Dodaj do ulubionych

Piekarnik i indukcja

06.04.25, 07:30
Czy w opisach tych sprzętów są gdzieś poukrywane informacje dot.materuałów z jakich są wykonane? Chcę czarny piekarnik, kupiłam, jest cały ze szkła a chcę metalowy (panel, obudowa frontu), ale nie INOX. Dno płyty indukcyjnej wykonane z plastiku....ręce mi opadły uncertain. Czuć ten plastik bardzo (płyta Samsung), mój poprzedni Samsung był metalowy i do głowy mi nie przyszło, że może być inaczej. Mam czas na zwrot i rozważam tą opcję tylko jak szukać zastępców?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Piekarnik i indukcja 06.04.25, 08:34
      Mam średnie doświadczenie, ale wszystkie płyty indukcyjne, które widziałam, miały dolną obudowę z plastiku. Nie mam pojęcia, jak szukać, niestety.
      • iberka Re: Piekarnik i indukcja 06.04.25, 09:51
        A użytkujesz taką płytę z plastikowym dnem? Przyznaję, że materiał budzi mój niepokój
        • alpepe Re: Piekarnik i indukcja 06.04.25, 09:58
          Tak, dokładnie rzecz biorąc, to w jednym mieszkaniu mam amicę 4 palniki do zabudowy, w dwóch innych mam klarstein dwupalnikowy do zabudowy, w jednym wolnostojącą dwupalnikową, chyba marka własna mediamarkt, koenic, w jednym steba, dwupalnikowa, też w zabudowie, ale uniwersalna.
    • pitupitt Re: Piekarnik i indukcja 06.04.25, 10:06
      W dzisiejszych czasach chcesz znaleźć indukcję z metalowym dnem? Powodzenia życzę... Zauważ, że w większości obecnie wnętrza zmywarek też mają plastikowe dna.
      • alina460 Re: Piekarnik i indukcja 06.04.25, 10:33
        Moja zmywarka jest w całości stalowa. Bosch.
      • iberka Re: Piekarnik i indukcja 06.04.25, 10:37
        Moja jest metalowa - Bosch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka