Dodaj do ulubionych

Robot odkurzająco-mopujący

01.07.24, 18:30
Posiadacie? Jesteście zadowolone? Macie 2 osobne urządzenia czy 2 w 1? Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:31
      Tak, bardzo, Roborock.
      • larix_decidua77 Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:34
        Jest jeden model tego Robrocka?
        • bywalec.hoteli Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:43
          Jest wiecej modeli, wygooglaj sobie. Ja mam odkurzająco-mocujący z wibrującą nakładką która na dywanach podnosi się do góry dzięki czemu nie myje dywanów. Znajdziesz tonę informacji na fejsie i na YouTube.
          • bywalec.hoteli Re: Robot odkurzająco-mopujący 02.07.24, 00:36
            Czy jesteś zbyt leniwa żeby poszukać samemu i tym bardziej, żeby podziękować za rady?
            mimo to dam ci jeszcze jedną radę:
            zajrzyj na HejDom na fejsie i na youtube. Tam są recenzje i porównania tych odkurzaczy
    • larix_decidua77 Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:33
      Powiedzcie na co zwrócić uwagę. Robot ma sprzątać 2 poziomy po ok 75 m.
      • princy-mincy Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:39
        Mój mąż oglądał jakieś filmiki na YouTube porównujące roborocki s i q. Czym one się różnią to nie umiem Ci powiedzieć, była zdaje się jakas różnica w mopowaniu.
        Roborock jak najbardziej da radę na dwóch poziomach.
        • kanna Re: Robot odkurzająco-mopujący 18.07.24, 15:53
          Tyle, że trzeba go wnieść na piętro.
    • princy-mincy Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:33
      Mamy roborock Q7 (chyba, bo nie pamiętam na 100%) i do odświeżenia się nadaje ale nie zastąpi zwykłego odkurzacza i właściwego mycia podłogi.
      Sprawdza się natomiast przy codziennym ogarnianiem ryneczku
      • larix_decidua77 Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:38
        Czyli raz w tygodniu normalne sprzątanie a do następnego weekendu będzie czysto puszczając robota codziennie?
        • princy-mincy Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:43
          U nas tak to właśnie wygląda. Może jak ktoś ma zwierzęta to inaczej.
          Generalnie ten robot nie wjedzie we wszystkie zakątki (przynajmniej nie w naszym domu), nie odkurzy pod niskim stolikiem czy kanapa itp. Ale jak dzieciaki naniosa piach czy jakieś okruchy spadną ze stołu to będzie czysto.
          • berdebul Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 20:09
            To zależy jak masz w domu. Wszystkie meble mam z takim rozstawem/na tak wysokich nóżkach itd żeby Roomba wjechała i odkurzyła pod. Odkurzone mam wszędzie, żadnych latających kłaków (mimo psa) i piachu (jak tylko robi się ciepło ogródek/basen/piaskownica otwarty 24/7).
            • princy-mincy Re: Robot odkurzająco-mopujący 02.07.24, 09:50
              No wlasnie pisze- zalezy jak masz w domu. Obecne meble kupowalismy przed roborockiem i dlatego on nie wszedzie wjedzie. Nie zamierzamy na razie nic wymieniac wiec zostaje nam robot na codzien a do dokladnego odkurzenia co tydzien zwykly odkurzacz.
        • karyna-z-tarchomina Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 22:57
          Oczadzialas brudasie? Raz dziennie zwykły odkurzacz i szorowanie podłogi mopem z 10 wygotowanymi końcówkami na zmianę, zeby nie zabrudzic wody w wiadrze, a do tego 10x takie lekkie odświeżenie automatem.
    • marta.graca Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 20:14
      Mam Roborocka, ale tej mopującej funkcji nie używam.
    • turzyca Re: Robot odkurzająco-mopujący 02.07.24, 13:53
      2w1, pod wpływem forum wybrałam roborocka.
      Zależało mi na mopowaniu z racji alergii części rodziny na kurz - zawsze lepiej zebrać na mokro niż tylko odkurzyć. I faktycznie jest różnica, widać w trakcie generalnych porządków, że jest czyściej, nawet na półkach mniej osiada.

Teraz bym wzięła takiego ze stacją także do mopa, ale chłop nie był przekonany a różnica w cenie duża. Na razie przemeblowuję mieszkanie pod potrzeby robota, żeby mógł wszędzie wjechać.
    • agino87 Re: Robot odkurzająco-mopujący 17.07.24, 22:19
      Mam roombę combo j9+ i jestem bardzo zadowolona. Działa bezproblemowo, wystarczyło raz zmapować pomieszczenia i ustawić harmonogram sprzątania, a dalej radzi sobie sama. Jest porządnie poodkurzane, a na podłodze nie ma smug.
    • milkman1312 Re: Robot odkurzająco-mopujący 24.07.24, 10:46
      Mam PURON PR12 PRO wybrałem, bo to polska firma. Bardzo dobrze odkurza i mopuje też przyzwoicie. Wiadomo nie jest to tak dokładne mycie podłóg jak przy użyciu tradycyjnego mopa, ale zupełnie wystarcza do utrzymania domu w czystości. Fajną opcją jest harmonogram pracy. Ustawiłem sobie sprzątanie co drugi dzień jak jestem w robocie. Jak wracam z pracy to już mam posprzątane big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka