Dodaj do ulubionych

Zmarła Barbara Sienkiewicz

• bei Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 19:19
      Bardzo smutne. Mam nadzieję, że dzieci znajdą nowy dom i miłość w nim. Czytałam, że ich mama długo chorowała.
    • rb_111222333 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 19:34
      Biedne dzieciaczki, mam nadzieję, że dobrze trafią.
    • stare_haslo Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:00
      srata matki to ogromy dramat - to nie podlega dyskusji.

Decyzja o późnym macierzyństwie bez odpowiedniego zaplecza finansowego, logistycznego i rodzinnego, to również bezdyskusyjna głupota (nawet z odpowiednim zapleczem, to nadal byłaby głupota z uwagi na wysoce prawdopodobny punkt pierwszy).

Ale...

Pani Barbara była... dziwna. Na tyle, na ile można było ją poznać z jej medialnych wystąpień i udzielanych wywiadów, ze sposobu formułowania wypowiedzi, pokrętnej logiki tłumaczeń swoich decyzji - było coś niepokojącego w tej kobiecie. Dlatego sądzę, że wbrew pozorom, tym dzieciom los może się jeszcze z korzyścią odmienić. Ich "siłą" jest to, że jest ich dwoje, mają siebie. Są na tyle duzi, by rozumieć sytuację. Będą też mamę pamiętać, a to ważny element ich tożsamości w kontekście braku/nieznajomości ojca. Zdrowe, odchowane i (niestety) "medialne" dzieci zapewne szybko znajdą rodzinę, która będzie w stanie im zapewnić dobre warunki rozwoju i nawet byłoby lepiej, gdyby była to zawodowa rodzina zastępcza niż ktoś wskazany przez matkę, kto miałby być w równie trudnej sytuacji ekonomiczno-zdrowotnej, jak ona.
      • taki-sobie-nick Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 01:07
        Będą też mamę pamiętać, a to ważny element ich tożsamości w kontekście braku/nieznajomości ojca.

Proszę, czyli wreszcie ktoś poruszył temat "co dziubdziusiom szkodzi nie znać tatusia". I dobrze.
      • cegehana Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 07:39
        Oby tak było, jak piszesz, może tak być. Chcę jednak "obalić mit" o świętości rodzeństwa, które moze być tam samo różne jak i rodzice i każdy człowiek, którego spotykamy. I zgadzam się z tym, że medialność sprawy nie pomoże, choć obstawiam, że sprawa zostanie szybko przez media zapomniana.
    • 3-mamuska Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:07
      E tam przeciez kobiecie wolno.
      Rodzić/ usuwać kiedy chce bo to jej ciało.
      Wiec o co ta afera...
      • figa_z_makiem99 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:15
        Powinni zabronić i wydawać pozwolenia, a w razie niesubordynacji policyjne patrole będą sprawdzać kobietom między nogami czy jest ciąża ? smile
      • paskudek1 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 00:30
        3-mamuska napisała:

> E tam przeciez kobiecie wolno.
        > Rodzić/ usuwać kiedy chce bo to jej ciało.
        > Wiec o co ta afera...
        >
        No wiadomo że ty wolisz jak się zmusza. Zwłaszcza do rodzenia, tyle że lepiej jak sis zmusza te młodsze prawda? Taka 14latka w ciąży to sam cymes.
      • misiamama Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 09:59
        ty tak serio? powinnyśmy rozumiem występować o specjalne zezwolenie na rozród oraz o specjalne zezwolenie na nieposiadanie dzieci w wieku reprodukcyjnym? Może od razu skoszarować dziewczynki od 12 roku życia?
        chryste, i to kobieta pisze...
    • abria Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:13
      To do jakiego wieku pozwalamy na ciążę i in-vitro? No bo dla dobra dzieci jakieś wiek musimy przyjąć.

Widzimy już że 60-lat to za późno. A 55? Chyba też. Może 50? A jakby nawet udało się naturalnie w wieku 52, to wtedy natychmiastowa adopcja.
      • figa_z_makiem99 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:27
        Myślisz, że bogaci ludzie będą mieli problem z IV w późnym wieku, podobnie z aborcją ? Zrobią za granicą w razie czego. Może zaczniemy pozwalać, albo nie pozwalać na rodzicielstwo alkoholikom, ludziom niewydolnym finansowo?
        • abria Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:32
          wiem, ze zrobia gdzekolwiek, chociazby w katolickim meksyku

no ale to nie znaczy, ze sobie nie mozemy zakazac
          • figa_z_makiem99 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:59
            Dziwi mnie chęć pozwalania albo nie pozwalania w takich kwestiach, bo czy to moralne, albo etyczne można dyskutować. Nie ingerowalabym aż tak daleko w ludzkie wybory, nie rozumiem potrzeby wtrącania się.
            • lucjan.czerwony55 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 09:40
              Oczywiscie zalegslizukmy jeszcze narkotyki a opioidy sprzedawajmy bez recepty - przeciez nie mozna ingerowac w ludzkie wybory..
        • ayelen40 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:33
          I przygłupom!
      • valhallala Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:43
        A przepisy adopcyjne są bezlitosne - rodzice nie mogą być starsi od adoptowanego dziecka więcej niż o 40 lat. Moi przyjaciele się starają o adopcje, maja 40 lat, i najmłodsze dziecko jakie mogą adoptować to 3 latek…
        • simply_z Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:46
          Ale jesli maja 40..to teoretycznie jeszcze sie lapia, wiec dlaczego 3 latek?
          • valhallala Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:48
            A nie wiem. Tzn. Oni przyjaciółka ma 41, jej mąż 40, i mówiła mi ze procedura trwa m.in. 2 lata wiec może dlatego?
            • simply_z Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:53
              Pewniie tak
        • ayelen40 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 21:52
          Te przepisy są durne.
          • valhallala Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 22:05
            Strasznie. Akurat im to nie przeszkadza bo maja już jedno dziecko z in vitro w wieku 7 lat i nawet wola starsze. Ale przecież teraz wieku 40 lat kobiety normalnie rodzą dzieci. Przepisy są skostniałe.
            • ayelen40 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 03:47
              Właśnie.
            • abria Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 11:36
              ale po co im adoptowana? w zyciu bym sie nie zgodzila na takie cos, nie lepiej miec wlasne?

niech sobie wynajma surogatke i urodza w gruzji
          • hanusinamama Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 09:17
            Nie są. Przypominam, ze to rodzice czekają na adopcję a nie dzieci. Dzieci do adopcji w PL jest mało...Wybiera się dobro dziecka a nie preferencje rodzicó
            • karyna-z-tarchomina Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 09:19
              hanusinamama napisała:

> Nie są. Przypominam, ze to rodzice czekają na adopcję a nie dzieci. Dzieci do a
              > dopcji w PL jest mało...Wybiera się dobro dziecka a nie preferencje rodzicó
              >

No to super się składa, na rynku pojawiły się dwa nowe do adopcji. Brawa dla pani Barbary
              • lauren6 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 09:33
                Nikt nie adoptuje dwójki 9 letnich sierot. Jak będą miały szczęście trafią do rozsądnej rodziny zastępczej. Mniej szczęścia i będą kiblować przez kolejne 9 lat w domu dziecka. Taki los zgotowała im matka, której się zachciało zabawy w macierzyństwo na stare lata.
                • ichi51e Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 10:59
                  Dzieci z normalnego domu bez zaburzeń bez traumy i historii znecania sie? Bez rodziców patusow w pakiecie?

Z pocałowaniem ręki się ludzie znajdą chetni
                  • cranberries1983 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 11:45
                    oby tak było, bo na razie nie wyglada to za dobrze, nie rozumiem tylko co jej strzeliło do glowy
                • figa_z_makiem99 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 12:26
                  A założysz się, że będą miały porządny dom? Mam nadzieję, że pismaki dadzą im spokój, nie będą nagłaśniali, bo ludzie potrafią być podli.
                  • bombalska Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 20:39
                    Tez tak mysle. To sa jeszcze dziecinne dzieci, a nie zbuntowane, dojrzewajace nastolatki. No i jednak wzbudzaja litosc, bo kompletne sieroty (a nie sieroty społeczne) i z dobrego domu.
                    • cranberries1983 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 20:45
                      bo czym wnosisz ze z dobrego domu?
                      • ichi51e Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 22:23
                        Dobry dom w tym wypadku oznacza że dzieci były zadbane i kochane.
                    • karyna-z-tarchomina Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 20:51
                      bombalska napisała:

> Tez tak mysle. To sa jeszcze dziecinne dzieci, a nie zbuntowane, dojrzewajace n
                      > astolatki. No i jednak wzbudzaja litosc, bo kompletne sieroty (a nie sieroty sp
                      > ołeczne) i z dobrego domu.

Super dom. Mama w wieku prababci i ojciec nieznany.
        • abria Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 22:12
          czemu nie wezma in-vitro?
          • simply_z Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 22:29
            Może mają opory, nie każda kobieta chce przechodzić przez taki zabieg, może kwestie finansów itd.
          • valhallala Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 23:20
            Mieli już dużo nieudanych prób. Teraz próbuja adopcji, mówią ze nawet lepiej ze starsze dziecko będzie bo będzie mniejsza różnica wieku między dziećmi
          • kamin Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 20:49
            Zapewne wiedzą jakie mają szanse będąc po 40.
      • dracaria Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 12:17
        abria napisała:

> To do jakiego wieku pozwalamy na ciążę i in-vitro? No bo dla dobra dzieci jakie
        > ś wiek musimy przyjąć.

Nie, nie można robić jakichś sztucznych granic, bo to nieetyczne. To dzielenie kobiet na lepsze i gorsze.
        Chciałyście in vitro, to macie. Tak to własnie wygląda i trzeba konsekwencje przyjąć na klatę.
        • kot_filemon88 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 12:22
          Dokładnie, idę, płace i mam dziecko. Od 20 latki do 109 latki, żaden problem. Kosmos kosmosów jak dla mnie.
      • cegehana Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 14:29
        Jacy my? Należycie do tej słynnej grupy jaszczurów zarządzających ludźmi?
        • abria Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 16:03
          my, czyli społeczeństwo, a przynajmniej większość społeczna
      • spirit_of_africa Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 18:19
        W Polskich klinikach do 45rz pod warunkiem ze wyniki na to pozwalają
    • kotejka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 22:42
      zal dzieciakow
      w tym samym roku co ona rodzilam swoje dziecko
      pamietam gorace dyskusje na ematce na ten temat
      zdania nie zmieniam
      zapladnianie in vitro starych kobiet uwazam za mocno nieetyczne
    • shule_aroon Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 23:30
      Faktycznie prowadziła teatr fla dzieci, ostatnie wzmianki o tym teatrze (nagrania na yt) są jakoś z 2012 a strona była na darmowej domenie. Zwykle aktor nie ze świecznika żeby utrzymać sie na powierzchni finansowo (majac jeszcze dzieci na utrzymaniu) bierze chałtury lub udziela prywatnych lekcji emisji głosu itp. Znam samodzielnych rodziców jedynakow, młodszych znacznie niż Ś.P Barbara i wiązanie końca z końcem jest dość dużym wyczynem przy nie do konca regularnych dochodach.
      • ichi51e Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 08:01
        Akurat teatr dla dzieci to jest bardzo dobry biznes
        • shule_aroon Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 09:59
          ichi51e napisała:

> Akurat teatr dla dzieci to jest bardzo dobry biznes
          >
          Teatr zwinął się przed narodzinami jej wlasnych dzieci, ostatnie aktywne wzmianki o tym że coś działało i wystawiali spektakle były z 2012-13. Chyba nie aż taki intratny biznes, żeby ustawiła się na tym na dekady do przodu. Chyba jeden z kilku dziecięcych wowczas dzialajacych w stolicy zresztą i dość niszowy. Nawet własnej normalnej strony internetowej nie miał.
    • briar_rose Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 07.06.24, 23:47
      Naprawdę mam nadzieję, że to nie jej dzieci znalazły ją nieżywą uncertain
      • bombalska Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 20:35
        Znalazły. Zreszta zakladam, ze mogły cały czas być przy niej jak umierała. Znajomy zjawił sie, gdy ona juz nie żyła i wezwał pogotowie.
    • kropkaa Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 00:11
      Bardzo żal dzieciaczków uncertain
    • bruy-ere Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 00:40
      A teraz czytam, że matka Barbary żyła 95 lat i zmarła dopiero rok temu, mieszkali wszyscy razem i podobno dzieci bardzo przeżyły śmierć babci… Masakra, najpierw babcia, teraz mama 😢
      • abria Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 11:44
        moze ona liczyla na to, ze ma geny matki i tez bedzie zyc 90 lat
        • turbinkamalinka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 11:57
          Myślę że pani była na tyle odklejona że nie myślała. Testament który miał zabezpieczyć dom dzieciakom. Jeden pismak mógł się pomylić. Ale wielu w ciemno poszło jego śladem i nikt nie zdementował tej informacji? Zdanie że ludzie jej powinni podziękować za ciążę "Może za 100 albo 200 lat mamy w późniejszym wieku będą rodziły dzieci? Skąd takie prawo? Dlaczego aż do tego stopnia? Dlaczego ludzie nie podziękowali, że ja podjęłam to wyzwanie?" Totalny brak środków. Emerytura 1000zł, opieka nad niechodzącą matka, wiek, samotne macierzyństwo,. Przecież to przepis na katastrofę a od dojrzałej osoby można chyba wymagać odrobiny rozsądku.
          • ayelen40 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 14:33
            Jeszcze trochę i dojdziemy do wniosku, że opieka społeczna powinna jej była te dzieci odebrać.
            • pkt4a Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 15:21
              ayelen40 napisała:

> Jeszcze trochę i dojdziemy do wniosku, że opieka społeczna powinna jej była te
              > dzieci odebrać.

Ach , jak ludzie szybciutko chcieliby innym urządzać ich świat. Na szczęście nie mają nad nimi władzy.

• turbinkamalinka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 15:32
              ayelen40 napisała:

> Jeszcze trochę i dojdziemy do wniosku, że opieka społeczna powinna jej była te
              > dzieci odebrać.

A gdzie ja to napisałam? Napisałam tylko że ta pani była lekko odklejona. Nigdzie nie napisałam że była złą matką. A że trochę oddaloną od ziemi zdarza się.
    • martamarta92 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 08.06.24, 10:31
      Skoro twierdziła ze zaszła naturalnie, i jest jakiś ojciec, to podejrzewam że spotykali się tylko żeby zaszła, i koniec bycia rodzicami, bo Sienkiewicz mówiła że jest pozbawiony praw do opieki.
      • bombalska Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 11.06.24, 20:33
        W wieku 60 lat kobieta już nie jajeczkuje.
    • bombalska Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 10.06.24, 01:08
      Los z niej zadrwił, możnaby powidzieć. Co ona musiała czuć, kiedy już wiedziała, że nie wyjdzie z tej choroby? Że śmierć jest prawdopodobna, a drugiej mamy dla jej dzieci nie ma. To z Nowicka to sciema dla gawiedzi (albo presja na Nowicka, zeby jednak sie zgodzila). Przeciez zwracały się do siebie per "pani", czyli żadne z nich przyjaciolki. Dobrze, ze te dzieciaki maja chociaz siebie. Smutna historia z powodu czyjejs głupoty.
    • ikonieckropka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 01:49
      Czytam ten wątek tak od połowy, bo plotki mnie mało interesują i po nagłówku nawet nie wiedziałam, jaka jest historia tej pani, dowiedziałam się, gdy tu weszłam. Nie mnie oceniać, bo każdy jest inny. Ocenić możemy tylko siebie, więc sobie pozwolę. 58 i 65, to wiek mnie i męża. Pod opieką mamy w tym momencie niespełna sześciolatka. Mimo, że zdrowie nam w miarę dopisuje, dbamy o kondycję, są też środki na wszystko... Wnuk jest z nami od pół roku i ja sobie trochę nie wyobrażam, żeby obok nie było syna. Mam takie wrażenie, że rodzicami już nie moglibyśmy być. A może mamy to wrażenie, bo obok syn jest, jest wioska? Może gdyby jego i wioski nie było, stanęlibyśmy jednak na wysokości zadania. A może nie wyobrażam sobie w tym wieku być matką, bo jednak jestem babcią? Może to, że mam trójkę dorosłych dzieci, powoduje, że nie widzę siebie jako matki małych dzieci. W każdym razie temat mnie pod tym kątem zaciekawił. Bo sami gdzieś tam czasem myślimy - co dalej, co właściwie będzie dalej.
      • ichi51e Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 07:02
        Ciekawy aspekt - zasadniczo przecież chyba każda ematka w wypadku śmierci swojej i męża wyobraża sobie że to jej/meza rodzice zajadą się dzieckiem. A ci właśnie nawet nie w wieku Sienkiewicz ale pewnie znacznie starsi…
        • turbinkamalinka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 09:05
          ichi51e napisała:

> Ciekawy aspekt - zasadniczo przecież chyba każda ematka w wypadku śmierci swoje
          > j i męża wyobraża sobie że to jej/meza rodzice zajadą się dzieckiem. A ci właśn
          > ie nawet nie w wieku Sienkiewicz ale pewnie znacznie starsi…
          >
          Ale o których ematkach piszesz? Bo z tego co kojarzę to jednak większość babć nie miałaby możliwości zająć ewnukiem. Część emam jest na emigracji, część sama już pomaga rodzicom, część pochowała swoich rodziców, sporo ematek nie utrzymuje kontaktów z rodziną. Podejrzewam że takich które mogą przypuszczać że to dziadkowie zajmą się ich dziećmi jest jednak mało.
        • lauren6 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 10:13
          Nie zakładam, że moimi dziećmi zajęliby się dziadkowie: mamy jeszcze inną rodzinę. Naszym dzieciom przysługiwałaby najwyższa renta rodzinna, więc ten, kto zabrałby je do siebie nie byłby stratny finansowo.

Tutaj renta jest po jednym rodzicu, bo drugiego nie było. Przy dwójce dzieci to jest zdaje się 90% świadczenia matki, a Sienkiewicz mówiła, że dostaje emeryturę o wysokości 1200 zł brutto. To też ma znaczenie.

Btw właśnie podają, że rozprawa w sprawie dzieci Sienkiewicz odbędzie się dopiero w październiku. To sobie dzieci posiedzą w domu dziecka.
        • ikonieckropka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 10:24
          Ja to bardziej ebabcia, natomiast córka i synowa to wiekowo emamy. Nie przypuszczam, żeby to nas brały pod uwagę, raczej rodzeństwo.
      • cranberries1983 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 08:41
        ale to nie jest wasz syn,, tylko wnuk? takze to nie jest wasze macierynswo tylko raczej niezalezny sytuacja losowa
        • ikonieckropka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 10:29
          Losowa, nielosowa, nie wyobrażam sobie być matką małego dziecka w tym wieku.
      • turbinkamalinka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 08:57
        No ale ty piszesz o czymś zupełnie innym. Ona nie wzięła dzieci do siebie aby posprzątać czyjś bałagan. Ona świadomie zaszła w ciążę wiedząc że jest zupełnie sama. Ona nie miała wioski. Tak naprawdę to chyba nawet nie za bardzo miała przyjaciół którzy chcieliby pomóc z dziećmi właśnie w takim przypadku.
        Ja urodziłam w wieku 38 lat. Jeśli chodzi o najbliższą rodzinę to mój syn nie ma dziadków, zmarli przed małego urodzeniem. Niby mam siostrę ale syn jej nie zna i mam nadzieję że nigdy nie pozna. A nawet jeśli to będzie to taka "obca" ciocia. Coś jak ta z wątku o zdjęciach. Z mojego pokolenia zostało rodzeństwo cioteczne ale nie sądzę aby oni mieli możliwość zajęcia się moim synem w razie co. Siostra sama na niepełnosprawnego syna (wypadek samochodowy) a brat jest ode mnie 15 lat starszy jest po leczeniu onkologicznym i nie sądzę aby się podjął opieki nad dzieckiem. Ale mam dwie siostrzenice i jestem przekonana że któraś wzięłaby do siebie małego. Mam jeszcze przyjaciółkę która pewnie też małego by nie zostawiła. A ta kobieta miała tylko schorowaną matkę którą sama się musiała opiekować.
        • ikonieckropka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 10:33
          Tak, piszę o czymś innym, kulisy są inne, ale skutek taki, że jesteśmy starymi opiekunami małego dziecka, dlatego piszę, że trudno mi to sobie wyobrazić w pojedynkę, bo nas jest dwoje, oprócz tego jest syn, jest wioska, a czujemy ciężar wyzwania, może nie olbrzymi, ale właśnie dzięki składowi osobowemu jest nam znacznie lżej. Gdyby nie było synów, córki, ich partnerek, partnerów, innych wnuków...
    • tanebo001 Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 10:02
      Los singli na starość jest straszny. I dziwicie się że szukam desperacko.
      • turbinkamalinka Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 12.06.24, 10:07
        Ale ty szukasz partnerki czy jako samotny facet szukasz sposobu na samotne ojcostwo?
        Desperackie poszukiwanie partnerki nawet jeśli was zrani to jesteście dorośli. Jeśli desperacko "szukasz dziecka" w wieku 60 lat to zranisz przede wszystkim tego małego człowieka
    • stare_haslo Re: Zmarła Barbara Sienkiewicz 22.06.24, 17:27
      Na wiadomym plotkarskim portalu w komentarzach chodzą słuchy, że z nekrologów, które pojawiły się w Warszawie wynika, że pani Barbara rozmijała się z prawdą, co do swojego wieku - była o 5 lat starsza niż oficjalnie podawano. Wiadomo już też, że wbrew temu, co opowiadała w mediach, nie zabezpieczyła sytuacji dzieci w ogóle. Ciekawe jakie jeszcze tajemnice skrywała ta kobieta i czyje tak naprawdę są te dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka