panna.nasturcja 18.05.24, 13:29 Bo emama wie wszystko Kto wie co dają do jedzenia/picia w pendolino? Chodzi mi o to, co jest w cenie biletu. Tylko jeśli ktoś jechał ostatnio, bo podobno się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamtrzykotyidwato5 Re: Pendolino 18.05.24, 13:44 W cenie biletu?? W życiu nie widziałam, żeby coś darmo dawali w pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pendolino 18.05.24, 14:12 To poczytaj o Pendolino, pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pendolino 18.05.24, 14:17 W pierwszej klasie w cenie jest posiłek. Jakoś muszą cenę usprawiedliwić w obliczu tego że jedzie z prędkością ekspresu Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Pendolino 18.05.24, 20:11 Widzisz, jak mało widziałaś. Wodę dają w pendolino i w IC. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Pendolino 19.05.24, 23:10 Kiedyś w zwykłych ekspresach był napój i duży wafelek, w drugiej klasie. Potem poczęstunek redukowali, a teraz jest tylko w pendolino. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Pendolino 18.05.24, 14:07 Jedna butelka wody, nie tylko w Pendolino, ale i w każdym intercity. Ponadto w pierwszej klasie każdy pasażer otrzyma poczęstunek: dwa napoje (ciepły i zimny – kawę lub herbatę oraz wodę mineralną, sok lub colę), a także posiłek z dedykowanego menu Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pendolino 18.05.24, 14:15 Marta, dzięki, to właśnie wyczytałam o tej pierwszej klasie, chodzi mi o to czy ktoś jechał i wie czym to się konkretnie objawia. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pendolino 18.05.24, 14:20 Wydaje się że jest to chyba jeden posiłek z menu wars więc musisz szukać menu warsa. Mi w aplikacji warsa pokazuje to samo menu w pendolino co w normalnym Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Pendolino 18.05.24, 14:30 Pod warunkiem, że Wars akurat nie ma awarii. Co mi się rok temu zdarzyło w Pendolino. Ciepłego nic nie było i oczywiście do miejsca też nie można było nic zamówić. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Pendolino 19.05.24, 01:49 Lepsza awaria Warsu niż klimatyzacji. A jak wygląda otwieranie okien w Pendolino to wie każdy, kto miał taką przygodę. Przy 35 st… na zewnątrz… to była pułapka 🥹 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Pendolino 18.05.24, 14:21 Ja jechałam tylko drugą, ale wydaje mi się, że już ktoś mi o tej przekąsce w pierwszej klasie wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Pendolino 18.05.24, 20:41 Mąż ostatnio jechał, 1 klasą. Oprócz napojów ciepłych i zimnych (po 1 sztuce każdego rodzaju) jest też danie z karty, chyba 3 do wyboru. Dla 1 klasy jest też dodatkowy wars i kelner oddelegowany tylko dla wagonu 1 klasy, więc można sobie zamówić dania dodatkowo płatne, przyniesione "do stolika". Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Pendolino 18.05.24, 20:42 I słodka przekąska, typu prince polo. Mąż poprosił o 2 wafelki i dwa dostał, więc obsługa podchodzi dość elastycznie do potrzeb pasażerów Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza100 Re: Pendolino 18.05.24, 23:21 W drugiej klasie też tak można zamówić " do stolika: płatne dodatkowo 2 zł, córka zamawiałam zestaw śniadaniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza100 Re: Pendolino 18.05.24, 14:22 W każdym intercity na pewno nie. Jechałam pendolino w jedną stronę to była woda gratis, klimatyzacja działała, było wifi, pani co jakiś czas zbierała śmieci. W drugą stronę jechałam już zwykłym TLK i nic nie dawali, klimatyzacji nie było, nawet gniazdek nie było a są w prawie każdym zwykłym osobowym. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Pendolino 19.05.24, 01:25 Jedna butelka wody, nie tylko w Pendolino, ale i w każdym intercity. Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Pendolino 18.05.24, 14:08 Jechałam w marcu 2 klasą z Warszawy to dawali tylko wodę. W pierwszej jest chyba jakiś posiłek + coś poza wodą. Ale na wejściu zagrała muzyka klasyczna. Gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Pendolino 18.05.24, 14:17 W pociągu typu eip dają w drugiej klasie wodę, a w pierwszej klasie nie wiem, może coś jeszcze dodatkowo do wody? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pendolino 18.05.24, 14:34 Wedle opisu dają ciepły posiłek, dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Pendolino 18.05.24, 17:54 w menu 1 klasy są zwykle brioszki - dwa rodzaje: z kurczakiem i wegetariańskie (nie wegańskie). IMHO jedne z najlepszych gotowców kanapkowych. Plus napoje (woda i kawa/herbata). To w cenie, a poza tym mogą ci przynieśc zamówione danie z Warsu Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Pendolino 18.05.24, 20:16 W zeszłym roku dawali herbatę/kawę i bułeczki z czymś wege lub niewege. Nie pamiętam dokładnie, co to było, ale na pewno się tym nie najesz. Przed pandemią dawali normalne danie obiadowe, ale to se ne vrati. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Pendolino 19.05.24, 10:14 na majówce w pendolio dawali (do wyboru) ciasto miodowe, brioszki z serem plesniowym i żurawiną, sałatkę z kurczakiem, coś jeszcze nie pamiętem co. Kawa ohydna jak zawsze, herbata, woda, sok do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś