Dodaj do ulubionych

Dorada firanowa

01.09.24, 16:48
Gdzie zamawiacie gotowe firany na wymiar - dobrej jakosci, raczej takie minimalistyczne, z delikatnym printem, bez starmodnych esów-floresów. Zawsze kupowałam na metry na targowisku, ale tam same kwieciste babcine....
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Dorada firanowa 01.09.24, 18:57
      Na metry to na allegro. Tylko trzeba uważać, bo tam 1 szt to może być metr bieżący, a może być pół.
      Nie cierpię tego, za dużo ich, ale za to w lokalnym sklepie/na rynku za mały wybór
    • ga-ti Re: Dorada firanowa 01.09.24, 19:16
      Przycupne, bo musze wymienić. Swoich szukałam rok, kupiłam chyba w leroy. Ja mam krótkie, delikatne, z bardzo malutkim rzucikiem. A w necie same długie. Albo wzorzyste, albo coś innego nie tak.
      U dzieci miałam sam tiul, fajne były, tylko prasować trzeba było. Teraz mają same rolety.
      • mysiulek08 Re: Dorada firanowa 01.09.24, 19:27
        A w necie same długie.

sa tez krotkie, ostatnio kupowalam takie na wys 1,4m, 1m
        • mysiulek08 Re: Dorada firanowa 01.09.24, 19:29
          np
          allegro.pl/oferta/firana-na-metry-bialo-szara-wysokosc-140-cm-13651735387
          allegro.pl/oferta/tatum-metrazowa-biala-firanka-wysokosc-140-cm-do-kuchni-jadalni-lazienki-14602079444
      • imponderabilia20 Re: Dorada firanowa 01.09.24, 20:18
        O właśnie muszę zwrócić uwagę, żeby bez prasowania
        • mysiulek08 Re: Dorada firanowa 01.09.24, 20:31
          to odpusc wszelkie woale, tiule i etaminy (choc te ostatnie bywaja ladne), zakardowe sa bezproblemowe
    • mysiulek08 Re: Dorada firanowa 01.09.24, 19:23
      jestesmy fanami firan, mamuska tez byla smile i zawsze jak wysylala paczke to za wypelnienie robily firany, ktore kupowala w lumpeksie tongue_out i zawsze trafiala w gust czyli nie tiulowe (horror szczegolnie przy kotach) i nie bukietowe, tyle, ze byly gotowe z tasma

zapasy juz sie koncza, wiec teraz ja kupuje w ramach wypelnienia, na allegro, szukam 'firana zakardowa' - jak wyzej, unikam woali i cos sie zawsze znajdzie i zwykle wole polska produkcje smile

tylko, tak jak pisze Mika, przy tych na metry, trzeba dokladnie czytac opis, bo najczesciej cena jest za 0,5m i tez tego nie cierpie
      • mika_p Re: Dorada firanowa 01.09.24, 19:52
        Uhm, raz się pomyliłam, firanki kupuję z grubsza wg przelicznika szerokosć okna x2 (i zaokrąglam w dół) i raz zapomniałam przemnożyć drugi raz przez 2 jako jednostki. Bardzo się zdziwiłam jak przyszły.

Żeby znaleźć odpowiednią wysokosć firanek, trzeba - po wejściu we właściwą kategorię - wpisać długość, np. 170 cm
        allegro.pl/kategoria/firany-firany-na-metry-49863?string=170%20cm
        • mysiulek08 Re: Dorada firanowa 01.09.24, 20:33
          ja, o maly wlos, bym sie naciela na jedwabiu na przescieradlo, a tu bylo nawet gorzej, bo cena byla za ...20cm materialu

tak i odhaczyc 'szukaj' w opisach
    • berber_rock Re: Dorada firanowa 01.09.24, 21:41
      Co to są firany?
      • kurt.wallander Re: Dorada firanowa 01.09.24, 21:46
        To samo co firanki.
    • hortensja80 Re: Dorada firanowa 07.01.26, 10:39
      Idę do punktu szycia firan i tam mi przygotowują super firany/zasłony, doradzając materiał (ogromny wybór), gotowe już z zapinkami dostosowanymi do rodzaju szyny itd. Przy czym kosztuje to niestety dość sporo.
    • princy-mincy Re: Dorada firanowa 07.01.26, 11:44
      Ja kupowalam w sklepie z firanami.
      Teraz nie mam żadnych firan, tylko zazdrostki w kuchni- te kupuje na allegro, ew w Leroy lub Oni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka