Dodaj do ulubionych

Dzień Matki

24.05.25, 09:42

Ematka szykuje jakieś atrakcje, czy po prostu wykona telefon? Wyślę smaka z. życzeniami?

Media pełne reklam z perfumami, u mnie na bazarku pan truskawka sprzedawał mizerne bukieciki peonii za jedyne 45zl.

Ja się wybieram w odwiedziny z ciastem, kiedys ulubionym mojej mamy, na które przepis zgubiła i nie dało się go odtworzyć. Przepis znalazłam w necie, dziś poiekępo jutro zanoszę.

Coś fajnego robicie z mamami? Godzicie to fajne z odbieraniem hołdów od własnych dzieci?
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Dzień Matki 24.05.25, 09:44
      Postawię znicz, pierwszy raz.
      • daniela34 Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:01
        Baziu, najszczersze wyrazy współczucia!
      • elinborg Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:03
        Bardzo Ci współczuję i przytulam.
      • beaucouptrop Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:05
        Też wczoraj postawiłam znicz pierwszy raz. Ciągle trudno mi uwierzyć, że to się naprawdę stało. Trzymaj się.
        • bazia_morska Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:10
          Dziękuję Dziewczyny, od śmierci mamy upłynęło już pół roku, a ciagle łapie się na tym, że chce do niej zadzwonić.
          B. przytulam mocno!
          • wapaha Re: Dzień Matki 24.05.25, 12:00
            bazia_morska napisa�a:

> Dziękuję Dziewczyny, od śmierci mamy upłynęło już pół roku, a ciagle łapie się
            > na tym, że chce do niej zadzwonić.

wciąż czujesz ból ale...zazdroszczę ci tych uczuć, bo świadczą o ogromnej miłości i bliskości
            ja pierwszego znicza postawiłam na grobie mamy rok temu- niemal dekadę po jej smierci

> B. przytulam mocno!
            przytulam was obie
          • eva_evka Re: Dzień Matki 25.05.25, 12:45
            bazia_morska napisa�a:

> Dziękuję Dziewczyny, od śmierci mamy upłynęło już pół roku, a ciagle łapie się
            > na tym, że chce do niej zadzwonić.
            > B. przytulam mocno!

Od śmierci mojego Taty minęło prawie 5 lat, i mam podobnie. Pewnie już rzadziej niż Ty, ale nadal boli i nie wiem czy przestanie.
            Przytulam Cię mocno.
      • bezmiesny_jez Re: Dzień Matki 24.05.25, 12:00
        Ja już nawet nie liczę, który raz. Trzymaj się.
        • bazia_morska Re: Dzień Matki 24.05.25, 14:11
          💔 bardzo mi przykro, też się trzymaj.
      • turkusowozlota Re: Dzień Matki 24.05.25, 15:12
        Wyrazy współczucia. Przytulam Cie mocno.
      • ekstereso Re: Dzień Matki 24.05.25, 18:23
        Współczuję❤️
      • znowu_oluncia Re: Dzień Matki 25.05.25, 00:22
        Przytulam , wiem jak to trudne . Obiecuje , z każdym rokiem będzie łatwiej ....
      • pursuedbyabear Re: Dzień Matki 25.05.25, 12:34
        Ogromnie współczuję! Trzymaj się.
    • eliszka25 Re: Dzień Matki 24.05.25, 09:46
      „Hołdy” od własnych dzieci odbierałam 11 maja, bo w Szwajcarii dzień matki jest zawsze w drugą niedzielę maja. Do mamy mam niestety za daleko, żeby iść osobiście. Dostanie kwiaty wysłane pocztą kwiatową i zadzwonię z życzeniami.
      • anajustina Re: Dzień Matki 24.05.25, 12:22
        Chyba jedynie w Polsce jest 26 maja. W sumie ciekawe czemu.
      • mikams75 Re: Dzień Matki 24.05.25, 20:46
        a moje dziecko mi mowi, ze jestem polska mama, wiec mam swieto 26.05 big_grin
        • eliszka25 Re: Dzień Matki 25.05.25, 00:33
          Niezła jest 😄.

Na początku mój mąż pilnował chłopaków i obchodziliśmy 26.05, ale jak poszli do szkoły i przygotowywali prezenty na tę drugą niedzielę maja, to byli skołowani i daliśmy spokój. Pewnie nawet nie pamiętają, że w Polsce jest później, ale w sumie co to za różnica.
          • mikams75 Re: Dzień Matki 25.05.25, 11:32
            jak siegne pamiecia, to na poczatku byla wlasnie ta szwajcarska data, bo maz tez zna te date no i wplywy zlobka i przedszkola. Ale wraz ze wzrostem samodzielnosci, decyzyjnosci i indywidualizmu dziecka nawet nie wiem kiedy stalam sie polska mama big_grin Roznica zadna ale ciekawe jak sie rozwija temat u roznych dzieci. Niedawno gadalam o tym z kolezankami i tak wychodzi pol na pol dla polskich mam z tymi roznymi datami.
            • eliszka25 Re: Dzień Matki 25.05.25, 12:26
              No u moich to też kwestia tego, że sami by raczej nie pamiętali. O szwajcarskim dniu matki przypomina im choćby internet, o polskim nie, więc poszedł w niepamięć. Dla mnie to w sumie bez różnicy, ale to faktycznie ciekawe, jak się u dzieciaków kształtują takie rzeczy. Ja myślę też, że dziewczynki są pewnie bardziej uważne w takich kwestiach niż chłopcy.
    • primula.alpicola Re: Dzień Matki 24.05.25, 09:47
      Pojadę na cmentarz, zapalę znicz.
      • bazia_morska Re: Dzień Matki 24.05.25, 09:49
        🫂
      • daniela34 Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:02
        Primula, wyrazy współczucia też dla Ciebie. Wiem, że to już minęło trochę, ale w takie dni boli bardziej
      • gryzelda71 Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:02
        Tez.
      • little_fish Re: Dzień Matki 24.05.25, 11:30
        Ja podobnie. Postawię też świeże kwiaty.
        • lilia-anna Re: Dzień Matki 24.05.25, 12:15
          Ja tak samo. Pierwszy raz...
          • little_fish Re: Dzień Matki 24.05.25, 12:43
            Przykro mi. Ten pierwszy chyba boli najbardziej.
            Choć później wcale nie jest dużo łatwiej 😟
            • limelight7 Re: Dzień Matki 24.05.25, 21:22
              Tylko odrobinę sad
              • lomek22 Re: Dzień Matki 25.05.25, 03:10
                Ja już z 5 lat nie byłem.
      • turkusowozlota Re: Dzień Matki 24.05.25, 15:12
        Bardzo współczuję i mocno przytulam.
    • hrasier_2 Re: Dzień Matki 24.05.25, 09:55
      W poniedziałek. Ja też pojadę na cmentarz, ale jutro. Zostawiła nas jak miałem pięć lat, a siostra trzy. Jej też nie ma. Mojego dobrego wsparcia w życiu i siostrzanej miłości.
      • mama-ola Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:36
        Współczujęsad
        • hrasier_2 Re: Dzień Matki 24.05.25, 18:49
          Dzięki❤️
    • ritual2019 Re: Dzień Matki 24.05.25, 09:59
      Moja mama nie mieszka w pl wiec dzien matki juz byl, poprosilam siostre o zrobienie odpowiedniego zakupu no i video call.
      U mnie dzien matki tez juz byl wiec zaprosilismy mame (rodzicow) partnera do nas i moja corka przyjechala wiec celebrowalismy razem.
    • daniela34 Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:04
      Przywiozłam prezent z wyjazdu (serwetę, więc to co daniele seniorki lubią najbardziej) I już wręczyłam. Na poniedziałek zamówiłam bukiet - mamie bardzo się podobał bukiet z róż i tulipanów, który dostałam od klientów, zamówiłam coś podobnego tylko z piwoniami.
    • milva24 Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:06
      Zadzwonię z życzeniami. Jak będę u rodziców podrzucę jakiś ładny kwiat w doniczce bo mama lubi.
    • mama-ola Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:39
      Pojadę do mamy po pracy, po drodze kupię kwiaty. Na pewno będzie czekać z ciastem smile Jak synowie będą mogli, to pojadą ze mną, jeszcze ich nie pytałam.
    • mizantropka_20 Re: Dzień Matki 24.05.25, 10:42
      Za chwilę jadę z życzeniami i prezentami. Będzie rodzinnie i (jak zwykle) sympatycznie. Syn przysłał prezent i złożył wirtualne życzenia.
    • beataj1 Re: Dzień Matki 24.05.25, 11:08
      Mama jutro robi rodzinny obiad. Ja zaraz idę na zakupy nakupic jej jakiś fajnych kremików. Zamówiłam jej też nowe skechersy ale nie zdążą przyjść na poniedziałek.

