00zxc00 20.06.24, 12:54 Czy ktos stosowal - bańkę chinska - szczotkowanie na sucho - masaż takim rollerem z wypustksmi i czy któraś z tych metod dala jakies widoczne efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: Co na cellulit? 20.06.24, 12:59 Mnie pomogło regularne bieganie. Nawet diety zmieniać specjalnie nie musiałam. Praktycznie nie mam cellulitu. O wspomnianych specyfikach się nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Co na cellulit? 20.06.24, 13:06 zabiegi Icoone podobno rewelacyjnie redukują cellulit. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co na cellulit? 20.06.24, 13:44 A mnie kosmetolożka powiedziała, że niespecjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulalala35 Re: Co na cellulit? 04.01.25, 13:58 Zdecydowałam się na serię 10 zabiegów Icoone z 4 focusami w renomowanej klinice we Wrocławiu, ale niestety nie mogę tego polecić osobom, które szukają skutecznego sposobu na ujędrnienie ciała lub poprawę wiotkiej skóry. Przy zakupie pakietu obiecywano mi świetne efekty, jednak dopiero podczas ostatniego zabiegu dowiedziałam się, że widoczne rezultaty pojawiają się zazwyczaj dopiero po 2-3 pełnych seriach. Nie zdecydowałam się na kolejną serię, ponieważ po pierwszej nie zauważyłam znaczącej poprawy. Jestem osobą bardzo aktywną fizycznie i w czasie zabiegów byłam na diecie pod opieką dietetyka, więc robiłam wszystko, aby osiągnąć jak najlepsze rezultaty. Faktycznie, cellulit delikatnie się zmniejszył, a skóra na tylnej stronie ud stała się gładsza, ale cellulit nie był moim głównym problemem. Moim celem było ujędrnienie skóry na brzuchu, ramionach (tzw. "pelikany") i udach po odchudzaniu, jednak w tych obszarach i zakresie nie zauważyłam żadnych efektów. Co więcej, poprawa gładkości skóry i zmniejszenia cellulitu była krótkotrwała – aby utrzymać ten rezultat, trzeba regularnie powtarzać zabiegi, które są bardzo kosztowne. Jeśli ktoś ma możliwość zainwestowania około 10 tysięcy złotych w kilka serii, być może efekty będą bardziej widoczne, jednak jedna seria to zdecydowanie za mało, by osiągnąć trwałe rezultaty. Moim zdaniem nie jest to warte swojej ceny. Wiele opinii, które można znaleźć w internecie, to niestety często jedynie reklamy salonów, a rzeczywistość okazuje się zupełnie inna. Droga do znalezienia skutecznego zabiegu bywa długa i kosztowna, ponieważ opiera się na metodzie prób i błędów. W mojej ocenie większość zabiegów oferowanych w salonach nastawiona jest głównie na generowanie zysków, a niekoniecznie na dostarczanie realnych rezultatów. Aby zobaczyć zauważalne efekty, często potrzeba ogromnych nakładów finansowych oraz dużego zaangażowania czasowego. Niestety, nie każdy może sobie na to pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Co na cellulit? 20.06.24, 13:13 Szczotkowanie na sucho i potem krem. A efekty największe to daje dieta bez słodyczy i ruch Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co na cellulit? 20.06.24, 13:22 NO to chyba osobnicze. Nie jem słodyczy, dużo się ruszam (pływam i chodze z kijami regularnie), nie mam nadwagi a celulit mam Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Co na cellulit? 20.06.24, 21:49 nie ma reguły. Biegam od 15 lat, ćwiczę pilates i targam żelazo na siłowni, nie jem słodyczy, niczego nie słodzę, a celulit jak ta lala. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: Co na cellulit? 20.06.24, 22:59 dokladnie nie ma reguly. Ostatnio tez zwrocilam uwage na dziewczyne na ulicy ktora miala znacznie grubsze nogi ode mnie i miala je cale gladkie, a ja cokolwiek nie robie, jakkolwiek nie jem itd. zawsze mam galaretke na udach Odpowiedz Link Zgłoś
bieda_tubka Re: Co na cellulit? 21.06.24, 12:59 bo to jest typowe dla kobiet i tyle, korporacje robią krocie na "zwalczaniu cellulitu", więc się kobietom wmawia, że to nienormalne Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Co na cellulit? 20.06.24, 13:24 Szczotkowanie u mnie działa jak peeling, na pewno nie jak pogromca cellulitu. U mnie znikł przy regularnym stretchingu. Więc powiedziałabym że po prostu ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Co na cellulit? 20.06.24, 13:47 Szczotka i roller. Każde po kilka miesięcy, systematycznie. Nic mi to nie dało, może skóra miała trochę fajniejszy koloryt. Dużo solę, bo tak lubię, niestety zdarzało mi się zapominać o piciu wody. Po pół roku regularnego ruchu cellulit zaczął znikać. Po półtora - mam równe zero. Nie mogę się nacieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co na cellulit? 20.06.24, 13:55 O solna siostro. Bez soli nie ma życia. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Co na cellulit? 20.06.24, 20:22 Nie ma! Ja jestem usprawiedliwiona, z ciśnieniem i tętnem jak umarlak Kocham sól. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co na cellulit? 20.06.24, 22:19 Ja chwalić pana też mam super niskie ciśnienie, mój tata jak mi mierzył zawsze dziwił się ze z tak niskim jeszcze żyję 😄 Więc soli nie żałuję. Właśnie jem solone migdały. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co na cellulit? 20.06.24, 22:25 Ja też mam niskie, a soli nie lubię, nawet z paluszków odrywam. Musi mi wystarczyć otwieranie służbowych maili Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co na cellulit? 20.06.24, 23:39 Nienie. Z niskim ciśnieniem nie ma się upodobania do soli a jedynie można ją bezkarnie jeść. Tę sol z paluszków możesz wysyłać do mnie! 😉 Annoboleyn, czy znasz sól w płatkach? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Co na cellulit? 21.06.24, 00:01 Nie! Pokaż Miewam etapy w życiu, kiedy najchętniej bym miała bryłę soli zwisającą z sufitu, jak jakiś zmutowany jelonek Oraz to ja chcialam jej sol z paluszków! Zawsze jej skąpią Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co na cellulit? 21.06.24, 12:37 Wyguglaj sal escamas. Założę się ze w jakichś delikatesach znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Co na cellulit? 21.06.24, 12:46 Znalazłam różne rodzaje soli morskiej w płatkach. Hmm, obadam. Najwyżej zjem na sucho Odpowiedz Link Zgłoś
mayolijka Re: Co na cellulit? 04.01.25, 19:44 Kup sobie bryłę soli w Wieliczce. Ja sobie czasami taką liznę🤣 annaboleyn napisała: > Nie! Pokaż Miewam etapy w życiu, kiedy najchętniej bym miała bryłę soli zwis > ającą z sufitu, jak jakiś zmutowany jelonek > Oraz to ja chcialam jej sol z paluszków! Zawsze jej skąpią Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Co na cellulit? 20.06.24, 22:32 Ja chodzę od 10 mcy na pilates , na ćwiczenia na brzuch i pośladki, tbs, zaczęłam nawet na orbitrek chodzić - czyli mam ok 3-4 treningi tygodniowo i nogi nie chudną mam 160 cm , ważę 53 ale nogi napuchnięte szczególnie nad kolanami Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Co na cellulit? 04.01.25, 19:48 paskap napisała: > Ja chodzę od 10 mcy na pilates , na ćwiczenia na brzuch i pośladki, tbs, zaczę > łam nawet na orbitrek chodzić - czyli mam ok 3-4 treningi tygodniowo i nogi ni > e chudną mam 160 cm , ważę 53 ale nogi napuchnięte szczególnie nad kolanami > Masz figurę typu gruszka ?. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Co na cellulit? 04.01.25, 20:55 A te, które zachwalają szczotkowanie na sucho, polecicie proszę jakąś szczotkę? Czy nie ma znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Co na cellulit? 04.01.25, 21:54 Zwykła z rossmanna Odpowiedz Link Zgłoś