Dodaj do ulubionych

Szukam książki

14.04.24, 19:52
Witam i liczę na was, bo jesteście niezawodne! lata temu czytałam książkę Akcja dzieje się w Stanach na prowincji w małym miasteczku. raz w roku wybierają króla kukurydzy i przez cały rok mieszkańcy pomagają w jego gospodarstwie. Po zbiorach jest wielki festiwal. Jest tam też rodzina która przyjechała z wielkiego miasta. Żona zaprzyjaźnia się z kobietami, natomiast mąż staje się bardzo podejrzliwy bo dzieją się tam dziwne rzeczy. Próbowałam wstukać w wyszukiwarkę ale nic mi nie wychodzi. Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • eglantine Re: Szukam książki 14.04.24, 20:04
      Może Pan Żniw?
      lubimyczytac.pl/ksiazka/112217/pan-zniw
      en.m.wikipedia.org/wiki/Harvest_Home_(novel)
      • anilkamalinka Re: Szukam książki 14.04.24, 20:14
        Tak, to jest to! Dziękuję!
        • samawsnach Re: Szukam książki 14.04.24, 23:23
          To przerażająca ksiazka. Jedna z niewielu, których zakończenie zapamiętałam, a czytałam ją z 30 lat temu.
          • anilkamalinka Re: Szukam książki 15.04.24, 00:48
            Też tak dawno temu czytałam i I do dziś pamiętam tą książkę. I Korci mnie żeby jeszcze raz ją przeczytać.
          • nigolla Re: Szukam książki 15.04.24, 20:03
            samawsnach napisała:

> To przerażająca ksiazka. Jedna z niewielu, których zakończenie zapamiętałam, a
            > czytałam ją z 30 lat temu.

Ej zaspojleruj zakonczenie, ciekawość bardzo!
      • ginger.ale Re: Szukam książki 15.04.24, 19:04
        Ematka jak zawsze niezawodna smile
    • mama-ola Re: Szukam książki 15.04.24, 19:40
      To teraz ja. Czytałam to jako nastolatka, czyli ze 30 lat temu. Główna bohaterka zakochuje się w Jugosłowianinie, wychodzi za niego za mąż, ale ten idzie na wojnę i tam ginie. Kobieta próbuje sobie ułożyć życie najpierw z jednym facetem (ale on ją chyba bije albo w inny sposób podle traktuje, ona roni dziecko), potem nawet całkiem szczęśliwie wychodzi za mąż, ma córkę. Po latach się okazuje, że ten pierwszy mąż (miłość jej życia) przeżył jednak wojnę, ale nic jej nie powiedzieli, bo zasięgnęli języka, że ona sobie już w Polsce ułożyła życie. Ktoś to kojarzy?
      • ginger.ale Re: Szukam książki 19.04.24, 23:51
        mama-ola, może: Jeszcze żyję
    • forumologin Re: Szukam książki 15.04.24, 20:20
      pewnie Ci sie spodoba film Kult

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka