larix_decidua77 01.07.24, 18:30 Posiadacie? Jesteście zadowolone? Macie 2 osobne urządzenia czy 2 w 1? Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywalec.hoteli Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:31 Tak, bardzo, Roborock. Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:34 Jest jeden model tego Robrocka? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:43 Jest wiecej modeli, wygooglaj sobie. Ja mam odkurzająco-mocujący z wibrującą nakładką która na dywanach podnosi się do góry dzięki czemu nie myje dywanów. Znajdziesz tonę informacji na fejsie i na YouTube. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Robot odkurzająco-mopujący 02.07.24, 00:36 Czy jesteś zbyt leniwa żeby poszukać samemu i tym bardziej, żeby podziękować za rady? mimo to dam ci jeszcze jedną radę: zajrzyj na HejDom na fejsie i na youtube. Tam są recenzje i porównania tych odkurzaczy Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:33 Powiedzcie na co zwrócić uwagę. Robot ma sprzątać 2 poziomy po ok 75 m. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:39 Mój mąż oglądał jakieś filmiki na YouTube porównujące roborocki s i q. Czym one się różnią to nie umiem Ci powiedzieć, była zdaje się jakas różnica w mopowaniu. Roborock jak najbardziej da radę na dwóch poziomach. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Robot odkurzająco-mopujący 18.07.24, 15:53 Tyle, że trzeba go wnieść na piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:33 Mamy roborock Q7 (chyba, bo nie pamiętam na 100%) i do odświeżenia się nadaje ale nie zastąpi zwykłego odkurzacza i właściwego mycia podłogi. Sprawdza się natomiast przy codziennym ogarnianiem ryneczku Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:38 Czyli raz w tygodniu normalne sprzątanie a do następnego weekendu będzie czysto puszczając robota codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 18:43 U nas tak to właśnie wygląda. Może jak ktoś ma zwierzęta to inaczej. Generalnie ten robot nie wjedzie we wszystkie zakątki (przynajmniej nie w naszym domu), nie odkurzy pod niskim stolikiem czy kanapa itp. Ale jak dzieciaki naniosa piach czy jakieś okruchy spadną ze stołu to będzie czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 20:09 To zależy jak masz w domu. Wszystkie meble mam z takim rozstawem/na tak wysokich nóżkach itd żeby Roomba wjechała i odkurzyła pod. Odkurzone mam wszędzie, żadnych latających kłaków (mimo psa) i piachu (jak tylko robi się ciepło ogródek/basen/piaskownica otwarty 24/7). Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Robot odkurzająco-mopujący 02.07.24, 09:50 No wlasnie pisze- zalezy jak masz w domu. Obecne meble kupowalismy przed roborockiem i dlatego on nie wszedzie wjedzie. Nie zamierzamy na razie nic wymieniac wiec zostaje nam robot na codzien a do dokladnego odkurzenia co tydzien zwykly odkurzacz. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 22:57 Oczadzialas brudasie? Raz dziennie zwykły odkurzacz i szorowanie podłogi mopem z 10 wygotowanymi końcówkami na zmianę, zeby nie zabrudzic wody w wiadrze, a do tego 10x takie lekkie odświeżenie automatem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Robot odkurzająco-mopujący 01.07.24, 20:14 Mam Roborocka, ale tej mopującej funkcji nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Robot odkurzająco-mopujący 02.07.24, 13:53 2w1, pod wpływem forum wybrałam roborocka. Zależało mi na mopowaniu z racji alergii części rodziny na kurz - zawsze lepiej zebrać na mokro niż tylko odkurzyć. I faktycznie jest różnica, widać w trakcie generalnych porządków, że jest czyściej, nawet na półkach mniej osiada. Teraz bym wzięła takiego ze stacją także do mopa, ale chłop nie był przekonany a różnica w cenie duża. Na razie przemeblowuję mieszkanie pod potrzeby robota, żeby mógł wszędzie wjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
agino87 Re: Robot odkurzająco-mopujący 17.07.24, 22:19 Mam roombę combo j9+ i jestem bardzo zadowolona. Działa bezproblemowo, wystarczyło raz zmapować pomieszczenia i ustawić harmonogram sprzątania, a dalej radzi sobie sama. Jest porządnie poodkurzane, a na podłodze nie ma smug. Odpowiedz Link Zgłoś
milkman1312 Re: Robot odkurzająco-mopujący 24.07.24, 10:46 Mam PURON PR12 PRO wybrałem, bo to polska firma. Bardzo dobrze odkurza i mopuje też przyzwoicie. Wiadomo nie jest to tak dokładne mycie podłóg jak przy użyciu tradycyjnego mopa, ale zupełnie wystarcza do utrzymania domu w czystości. Fajną opcją jest harmonogram pracy. Ustawiłem sobie sprzątanie co drugi dzień jak jestem w robocie. Jak wracam z pracy to już mam posprzątane Odpowiedz Link Zgłoś