Z mamusia widzę się codziennie, ale hołdy będąsmile
      Myślę o jakimś wspólnym weekendzie we Włoszech ale mam strasznie mało urlopu i będę musiała wziąć bezpłatny.
    • kropkaa Re: Dzień Matki 24.05.25, 11:53
      Zadzwonię.
      Kupiłam bilet na wczorajszą „Toscę” ale niestety, ze względu na stan zdrowia, byłoby to za dużo dla niej.
      • najbrzydszebutyswiata Re: Dzień Matki 25.05.25, 00:02
        Ja miałam bilet na dzisiaj dla siebie w ramach Dnia Matki, niestety się nie odbył, awaria sceny. Nie powiem, jestem bardzo rozczarowana, bo specjalnie przyjechaliśmy do Warszawy całą rodziną i to miał być bardzo rzadki ostatnio moment specjalnie dla mnie. Ale pokaz fontann też, jak się okazuje, może być bardzo miły.
        • najbrzydszebutyswiata Re: Dzień Matki 25.05.25, 00:04
          *spektakl się nie odbył, oczywiście
          • kropkaa Re: Dzień Matki 25.05.25, 12:43
            Widziałam ogłoszenie, naprawdę współczuję, bo pewnie większość długo czekała na ten wieczór.
    • wapaha Re: Dzień Matki 24.05.25, 11:57
      dziś jedziemy smile
      kawa +ciacho + box w ulubionych kolorach a kwiaty są z...mydła. coś absolutnie cudownego smile
    • pepsi.only Re: Dzień Matki 24.05.25, 12:07
      Chciałam kupić wazon, ale kupiłam taki "drobiazg" smile Dokupię kwiaty i włożę do środka.
      https://media.cdn.kaufland.de/product-images/1024x1024/7b2412e47681320256c4e70f375ae031.webp
    • aqua48 Re: Dzień Matki 24.05.25, 12:28
      Zaprosiłam dzieci na pierogi i zaraz wstawiam ciasto, a do mojej Mamy idę w poniedziałek na cmentarz. Już 20 raz. Nie boli, już nie, przyzwyczaiłam się, za to wspominam Ją ciepło, serdecznie i z uśmiechem. Jedno z dzieci wsparło mnie mocno w bardzo konkretnej potrzebie w piątek, więc powiedziałam, że traktuję to jako najlepszy prezent na dzień matki smile
    • ekstereso Re: Dzień Matki 24.05.25, 15:01
      Nas ostatnio dzień mamy wzięłam moja na masaż tajski i obiad, świetnie odpoczęlysmy. Potem jednak miała kłopoty z żyłami i się zniechęciła do masażu ( chociaż nie widzę związku). Szkoda. Może wezmę ja do kina, jeśli umowie się z bratem że wtedy pojedzie się taty. W każdym razie chciałabym ją gdzieś zaprosić.
    • marta.graca Re: Dzień Matki 24.05.25, 15:48
      Zabrałam mamę na weekend. Wczoraj stawy, dziś miasteczka i zamek.
    • krwawy.lolo Re: Dzień Matki 24.05.25, 16:00
      Ja przywiozę mojej w poniedziałek zgrzewkę Muszynianki.
    • ga-ti Re: Dzień Matki 24.05.25, 16:10
      Zadzwonię, pogadam. Za daleko by wpaść, na weekend nie było takiego pomysłu.
      Jak żyła teściowa to zapraszała nas na obiad. Wtedy dogadywałyśmy termin, godzinę, by nie kolidował z planami moich dzieci.
      A swoje dzieci zabieram na kawę I ciacho. Chyba że wymyślą coś innego.
    • jakornelia12345 Re: Dzień Matki 24.05.25, 16:26
      Dostałam już od mojej młodej prezent. Trafiła w punkt.
    • hanusinamama Re: Dzień Matki 24.05.25, 17:49
      Dzisiaj byłam u teściowej. Zawiozłam kwiatki do posadzenia w ogrudku i posadziłam z mężem i dziecmi. tesciowa coś sobie w nadgarstek zrobiła, żałowała ze taką bidę ma w ogródku...to teraz ma ładnie
      MOja jutro zabieram do filharmonii (teściowa nie lubi)
    • ekstereso Re: Dzień Matki 24.05.25, 18:24
      A! A ja jutro zostałam zaproszona na obiad do knajpy przez moją trójkę.
    • alexis1121 Re: Dzień Matki 24.05.25, 19:44
      Mojej ukochanej mamie kupiłam perfumy, 3 książki i upiekłam truskawkową chmurkę (z kwestii smaku).

• kaki11 Re: Dzień Matki 25.05.25, 02:51
      Od dziecka pewnie coś dostanę, tym bardziej że mamy dzień matki w przedszkolusmile ale dla mamy nic nie planuję, jakoś tak się poskładało w naszych rodzinnych relacjach, że nawet urodziny obchodzimy głównie zdawkowymi życzeniami a dni matki/ojca/dziecka nie obchodzimy wcale, no cóż smile ale mąż do swojej jedzie z kwiatami, tyle, że dopiero we wtorek, bo w pon. się miną godzinami pracy.
    • taje Re: Dzień Matki 25.05.25, 06:10
      Jadę do szpitala. Czy myślicie, że do szpitala można przynieść pachnące kwiaty typu konwalie? Mama bardzo lubi, a na jej stoliku nocnym jest bardzo mało miejsca, więc żadne bukiety nie wchodzą w grę.
      • lemonka5 Re: Dzień Matki 25.05.25, 06:57
        Byle nie lilie, konwalie pachną cudnie, ale z tylko bliska, więc zapach nie jest prezentem dla połowy oddziału.
        Ja zabieram moją mamę na tydzień nad morze. Ma 82 lata, problemy z poruszaniem, więc wymyśliłam apartament przy plaży, gdzie może na swój ukochany Bałtyk patrzeć z balkonu, bez przemieszczania się. Mam poczucie, że to będzie jej ostatni wyjazd. Nie wiem dlaczego, ale mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka