27.11.23, 20:40
Rok temu miałam usuwany odcisk między palcami u nogi. Podolog powiedziała, że będzie się problem powtarzał (bo kość o kość pociera się tak w skrócie) i rzeczywiście, potem miałam usuwany w czerwcu i teraz też idę, bo od kilku dni boli mnie. Czy da się zapobiec problemowi na dłużej? Ktoś coś? Wstrzymuję się z zakupem butów, w wąskich staram się chodzić mniej (no staram się 😒).
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Odcisk 27.11.23, 20:53
      Zmiana butów, fizjoterapia, tejpy?
      • chlodne_dlonie Re: Odcisk 28.11.23, 08:54
        Taping na podeszwie.. ??

serio pytam
        • alfa36 Re: Odcisk 28.11.23, 19:20
          No ja również pytam. Taping w kontekście odcisków?
    • mysiulek08 Re: Odcisk 27.11.23, 20:57
      miedzy ktorymi palcami?
      • joana.mz Re: Odcisk 27.11.23, 22:16
        też jestem ciekawa. Czy problem jest symetryczny?
      • alfa36 Re: Odcisk 27.11.23, 23:55
        Piątym a czwartym, u jednej nogi.
        • babcia47 Re: Odcisk 28.11.23, 01:00
          Mialam podobny problem i załatwiłam go... okładem ze zgniecionego czosnku a długo mi dawal w kosc. Niestety troche piecze i najlepiej go założyć np na noc ale w czasie weekendu gdy przez dwa dni nie wychodzi sie z domu. Uprzedzam, że jest możliwość ze będzie sie chuchalo lub bekalo czosnkiem ale u mnie i u osoby ktorej sprzedałam ten sposób podziałało. Kolezanka miala wlasnie takie sensacje a co gorsza zrobila to w tygodniu. Na plaster nałożyłam zmiażdżony czosnek i przyklejiłam na odcisk. Po jakimś czasie odpadł sam, w całości i juz nie odrastał. Przyczyną byl kawałek żwiru ktory wpadł mi miedzy palce gdy chodziłam w sandałach, niby nic a męczyłam się ponad rok. Nawet nie pamiętam gdzie wyczytałam ten sposób i chwyciłam się jak ostatniej deski gdy nie mogłam juz chodzić w pantoflach a musiałam
        • mysiulek08 Re: Odcisk 28.11.23, 01:53
          to nie mam pomyslu, u mnie byl pomiedzy duzym paluchem i drugim palcem, w czasie kiedy 'budowal' se palec mlotkowaty

sa silikonowe oslony
          allegro.pl/oferta/nawilzajace-ochraniacze-do-palcow-olejek-lawendowy-14206882692
          sprobuj a nuz pomoze
          • alfa36 Re: Odcisk 28.11.23, 08:23
            Dzięki. Idę to wydłubać do podologa, ulga natychmiastowa. I chyba zacznę te nakładki nosić. Tylko co z butami...
    • niemcyy Re: Odcisk 27.11.23, 21:01
      Staraj sie nadal jak chcesz co pol roku chodzic na zabieg.
    • princesswhitewolf Re: Odcisk 28.11.23, 01:08
      Moze cos z kolekcji scholla rozwiazan na to?

www.scholl.co.uk/collections/corn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka