taki-sobie-nick 05.12.23, 22:42 Zapisuję się otóż do lekarza. Lekarz przyjmuje przy ulicy X oraz w alejach Y. Otóż zawsze - ZAWSZE! - tzw. konsultantka umawiająca mnie na wizytę mówi, że przyjmuje on NA ALEJACH. Co jest kurczę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Jak mówicie - wątek językowy 05.12.23, 22:44 Aha - przeważnie jest to coraz to inna tzw. konsultantka. Odpowiedz Link Zgłoś
shule_aroon Re: Jak mówicie - wątek językowy 06.12.23, 00:17 Przecież duże sieciówki nedyczne zatrudniają na sluchawce sporo osób, na pewno więcej niż 1. Czemu jesteś zdziwiona? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak mówicie - wątek językowy 06.12.23, 00:20 Tym, że KAŻDA mówi niepoprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
shule_aroon Re: Jak mówicie - wątek językowy 06.12.23, 00:19 Problem z d..y. Umówiła cie w końcu czy nie, bo np. się pożarłaś o poprawność i rzucilas słuchawką? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Jak mówicie - wątek językowy 06.12.23, 06:11 Opcja trzecia Przy ulicy/przy alei W leżą martwi Na mieszkają bezdomni Żywi mają domy przy ulicy/przy alei Nie da się zagłosować Btw - jak sie żyje z tak wysoce zaawansowana upierdoza . Jako stara belfrzyca nawet bym na to nie zwróciła uwagi, kto jak mówi, a już żeby mnie to zajmowało, serio? Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Jak mówicie - wątek językowy 06.12.23, 07:15 Zajmuje cię to na tyle, żeby wysmarować post. Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak mówicie - wątek językowy 06.12.23, 22:30 > Btw - jak sie żyje z tak wysoce zaawansowana upierdoza Jesteś wredna. Btw tu cała grupa cierpiących na upierdozę. sjp.pwn.pl/poradnia/szukaj/w-alei Jest jeszcze grupa alternatywna przy uniwerku wrocławskim i chyba jeszcze parę przy innych uniwersytetach. > Jako stara belfrzyca nawet bym na to nie zwróciła uwagi, kto jak mówi, a już że > by mnie to zajmowało, serio? Mnie to się SAMO rzuca w uszy. Jako belfrzyca powinnaś być bardziej tolerancyjna, a mniej wredna. Uczysz polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś