zanetka.x 23.12.23, 22:09 Czy potraficie być asertywne i odmawiać nadmiernego jedzenia, gdy na stołach jest go dużo, zwłaszcza ciast i ciasteczek i gospodarz namawia was na konsumpcję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wunder-gaffe Re: Święta a dieta 23.12.23, 22:17 Gospodarz namawiający do konsumpcji ciasteczek? To chyba tylko w środowisku gejowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Święta a dieta 23.12.23, 22:20 W środowisku gejowskim to poseł Kanthak namawia na loda. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:00 wunder-gaffe napisał: > Gospodarz namawiający do konsumpcji ciasteczek? To chyba tylko w środowisku gej > owskim. Nie, to po prostu ja. Z tym że bez feminatywu. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:01 Ty Daniela nie oszukuj, nie musisz namawiać😀😀😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Święta a dieta 25.12.23, 17:24 Obstawiam, że u Danieli to goście namawiają gospodynię: "Daniela, wyjmij z zakamarka jeszcze te ciasteczka z gwiazdką, prosimy... albo te z kwiatuszkiem... nie wykręcaj się, wiemy dobrze, że je masz, cała Polska wie... Daniela, to się nie skończy dobrze, jak nas nie poczęstujesz... nie można być tak bezdusznym i postawić na stole tylko 6 rodzajów ciasteczek!" Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Święta a dieta 24.12.23, 08:20 Jest różnica między ZAPROPONOWANIEM ciasteczek, a NAMAWIANIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Święta a dieta 23.12.23, 22:55 Jem trzy potrawy na krzyż, nie mam tego problemu. Na wciskanie reagowałam gwałtownym pawiem, wiec rodzina wie, ze lepiej nie wciskać. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:11 Mnie to nawet nie trzeba namawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Święta a dieta 24.12.23, 10:03 Ja też nie mam z tym problemu. Chyba, że te ciasteczka jakieś nieudane. Udane raczej nie potrzebują namawiania tylko same znikają w magiczny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:14 W święta odpuszczam, jem wszystko na co mam ochotę ale od lat trzymam wagę w ryzach. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:19 W święta jem więcej niż zazwyczaj, co skutkuje kilogramem albo dwoma więcej. (Potem muszę to zrzucać). Taka specyfika świąt, co zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Święta a dieta 24.12.23, 08:16 Nie, żrę wszystko jak podają, mam tak cudowną przemianę materii i styl życia, że od tego nie utyję. Ba, przez cały rok tak robię. Odpowiedz Link Zgłoś
login-zajety321 Re: Święta a dieta 24.12.23, 09:21 Nie wiesz co masz robic i myśleć, jak nie masz przekazu dnia, trollu? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: Święta a dieta 24.12.23, 09:21 czasami miewalam taki stan umyslu, ze potrafilam i wiedzialam, ze nie warto dla chwili przyjemnosci, a jak bylo zle i bylam bliska tego ze sie nie juz nie powstrzymam to np. szlam do kuchni i zaczynalam myc naczynia czy cos sprzatac badz wychodzilam z psem na spacer. Dzialalo, ale nie we wszystkie swieta (mowie tu o Bozym Narodzeniu i Wielkanocy) Odpowiedz Link Zgłoś
net.sandra Re: Święta a dieta 24.12.23, 09:30 Współczuję że musiałaś iść myć naczynia zamiast zjeść to na co masz ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: Święta a dieta 24.12.23, 10:12 a co jest wspolczujacego w myciu naczyn? ktos to musi zrobic ... chyba, ze Ty wyreczasz sie innymi to wspolczuje Twoim najblizszym Odpowiedz Link Zgłoś
net.sandra Re: Święta a dieta 25.12.23, 10:56 Dobrze wiesz, że nie o mycie naczyń tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Święta a dieta 25.12.23, 16:54 >chyba, ze Ty wyreczasz sie innymi to wspolczuje Twoim najblizszym Aldxandra nie mow ze ty sama myjesz graty a misiek i misiaczki maja tylko pod nos podstawiane 😳😮🤦🏼♀️ U mnie 11 latek caly dom odkurza. Nikomu do glowy by nie przyszło zeby nie pomagac w domu. Kazdy sie angazuje Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Święta a dieta 24.12.23, 09:38 Jem kiedy i ile sama uważam za stosowne. Dzień zaczęłam od makowca. Nastawiam się dzisiaj glownie na groch z kapusta, zupę grzybowa i kapustę z grzybami. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Święta a dieta 25.12.23, 17:35 Mniej PISu, najlepiej wcale. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś