.11.23, 20:16
        Pęknięte drobne naczynko w nosie też wystarczy. Niemniej kolonoskopię dla bezpieczeństwa warto.
        • taje Re: Krew utajona 15.11.23, 20:18
          Zgadzam się. Zawsze warto się przebadać, ale nie trzeba od razu panikować.
    • asfiksja Re: Krew utajona 15.11.23, 21:12
      Niech zrobi kolonoskopię.
    • mrs.solis Re: Krew utajona 15.11.23, 22:18
      Niech mąż zrobi kolonoskopię, a ty nie panikuj. Nawet widoczne krwawienie to jeszcze nie żaden wyrok.
    • mysiulek08 Re: Krew utajona 15.11.23, 22:25
      podstawowa zasada, nie diagnozuje sie guglem, co bys nie sprawdzala i tak nowotwor na koncu guglowej diagnozy wyjdzie
      • taje Re: Krew utajona 15.11.23, 22:30
        Może trzeba by stworzyć medyczną wersję prawa Godwina - każda dyskusja o chorobach w internecie nieuchronnie zbliża nas do diagnozy nowotworu wink
        • mysiulek08 Re: Krew utajona 15.11.23, 23:20
          nie trzeba tworzyc, juz jest 🤣
    • joana.mz Re: Krew utajona 16.11.23, 23:44
      krew utajona to raczej krwawienie z górnej części układu pokarmowego. To może być od żołądka, dwunastnicy czy jelita cienkiego. Jest masa niegroźnych i uleczalnych chorób, stanów zapalnych, które to mogą podować, więc nie stresuj się na zapas. Trzeba zrobić badania i tyle.
    • evee1 Re: Krew utajona 17.11.23, 08:34
      Bez paniki. Mi wychodzi za kazdym razem, a kolonoskopia czysciutko. Mam za to refluks i wrzody, co wykazala gastroskopia. Oczywiscie trzeba sie przebadac, ale nie ma co jeszcze panikowac.
    • akn82 Re: Krew utajona 17.11.23, 15:24
      U nas krew utajona zniknęła po przeleczeniu na pasożyty . Dzieciom też wyszła a po leczeniu ani śladu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka