Dodaj do ulubionych

Polećcie ręczniki

11.03.24, 08:49
Jak w tytule. Wiem, że były wątki, ale kupiłam polecany przez wiele osób Zwoltex i są fatalne. Już po roku używania były poprzecierane, po każdym praniu pralka do czyszczenia...

Dużo lepiej trzymają się jakieś kupione przypadkowo w Lidlu... Szukam konkretnych rozmiarów i kolorów, więc przydałby się sklep, w którym jest wybór (a nie dyskont, gdzie trafiają się jakieś przypadkowe produkty).
Obserwuj wątek
    • shellyanna Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 08:55
      Moim odkryciem są hotelowe ręczniki z Action. Są tanie i po roku nic się z nimi nie dzieje.
      • shellyanna Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 08:56
        Tylko z tej serii hotel coś tam. Bo maja tez takie cienkie biedy i one już w dotyku są jak szmatki.
      • szarmszejk123 Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 08:57
        Czyli nie jestem sama w tym odkryciu 😁
        • kotejka Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 10:20
          szarmszejk123 napisał(a):

> Czyli nie jestem sama w tym odkryciu 😁

Hotel royal
          Uwielbiam je
          Mięsiste, trwale kolory
          Świetnie chłoną
    • szarmszejk123 Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 08:56
      Moje ulubione to Hotel Royal z Action :p
    • heca7 Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 08:58
      Vossen
    • turkusowozlota Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 09:13
      Ale co się dzieje z ręcznikami, że aż pralka do czyszczenia???
      Też kupiłam polecane tu ręczniki Zwoltex i nic się z nimi nie dzieje. Mam je z pół roku, piorę normalnie. Może jakas felerną partię kupiłaś?
      Moim odkryciem są ręczniki Greno. Kupiłam je także z polecania forum razem z ręcznikami zwoltex. I chociaż z ręcznikami zwoltex nic się nie dzieje złego, to wolę ręczniki greno, bo są puszyste. I zawsze jak biorę ręcznik do kąpieli, to w szafie szukam tych greno, więc to są moje najbardziej eksploatowane ręczniki. Tylko trzeba kupować te z bawełny egipskiej o najwyższej gramaturze.
      Ręczniki z ation oglądałam, nie przekonały mnie, za cienkie, nie sięgają ręcznikom greno do pięt, nie ma porównania w ogóle.
      Dla mnie najlepsze greno, ale dziwię się, że tak ci się ręczniki zwoltex zepsuły.
      • shellyanna Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 09:16
        Bo oni maja dwa rodzaje
        • turkusowozlota Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 09:17
          Możesz rozwinąć?
          • szarmszejk123 Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 09:19
            W action są dwa rodzaje - cienkie szmaty i fajne, puszyste hotelowe.
            • turkusowozlota Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 09:59
              A to, że w action są dwa rodzaje to wiem. Ja to pisałam o tych niby puszystych hotel royal, że one się nie umywają do greno.
              Miałam fazę na kupowanie ręczników i latałam i macalam wszystkie.
              I tu jeszcze chciałam ostrzec przed ręcznikami home&you - szmatką przeraźliwe! Nie kupujcie, miałam kilka z różnych rodzajów, żadne się nie sprawdziły. Robią się cienkie i te naszyte paski się kurcza co powoduje, że ręczniki są węższe na końcach niż w środku. Beznadziejne, a wcale nie tanie.
      • trut_u Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 10:06
        Wyłażą kłaczki. Na dwóch rozpruly się w ogóle szycia. Już po paru miesiącach były poprzecierane, po dwóch latach nadają się tylko do śmieci.
    • brenda_bee Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 09:40
      Hotelowe z action- tylko, że one na początku gubią kłaczki. Po 2-3 praniach jest ok. Bardzo miękkie i puszyste.
      Cienkie z ikei- uwielbiam je.
    • milupaa Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 09:58
      A gdzie te Action można kupić? Na allegro nie ma.
      • shellyanna Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 10:01
        W Action smile
      • alpepe Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 10:01
        pewnie w Action
      • turkusowozlota Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 10:02
        W Action wink
      • szarmszejk123 Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 10:08
        W Action 🤣
      • milupaa Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 23:02
        I tylko opcja hotelowe? Strasznie marny wybór 3 na krzyż
        • shellyanna Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 07:30
          Kupuje tylko białe. Dla mnie jedynymi akceptowalnym kolorami ręczników są biały i czarny.
          • milupaa Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 23:25
            E to nie. Ja właśnie kolorami ubarwiam łazienkę 🙂 Lubie spokojna bazę i kolory w dodatkach.
    • mia_mia Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 10:14
      Zamawiałam hotelowe ze sklepu z wyposażeniem hoteli, tylko trzeba wybierać serie lux, premium, bawełny egipskiej czy jak tam będą oznaczone, a stacjonarnie kupuję w Jysk, seria Karlsberg chyba, często są w promocji w bardzo korzystnych cenach.
      • chicarica Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 22:12
        Karlstad. Są w miarę, ale o wiele lepsza jest seria Nora.
        • mikams75 Re: Polećcie ręczniki 13.03.24, 09:32
          nora jest grubsza ale sie gorzej zaciaga. Jest jeszcze jedna seria mocno puchata Sorunda ale sa tylko bezowe, szare i biale i maly wybor rozmiarow.
          • chicarica Re: Polećcie ręczniki 13.03.24, 14:59
            Nie tylko grubsza ale i bardziej chłonna. A najbardziej polecam Lexington, ale to już nie z Jyska.
    • magata.d Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 10:29
      ja lubię z Jyska.
    • madame_edith Re: Polećcie ręczniki 11.03.24, 11:10
      No ja sobie bardzo chwalę ręczniki z h&m home, jak ubrania mają najczęściej badziewnie uszyte, tak do tych rzeczy z home nie mogę się przyczepić. Mam beżowe, czarne i taki brudny miętowy i super są.
    • tairo Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 00:52
      Frotex.
      Egipska bawełna, dobra jakość, duży wybór kolorów i rozmiarów. Mają też kolekcje hotelowe.
      Pełny asortyment dostępny w firmowym sklepie internetowym: sklep.greno.pl/
      Jak wolisz naziemnie, to znajdź sobie tutaj najbliższy sklep: greno.pl/siec-salonow-greno/
    • kotejka Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 16:05
      Action to wersja świetna niskobudżetowa
      Trochę droższe a rewelacyjne są ręczniki möve
      • evro44 Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 16:19
        dla mnie Ikea bezkonkurencyjna, mam od lat różne serie które dawno wycofano. Przykładem na trwałość może być to, że ręczniki których używała moja córka od oseska zostały zabrane wyjazdowo na studia
        • alina460 Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 16:34
          A ja nie polecam ręczników z Ikei. Są cienkie i szmatowate.
        • kotejka Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 20:58
          evro44 napisał(a):

> dla mnie Ikea bezkonkurencyjna, mam od lat różne serie które dawno wycofano. Pr
          > zykładem na trwałość może być to, że ręczniki których używała moja córka od ose
          > ska zostały zabrane wyjazdowo na studia

Albo wyjątkowej oszczędności wink
        • mikams75 Re: Polećcie ręczniki 13.03.24, 09:33
          mam 3 z takiej wycofanej serii, maja inny splot, szkoda, ze juz ich nie ma.
          • chicarica Re: Polećcie ręczniki 13.03.24, 15:01
            Kiedyś były lepsze, teraz są nie bardzo. Podobnie pościel.
    • thank_you Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 21:14
      Mam ręczniki JOOP!, kupuję tylko białe, piorę je tylko w komplecie z innymi białymi ręcznikami, podwojne płukanie, do tego Trochę chemii. wink Nie używam płynu do płukania, bo nie cierpie puchatych ręczników, lubię szorstkie, dobrej jakości. Nic sie z nimi nie dzieje, ten komplet mam juz z 5 lat? A prane są non stop (pewnie 1 szt/tydz.).
      Podobnie jest z pościelą. Moja ulubiona.
    • taje Re: Polećcie ręczniki 12.03.24, 21:25
      Ja teraz kupuję wyłącznie czarne i z frędzlami, wolę takie w typie hammam a nie puchate frotte. Tu gdzie mieszkam wybór średni ale kupuję online Vivaraise i La cerise sur le gâteau.
    • gris_gris Re: Polećcie ręczniki 13.03.24, 09:58
      Zara Home. Mam jasnoszare, już z 10 lat, w świetnym stanie.

Na plaże ręczniki hammam, tez z Zary lub kupowane na wakacjach w Grecji czy we Włoszech. Im bardziej sprane, tym lepiej chłoną wodę.
    • usul Re: Polećcie ręczniki 28.03.24, 19:20
      najlepsza opcja to ręczniki hotelowe np www.advertex.pl/reczniki-hotelowe
      krótki splot, super chłonność, bardzo wytrzymałe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka