Dodaj do ulubionych

Zapytanie o sprzątanie w pracy

26.08.24, 16:17
Ja tylko pytam,czy sprzątanie w pracy swoje biurka?jest szpital,pracowników 400,na każdy oddział jedna pani sprzątająca.Pani,która miała kontrolę u mnie w sekretariacie,że nie sprząta.Przychodzi raz na 3 tyg,wyrzuci śmieci i tyle z jej pracy.I pani ta liczy,że kurze na półkach ja będę ścierać,że zlew i toaletę swoją sama umyje..Mówi do mnie a jesteśmy na ty przecierałas te półki?"albo "patrz,ile kurzu jest na tej szafie".Pani lat 64,która była przed tobą zawsze miała czysciutko aż pachniało...siedzę cicho ale zastanawiam się jak jest u innych?czy inne osoby pracujące w biurze same ścierają kurze?w innym szpitalu panie sprzątające tak czyściły i pucowaly,że z daleka pachnialo. ja nie mam czasu,nam wszystko poukładane,posekregowane,rowniutko,mam też strasznie dużo roboty bo odpowiadam za dwa oddziały i grubą kasę Chętnie poczytam,co Wy o tym sądzicie.
Obserwuj wątek
    • geez_louise Re: Zapytanie o sprzątanie w pracy 26.08.24, 16:27
      We wszystkich szpitalach i placówkach w jakich do tej pory pracowałam, panie sprzątające codziennie! myły wszystkie podłogi, klamki, parapety, krzesła, sanitariaty itp. Raz w miesiącu ściany.

Nie dotykają tylko biurek, półek i szaf ze sprzętem, dokumentacją.

Dokumentację i wokół dokumentacji każdy sprząta sam, wszystko związane z aparaturą medycznà, drobnymi sprzętami, lekami, powierzchniami zabiegowymi ogarniają pielęgniarki i przeszkolone opiekunki medyczne.

Na sprzątanie w szpitalu są określone procedury, bardzo ściśle, panie sprzątające mają “plany higieny” i je podpisują. Czarno na białym jest kto i jak często myje podłogi w gabinetach, korytarzach, salach i pomieszczeniach administracyjnych. Nie ma nic na gębę.
      • siedemkropek82 Re: Zapytanie o sprzątanie w pracy 26.08.24, 16:32
        Dziękuję
      • geez_louise Re: Zapytanie o sprzątanie w pracy 26.08.24, 16:34
        A, procedura na pewno obejmuje również sanitariaty przy części administracyjnej, więc śmiało zgłoś panią do jej przełożonego. Tobie nawet nie wolno dotykać sprzętów do sprzątania w szpitalu ani chemii, której sposobów użycia nie podpisywałaś. A podpisywałaś zapewne tylko procedurę mycia i dezynfekcji rąk i może coś do dezynfekcji biurek i sprzętu komputerowego.
    • zerlinda Re: Zapytanie o sprzątanie w pracy 26.08.24, 16:43
      Oczywiście że biurko sprzątam sobie sama, pani sprzątaczka ma wręcz zakaz. Fleja jesteś widocznie. A w WC pewnie chodzi o to, żebyś po 2 użyła szczotki. Ogarnij się.
    • kamin Re: Zapytanie o sprzątanie w pracy 26.08.24, 16:50
      Ogarniam swoje biurko. Jak jem przy wspólnym, pracowniczym stole i nakruszę, to po jedzeniu wycieram cały stół. Jak zrobię zaciek na zlewie wylewajac kawę, to przetrę i zlew. Sprzątam w szafie z dokumentami i materiałami biurowymi. Czyli generalnie staram się nie generować syfu, no ale okien czy podłogi nie myję.
    • kropkaa Re: Zapytanie o sprzątanie w pracy 26.08.24, 16:57
      Ogarniam ze swoich rzeczy ale nie ścieram na mokro. Panie przychodzą codziennie wieczorem do biura, toalety w ciągu dnia ogarniają dodatkowo, a kuchnia to w neverending story - gdyby nie te wspaniałe panie, to od 11 byśmy w syfie byli.
    • andaba Re: Zapytanie o sprzątanie w pracy 26.08.24, 17:05
      W szpitalu panie sprzątające myją podłogi, okna, drzwi i zlewy.
      Biurka, szafki, regały myją na oddzialach pielęgniarki (bo nawet opiekunki nie), podejrzewam, że w sekretariacie to rola sekretarki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka