Dodaj do ulubionych

Brydżtronowie

06.06.24, 11:51
Mam pytanie do Was. Czy tylko ja nie mogę znieść tego serialu? Dotrwałam do 5 odcinka pierwszej serii i spasowałam. Czy jestem zbyt lotna na ten serial, czy się nie znam? Bo jest jednak bardzo popularny.
Obserwuj wątek
    • annaboleyn Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:12
      Tak. Jesteś zbyt lotna i masz zbyt wysublimowane gusta na takie rzeczy.
      Przekleństwo, być tak wyjątkową!
      • komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:46
        No nie 😅 ale serio pytałam, może jestem dziwna.
        • kk345 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:47
          Może
        • bieda_tubka Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:21
          jesteś, ale to nie jest komplement
        • simply_z Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:36
          Jestes niestety.
    • kropkacom Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:14
      Po co ogladasz serial, którego już idea ci się nie widzi i to bardzo? Nie masz pomysłu na wątki? Nie, oglądam.
      • kropkacom Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:15
        Miało być: Nie, nie oglądam. Zresztą wątpię, że w ogóle masz Netflixa.
      • komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:46
        Idea mi się widziała. Byłam naprawdę ciekawa czy kogoś ten serial porwał, nie chodziło mi o pomysł na wątek.
    • elinborg Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:22
      No ja nie mogę znieść. Koszmarek. Ale to wiedziałam góra po połowie odcinka. I dalej się nie katowałam.
    • borsuczyca.klusek Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:24
      komunia23 napisała:

> Czy jestem zbyt lotna na ten serial?

To ja musze być geniuszem, bo nawet przez sekundę nie miałam zamiaru się za to zabierać 😀
      • eliszka25 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:46
        O, to zupełnie jak ja 😄
      • danaide2.0 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:38
        Zmęczyłam pierwszy sezon i drugi, a przysnęło mi się dopiero na trzecim choć przecież nie oglądałam całości ciągiem i teraz nie wiem, problem mam z lotnością czy wyjątkowością?
      • princesswhitewolf Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:08
        zaluj. Nie wiesz co to tandeta bez popatrzenia chocby 10 min
    • bieda_tubka Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:27
      jeśli traktujesz go serio to zbyt lotna nie jesteś, a serial jak serial, nie każdemu się musi podobać. mnie nudzi i nie doszukuję się w tym własnej wyjątkowości
    • dwa_kubki_herbaty Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:18
      Też tak miałam, po pierwszym odcinku się zgotowałam.
      Później leżałam chora i z nudów zaczęłam od nowa ogladać i jakoś weszło.
      Natomiast zupelnie inaczej oglądalam Pozlacany wiek.
    • beataj1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:24
      A mi się podobał. Choć drugi sezon bardziej.

To taka różowa lukrowana babeczka. Ładnie udekorowana i słodka.
      Uroczy serial rozrywkowo fantastyczny.

Ale, ja nie oczekuję prawdy czasu i ekranu od oglądanych filmów rozrywkowych.
      • kk345 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 14:27
        Mnie też wciągnął, spodobało mi się celowe mieszanie w historii. A już ubranie każdej rodziny zgodnie z jej charakterem i aspiracjami: miodzio
      • elinborg Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:09
        Mnie ta babeczka mdli.
        No dla każdego coś innego.
        • danaide2.0 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:11
          Jeśli mówimy o tej samej czyli bohaterce trzeciego sezonu (niczego nie spojleruję) to dla mnie jest zwyczajnie nieprzekonywująca w swojej, ekhm, misji. A to już problem scenariusza.
      • paskudek1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:51
        Mnie się też podobał 😁. Ttlko nie należy oczekiwać głębi, intelektuluzmu no i prawdy historycznej 🤣. Ale z przyjemnością nawet książki przeczytałam. Ot, łatwe, lekkie i pruzjemne, dla rozrywki.
      • princesswhitewolf Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:09
        >To taka różowa lukrowana babeczka. Ładnie udekorowana i słodka.

trafne porownanie
    • galaxyhitchhiker Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:27
      >Czy jestem zbyt lotna na ten serial,

Na pewno. Sądząc po wątku obok to odleciałaś z całym kosmodromem.
    • aguar Re: Brydżtronowie 06.06.24, 16:26
      Przez pierwszy sezon się męczyłam, ale obejrzałam, bo mnie siostra namawiała i chciałam zrozumieć ten fenomen. Drugi obejrzałam z mniejszą męką, ale bez entuzjazmu - z braku laku. A trzeci ... mi się podoba smile
    • afro.ninja Re: Brydżtronowie 06.06.24, 16:44
      Romans historyczny jest ok, ale co za dużo to niezdrowo. Zawsze się zastanawiałam, czemu ktoś nie zekranizuje takiej książki?! Netflix to zrobił, a ja odczuwam zażenowanie, jak widzę sam trailer. Jednak lepiej, takie rzeczy czytać, niż oglądać. Ale ludziom się podoba, więc pomysł ekranizacji takich książek jest dobry.
    • mnietamnicnieboli1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 17:21
      Spodobał mi się po tym jak w tle leciała Beyonce oczywiście w innej aranżacji. Tam jest bardzo dużo smaczków z różnych epok. Mnie się spodobał.
      • taje Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:16
        I Billie Eilish - Bad Guy!
        • atoness Re: Brydżtronowie 07.06.24, 09:44
          Tak, to jest super. Była też Madonna. I na ciuchy dobrze się patrzy.
    • stasi1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 17:38
      A co to jest?
      • stokrotka00000 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 17:50
        Świetny serial na Netflix, który z ogromną przyjemnością obejrzałam, jak i większość moich znajomych dziewczyn. Panów nie porwał w ogóle 😁
        • stasi1 Re: Brydżtronowie 09.06.24, 11:06
          Ja w ogóle nie podchodzę do seriali
    • czarna_kita Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:29
      A mnie się podobał. Co prawda najbardziej sezon 1 bo to było coś innego. Niby dawne czasy ale jednak trochę w innym wydaniu, muzyka świetnie przerobiona z hitów współczesnych, lekkie i przyjemne romansidło w sam raz na oderwanie umysłu od trosk codziennych.
      Ale ja lubię takie seriale ni to historyczne ni to romantyczne, odpoczywam przy tym.
    • pani_libusza Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:29
      Po co oglądałaś 5 odcinków serialu który ci nie podszedł?
      • komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:55
        Oglądałam, chyba też w którymś momencie mnie znudził. Ale rzeczywiście lepsze to niż romansidło.
      • eglantine Re: Brydżtronowie 06.06.24, 19:21
        Na polskim Netflixie mamy From.
        • majenkirr Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:43
          No to jeszcze lepiej!☺️
      • taje Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:15
        Oglądałam, rzeczywiście świetny (przerażający). Nie mogę się doczekać trzeciego sezonu.
      • danaide2.0 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:15
        Ilość absurdów poraża, niestety.
        • taje Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:23
          Ale to przecież horror? Z założenia ma być nieprawdopodobny. Liczy się atmosfera.
          • danaide2.0 Re: Brydżtronowie 09.06.24, 20:51
            Cóż, zamiast bać się bardziej, bo ci źli nabyli w drugim sezonie nowe umiejętności jestem tylko bardziej poirytowana.
            A już te osoby snujące się bez celu po mieście doprowadzają mnie do szaleństwa. Ludzie, co się tak wałęsacie, tu trzeba żarcie produkować!
      • elinborg Re: Brydżtronowie 09.06.24, 16:35
        Nudy straszne
    • zerlinda Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:48
      Jesteś, jesteś. Jesteś bardzo lotna. I jesteś bardzo bystra, niczym woda w klozecie. Zazdroszczę.
      • komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:55
        Oj dziękuję 😅❤️
    • angazetka Re: Brydżtronowie 06.06.24, 19:58
      Ja ewidentnie nie jestem lotna, bo Bridgertonów bardzo lubię. Fajna rozrywka, ładni ludzie, alternatywny bieg historii.
    • smoczy_plomien Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:10
      Jestem nielotem sad Sezon 1 i 2 były bardzo spoko. Bardzo lubię filmy i seriale kostiumowe, a ten może nie ma wielkiej głębi, ale jest bardzo lekki, przyjemny i jest dużo ładnych strojów i detali. Trzeci sezon niestety na razie rozczarowanie, ale na bezrybiu i rak ryba - mało się kręci filmów kostiumowych.

Ale - a propos! Czy wiecie, że będzie 3ci film Downton Abbey? Co prawda wolałabym nowy sezon, ale i to dobre! I okazja, żeby po raz kolejny obejrzeć wszystkie sezony smile
    • taje Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:12
      Ja tam lubię. Serial dużo lepszy niż książki. I podoba mi się w nim umowność sytuacji.
    • ophelia78 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:50
      Uwielbiam smile
      Ale to też dlatego ze parę lat pracowałam jako tłumaczka i popełniłam kilka romansów historycznych. Wszystkie działu się w wlasnie w czasie regencji. Totalny styl Bridgetonow. Te same miejsca, zachowania, toalety...
      Oglądam z przyjemnością i sobie przypominam czasy kiedy mordowałam się z jakimiś rozbudowanymi scenami erotycznmi -typu opis stosunku na 5 stron.
      Mialam taka jedna autorkę która z lubością na penis używała określenia "manhood". Kłopot z tym zr po polsku "męskość" jesy gramatycznie rodzaju żeńskiego (ona ta męskość) wiec fraza "wsadził ją w nią" to koszmar. A autorka tak w co drugim akapicie.
      • paskudek1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:55
        A, propos tluamczen to kiedyś, w ramach jakiejś fichu, koleżanka podłapała korektę jakiegoś romansidła. I tam pan pytał panią czemu jest "taka rozgołocona"? 🤣🤣🤣🤣. Zdaje się że chodziło o roznegliżowanie 🤣🤣.
        • eglantine Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:07
          A nie rozgogolona przypadkiem? wink
          • paskudek1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:56
            eglantine napisała:

> A nie rozgogolona przypadkiem? wink

Może i tak ale rzecz się działa w jakimś mega eleganckim towarzystwie czy jakoś tak 🤣🤣🤣. Generalnie nijak tekst do okoliczności i kontekstu nie pasował 🤣
    • princesswhitewolf Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:54
      ja tez nie rozumiem fenomenu tego dziadostwa
      • komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:06
        Chociaż jedna 😅 Ale po przeczytaniu odpowiedzi trochę bardziej zrozumiałam, że ten serial z założenia nie miał być Downton Abbey.
        • kk345 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:55
          Sama tego przez pięć odcinków nie zauważyłaś?
    • eglantine Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:16
      Jak lubię różne guilty pleasures, to Bridgertonowie nudzą mnie śmiertelnie.
    • fogito Re: Brydżtronowie 07.06.24, 05:52
      Obejrzałam kiedyś pierwsze 15 minut. I już do niego nie wróciłam. Dla mnie nie do przejścia.
    • karyna-z-tarchomina Re: Brydżtronowie 07.06.24, 06:00
      Musi tak byc, bo ja nie jestem zbyt lotna i kocham Brydzertonow, teraz czekam na kolejna połówkę sezonu, moglabym to w kółko oglądać
      • komunia23 Re: Brydżtronowie 09.06.24, 11:34
        Szczerze, to dla mnie jesteś jedną z lotniejszych tu na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka