Dodaj do ulubionych

Święta a dieta

23.12.23, 22:09
Czy potraficie być asertywne i odmawiać nadmiernego jedzenia, gdy na stołach jest go dużo, zwłaszcza ciast i ciasteczek i gospodarz namawia was na konsumpcję?
Obserwuj wątek
    • wunder-gaffe Re: Święta a dieta 23.12.23, 22:17
      Gospodarz namawiający do konsumpcji ciasteczek? To chyba tylko w środowisku gejowskim.
      • livia.kalina Re: Święta a dieta 23.12.23, 22:20
        W środowisku gejowskim to poseł Kanthak namawia na loda.
      • daniela34 Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:00
        wunder-gaffe napisał:

> Gospodarz namawiający do konsumpcji ciasteczek? To chyba tylko w środowisku gej
        > owskim.

Nie, to po prostu ja. Z tym że bez feminatywu.
        • mondaymorning1987 Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:01
          Ty Daniela nie oszukuj, nie musisz namawiać😀😀😀
          • daniela34 Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:12
            W sumie racja...😁
            • mika_p Re: Święta a dieta 25.12.23, 17:24
              Obstawiam, że u Danieli to goście namawiają gospodynię: "Daniela, wyjmij z zakamarka jeszcze te ciasteczka z gwiazdką, prosimy... albo te z kwiatuszkiem... nie wykręcaj się, wiemy dobrze, że je masz, cała Polska wie... Daniela, to się nie skończy dobrze, jak nas nie poczęstujesz... nie można być tak bezdusznym i postawić na stole tylko 6 rodzajów ciasteczek!"
        • kocynder Re: Święta a dieta 24.12.23, 08:20
          Jest różnica między ZAPROPONOWANIEM ciasteczek, a NAMAWIANIEM. smile
    • princesswhitewolf Re: Święta a dieta 23.12.23, 22:42
      Tak.
    • berdebul Re: Święta a dieta 23.12.23, 22:55
      Jem trzy potrawy na krzyż, nie mam tego problemu. Na wciskanie reagowałam gwałtownym pawiem, wiec rodzina wie, ze lepiej nie wciskać.
    • majenkirr Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:11
      Mnie to nawet nie trzeba namawiać wink.
      • malaperspektywa Re: Święta a dieta 24.12.23, 10:03
        Ja też nie mam z tym problemu. Chyba, że te ciasteczka jakieś nieudane. Udane raczej nie potrzebują namawiania tylko same znikają w magiczny sposób.
    • damartyn Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:14
      W święta odpuszczam, jem wszystko na co mam ochotę ale od lat trzymam wagę w ryzach.
    • mama-ola Re: Święta a dieta 23.12.23, 23:19
      W święta jem więcej niż zazwyczaj, co skutkuje kilogramem albo dwoma więcej. (Potem muszę to zrzucać). Taka specyfika świąt, co zrobisz.
    • suki-z-godzin Re: Święta a dieta 24.12.23, 08:16
      Nie, żrę wszystko jak podają, mam tak cudowną przemianę materii i styl życia, że od tego nie utyję.
      Ba, przez cały rok tak robię.
    • login-zajety321 Re: Święta a dieta 24.12.23, 09:21
      Nie wiesz co masz robic i myśleć, jak nie masz przekazu dnia, trollu?
    • alexandra1984 Re: Święta a dieta 24.12.23, 09:21
      czasami miewalam taki stan umyslu, ze potrafilam i wiedzialam, ze nie warto dla chwili przyjemnosci, a jak bylo zle i bylam bliska tego ze sie nie juz nie powstrzymam to np. szlam do kuchni i zaczynalam myc naczynia czy cos sprzatac badz wychodzilam z psem na spacer. Dzialalo, ale nie we wszystkie swieta (mowie tu o Bozym Narodzeniu i Wielkanocy) smile
      • net.sandra Re: Święta a dieta 24.12.23, 09:30
        Współczuję że musiałaś iść myć naczynia zamiast zjeść to na co masz ochotę
        • alexandra1984 Re: Święta a dieta 24.12.23, 10:12
          a co jest wspolczujacego w myciu naczyn? ktos to musi zrobic ... chyba, ze Ty wyreczasz sie innymi to wspolczuje Twoim najblizszym
          • net.sandra Re: Święta a dieta 25.12.23, 10:56
            Dobrze wiesz, że nie o mycie naczyń tu chodzi
            • net.sandra Re: Święta a dieta 25.12.23, 10:56
              U mnie myje zmywarka
          • princesswhitewolf Re: Święta a dieta 25.12.23, 16:54
            >chyba, ze Ty wyreczasz sie innymi to wspolczuje Twoim najblizszym

Aldxandra nie mow ze ty sama myjesz graty a misiek i misiaczki maja tylko pod nos podstawiane 😳😮🤦🏼‍♀️

U mnie 11 latek caly dom odkurza. Nikomu do glowy by nie przyszło zeby nie pomagac w domu. Kazdy sie angazuje
    • shellyanna Re: Święta a dieta 24.12.23, 09:38
      Jem kiedy i ile sama uważam za stosowne.
      Dzień zaczęłam od makowca.
      Nastawiam się dzisiaj glownie na groch z kapusta, zupę grzybowa i kapustę z grzybami.

• buldog2 Re: Święta a dieta 25.12.23, 17:35
      Mniej PISu, najlepiej wcale.
      Wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka