princy-mincy 26.12.24, 13:15 Który warto kupić? Nasze karty mamy już ograne na wszystkie sposoby. Chcemy dokupić jedna lub dwie nowe talie a widze, że jest tego sporo. Dzieci lat 15 i 11. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: Dodatek do dixit - który? 26.12.24, 14:01 Mam z 10, ostatni powstał we współpracy z Muzeum Narodowym w Krakowie, bardzo polecam. Ważne jest pierwsze wrażenie - na stronach jest sporo przykładowych obrazków z talii, popatrz i oceń, czy Cię porusza, czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Dodatek do dixit - który? 26.12.24, 15:32 Te, które mamy są dość proste bo to edycja rodzinna. U znajomych graliśmy używając kart bardziej niejednoznacznych, z większą liczbą detali i skojarzeń i takie właśnie nas interesują- nie jakaś konkretna seria. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dodatek do dixit - który? 26.12.24, 15:39 Z edycji dorosłych w zasadzie nieważne, który dodatek wybierzesz - będziesz zadowolona. Karty są zawsze pełne detali i są przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Dodatek do dixit - który? 26.12.24, 15:59 Wszystkie są piękne. Osobiście teraz wybrałabym jubileuszowy. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Dodatek do dixit - który? 26.12.24, 19:07 Obejrzalam ten jubileuszowy i zamówiłam. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Dodatek do dixit - który? 26.12.24, 16:53 Kupujemy wszystkie jakie znajdziemy. To nasza ulubiona gra i każdy nowy zestaw kart nas cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Dodatek do dixit - który? 26.12.24, 22:42 a wiesz, ze u chińczyków tez można kupic - na aliexpress? ale nie wiem czy to "odpowiedniki" naszych kart = przedruki czy ichnie inne bo my w to nie gramy i nie znam ps. za to nam Mikołaj przyniósł sen, ekosystem i fasolki fajne Odpowiedz Link Zgłoś