komunia23 06.06.24, 11:51 Mam pytanie do Was. Czy tylko ja nie mogę znieść tego serialu? Dotrwałam do 5 odcinka pierwszej serii i spasowałam. Czy jestem zbyt lotna na ten serial, czy się nie znam? Bo jest jednak bardzo popularny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annaboleyn Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:12 Tak. Jesteś zbyt lotna i masz zbyt wysublimowane gusta na takie rzeczy. Przekleństwo, być tak wyjątkową! Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:46 No nie 😅 ale serio pytałam, może jestem dziwna. Odpowiedz Link Zgłoś
bieda_tubka Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:21 jesteś, ale to nie jest komplement Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:14 Po co ogladasz serial, którego już idea ci się nie widzi i to bardzo? Nie masz pomysłu na wątki? Nie, oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:15 Miało być: Nie, nie oglądam. Zresztą wątpię, że w ogóle masz Netflixa. Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:46 Idea mi się widziała. Byłam naprawdę ciekawa czy kogoś ten serial porwał, nie chodziło mi o pomysł na wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:22 No ja nie mogę znieść. Koszmarek. Ale to wiedziałam góra po połowie odcinka. I dalej się nie katowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:24 komunia23 napisała: > Czy jestem zbyt lotna na ten serial? To ja musze być geniuszem, bo nawet przez sekundę nie miałam zamiaru się za to zabierać 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:38 Zmęczyłam pierwszy sezon i drugi, a przysnęło mi się dopiero na trzecim choć przecież nie oglądałam całości ciągiem i teraz nie wiem, problem mam z lotnością czy wyjątkowością? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:08 zaluj. Nie wiesz co to tandeta bez popatrzenia chocby 10 min Odpowiedz Link Zgłoś
bieda_tubka Re: Brydżtronowie 06.06.24, 12:27 jeśli traktujesz go serio to zbyt lotna nie jesteś, a serial jak serial, nie każdemu się musi podobać. mnie nudzi i nie doszukuję się w tym własnej wyjątkowości Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:18 Też tak miałam, po pierwszym odcinku się zgotowałam. Później leżałam chora i z nudów zaczęłam od nowa ogladać i jakoś weszło. Natomiast zupelnie inaczej oglądalam Pozlacany wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:24 A mi się podobał. Choć drugi sezon bardziej. To taka różowa lukrowana babeczka. Ładnie udekorowana i słodka. Uroczy serial rozrywkowo fantastyczny. Ale, ja nie oczekuję prawdy czasu i ekranu od oglądanych filmów rozrywkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 14:27 Mnie też wciągnął, spodobało mi się celowe mieszanie w historii. A już ubranie każdej rodziny zgodnie z jej charakterem i aspiracjami: miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:09 Mnie ta babeczka mdli. No dla każdego coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:11 Jeśli mówimy o tej samej czyli bohaterce trzeciego sezonu (niczego nie spojleruję) to dla mnie jest zwyczajnie nieprzekonywująca w swojej, ekhm, misji. A to już problem scenariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:51 Mnie się też podobał 😁. Ttlko nie należy oczekiwać głębi, intelektuluzmu no i prawdy historycznej 🤣. Ale z przyjemnością nawet książki przeczytałam. Ot, łatwe, lekkie i pruzjemne, dla rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:09 >To taka różowa lukrowana babeczka. Ładnie udekorowana i słodka. trafne porownanie Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Brydżtronowie 06.06.24, 13:27 >Czy jestem zbyt lotna na ten serial, Na pewno. Sądząc po wątku obok to odleciałaś z całym kosmodromem. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Brydżtronowie 06.06.24, 16:26 Przez pierwszy sezon się męczyłam, ale obejrzałam, bo mnie siostra namawiała i chciałam zrozumieć ten fenomen. Drugi obejrzałam z mniejszą męką, ale bez entuzjazmu - z braku laku. A trzeci ... mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Brydżtronowie 06.06.24, 16:44 Romans historyczny jest ok, ale co za dużo to niezdrowo. Zawsze się zastanawiałam, czemu ktoś nie zekranizuje takiej książki?! Netflix to zrobił, a ja odczuwam zażenowanie, jak widzę sam trailer. Jednak lepiej, takie rzeczy czytać, niż oglądać. Ale ludziom się podoba, więc pomysł ekranizacji takich książek jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietamnicnieboli1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 17:21 Spodobał mi się po tym jak w tle leciała Beyonce oczywiście w innej aranżacji. Tam jest bardzo dużo smaczków z różnych epok. Mnie się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Brydżtronowie 07.06.24, 09:44 Tak, to jest super. Była też Madonna. I na ciuchy dobrze się patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka00000 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 17:50 Świetny serial na Netflix, który z ogromną przyjemnością obejrzałam, jak i większość moich znajomych dziewczyn. Panów nie porwał w ogóle 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:29 A mnie się podobał. Co prawda najbardziej sezon 1 bo to było coś innego. Niby dawne czasy ale jednak trochę w innym wydaniu, muzyka świetnie przerobiona z hitów współczesnych, lekkie i przyjemne romansidło w sam raz na oderwanie umysłu od trosk codziennych. Ale ja lubię takie seriale ni to historyczne ni to romantyczne, odpoczywam przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:29 Po co oglądałaś 5 odcinków serialu który ci nie podszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:43 Jak sa tu fanki "Lost", to polecam serial "From". Rewelacja! Niestety nie na Netflix. From Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:55 Oglądałam, chyba też w którymś momencie mnie znudził. Ale rzeczywiście lepsze to niż romansidło. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:15 Oglądałam, rzeczywiście świetny (przerażający). Nie mogę się doczekać trzeciego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:23 Ale to przecież horror? Z założenia ma być nieprawdopodobny. Liczy się atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Brydżtronowie 09.06.24, 20:51 Cóż, zamiast bać się bardziej, bo ci źli nabyli w drugim sezonie nowe umiejętności jestem tylko bardziej poirytowana. A już te osoby snujące się bez celu po mieście doprowadzają mnie do szaleństwa. Ludzie, co się tak wałęsacie, tu trzeba żarcie produkować! Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Brydżtronowie 06.06.24, 18:48 Jesteś, jesteś. Jesteś bardzo lotna. I jesteś bardzo bystra, niczym woda w klozecie. Zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Brydżtronowie 06.06.24, 19:58 Ja ewidentnie nie jestem lotna, bo Bridgertonów bardzo lubię. Fajna rozrywka, ładni ludzie, alternatywny bieg historii. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:10 Jestem nielotem Sezon 1 i 2 były bardzo spoko. Bardzo lubię filmy i seriale kostiumowe, a ten może nie ma wielkiej głębi, ale jest bardzo lekki, przyjemny i jest dużo ładnych strojów i detali. Trzeci sezon niestety na razie rozczarowanie, ale na bezrybiu i rak ryba - mało się kręci filmów kostiumowych. Ale - a propos! Czy wiecie, że będzie 3ci film Downton Abbey? Co prawda wolałabym nowy sezon, ale i to dobre! I okazja, żeby po raz kolejny obejrzeć wszystkie sezony Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:12 Ja tam lubię. Serial dużo lepszy niż książki. I podoba mi się w nim umowność sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:50 Uwielbiam Ale to też dlatego ze parę lat pracowałam jako tłumaczka i popełniłam kilka romansów historycznych. Wszystkie działu się w wlasnie w czasie regencji. Totalny styl Bridgetonow. Te same miejsca, zachowania, toalety... Oglądam z przyjemnością i sobie przypominam czasy kiedy mordowałam się z jakimiś rozbudowanymi scenami erotycznmi -typu opis stosunku na 5 stron. Mialam taka jedna autorkę która z lubością na penis używała określenia "manhood". Kłopot z tym zr po polsku "męskość" jesy gramatycznie rodzaju żeńskiego (ona ta męskość) wiec fraza "wsadził ją w nią" to koszmar. A autorka tak w co drugim akapicie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:55 A, propos tluamczen to kiedyś, w ramach jakiejś fichu, koleżanka podłapała korektę jakiegoś romansidła. I tam pan pytał panią czemu jest "taka rozgołocona"? 🤣🤣🤣🤣. Zdaje się że chodziło o roznegliżowanie 🤣🤣. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:56 eglantine napisała: > A nie rozgogolona przypadkiem? Może i tak ale rzecz się działa w jakimś mega eleganckim towarzystwie czy jakoś tak 🤣🤣🤣. Generalnie nijak tekst do okoliczności i kontekstu nie pasował 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Brydżtronowie 06.06.24, 20:54 ja tez nie rozumiem fenomenu tego dziadostwa Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:06 Chociaż jedna 😅 Ale po przeczytaniu odpowiedzi trochę bardziej zrozumiałam, że ten serial z założenia nie miał być Downton Abbey. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:55 Sama tego przez pięć odcinków nie zauważyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Brydżtronowie 06.06.24, 21:16 Jak lubię różne guilty pleasures, to Bridgertonowie nudzą mnie śmiertelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Brydżtronowie 07.06.24, 05:52 Obejrzałam kiedyś pierwsze 15 minut. I już do niego nie wróciłam. Dla mnie nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Brydżtronowie 07.06.24, 06:00 Musi tak byc, bo ja nie jestem zbyt lotna i kocham Brydzertonow, teraz czekam na kolejna połówkę sezonu, moglabym to w kółko oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
komunia23 Re: Brydżtronowie 09.06.24, 11:34 Szczerze, to dla mnie jesteś jedną z lotniejszych tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś