slightly_light 25.05.24, 17:08 Podoba się Wam imię Mirosław? No mi się kojarzy z takim wymiętolonym chłopoem po zawodówce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamtrzykotyidwato5 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:19 Mnie się z niczym nie kojarzy, ale mi się nie podoba, bo nieładnie dla mnie brzmi zarówno jako Mirosław, jak i Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:21 Lubię! Mam kolegę o tym imieniu, kojarzy mi się (imię) bardzo pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:22 a mnie z Baką, mam do niego slabosć Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:13 Weszłam w wątek, żeby to samo napisać i przy okazji się pochwalić, że byliśmy swego czasu w stałym kontakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:27 Ja sie chwalić nie będę, bo bym musiała za dużo wyklepać, ale stałego kontaktu zazdroszczę! I co, mówił do Ciebie TYM głosem? Chono, podejdź, nadrę kłaków ze łba! Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:40 Taaaaak! Lata temu parkowaliśmy na tym samym parkingu o nieludzkiej porze. A że w godzinach porannych jestem bez kontaktu, z rozpędu mówię dzień dobry, no bo przecież znam człowieka. Załapałam po jakimś czasie, skąd go znam ale już bylismy w stałym dzień dobry o świcie. Nasza znajomość z czasem awansowała do takiego mruczącego CZEEE, wiesz o czym mówię 😏 W każdym razie Mirosław jest boski. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:42 O Boze. Słabo mi! Nikt nie mruczy, jak MB. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 20:53 Bożech. Baka. Jak można mieć spaczony gust. Co mnie nie dziwi🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Imię Mirosław 25.05.24, 21:01 Mocne słowa ze strony kogoś, kto zakłada czerwoną muszkę na gumce do pogniecionej koszuli, wbija się w za małe o 3 rozmiary koszulki dla nastolatków i przykrywa powiększającą się łysinkę zaczeską, Boguś Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Imię Mirosław 26.05.24, 11:36 Artur Dziurman mruczy pewnie równie dobrze. A może nawet lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Imię Mirosław 26.05.24, 12:11 Jest to bardzo dobre mruczenie, przyznaję! Ale on tak ciut ciut w nosowe idzie czasem. Plus MB chyba niżej mruka? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:24 Znam świetnego Mirosława, więc dobrze mi się kojarzy to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
lu_na_be Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:38 Mnie się imię kojarzy bardzo dobrze, bo znam świetnego faceta Mirosława - będącego silnym zaprzeczeniem wymiętolonego chłopa po zawodówce. Ale zanim go poznałam, średnio mi się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:40 Z niczym się nie kojarzy ale nie lubię a wręcz nie znoszę imion tego typu. Wciąż skracanych. Jak chcesz mówić przez 50 lat do chłopa Mirek to nazwij go Mirek a nie Mirosław No ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-xxx Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:45 Już prawie 50 lat żyję z mężem Mirosławem. Jest bardzo wykształcony, poważny, elegancki, dobry, uprzejmy. Należy do pokolenia, gdy to imię było dość popularne, jednak nadawane w rodzinach z nieco wyższych sfer. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:18 No weź, co drugi mechanik 50+ to Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:20 Ja od 50 lat mam matkę z podobnym imieniem. Ileż się ona z nim namęczyła... A dostała po bracie własnej matki zabitym przez Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Imię Mirosław 25.05.24, 19:08 Stanisława, Mirosława, Wiesława..malych Stanisławów znam, Stanisławy żadnej ale pewnie i tego doczekamy. Jak w krążącym kiedyś memie, dla mojego pokolenia to imiona dziadków, starszych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Imię Mirosław 26.05.24, 12:38 Taa, i Zocha. Ale ostatnio uslyszalam...Józefo! Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Imię Mirosław 26.05.24, 16:44 Mnie lekko zaskoczyła mała Jadwiga, córka znajomych. Dla mnie to jest imię nierozważalne w kontekście nadania dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Imię Mirosław 27.05.24, 13:26 Nazwałabyś tak córkę? Bo ja - absolutnie nie - chyba, że za imieniem szła by miejscówka na Wawelu (i to nie w krypcie, tylko co najmniej porządna komnata ). Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Imię Mirosław 27.05.24, 13:28 Wole Mire, niz koszmarna Tosie, Toske, Antoske.... Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Imię Mirosław 28.05.24, 14:34 Mira, może, Mirosława nie. Ale tu akurat o Jadźce rozmawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Imię Mirosław 28.05.24, 21:17 arthwen napisał(a): > Mira, może, Mirosława nie. Ale tu akurat o Jadźce rozmawiamy > A czemu o Jadźce a nie Jadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Imię Mirosław 28.05.24, 23:24 budyniowatowe napisała: > arthwen napisał(a): > > > Mira, może, Mirosława nie. Ale tu akurat o Jadźce rozmawiamy > > > A czemu o Jadźce a nie Jadzi? Jadzia chyba jeszcze gorsza... Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: Imię Mirosław 28.05.24, 22:56 arthwen napisał(a): > Nazwałabyś tak córkę? > Bo ja - absolutnie nie - chyba, że za imieniem szła by miejscówka na Wawelu (i > to nie w krypcie, tylko co najmniej porządna komnata ). > Od czasu Mikołajka i jego Jadwini uważam, że to całkiem spoko imię Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Imię Mirosław 26.05.24, 12:57 Moje jest identyczne. Wszystkie moje dzieci mają niezdrabnialne imiona, poza najmłodszym. Najmłodszemu wybierał imię mój mąż, Mirosław 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:47 Zadne slawy mnie sie nie podobaja, ale negatywnych skojarzen nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 17:49 Znam dwóch panów o tym imieniu, fajni , dobrze mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:17 Nie podobają mi się wszystkie „sławy” - Jarosław, Mirosław, Mieczysław, Władysław… Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Imię Mirosław 25.05.24, 21:02 Właśnie go głaszczę teraz cały czas, bo jest burza, a on się boi, biedaczyna - i pcha mi ryjek pod pachę, żeby nie widzieć i nie słyszeć 🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 21:11 taje napisała: > Mnie się Bronisław podoba. > A ja mam Franciszka Odpowiedz Link Zgłoś
soczystagruszka Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:26 Po stokroć lepiej kojarzy mi się Mirosław niż Jaroslaw. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:34 Nie podoba mi się, kolarzy mi się z moim ex tesciem mega wrednym czlowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
bylam.stara.mostowiakowa Re: Imię Mirosław 25.05.24, 18:39 Mam takiego Mirosława w rodzinie. To że jest łysy i upasiony - no trudno, zdarza się. Charakter jego mi nie pasuje, nie przepadam za nim bp jest taki wybuchowy i o byle co się drze - no trudno, ja z nie mieszkam, mi to wisi. Ale jakiż on ma paskudny głos. Taki jakiś trudny do opisania, skrzekliwy. Przeciwieństwo Baki. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Imię Mirosław 26.05.24, 03:07 No widzisz, a dla mnie Mirek to smukły blondyn o bardzo szlachetnej urodzie, tak bowiem wygląda mój ulubiony kuzyn. Do tego spokojny, stonowany i elegancki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Imię Mirosław 25.05.24, 19:20 ogolnie miroslaw mnie nie zachwyca, choc znalam jednego swietnego mirka i cudowna mireczkę ale bardzo lubię tradycyjne słowianskie imiona i ten leksem -sław tez mi się podoba, znaczenie jest ładne Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 20:15 Mnie się podoba Mira jako samodzielne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Imię Mirosław 26.05.24, 21:16 Gdybym miała córkę, to byłoby jedno z rozważanych imion. W dzieciństwie Mira to była przyjaciółka mojej babci. Kobieta z silnym charakterem, ciętym językiem i dowcipem. Dobrze mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Imię Mirosław 28.05.24, 16:46 Mnie też. Brałam pod uwagę będąc w ciąży. Niestety, mąż zaraz odrzucił. Lubię imiona, których nie trzeba skracać. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Imię Mirosław 25.05.24, 19:24 Nie lubię imion z końcówką "sław" i "sława", ale mój dziadek był Mirek i mam kolegę Mirka, ze studiów, jedna z nielicznych osób z roku, z którymi nadal jestem w stałym kontakcie, więc zdecydowanie nie kojarzy mi się z żadnym wymiętolonym chłopem po zawodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Imię Mirosław 25.05.24, 19:28 Mie Ale miałam imię dla 2 syna - Miron. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Imię Mirosław 25.05.24, 19:54 Znałam właśnie takiego Mirosława, nieco zaniedbany gość, był ślusarzem. Poległ w nierównej walce z alkoholem. Pomimo tego nie mam złych odczuć związanych z tym imieniem. Mam zresztą wrażenie, że z każdym można się oswoić. Nawet z 5-letnią Józefką Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Imię Mirosław 25.05.24, 20:30 Męskie imiona kończące się na "sław" tak sobie (z wyjątkiem Bronisława - mam słabość), ale żeńskie odmiany są super. Taka Mira - myślę, że wpisuje się w obecne trendy., Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Imię Mirosław 25.05.24, 21:16 Pamietam i znam dwóch Mirosławowi. Obaj przystojni ponadprzeciętnie, obaj zadbani, jeden sportowiec na poziomie kadry drugi ładnie sie zestarzał i do dzis ma branie wśród pań wiec mam dobre skojarzenie i zupelnie odmienne od twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Imię Mirosław 26.05.24, 00:33 Nie tyle mi się nie podoba, co przez kogoś konkretnego bardzo źle mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Imię Mirosław 26.05.24, 03:31 imie jak imie, wole Miroslawa od Bronislawa 😉 znalam dwoch Mirkow, jeden w podstawowce, syn przyjaciolki mamuski, jakis taki 'bezbarwny' byl, okazal sie po wielu latach niezbyt przyjemnym typem drugi w liceum, hmm, to bylo ciacho 😀 prawie 2m wzrostu, oczywiscie zwerbowany do licealnej ligi koszykowki, szatyn w okularach z seksownym glosem, mial branie 😎 liceum skonczyl dzieki tej siatkowce, do matury nie podchodzil, ' wzenil sie' w jakies pieniadze, ktore pomnozyl dosc znacznie, w sumie porzadny chlop, utrzymujemy kontakt do dzisiaj, nigdy nie odmowil pomocy, ma tylko jedna wade, byl i jest irytujaco nieslowny ale i tak go lubie tez w liceum znalam Miroslawe, alez to byla wredna malpa 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Imię Mirosław 26.05.24, 12:37 Wolę Mirka, niż te wszystkie Franki, Staszki,Józki, Kazki. Mam wrażenie, że obecnie mali chlopcy albo mają na imię Staszek, Antoś albo Iwo, Leo lub Teo🤔. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Imię Mirosław 26.05.24, 13:29 Podoba mi się imię Mieszko...tzn.podobało do momentu poznania idioty z poglądami w stylu konfy. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Imię Mirosław 27.05.24, 13:54 A mnie Gniewko, ale zabrakło mi odwagi 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Imię Mirosław 26.05.24, 12:58 Nie bardzo. Ale przywykłam, bo codziennie mówię tak do męża 🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Re: Imię Mirosław 26.05.24, 16:28 Podejdźmy do tematu naukowo Imię Mirosław najbardziej popularne było gdzieś tak w latach 1950-1970. W owym czasie studia kończyło jakieś 10% ludzi. Wynika z tego że istotnie najwięcej Mirków jest mechanikami i hydraulikami. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Imię Mirosław 28.05.24, 21:15 Znam hydraulika Mirka, przystojny jak diabli a kasy ma jak lodu 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Imię Mirosław 27.05.24, 13:35 Mój ojciec. Spod znaku byka. Bardzo pracowity człowiek Odpowiedz Link Zgłoś