Dodaj do ulubionych

Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast

13.08.24, 19:51
dla sportowców.
www.money.pl/gospodarka/strefa-vip-dla-rodziny-ale-nie-dla-sportowcow-przywileje-dla-rodziny-szefa-pkol-7059562574175008a.html
No mam uczulenie na takie akcje.
A do tego twierdził że musi być na plakatach ze sportowcami bo są jedną rodziną. Szkoda że nie do przywilejów, które w zasadzie właśnie sportowcom powinny przypadać.
W tym kontekście już nie dziwi kolejny news z jego udziałem:
www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/skrad%C5%82-ca%C5%82e-show-ju%C5%BC-przed-igrzyskami-jest-szefem-pkol-b%C4%99dzie-kandydatem-pis-na-prezydenta/ar-AA1oFte7?ocid=msedgdhp&pc=LCTS&cvid=61936122e51d407da0e741f142fcd77f&ei=79
Obserwuj wątek
    • mania_222 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 02:17
      Mafia działaczy sportowych i innych leśnych dziadków na posadach w sporcie od lat. Nikt ich nie kontroluje, biorą niezłe pieniądze i fruwają na zawody po całym świecie, a co oni naprawdę robią?
      P.S. Jeden pytajnik "?" dla @wapaha, bo dla niej "???", to robienie jatki i trollowanie.
      • moni_485 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 05:44
        Np. Polski Związek Pływacki otrzymał 22 mln zł. Zdobyli okrągłe zero medali. Wywalono setki milionów, które można było wydać np. na dziurawe lokalne drogi. No ale część forumek nie ma z tym problemu. Trafia mnie kiedy pomyślę, że jakaś grupa sportowców w wieku 40 lat dostanie dwie emerytury, wojskową i olimpijską. Ta pierwsza wiąże się z dodatkowymi benefitami. A ja wg polityków powinnam pracować do 65 roku życia.
        • nena20 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 06:43
          Zdobyć medal to jest coś wielkiego, lata ciężkiej fizycznej pracy. Nie ma czego zazdrościć , te pieniądze dostaje garstka najlepszych.
          • moni_485 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 07:14
            nena20 napisała:

> Zdobyć medal to jest coś wielkiego, lata ciężkiej fizycznej pracy. Nie ma czego
            > zazdrościć , te pieniądze dostaje garstka najlepszych.

A wg mnie łaski nie robią, ponieważ trenują za nasze pieniądze po to właśnie żeby zdobyć medal a nie uprawiają sztukę dla sztuki za grube miliony. I nie pisz, że ja czegoś komuś zazdroszczę, bo mnie obrażasz. Uważam że te miliony można wydać na cele społecznie pożytycznie a nie wywalić w błoto.
            • nena20 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 08:06
              Wiesz może jak od środka to wygląda? Bo ja mam szczątkowe informacje od samych zainteresowanych,.wioślarstwo głównie. Szkoda tutaj pisać jak wygląda walka o stypendia, jak czasem trzeba finansować sobie samemu część rzeczy. Z reguły zostajesz z niczym, bo prawdopodobieństwo zdobycia medalu bardzo małe.
              Jednak im zazdrościsz tych pieniędzy w wieku 40 lat, bo sama napisałaś. Uważam bardzo dobra decyzja ze sportowa emeryturą. Nagroda za bycie najlepszym i wcale to nie są pieniądze wywalone w błoto.

A co do trenowania za nasze środki, za darmo dorosły człowiek nie będzie poświęcał swojego czasu i zdrowia. Normalne że chce za to wynagrodzenie. Jeśli uważasz że państwo niepotrzebnie daje środki to już inna sprawa.

• ichi51e Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 09:20
                Różnie bywa - znany jest przypadek Amerykanki która wydziobała sobie występ na olimpiadzie (i ostatecznie była ostatnia) www.theguardian.com/us-news/2019/apr/21/elizabeth-swaney-olympics-skiing-american-ninja-warrior
              • moni_485 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 09:25
                nena20 napisała:

>
                > A co do trenowania za nasze środki, za darmo dorosły człowiek nie będzie poświę
                > cał swojego czasu i zdrowia. Normalne że chce za to wynagrodzenie. Jeśli uważas
                > z że państwo niepotrzebnie daje środki to już inna sprawa.
                >

Nie bądź śmieszna. Sport zawodowy jest dla sportowców i działaczy bo oni na tym zarabiają. Poświęcają się dla kasy i wątpliwej sławy a nie dla mnie.
                • ichi51e Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 09:31
                  Jest to biznes na którym się zarabia
        • vivi86 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 09:14
          powinnam pracować do 65 roku życia.

Wszystko przed nami, myślę, że podniosą wiek emerytalny.
        • alicia033 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 09:49
          moni_485 napisała:

> Np. Polski Związek Pływacki otrzymał 22 mln zł. Zdobyli okrągłe zero medali.

To jak większość z reprezentacji olimpijskich. No bywa, że inni okazują się lepsi.

> Wywalono setki milionów, które można było wydać np. na dziurawe lokalne drogi.

> Trafia mnie kiedy pomyślę, że jakaś grupa sportowców w wieku 40 lat dostanie dwie emerytury, wojskową i olimpijską.

powiedz, cóż ci zakazało wstąpić do wojska? Też mogłabyś mieć tę wojskową emeryturkę.
          Albo zostać olimpijczykiem?
          • advanced48 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 19:57
            Może warunki fizyczne? Dlaczego nie zostałaś wybitna skrzypaczka?
            • alicia033 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 15.08.24, 05:44
              advanced48 napisał(a):

> Może warunki fizyczne? Dlaczego nie zostałaś wybitna skrzypaczka?

Bo nie lubię skrzypiec (sarkazm). A bo co?
              • advanced48 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 15.08.24, 08:08
                Bo każdy może wszystko. A Moni może nie lubi wojska.
    • asiairma Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 09:02
      Nawet jak był brany pod uwagę, to teraz raczej już nie będzie. I dzięki takim artykułom i ze względu, że raczej trudno się będzie promować na wynikach olimpiady wink Trochę mnie przeraziło, że on rocznik 81.
      • rb_111222333 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 20:12
        asiairma napisała:

> Trochę mnie przeraziło, że on rocznik 81.

Kolega Sasina. U nich to stan umysłu jest.
      • ichi51e Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 20:31
        Mnie też. Młodszy niewiele ode mnie… dobry BOŻE!
    • hrasier_2 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 09:36
      Wiedzę że się specjalizujesz w patologii sportu. A czytałaś to- PKOL odpowiedział, że "nie pokrywa kosztów przelotów, ani kosztów przejścia przez strefę VIP Line członków rodziny prezesa PKOl Radosława Piesiewicza". Więc???
      • hrasier_2 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 09:41
        Widzę.
      • jasnoklarowna Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 12:16
        Ale czytałaś że to wymiana barterowa? Że związek zapłacił nie gotówką a jakimś świadczeniem wzajemnym, zapewne reklamowali coś zawodnicy na koszulkach lub coś w ten deseń. Na tym polega barter, że płacisz nie gotówką ale innym towarem. Więc w jakiś inny sposób związek Lotowi odpłacał.
        .Nie mam więc wątpliwości że ta wymiana barterowa powinna polegać na udostępnieniu przywilejów sportowcom a nie żonie i dzieciom?. Jeszcze tą żonę i dzieci możnaby przełknąć, gdyby nie pozbawiono tego przywileju sportowców. Ale w tej sytuacji? Gdzie chodzi nie tylko o bardziej komfortowe oczekiwanie na lot, ale też zaopiekowanie się sprzętem sportowym?
        Kolejny Kuchciński? Biletów rodzinie z kasy nie opłacił bo się już bał, więc chociaż żonie jakieś 3 prywatne vipowskie obsługi na prywatne loty załatwił i na wakacyjne Dubaje całej rodzinie?

Chroń nas Wielki Mzimu przed taki potencjalnym prezydentem.

Dał rodzinie kosztem sportowców, którym to właśnie się należało.
        Wstydź się że bronisz takiego kombinatora Hrasier.
        • abasia0 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 14:06
          Pan prezes to takie drobne zarabiał.. za to małżonka 165 000 zł miesięcznie w PKO. Przez pół roku " pracowała" bo śladów tej pracy brak. Wcześniej kredkami handlowała.
          • szafireczek Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 15:24
            Trzeba się cenić, skoro świadczy się tak wysokospecjalistyczne usługi, jak "wspieranie koncepcyjne działu marketingu"wink
    • roks30 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 20:37
      Siwy bajerant. Obślizły Lanser🤮
      • kariwitch00 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 14.08.24, 20:59
        Buńczuczny cwaniaczek
    • stasi1 Re: Vip-odprawa dla rodziny prezesa PKOL zamiast 16.08.24, 20:13
      Ale za to jego żona zarobiła ttylko skromny milion złotych. W pół roku jako doradca. Podobno żadną doradą się nie wykazała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka