Dodaj do ulubionych

Kolejne buty i druty

• dni_minione Re: Kolejne buty i druty 27.11.23, 18:41
      Dobrze widzę, że one mają sznurowanie fejkowe, a od środka zamek? Podeszwa też nie martensowa, ktoś cię oszukał.
    • chococaffe Re: Kolejne buty i druty 27.11.23, 18:49
      To są martensy?

druty: team szalik, jak szeroki to druty z "żyłką"
    • chatgris01 Re: Kolejne buty i druty 27.11.23, 21:16
      Druty radzę metalowe pokryte teflonem, ze wszystkich, których używałam (metalowych, plastikowych i drewnianych) takie są moim zdaniem najlepsze, jeśli chodzi o komfort użytkowania i równy ścieg.

Rozmiar radziłabym nr 4, jest średni, łatwy w obsłudze (i do dosyć grubej włóczki).
    • selavi Re: Kolejne buty i druty 27.11.23, 21:42
      Są ok.
    • pyza-wedrowniczka Re: Kolejne buty i druty 27.11.23, 21:55
      Buty są genialne. Kupiłabym sobie takie
    • babcia47 Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 01:23
      Na początek szalik i grubsze druty bo będzie szybko szło i doda ci chęci do kolejnego " dziubania" a pozatym nabierzesz wprawy przy prostszych sciegach. Jak nabierzesz wprawy to jednocześnie, nie patrząc będziesz mogła oglądać tv lub prowadzić rozmowy. Ja na początek drutów z żyłką nie polecam bo trzeba wyrobić sobie odruch robienia takich samych oczek . Mi przy żyłkowych scieg wychodzil początkowo nierowny ale może to moja wada. Żyłkowe przydają się przy golfach bez szwu i podobnych a mając wprawe do wszystkiego. Ja zawsze używałam aluminiowych wiec nie wiem czy drewniane/ bambusowe są lepsze.
      • babcia47 Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 01:27
        Korekta, aluminiowych używałam do grubych oczek, do drobnych z cienkiej włóczki stalowych niklowanych ( chyba)
      • abidja Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 06:44
        Dziekuje za szczegolowa odpowiedz. Tak zrobie.
    • truchtamsobie Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 04:46
      Ohydne trzewiki które nawet koło martensów nie stały, co to jest??
      Jedyne ich miejsce to zespół ludowy.
      Nie, nawet za darmo bym nie chciała
    • m_incubo Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 06:50
      To jakaś koszmarna parodia martensów.
    • usha Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 06:51
      Paskudne niestety
    • taje Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 11:19
      A mnie się kształt nawet podoba, ale nie te kwiatki. Gdyby zamiast kwiatków miały jakieś trybiki/tarcze zegarków to wpisywałyby się w steampunkowe klimaty. Byłam ostatnio na takim zlocie steampunkowym i szalenie mi się podobały te stroje (choć styl zupełnie nie mój). A w wersji gładkie czarnej to prawie wiktoriańskie trzewiki.
    • asfiksja Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 12:04
      Buty jak dla emerytki pragnącej się odmłodzić.
      Jeśli chodzi o druty - radziłabym zacząć od drewnianych, są bardziej tępe, początkujący mają często problem z niekontrolowanym zsuwaniem się robótki. Jak nabierzesz wprawy to metal/teflon. Zdecydowanie najpierw szalik na prostych drutach, potem czapka na drutach z żyłką 40cm. Rękawiczki to wyższa szkoła jazdy. Rozmiar drutów jest podany na banderoli motka włóczki i zależy od jej grubości. Dla początkujących lepsze są włóczki grubsze i jaśniejsze (lepiej widać splot).
    • zerlinda Re: Kolejne buty i druty 28.11.23, 17:39
      Jak dla baba Jagi.
    • afro.ninja Re: Kolejne buty i druty 29.11.23, 06:52
      Ładniejsze robi maciejka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka