arabelax 03.03.25, 20:14 Czy ma etmatka cos do polecenia? Która część miasta brac? Gdzieś czytalam, że Zatybrze jest ciekawe. Wieki temu bykam na chwilę w Rzymie, więc nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Rzym noclegi 03.03.25, 20:28 arabelax napisał: > Czy ma etmatka cos do polecenia? > Która część miasta brac? Gdzieś czytalam, że Zatybrze jest ciekawe. > Wieki temu bykam na chwilę w Rzymie, więc nic nie wiem Pucie zmienilos? Lozko w Watykanie wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Rzym noclegi 03.03.25, 20:43 Zatybrze kiedys bylo takie troche boho, teraz jest bardzo turystyczne, ale fajne. Troche alternatywna, mniej turystyczna ale bezpieczna i z bardzo dobrym jedzeniem (czyli taka jakie kiedys bylo Trastevere) jest Garbatella. W sumie wszystko zalezy od tego, ile masz czasu na Rzym - im mniej, tym lepiej byc w scislym centrum. Z bombelkiem spalam niedawno w Albergo del Senato, w samym centrum, z widokiem na Panteon - hotel jest genialny, miejsce tez (zobacz opinie na booking i tripadvisor, naprawde jest swietny). Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Rzym noclegi 03.03.25, 21:35 Syn z dziadkiem tydzień temu byli w Rzymie. Spali w hotelu Milton. Oni tam ciągle mają promocje na pokoje. Lokalizacja bardzo im odpowiadała. Pokoje czyste, obsługa miła, śniadania smaczne. I blisko komunikacji, właściwie pod nosem. Co było ważne kiedy podróżuje się z 87 letnim dziadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Rzym noclegi 05.03.25, 17:31 Az tak przez te wieki Rzym sie nie zmienil Ja mialam noceg niedaleko przystanku Via Torre Argentina, wszedzie bylo blisko. Ale polecajki niewiele Ci tu dadza. Szukaj co jest dostepne w twoim terminie za kwote jaka chcesz przeznaczyc i w warunkach jakie Tobie pasuja i patrz od historycznego centrum coraz dalej az znajdziesz cos, co spelni twoje kryteria. A wiadomo, ze kryteria moga byc bardzo rozne i rozne priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Rzym noclegi 05.03.25, 17:57 Wg mnie najwygodniej mieszka się na Prati, stamtąd można się przemieszczać spacerem albo metrem. Zatybrze jest ładne, ale słabo skomunikowane. Niemniej warto tam się stołować. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Rzym noclegi 05.03.25, 19:08 Polecam hotele kolo stacji Piramide ,spod Colloseum dojedziesz tam tramwajem w 15 minut ,obok metro Piramide st ,pociag na lotnisko.Spokojna piekna okolica jest tez kolo FAO zaraz obok stacji Circo Maximo. Odpowiedz Link Zgłoś