Dodaj do ulubionych

Do wynajmujacych

17.03.24, 15:51
Czy udostępniacie swoim najemcom skrzynki pocztowe? Czy same nimi "zawiadujecie" bo np. w dalszym ciągu przychodzi tam Wasza własna poczta?

Ps. Pytam, bo ostatnio prawdopodobnie próbowali dostać się do skrzynki, jest obluzowana jakby ktoś chciał wyrwać drzwiczki, reszta skrzynek jest ok.
Obserwuj wątek
    • akseinga1975 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 15:54
      Oczywiscie, ze udostepniam.
      • kubek0802 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 15:58
        Oczywiście że udostępniałam.
    • eagle.eagle Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 15:59
      Udostępniam z prośbą o sprawdzanie i informacje jak przyjdzie coś do mnie.
    • dreg13 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:00
      Wynajmowałam od kogoś, zawsze we wszystkich mieszkaniach mialam klucz do skrzynki. Wynajmowalam komus - zawsze dawałam klucz.
      W ogóle pierwsze słyszę, że można inaczej
    • angazetka Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:00
      A jak mieliby wyjmować korespondencję kierowaną do nich?
      Jestem po tej drugiej stronie - zawsze miałam dostęp do skrzynki na listy. Inna opcja to jakiś kosmos.
    • wirlan Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:00
      Ale gdzie niby bedzie przychodzić do nich poczta, jeśli Ty nie udostępnisz im skrzynki?
      Jak wynajmowałam to miałam udostępnioną skrzynkę. Brałam swoją pocztę a pocztę właścicieli mieszkania nie tykałam.
    • ophelia78 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:02
      No oczywiście!
      A gdzie ma przychodzić ICH korespondencja? Na Berdyczow?

Jeśli przychodzi coś do mnie zawsze daja znać.
    • 1matka-polka Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:06
      Tak, udostępniam.
    • heca7 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:11
      Oczywiście, że udostępniamy wink A niby gdzie miałaby przychodzić ich poczta?! Miałabym jeździć kilka razy w tygodniu do mieszkań, wyjmować cudzą pocztę, pukać do drzwi i wręczać do rąk własnych? Czy to ma jakiś sens? Najemcy wiedzą, że jak coś przyjdzie nagle na nasze nazwisko to dzwonią i informują. Ale zdarza się to ekstremalnie rzadko.
      • akseinga1975 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:19
        Ludzie nie przestaja mnie zadziwiac. Po takich watkach jak ten i o dywanie oczy mi mgla zachodza.
        • heca7 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:32
          No właśnie...Nie ma to jak skomplikować sobie i innym życie wink Co miałby z tym fantem zrobić listonosz? Powinna obok wisieć oddzielna skrzynka z napisem- Kowalscy, najemcy? tongue_out A skąd na litość boską listonosz miałby wiedzieć kto i gdzie wynajmuje!
    • kocynder Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:22
      Według mojej wiedzy większość udostępnia, z zastrzeżeniem, że prosi najemcę o info o awizie czy listach. Natomiast wcale nie wszyscy, a już jeśli to najem krótkoterminowy czy przez firmę - prawie nigdy.
      • ophelia78 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:26
        To że najem krótkoterminowy nie udostępnia to logiczne - po co dostęp do skrzynki komuś kto wynajkije mieszkanie na parę dni?
    • taje Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:25
      Chcesz powiedzieć, że wynajmujesz ludziom mieszkanie i nie mają dostępu do skrzynki pocztowej przypisanej do mieszkania, za które płacą, serio?? Czy to obecny standard wynajmu w Polsce? Nie ogarniam.
      • heca7 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:33
        A gdzie tam, to jakieś szalone wyjątki.
        • taje Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:42
          Uff.
    • melmire Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:31
      Dlaczego twoja poczta regularnie przychodzi na adres gdzie nie mieszkasz?
    • byw2023alec Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:36
      Tak, daje im klucz
    • pyza-wedrowniczka Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:42
      Do mojej skrzynki przychodzi tyle ulotek, że trzeba ją opróżniać co kilka dni (zwłaszcza teraz przed wyborami). Nie wyobrażam sobie wynajmować mieszkanie i jeździć co chwila opróżniać skrzynkę.
    • eliszka25 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 16:55
      Ja co prawda nie wynajmowałam mieszkania komuś, tylko zawsze od kogoś i pierwsze słyszę, że można nie udostępnić skrzynki. A gdzie niby miałaby przychodzić moja korespondencja? Jeśli znalazłam w skrzynce korespondencję do właściciela mieszkania, to go o tym informowałam i przekazywałam nienaruszoną, ale to były raczej bardzo rzadkie przypadki.
    • volta2 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 22:06
      mam kluczyk do skrzynki, ale najemca też ma swój, nie wyobrażam sobie inaczej, ale możliwe, że mam niezbyt rozwiniętą wyobraźnię.
    • sol_13 Re: Do wynajmujacych 17.03.24, 22:51
      Udostępniam oczywiście, nic tam do mnie nie przychodzi, ale nie sądzę żeby w ogóle korzystali.
    • beata985 Re: Do wynajmujacych 18.03.24, 08:17
      Ale skąd wiadomo kto próbował dostać się do skrzynki?
      Może to jakieś dzieciaki...albo wandale....
    • szarmszejk123 Re: Do wynajmujacych 18.03.24, 08:21
      A jak ty to sobie inaczej wyobrażasz? Udostepnialam oraz miałam udostępniane, w ogóle nie widzę innej opcji..
    • m_incubo Re: Do wynajmujacych 18.03.24, 08:25
      Oczywiście udostępniam, a jak inaczej?
      Moja poczta przychodzi na adres, pod którym ja przebywam lub pod który ją przekieruję, w tym również ta ze wspólnoty, spółdzielni, a nie na adres wynajmowanych mieszkań, których lokatorzy się zmieniają, to jakiś kosmos.
    • madame_edith Re: Do wynajmujacych 18.03.24, 08:29
      Owszem udostępniam i nie wyobrażam sobie innej opcji.
    • palacinka2020 Re: Do wynajmujacych 18.03.24, 08:41
      Hmmm, zgadnijmy, dlaczego twoi najemcy probowali dostac sie do skrzynki?...
      Byc moze, to tylko teoria ale mozliwa... dostali wazny list?
    • madami Re: Do wynajmujacych 18.03.24, 09:06
      Jak można wynajmującemu NIE udostępnić skrzynki pocztowej???

Własną pocztę można przekierować na inny adres

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka