Dodaj do ulubionych

Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandaliczną..

20.10.24, 00:20
"Na Wawel przybyła m.in. poseł Małgorzata Wassermann, która straciła w katastrofie ojca, Zbigniewa Wassermanna. Parlamentarzysta opisała skandaliczną akcję, jakiej dopuścili się anty-pisowscy bojówkarze. "Wczoraj jak co miesiąc byliśmy na mszy na Wawelu – grupka osób, która jak zawsze stara się nam to uniemożliwić, na mój widok z głośników puściła nagranie ostatnich chwil z lotu do Smoleńska, ich ostatnie sekundy przed śmiercią. Osiągnęli efekt – jestem wstrząśnięta. Gdzie jest granica upadku człowieczeństwa?" – pyta Wassermann, nie kryjąc emocji."

Naprawde w Polsce dzieja sie takie rzeczy? Nie moge w to uwierzyc.
Obserwuj wątek
    • twinkletwinkle Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 00:31
      Brak słów..Ohyda.
    • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 00:34

Tak. Trudno uwierzyć, że Lech Kaczyński leży na Wawelu.
      I że pani Wasserman uczestniczy we mszy nad grobem Kaczyńskiego, a nie swojego ojca, w każdą miesięcznicę pogrzebu Kaczyńskiego, a nie swojego ojca.
      • twinkletwinkle Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 01:44
        Właśnie. A nie swojego Ojca.
        Tylko słynnej wanny do objazdowego kompletu brakuje.
    • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 00:36
      Tam jest grupka oszołomów. Co się buja za Kaczyńskim. To samo jest w Warszawie. Nikt tego nie robi za darmo.
      • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:09
        Wasserman jakoś kryła emocje, jak pisowskie b-ło zarządziło ekshumacje ciał ofiar katastrofy WBREW woli ich rodzin. Również kryła, jak Macierewicz bredził, ze trzy osoby przeżyły "zamach". Poza tym, co poległy Lech robi na Wawelu?
        • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:10
          To było do Małgosi
        • arthwen Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 21:45
          Poległy to mógłby być, jakby zmarł na polu chwały. A nie w katastrofie lotniczej. Tu jest po prostu zmarły, a nie żaden poległy.
          • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 22.10.24, 22:14
            Dzięki za pouczenie, nie odczytałaś ironii? Dlaczego mnie to nie dziwi...
            • arthwen Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 23.10.24, 07:37
              Nie, nie odczytałam. Może dlatego, że to nie pierwszy przypadek u ciebie, jak piszesz bzdury, a potem zasłaniasz się ironią. Więc też mnie to nie dziwi tongue_out
        • ardzuna Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 16:45
          Malgosiu, a jak zaregowała Pani Poseł na puszczenie przez TVP w marcu 2023 krzyków umierających w Smoleńsku warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,29565709,tvp-odpowiada-na-pozew-za-emisje-krzykow-zmarlych-w-smolensku.html ?
      • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:19
        Gdybym miała bliżej zrobiłabym to za darmo. Kto sieje wiatr, ten zbiera burze
    • angazetka Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 00:41
      Obrzydliwe. Ale czy bardziej niż rzucanie kamieniami w marsz równości? Niż szczekaczki ustawione pod oddziałami, gdzue dokonuje się legalnych aborcji? Niż podanie danych ofiary pedofila? Hm.
      • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:09
        Przypominam o bojówkarzach PiS wysylanych pod szkoły podstawowe i średnie, które miesiącami molestowały uczniów uczniami zwłok płodów i wyły im w megafony w czasie lekcji.
        • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:36
          memphis90 napisała:

> Przypominam o bojówkarzach PiS wysylanych pod szkoły podstawowe i średnie, któr
          > e miesiącami molestowały uczniów uczniami zwłok płodów i wyły im w megafony w c
          > zasie lekcji.
          >
          Całkiem ci się pokićkało z tym furgonetkmi. Może to sobie przeczytaj. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Prezes-fundacji-Pro-Prawo-do-Zycia-skazany-za-furgonetki-z-homofobicznymi-haslami-8680422&ved=2ahUKEwim_9-txpyJAxW5KBAIHbBWKhAQFnoECBEQBQ&usg=AOvVaw3wga0oYlcoEI1cVCl7IXY9
          • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:01
            Mnie się nic nie „pokićkało”, to Ty masz braki w wiedzy nt wydarzeń w kraju 🤷‍♀️ Na przyszłość zamiast czynić innym zarzuty z d… - sprawdź najpierw fakty… Już pomijając fakt, że nigdzie nie użyłam słowa „furgonetka” 🤔
        • balladyna Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:20
          To ja jeszcze przypomnę te ekshumacje wbrew woli rodziny.
    • ministra_prawdy Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 00:45
      Nie wierz mediom i politykom.
      To jest cyniczna gra - Wasermanowa jest, jak każdy z tej kasty, cyniczną cwaniarą, którą obchodzi jedynie polaryzacja i zrobienie przynajmniej z części Polaków bezrozumnych sekciarzy. Po to właśnie są takie akcje i nakręcanie histerii, bo wobec oczywistego braku jakichkolwiek różnic programowych głównych plemion politycznych, tylko emocje i dramat mogą zrobić jakąkolwiek różnicę i oddalić wizję tego, czego najbardziej się boją, czyli tego, że nikt oprócz nich samych nie pójdzie na wybory i cała ta atrapa demokracji runie jak przegniła buda.
      • malgosiagosia Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 00:51
        ministra_prawdy napisała:

> Nie wierz mediom i politykom.
        > To jest cyniczna gra - Wasermanowa jest, j

Wasermanowna, jesli juz. Myslisz, ze pisiory same sobie te ostatnie chwile z megafonu puszczaja?
        • tanebo001 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 00:58
          Odgryźlibyście sobie ręce alby rządzić innymi.
        • ministra_prawdy Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 00:59
          malgosiagosia napisała:

> Myslisz, ze pisiory same sobie te ostatnie chwile z me
          > gafonu puszczaja?

Pewnie sami sobie nie puszczają, ale zapewniam, że się cieszą z potencjalnej guanoburzy. Wasermanowa pod publiczkę płacze, a serduszko przepełnia jej radość, że może uda się przez to zradykalizować kolejne rzesze naiwnych emerytek - po jednej i drugiej stronie. O nic innego im nie chodzi.
          • malgosiagosia Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 01:09
            Zeby nie wiem jak byla mi na reke szczekaczka wrogow, to jednak ostatnie sekundy katastrofy zwaliloby mnie z nog. Chociaz wiem, co chcesz mi powiedziec. Jednak obietyktywnie rzecz biorac, nie mozna tego tak skwitowac. Jest to zdarzenie niewiarygodne, zeby nie wiem jak dla kogos przydatne.
            • ministra_prawdy Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 01:22
              malgosiagosia napisała:

>Jest to zdarzenie n
              > iewiarygodne, zeby nie wiem jak dla kogos przydatne.

Wyluzuj, to tylko kolejny odcinek serialu całkowicie wykreowanej wojenki polsko - polskiej, podseria "Smoleńsk".
              Najbardziej odrażające w tym wszystkim nie jest to, że jedni znowu mają "tu polew", a drudzy fałszywie zalewają się łzami, tylko że zwasalizowana kasta polityczna używa prymitywnych socjotechnik, aby spolaryzować ludzi, żeby dali się zaciągnąć na kolejny, nieistotny plebiscyt, który niczego nie zmieni, a tylko zabetonuje istniejące status quo Polski jako terytorium zależnego, z którego zasobów się korzysta i który się dowolnie eksploatuje.

Przygotuj się. Wybory za 7 miesięcy i to dopiero pierwszy odcinek tej żałosnej telenoweli dla nieogarów.

• malgosiagosia Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 01:38

> Przygotuj się. Wybory za 7 miesięcy i to dopiero pierwszy odcinek tej żałosnej
                > telenoweli dla nieogarów.

Ta telenoela ciagnie sie juz od paru dobrych lat, jest to ilus tysieczny wrecz odcinek. Ale nie bylabym tak tym zmartwiona, gdyby nie wojna, ktora moze zmiesc te telenowele i pareset tysiecy Polakow z powierzchni Ziemi. Polacy ciagle jednak nie potrafia docenic tej wielkiej historycznej szansy i dlatego przegraja wszystko, na wlasne zyczenie.
              • dekoderka Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:26
                Zależnego od kogo? I jakie zasoby?
        • tania.dorada Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 01:54
          malgosiagosia napisała:

> ministra_prawdy napisała:
          >
          > > Nie wierz mediom i politykom.
          > > To jest cyniczna gra - Wasermanowa jest, j
          >
          > Wasermanowna, jesli juz. Myslisz, ze pisiory same sobie te ostatnie chwile z me
          > gafonu puszczaja?

Nie wiem, nie wiem czy to faktycznie miało miejsce ale jeśli naprawdę to zastanawiam się na jakie potencjalne korzyści z takiej akcji mogliby liczyć przeciwnicy PiS.
          • malgosiagosia Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 01:59
            tania.dorada napisał(a):

> Nie wiem, nie wiem czy to faktycznie miało miejsce ale jeśli naprawdę to zastan
            > awiam się na jakie potencjalne korzyści z takiej akcji mogliby liczyć przeciwni
            > cy PiS.

To nie sa przeciwnicy pis, to sa przeciwnicy czlowieczenstwa.
            • tania.dorada Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 02:58
              pierdu pierdu, cel mieli raczej polityczny.
              • malgosiagosia Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 03:12
                tania.dorada napisał(a):

> pierdu pierdu, cel mieli raczej polityczny.

Walczylabys w ten sposob z przeciwnikiem politycznym? Bo ja nie.
                • tania.dorada Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 03:19
                  Ależ przeciwnikom właśnie nic po tej akcji. Za to zwolennikom, którym by s^ę przypadła inna, więc ją sprowokują, udając, że to druga strona - coś to może dać.
                  • malgosiagosia Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 03:31
                    Myslisz. ze to Wassermann sama sobie puscila przez megafon ostatenie sekundy zycia ojca?
                    • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:13
                      Nie, bojówkarze PiS. 🤷‍♀️ Ci sami, którzy wyszli z pałami na kobiety i miesiącami terroryzowali dzieci w szkołach skrwawionymi zdjęciami ludzkich zwłok.
                      • dekoderka Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:27
                        Obie strony mają swoich twardogłowych zabetonowanych.
                    • margit49 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:46
                      malgosiagosia napisała:

> Myslisz. ze to Wassermann sama sobie puscila przez megafon ostatenie sekundy zy
                      > cia ojca?

Gdyby procedury zostały zachowane, ojciec by żył
                      Akurat zapis czarnych skrzynek wskazuje na ich złamanie/nieprzestrzeganie, na załogę pod presją. Z pewnością jest to wstrząs dla wiernej funkcjonariuszki pis
                      A w tym przypadku, gdy foruje się teorię zamachu, to jest istotne. Albo oskarża wszystkich tych, z którymi Kaczyńskiemu nie po drodze
                      Takie "show must go on", z Kaczyńskim w roli głównej
                • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:22
                  Ty? Zależy za ile
            • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:19
              Booooo? Bo nie nadstawiają drugiego policzka?
    • evee1 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 04:04
      Wolałabym, żeby te wiadomość potwierdził ktoś bardziej wiarygodny niż Wassermannowna.
      A co to samych rocznic i miesiecznic, to nie any-pis zrobił z tego szopkę.
      • riki_i Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 08:19
        Z oszołomstwem jakim jest czczenie ****** , który wraz z bratem doprowadził do tragedii i śmierci prawie 100 osób, za co został nagrodzony pochówkiem na Wawelu, raczej nie da się walczyć w sposób normalny. W związku z powyższym sekta czcicieli świrusów, skrajnych cyników oraz pospolitych idiotów-wlazidupów dostała plaskacza ohydną metodą. Nie pochwalam. Ale jak widać zadziałało w tym sensie, że przynajmniej wyrwało ich z przemożnego samozadowolenia.
        • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 08:26
          > został nagrodzony pochówkiem na Wawelu

to jest aż taka nagroda?
          gdybyś miał do wyboru - umierasz dzisiaj i pochowamy cię na wawelu, albo umierasz za X dni i zostaniesz zakopany pod krzakiem, to ile wynosi X?

czyli: o ile dni byłbyś gotowy skrócić swoje życie żeby zostać nagrodzony pochówkiem na Wawelu? smile
          • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 08:53

Pod krzakiem?
            Normalnych cmentarzy, z normalnymi grobowcami, czy pomnikami już nie ma? Zaorali?
            • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:00
              iwles napisała:

> Pod krzakiem?
              > Normalnych cmentarzy, z normalnymi grobowcami, czy pomnikami już nie ma? Zaoral
              > i?

są cmentarze, ale eksperyment myślowy jest zaprojektowany tak, żeby sprawdzić jaka jest różnica w dniach pomiędzy krzakiem a Wawelem.
              trupowi powinno być wszystko jedno

a jaka jest twoja minimalna liczba dni X?
              • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:07
                Nie o ilość dni X chodzi, tylko o wyimaginowane zasługi.
                • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:10
                  iwles napisała:

> Nie o ilość dni X chodzi, tylko o wyimaginowane zasługi.

a mi chodzi o X i o to że to jest nagroda smile

sprowadzając do konkretu:

siedzisz sobie w celi śmierci z wyrokiem
                  przychodzi kat i mów ci tak - albo ścinam ci głowę w tym tygodniu, ogłaszamy że dokonałaś rzeczy niezwykłych i wspanialych i chowamy się na Wawelu

albo sprawa będzie się ślimaczyć jeszcze ze 20- 30 lat ale wtedy nie wiadomo co zrobią z ciałem

co wybierasz?
                  • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:14

Tyle że tu nie chodzi o to, co tobie roi sie w główce.
                    Fakty są inne.
                    • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:16
                      iwles napisała:

>
                      > Tyle że tu nie chodzi o to, co tobie roi sie w główce.
                      > Fakty są inne.

jakie fakty? a gdybym ci napisał "wyobraź sobie że jest zima i …" to byś odpowiedziała "nie, teraz jest jesień, nie potrafię sobie tego wyobrazić" ?
                      • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:20
                        Analogia musi być trafna. Porównanie polityka u szczytu władzy do więźnia zamkniętego na 30 lat w celi śmierci jest jakby mało trafne…
                      • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:22

Czemu mam sobie wyobrażać, że Kaczyński leży na Wawelu, skoro on tam naprawdę leży?

I nie rozumiem, co to znaczy X dni krócej. Ty wiesz, kiedy umrzesz, że potrafisz określić, czy X był skróceniem, czy przedłużeniem?
                  • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:16
                    Błędnie zakładasz, że trumna na Wawelu (synonim władzy) stanowi taką wartośc dla Kaczora i zwykłego człowieka. Tymczasem naprawdę nie każdy chce rządzić, a już tym bardziej rządzić za każdą cenę. Nie każdy jest gotów tańczyć na trumnie, by władzy zagarnąć więcej, więcej, więcej…

Ja z założenia wybieram krzak - nie musi być na żadnym cmentarzu, wystarczy całun i powrot ciała do natury🤷‍♀️ Za władzę podziękuję tak czy inaczej.
                    • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:22
                      memphis90 napisała:

> Ja z założenia wybieram krzak - nie musi być na żadnym cmentarzu, wystarczy cał
                      > un i powrot ciała do natury🤷‍♀️ Za władzę podziękuję tak czy inaczej.
                      >

wybierasz krzak, ale twoja znajoma z pracy (jakaś baba z księgowości, której nie lubisz) wybrała Wawel
                      i nie ma jej wśród nas (ale być może trochę nawet się cieszysz że jej nie ma)
                      czytasz na łamach prasy "Grażyna dokonała czynów heroicznych, ten Wawel się się po prostu należał"

to czy odczuwasz potrzebę żeby tam iść i trochę narobić dymu?
                      • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:17
                        Zależy jak bardzo Grazyna mnie skrzywdziła… Mam bogatą wyobraźnię, więc niczego nie wykluczam jeśli chodzi o nagrobek Grażyny.
                        • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:33
                          memphis90 napisała:

> Zależy jak bardzo Grazyna mnie skrzywdziła… Mam bogatą wyobraźnię, więc niczego
                          > nie wykluczam jeśli chodzi o nagrobek Grażyny.

ok o to mi chodziło, wiem już z kim mam do czynienia
                          • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:06
                            To dobrze. 👍
                      • advanced48 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:44
                        Przecież to nie Lech wybrał Wawel, ale jego braciszek, w celach propagandowych. Lecha chyba nikt nie pytał, ani o termin ani miejsce. O wszystkim zadecydował nadprezes.
                    • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:16
                      "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń" Dokładnie tak robisz w tym wątku. Pogardzasz ludźmi co zginęli. A dokładnie nie wiesz jak. A wyrocznią jest dla ciebie ruska komisja.
                      • advanced48 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:06
                        Sugerujesz, że to Lech załatwił sobie miejsce pochówku, wcześniej wybierając miejsce i sposób zejścia?
                  • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:18
                    Ale Kaczor nie siedział 30 lat w celi śmierci- totalnie dziwna analogia dla „dorwałem się do koryta i nie odpuszczę tak długo, jak się tylko da” 🤔🤔🤔
                    • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:29
                      memphis90 napisała:

> Ale Kaczor nie siedział 30 lat w celi śmierci- totalnie dziwna analogia dla „do
                      > rwałem się do koryta i nie odpuszczę tak długo, jak się tylko da” 🤔🤔🤔

akurat Kaczor z tego co pamiętam tamte czasy to miał słabe szanse na reelekcję, a jeszcze zostało tylko kilka miesięcy

czyli - zwykły zjadacz chleba nie marzy o Wawelu i woli pożyć trochę dłużej, ale dla polityka to jest nagroda i jest gotów żeby pewne sprawy przyśpieszyć?
                      • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:20
                        No i co z tego - brak reelekcji to nie „30lat w celi śmieci”. Bratunio nigdy prezydentem nie zostanie, a władzą upojony jak mało kto, choć już nawet nie ogarnia zapinania rozporka, żeby mu pindol nie wyłaził…
                    • hrasier_2 [...] 20.10.24, 10:28
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • arthwen Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 21:49
                    To nie jest nagroda dla Lecha. To jest nagroda dla Jarosława.
              • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:03
                Dlaczego robisz z siebie durnia? To ma być śmieszne, czy jak?
        • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:31
          riki_i napisał:

> Z oszołomstwem jakim jest czczenie ****** , który wraz z bratem doprowadził do
          > tragedii i śmierci prawie 100 osób, za co został nagrodzony pochówkiem na Wawe
          > lu, raczej nie da się walczyć w sposób normalny. W związku z powyższym sekta cz
          > cicieli świrusów, skrajnych cyników oraz pospolitych idiotów-wlazidupów dostał
          > a plaskacza ohydną metodą. Nie pochwalam. Ale jak widać zadziałało w tym sensie
          > , że przynajmniej wyrwało ich z przemożnego samozadowolenia.
          Ty bardziej się specjalizujesz we seks wątkach. W takich cienko ci idzie. Kod i RP są pod specjalną ochroną policji. Ciekawe że wszyscy wierzą ruskiemu mirowi.
          • dekoderka Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:29
            Pijesz od rana, tani?
        • ministra_prawdy Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:48
          riki_i napisał:

> sekta cz
          > cicieli świrusów, skrajnych cyników oraz pospolitych idiotów-wlazidupów

Tak, są sektą czcicieli świrusów, skrajnych cyników i pospolitych idiotów, ale nie bardziej niż sekta przeciwna, do której jak widzę się zaliczasz, mając najtwojszą wiedzę w temacie Smoleńska.
          Wszystkich was należałoby zamknąć w Gostyninie.
          • riki_i Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 13:39
            A jaka jest "właściwa" wiedza w temacie Smoleńska, jeśli raczysz zdradzić?
            • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:07
              No że zamach i że parówki.
            • ministra_prawdy Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:08
              riki_i napisał:

> A jaka jest "właściwa" wiedza w temacie Smoleńska, jeśli raczysz zdradzić?

Przyczyny katastrofy nie są znane i raczej nigdy nie będą znane.
              • riki_i Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:52
                No mnie się wydawało, że jak się usiłuje lądować we mgle i schodzi poniżej 100 metrów zawadzając skrzydłem o drzewo, przez co pozbawiony stateczności samolot wpada w korkociąg i roztrzaskuje się odwrócony o glebę, to nie jest jakaś wiedza tajemna.
                • ministra_prawdy Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:56
                  riki_i napisał:

> No mnie się wydawało, że jak się usiłuje lądować we mgle

Here we go again. Mówię, Gostynin. Rozbudować i wrzucić was tam wszystkich sekciarzy, pisowskich i antypisowskich.
                  • riki_i Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 23:58

> riki_i napisał:
                    >
                    > > No mnie się wydawało, że jak się usiłuje lądować we mgle

>
                    > Here we go again. Mówię, Gostynin. Rozbudować i wrzucić was tam wszystkich sekc
                    > iarzy, pisowskich i antypisowskich.

Znaczy Dramatika, sugerujesz, że mgły nie było? Śledzę wszelkich pisowskich świrusów i w ich przekazie mgła jest zawsze (może być sztuczna itp., ale jest).

Druga moja fraza o usiłowaniu lądowania też nie jest przez nikogo podważana.

Więc ponawiam pytanie, gdzie tu jest Gostynin? Konkretnie proszę.
                • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:58
                  A skąd ty wiesz jak było. Samolot się rozbija na tysiące kawałeczków. A kto naprowadzał pilotów.
                • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:06
                  Dla normalnie myślących nie dla reszty....
                  • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:08
                    * po "nie" przecinek
              • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:53

> Przyczyny katastrofy raczej nigdy nie będą znane.

Czyli Pis z premedytacją wydał grube miliony hajsu na podkomisję Macierewicza, wiedząc, że niczego nie ustali?
                A ty, misiek, jeszcze to popierałoś?
                Jak się nie wstydzisz...

• natalia.nat Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:28

> Przyczyny katastrofy nie są znane i raczej nigdy nie będą znane.

Że co?!
                Najzwyklejszy błąd pilota, który pod presją zwierzchników złamał procedury. Załoga nie przeprowadziła podejścia w bezpieczny sposób w danych warunkach pogodowych (silna mgła), samolot zszedł znacznie poniżej normalnej ścieżki podejścia, aż uderzył w drzewa, co spowodowało niekontrolowaną półbeczkę, nastąpiło uderzenie w ziemię i rozbicie maszyny. W ogóle nie powinni podejmować prób lądowania w tych warunkach. Nie ma żadnych wątpliwości. Sytuacja jest jasna i logiczna.
                • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:43
                  Nie mówiąc o tym, że mieli lądować prawie na ściernisku, czyli "lotnisku" pozbawionym ILS - lot miał status HEAD (!!!) , że tak nieśmiało przypomnę. Ruscy kontrolerzy też nie stanęli na wysokości zadnia wychodząc z założenia, że jak Polacy chcą lądować w takich warunkach, to niech lądują.
            • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:56
              riki_i napisał:

> A jaka jest "właściwa" wiedza w temacie Smoleńska, jeśli raczysz zdradzić?
              A taka że Donald Tusk podjął decyzję o tym, że głównym dysponentem śledztwa smoleńskiego jest Rosja.
              • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:35
                "Przepisy o prowadzeniu śledztwa reguluje aneks 13. do konwencji Międzynarodowej Organizacji Lotnictwa Cywilnego (ICAO). Zgodnie z jego zaleceniami śledztwo w sprawie ustalenia przyczyn katastrofy prowadzą organy państwa, na którego terytorium miała ona miejsce".
              • natalia.nat Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:35
                hrasier_2 napisał:

> A taka że Donald Tusk podjął decyzję o tym, że głównym dysponentem śledztwa smoleńskiego jest Rosja.

Żadnej takiej decyzji nie podjął. Śledztwo przeprowadza kraj, na którego terytorium nastąpiła katastrofa i gdzie jest wrak i nikt nie ma kompetencji, żeby tego zabronić. .
                W Polsce też się odbywało oddzielne niezależne rządowe śledztwo i jest z niego raport
              • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:50
                A propos, dlaczego przez osiem ostatnich lat pis nie sprowadził wraku? A... nie musiał, sam zrobił sobie wrak z drugiego Tupolewa.
    • trzecia.strona111 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 05:46
      Tzn. jakie nagranie ostatnich chwil? Co masz na mysli? Nie wierze w klamstwa, ktore piszesz. Skad ktos mialby wziac jakies nagrania?
      • stasi1 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:05
        Akurat ostatnie nagranie jest ogólnie dostępne. Chodziło pewnie o to nagranie z czarnej skrzynki co pisowcy mówią że zostało sfałszowane. Ale pannie małgorzacie podobał się cyrk Antoniego co urządził sobie
        • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:21
          To nagranie ostatnich chwil pilotów i komunikatów z komputera pokładowego…?
          • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:33
            Tych nagrań było już trochę. Sikorski w jednej sekundzie wiedział że to wina pilotów. A Kopacz przekopała każdy centymetr tej krwawej łaźni w Smoleńsku.
            • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 18:01
              Kopacz popełniła duże nadużycie i bezczelnie skłamała, dając pisowskim oszołomom pożywkę do snucia teorii zamachowych. To był bardzo duży błąd, zapłaciliśmy za to (piszę o przeciwnikach pis) znosząc osiem lat pisowskich rządów.
              • paszczakowna1 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 19:15
                Kopacz owszem rąbnęła bzdurę (Kopacz w ogóle ma skłonność do rąbania bzdur, vide dinozaury), ale była w bardzo ciężkiej sytuacji, więc nie wieszałabym na niej psów. Kiedy idziesz do polityki, nie oczekujesz raczej, że będziesz wygrzebywać z błota zmasakrowane szczątki kolegów i koleżanek z pracy, na dodatek pod presją wzajemnie wykluczających się żądań, pretensji i oskarżeń. (Doskonale pamiętam, że zwłoki miały być sprowadzone teraz! już! zaraz! na wczoraj! każda godzina na ruskiej ziemi to straszliwy skandal i osobista wina Kopacz, a później straszliwy skandal i osobista wina Kopacz, że w pośpiechu doszło do pomyłek).

A do snucia teorii zamachowych nie potrzeba było żadnych pożywek. Rosjanie i tak by o to zadbali.
                • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 19:32
                  Pełna zgoda, ale skoro nie przeszukano każdego centymetra, to nie powinno się tak mówić. Do dziś to koronny argument pisu: skoro P.O. skłamało w sprawie przeszukań, to na pewno kłamie w pozostałych sprawach, a to już jest dowód na zamach. Żeby była jasność, po ludzku Kopacz rozumiem, ale pis nie bierze jeńców, wykorzysta wszystko co mu pod tezę pasuje.W skrócie: co było powiedziane należy przekręcić, rozdmuchać, czego powiedzianego nie było należy wymyślić i również rozdmuchać.
                  • arwena_111 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 22.10.24, 13:13
                    Gwoli ścisłości KAŻDA opcja będzie wykorzystywała potknięcia przeciwników i głupoty, które gadali.
          • stasi1 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 22.10.24, 12:50
            Pewnie o tym, bo skąd byłby problem panny Małgorzaty?
        • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:09
          Ale że Wassermannowa robi histerię z powodu nagrania, które jest sfałszowane i nigdy nie zaistniało czy w tym kontekście nagranie jest już prawdziwe…?
      • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:55
        Pewnie nagrania dokonał ktokolwiek z tych trzech osób, które zdaniem antoniego przeżyły. antoni do dziś to twierdzi.
    • trzecia.strona111 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 05:49
      I jeszcze jedno. Gdyby nie ojciec Wassermanowna bylaby teraz sadzia sadzaca zlodziei i drobiu.
    • nena20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 06:39
      Współczuję mieszkańcom Krakowa cyrk straszny. Było minęło, po co latać tam co miesiąc.
      • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 07:32
        nena20 napisała:

> Współczuję mieszkańcom Krakowa cyrk straszny. Było minęło, po co latać tam co
        > miesiąc.
        A nie współczujesz mieszkańcom Warszawy. Ma prawo być u brata i szwagierki. Ktoś poświęca czas na chodzenie za kimś.
        • nena20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 07:53
          Przez tyle lat🫣 serio jest taka potrzeba. Nawet moja siostra tracąc męża w młodym wieku po tylu latach nie siedziała tyle na cmentarzu.
          • arwena_111 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 17:17
            A moja teściowa chodzi na cmentarz do teścia co miesiąc czy co dwa. Od ponad 10 lat.
            • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 22.10.24, 17:20

A zabiera ze sobą wszystkich znajomych z pracy? (byłej pracy), jadą kilkaset kilometrów na koszt pracodawcy (np. ZUSu jeśli to emeryci) i na czas przejazdu paraliżują ruch miejski w pobliżu cmentarza?
              • arwena_111 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 22.10.24, 19:30
                Co roku organizuje msze, rajd po cmentarzu( bo przy okazji obskakują wszystkich którzy tam są pochowani). Jak na razie ja się wyłamałam reszta ( brat męża z żoną i siostra teścia i siostrzenica teściowej) karnie chodzą. Mój mąż się wyłamał w zeszłym roku. Ja z nimi ostat i raz byłam miesiąc po pogrzebie. Kategorycznie odmówiłam.latania 3h po cmentar u w mrozie -10. Ale jak im pasuje, to mnie nic do tego. Nie moja d.. marznie.
    • pursuedbyabear Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 07:12
      Chciałabym spytać, gdzie była pani Wassermann i jak bardzo była wstrząśnięta, gdy wbrew woli rodzin ofiar prowadzono ekshumacje.
    • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 07:45
      za krzykiem tłumu i z poczuciem bezkarności to przecież ludzie na codzień niby przyzwoici dali by się w to wciągnąć

w tym wątku widać że by się kilka chętnych zebrało
      pewnie co do zasady im się to nie podoba, gdyby im się to przytrafiło to by był smuteczek, ale dojechać kogoś kogo się nie lubi - bardzo chętnie
      • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:27
        Mówisz o tych „niby przyzwoitych”, co pałowali i gazowali bezbronne kobiety na protestach..?

Ostatnio poseł Mejza szlochał w mediach, że mu policja zrobiła wlot na kwadrat i „niepokoila ciężarną kobietę”. A ja mam w związku z tym pytanie - czy zgodnie ze standardem „niby przyzwoitych” polityków PiS ta kobieta musiała kucać i kaszleć i czy policja szukała zatajonych m2 w jej odbycie..? 🤔🤔🤔
        • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:36
          memphis90 napisała:

> Mówisz o tych „niby przyzwoitych”, co pałowali i gazowali bezbronne kobiety na
          > protestach..?

ja wiedzę o takich sprawach czerpię z tego forum bo się na codzień tym nie interesuję

tak więc odnoszę się w tym wątku do tego, że ktoś sobie zadaje trud, zbiera się, przygotowuje sprzęt nagłaśniający, żeby pojechać na Wawel i puszczać jakieś nagrania ze spadającego samolotu

to że ktoś gazował i pałował, jak zakładam w innym czasie i miejscu, nie zmienia mojego podejścia i oceny tego puszczania nagrań, jest to moim zdaniem działanie w złej woli i z ludźmi którzy to robią nie chciałbym mieć do czynienia w codziennym życiu

a napisz coś więcej o pałowaniu i gazowaniu w innym wątku, to chętnie podyskutuję, i zapewne też będę miał negatywne zdanie o tym
        • ministra_prawdy Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:51
          memphis90 napisała:

> kobieta musiała kucać i kas
          > zleć i czy policja szukała zatajonych m2 w jej odbycie..?

Updejtuj się sekciaro.

wiadomosci.onet.pl/krakow/sprawa-joanny-z-krakowa-sad-umorzyl-postepowanie-teraz-tlumaczy-dlaczego/363x83n
          • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 12:18

Dla ciebie zawsze winna jest ofiarą?
            Bo spódniczka była za krótka, więc sprawę o gwałt trzeba umorzyć?
            Bo tak było tutaj - dla sądu najważniejsze było zachowanie ofiary, zupełnie że sprawą nie związane ( jej prywatny blog/vlog), które miało być przyzwoleniem do nadużyć policjantów.
            • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:14
              Czekaj, czekaj, on jeszcze nie wie, że prokuratura wznowiła postępowanie 😂😂😂
              • ministra_prawdy Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:25
                memphis90 napisała:

> Czekaj, czekaj, on jeszcze nie wie, że prokuratura wznowiła postępowanie

Sąd wydał niepraworządny wyrok, to naturalnie, że wznowiła big_grin
                • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:26
                  Jaki wyrok?
                • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:56

> Sąd wydał niepraworządny wyrok, to naturalnie, że wznowiła big_grin

Kicia, żadnego wyroku nie było.
                  A po drugie - chcesz zabronić prokuraturze należnych jej praw?
                  Marksem zaleciało 🤣

• memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:11
            Znaczy się w tym linku jest o żonie Mejzy (tudzież innej ciężarnej w mieszkaniu Mejzy)? Że jednak szukano jej tych m2 w odbycie? 🤔
    • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 09:37
      Potwierdzili, że śmierć polskiej Elity w Smoleńsku była dla nich satysfakcjonująca. Jak nie Warszawa to Kraków. Żałosne twoje stwierdzenie. Te same ciągle osoby. Co poświęcają swój czas na bieganie za Kaczyńskim.
      • memphis90 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:25
        Bardzo dobrze, że nie pozwala się na tworzenie kłamliwej wersji historii i sztucznie wykreowanych „bohaterów” tudzież innych rzekomych „mężów stanu”, co służyć ma wyłącznie dochrapaniu się do władzy kompletnie zdegenerowanych osobników l, gotowych tańczyć na trumnie przez dekady, byle tylko utrzymać swój status „przy korycie”.
    • semihora Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:21
      Kolki dostałam ze śmiechu.
    • abria Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 10:29
      biedna, uwlaszczyla sie na smierci tatka ale wraku nie sprowadzila

no i jego smierci nie wyjasnila - chyba go jednak nie kochala, a jedyny skandal to taki, ze dostala odszkodowanie
    • pepsi.only Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 14:19
      Granicę upadku człowieczeństwa przekroczył Kaczyński uprawiając cyrk co miesiąc na Wawelu.
      I na Placu Piłsudskiego.
      Miesiąc w miesiąc!
      Jaka ona jest cyniczna. Dlaczego jedzie na Wawel, a nie na grób swojego ojca?

....Opad rąk...
      • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:11
        pepsi.only napisała:

> Granicę upadku człowieczeństwa przekroczył Kaczyński uprawiając cyrk co miesiąc
        > na Wawelu.
        > I na Placu Piłsudskiego.
        > Miesiąc w miesiąc!
        > Jaka ona jest cyniczna. Dlaczego jedzie na Wawel, a nie na grób swojego ojca?
        >
        > ....Opad rąk...
        >
        A komu to przeszkadza. Jakby ci brat i szwagierka zginęli, to byś przeszła nad tym obojętnie.
        • tanebo001 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:13
          Byłbym na ich grobie a nie co miesiąc robiłbym demonstracje...
          • pepsi.only Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 18:10
            To, że nie na grób ojca jeździ, to typowe dla pisowców, a kto choć odrobinę śledzi politykę, to kojarzy, że MAłgorzata Wassermann, podobnie jak Kaczyński, uprawia politykę na trumnach.
            Małgorzata Wassermann 14 lat uczestniczy w propagowaniu fałszu o zamachu. I np. nie tylko nie zaprotestowała, nie sprzeciwiła się na ekshumację ciał. Ona o to zabiegał, i latała z tym po mediach:
            wiadomosci.onet.pl/kraj/malgorzata-wassermann-o-ekshumacji-ofiar-smolenskich/411d6j
            krakow.tvp.pl/39094730/malgorzata-wassermann-o-wyroku-trybunalu-ekshumacje-byly-konieczne
            A nawet, posłużyła się szantażem, żeby Prokuratura Wojskowa zgodziła się na ekshumację ciała jej ojca, Zbigniewa Wassermanna.
            gloswielkopolski.pl/tak-malgorzata-wassermann-wymusila-ekshumacje-ciala-swojego-ojca-zapowiada-ze-niedlugo-ujawni-wyniki-sekcji-zwlok/ar/c1-17461889
            Typowa hiena, która zrobiła karierę na katastrofie smoleńskiej dziś mówi o moralności- zakłamanie level master.
        • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 18:57
          Skąd, zaczęłabym organizować tygodnicę zaprzęgając do ochrony policję, paraliżując miasto i co by mi tam jeszcze fantazja podpowiedziała
        • mava12 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 12:30
          >A komu to przeszkadza.

mnie przeszkadza.
          Chyba że mnie, obywatelkę tego państwa, panna małgosia ma w dudzie. Co zresztą widać, słychać i czuć, każdego 10 dnia miesiąca, od 14 lat.
          • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 14:01

I każdego 18 dnia miesiąca w miesięcznicę pogrzebu na Wawelu.
      • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 18:54
        Bo tam leży ojciec, ojciec narodu
    • tryggia Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:43
      Matko, jakie to beznadziejne.
      Ci to, ale przecież tamci też, więc się nie liczy.
      Liczy się. Kurestwo, przemoc, szczucie liczy się tak czy inaczej.
      Tak trudno jest powiedzieć, tak, to zachowanie jest okrutne i słabe?
      Kto by to nie był?
      To tao jakby w procesie karnym, zamiast wydać wyrok na Zdzisława co pobił żonę, sąd ogłosił, że Krystyna z innego miasta 50, lat temu namówiła konkubenta żeby zaciukać męża Krystyny, więc Zdzisław jest wolny.
      • balladyna Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:49
        Nie, to tak jakby powiedzieć :"nie popieram, ale rozumiem".
        • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:55
          balladyna napisała:

> Nie, to tak jakby powiedzieć :"nie popieram, ale rozumiem".

tak, tylko że to jest przyzwolenie na chamstwo w życiu publicznym

np. w Smoleńsku zginęła też matka dzisiejszej minister edukacji

i co teraz - ktoś komu się nie podoba polityka dzisiejszej Barbary, albo nie zgadzał się z polityką zmarłej Izabeli pójdzie sobie na spotkanie z Nowacką z harmoszką i zacznie śpiewać "Jaruga Jaruga kopsnij szluga"
          no bo rozumiesz - beka polega na tym że jej matka zginęła w tej katastrofie

no nieeleganckie, nie popieram, ale przecież KOD robi tak samo, a poza tym to przecież jako posłanki i jako ministerki podejmowały decyzje z którymi nie wszyscy się zgadzają
          • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:04

A w jaki sposób Wassermann i ty, wyraziliście sprzeciw, kiedy pisowska prokuratura zarządziła ekshumację WBREW woli rodziny?
            Nie pamiętam, żebyś pisał "no nieeleganckie, nie popieram", ani Wassermann.
            Więc, dziadzio, nie jesteś wiarygodny, tylko mocno stronniczy.
            • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:09
              iwles napisała:

>

> Nie pamiętam, żebyś pisał "no nieeleganckie, nie popieram", ani Wassermann.

Ja nie kojarzę jakichś tam szczegółów tego typu, nie siedziałem w tym na bieżąco

Po prostu mówię: jak idziemy w pozwalanie na chamstwo, to się doczekamy że dotknie ono nas samych
              Kto by to nie był, robienie sobie heheszków ze śmierci rodzica jest słabe i tyle
              • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:22
                Zresztą ja nie mogę odpowiadać za wszystko co robi Wasserman, bo zaraz pojawi się jej koleżanka z liceum i powie że ta jej nie oddała długopisu kiedyś, więc zasługuje na te odgłosy.
                Jeżeli zasługuje, to tak samo jak Nowacka (ołówek)
                • tanebo001 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:24
                  Ale Tuskowi to nawet dziadka wypomnicie?
                  • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:28
                    tanebo001 napisał:

> Ale Tuskowi to nawet dziadka wypomnicie?

Jakie "-cie"? Ktoś chodzi za Tuskiem i mu coś o dziadku krzyczy? To tak samo chamskie
                    • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:29
                      heniek.8 napisał:

> Jakie "-cie"? Ktoś chodzi za Tuskiem i mu coś o dziadku krzyczy? To tak samo ch
                      > amskie

Twój idol Jarosław Kaczyński że swoją świtą.
                      • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 18:21
                        iwles napisała:

>
                        >
                        > Twój idol Jarosław Kaczyński że swoją świtą.

Rzucasz jakieś hasła z d., nie znasz mnie, nic nie pisałem o Kaczyńskim
                        I try jesteś moderatorką forum, tak?
                        Mam nadzieję że społecznie a nie za minimalną, bo zupełnie nie masz klasy
                        • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 19:09
                          Nie trzeba cię znać, wystarczy poczytać. Taki niby słabo dowcipny heniek, ale przekaz podprogowy level master
                          • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 21:12
                            mizantropka_20 napisała:

> Nie trzeba cię znać, wystarczy poczytać. Taki niby słabo dowcipny heniek, ale p
                            > rzekaz podprogowy level master

że niby co? to chyba masz bardzo wysoko ten próg

mój przekaz jest prosty - jeżeli wolno pluć na groby rodziców kogoś kogo nie lubimy,
                            to musimy sobie zdać sprawę, że nas też ktoś nie lubi

więc kultywując chamstwo z roku na rok, z pokolenia na pokolenie będzie coraz ostrzej - naszym dzieciom już nie wystarczy że naplują na nasze groby, one będą na nie sr.ć

zresztą podejrzewam że sam Donald by tych głośników nie pochwalił, to tylko kilka osób na forum
                            powtarzając za Barbarą Niechcic :
                            Boże jak my na tym forum żeśmy schamieli
                            • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 21:33
                              Jak mawiał klasyk: "Każda akcja wywołuje określoną reakcję. Dopóki żyjemy, to mamy emocje (...) To sytuacja, która nie powinna mieć miejsca, ale tez ich rozumiem – powiedziała Beata Mazurek (PiS)" po skopaniu działacza KOD-u przez krużganka z M,W.
                              Ostatnie na czym mi zależy, to żeby mnie jakiś pisowiec, albo inny heniek lubił. Raczej byłabym mocno niezadowolona. A teraz heńku, skoro ustaliliśmy stanowiska, to bądź łaskaw zacząć mnie ignorować.
                            • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 21:44
                              heniek.8 napisał:

> powtarzając za Barbarą Niechcic :
                              > Boże jak my na tym forum żeśmy schamieli

Znowu analogia ci nie wyszła.
                              Barbara tym cytatem oceniła całą pracę Bogumiła.
                              Obraziła jego, jego ideały i pracowitość.
                              Rozumiem, że oceniasz forum pozytywnie, tylko, niczym rozkapryszona Barbara Niechcic, tupiesz nóżką 🤣

• balladyna Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:00
                Nie siedziałeś, nie śledziłeś. Zupełnie tak samo, jak teraz Kaczyński, kiedy zapytano go o zatrzymanie byłego wiceszefa MSZ. Biedak, nie znał tego pana - nie siedział w tym widać na bieżąco.
                A w chamstwo nie tyle idziemy, co siedzimy w nim po same uszy, dzięki PiSowi właśnie. Mleko się wylało i teraz za późno na krokodylowe łzy.
              • droch Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 10:15
                Ja nie kojarzę jakichś tam szczegółów tego typu, nie siedziałem w tym na bieżąco

No tak, idziesz "linią Dziwisza". Wygodne
                • heniek.8 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 10:24
                  droch napisał:

> Ja nie kojarzę jakichś tam szczegółów tego typu, nie siedziałem w tym na bie
                  > żąco

>
                  > No tak, idziesz "linią Dziwisza". Wygodne

no tak, ktoś mi tu wklejał jakieś linki żebym się zapoznał z całą historią sprawy za co trzeba hejtować Wassermanową
                  no i co, mam to wszystko czytać?

mnie nie interesują te igrzyska POPISowe, hejtowanie i uciecha że komuś ojciec czy matka zginęli to nie jest sprawa kryminalna, tylko kwestia smaku
                  ty masz inny smak, ja mam inny i z mojej strony już nie ma sensu wałkować tego tematu

tym bardziej że dzieci tych zmarłych dostały sowite odszkodowania, co w dłuższym okresie na pewno wypadło dla nich korzystniej niż żywi rodzice, więc pewnie niepotrzebnie się o nie martwię, skoro one się cieszą big_grin
                  • iwles Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 12:02

No cóż, heniek. Twoja końcowa emotka pokazuje, jaki masz stosunek do swojej interpretacji wydarzeń.
      • paszczakowna1 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 18:07
        > Tak trudno jest powiedzieć, tak, to zachowanie jest okrutne i słabe?

Może jednak z "powiedzeniem" czegokolwiek warto powstrzymać się do czasu, gdy rzekome zachowanie potwierdzą niezależne źródła? Bo wiesz, to że pisowska polityczka (dotyczy to zresztą znakomitej większości polityków niezależnie od płci, ale PiS w tym celuje) coś twierdzi, co stawia przeciwników w złym świetle, nie znaczy, że to jest prawda. Może być (nie twierdzę, że Wasserman koniecznie kłamie), ale zapotrzebowanie na męczeństwo PIS ma teraz duże, więc jednak sugeruję powściągliwość.
      • mizantropka_20 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 19:02
        No cóż, kto sieje wiatr, ten zbiera burzę, a kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. Taki lajf
    • lucadimontezemolo Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 15:50
      A gdzie nagranie? bo bez nagrania to trudno mi w to uwierzyć.
      • hrasier_2 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:09
        Zadzwonię do niej to ci podrzuci. Może być na jutro ?
        • tania.dorada Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 16:15
          Nie, lepiej dziś.
        • lucadimontezemolo Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 20.10.24, 17:37
          Ok, zadzwoń, czekam.
        • tania.dorada Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 15:05
          Już jest jutro.
    • mava12 Re: Poseł Małgorzata Wassermann opisała skandalic 21.10.24, 12:26
      >Gdzie jest granica upadku człowieczeństwa?"

moze w wannie jacuzzi? która kosztowała podatników (!) 30 tys. zł, a może i więcej, w sumie.
    • dar61 Złogi patiarchy 21.10.24, 16:21
      '...przybyła [...] poseł Małgorzata [...] Parlamentarzysta opisała ...'

Wassermanianka jest posłanką i parlamentarzystką.

A jej obsesje
      niech
      będą
      jej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka