Dodaj do ulubionych

Jak głosowali wyborcy Zandberga?

01.06.25, 22:12
Wyborcy Zandberga są drugą największą grupą wyborców Trzaskowskiego po wyborcach Trzaskowskiego [z pierwszej tury - przyp. A." - poinformował Tomasz Sawczuk z Polityka Insight. To 7,5 proc. Z kolei 6,7 proc. to wyborcy Magdaleny Biejat, 6,5 proc. - zwolennicy Szymona Hołowni, 6,2 proc. to ludzie, którzy w pierwszej turze nie głosowali, a 3 proc. - sympatycy Sławomira Mentzena.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,31989254,wyborcy-zandberga-druga-najwieksza-grupa-wyborcow-trzaskowskiego.html#s=BoxMMtImg3
Pozdrawiam wszystkie obrzucające nas błotem.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:16
      To tylko świadczy, że wyborcy są mądrzejsi od kandydata, na którego głosowali.
      • primula.alpicola Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:23
        daniela34 napisała:

> To tylko świadczy, że wyborcy są mądrzejsi od kandydata, na którego głosowali.

Otóż.
        • pijatyka Re: wyborcy są mądrzejsi od kandydata 03.06.25, 02:44

Zandberg jest, jaki zawsze był; a jeśli wyborcy na niego i jego partię wciąż głosują...

• ariathedevil Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 06:07
        Podpiszę się. Mądrzejsi od Zandberga, od Matysiak i od Zawiszy.
      • advanced48 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 10:08
        Sugerujesz, że Zandberg nie głosował na Trzaskowskiego? Tak zwane "przekazywanie wyborców" to bzdura, czas klientela magnackiej chyba przeminął?
        • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 16:33
          W ogóle mnie nie obchodzi na kogo głosował Zandberg w cichości swojej kabiny.
      • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 11:14
        daniela34 napisała:

> To tylko świadczy, że wyborcy są mądrzejsi od kandydata, na którego głosowali.

Danielo, bo?
        Bo Zandberg nie potraktowal ludzi jak chlopow panszyznianych? Gdybys sledzila profil Zandberga, to po wizycie Nawrockiego u Mentzena przeczytalabys taki wpis u Zandberga.
        "Przeciwko katastralnemu i progresywnym podatkom, na kolanach przed darwinizmem gospodarczym. Pełne odcięcie od polityki Lecha Kaczyńskiego. Tak, panie Mentzen! Jak pan sobie życzy, panie Mentzen? Może herbatki z cytrynką, panie Mentzen?

Smutny to był pogrzeb prospołecznego PiSu."

Nastepnie taki

"❗️@ZandbergRAZEM w @Graffiti_PN – (o „hołdzie toruńskim” Nawrockiego) Wyborcy Mentzena, których spotykałem w kampanii wyborczej, to byli ludzie, którzy cenili sobie szczerość, to że ktoś ma kręgosłup, poglądy, których potrafi bronić. To płaszczenie się było niesmaczne."

Oraz tez taki

"❗️ @ZandbergRAZEM w @Graffiti_PN – Jak patrzę na to, co wyprawia dziś Nawrocki, że nie podniesie podatku dla spekulantów, dla milionerów, to jaką wiarygodność mają słowa Jarosława Kaczyńskiego sprzed kilku dni o podatku katastralnym?"

Na pewno to nie jest poparcie.
        • mocca25 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 11:28
          Yenna, nie wierzę, że głosowałas na Zandberga. Nie po tym jak mi napisałaś, że głosuje na koalicję za obietnicę skrobanki. Tak, uzylas tego słowa, skrobanka.

Każdy może napisać, że glosowal na Zandberga, ale twoje poglądy widać nie tylko po twoim wzmożeniu, ale też języku, którego używasz.
        • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 16:35
          A ja gdzieś twierdziłam, że Zandberg udzielił poparcia Nawrockiemu? A zachcesz zacytować,w którym miejscu?
          • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 16:39
            A dlaczego uwazasz, ze wyborcy są madrzejsi? Bo Zandberg nie udzielił poparcia Trzaskowskiemu? Czy z innego powod
            I jakie mial znaczenie ewentualny brak poparcia?
            Ankieta u Rymanowskiego, na yt. Dużo wyjaśnia.
            • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 16:42
              Kompletnie mnie nie interesują ankiety u Rymanowskiego jako dowód na cokolwiek.
              Wyborcy Zandberga głosujący na Trzaskowskiego są mądrzejsi od Zandberga bo rozumieli o co toczy się gra.
              Zandberg nie rozumie (albo udaje, wszystko mi jedno).
              • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 16:44
                Zandberg gra na siebie i najwidoczniej niekoniecznie podziela Twoj poglad, że musi.
                To polityka a nie grupa wsparcia Rafala Trzaskowskiego.

• daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 16:57
                  Ja nie wyraziłam nigdzie poglądu, że Zandberg coś musi. A jeśli wyraziłam to na pewno zacytujesz.
                  Oczywiście, że to polityka. Nikt Zandbergowi nie zabroni być głupim.
                  • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 17:01
                    Nikt nie broni tez PO popelniac kardynalnych bledow, popelnionych juz w przeszlosci.
                    Nazwiesz to madroscią?
                    • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 17:03
                      PO nie ma mózgu. To jest partia polityczna a nie osoba.
                      • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 17:17
                        Ale PO ma zarząd, ktory opracowuje strategię kampanii.
                  • advanced48 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 17:35
                    Wszyscy, którzy robią - myślą - mówią inaczej niż ty są głupi, czy rezerwujesz to tylko dla Zandberga? Jak widzisz, deprecjonowanie, obrażanie i pogarda dla innych niż twój idol pożytku nie przynosi.
                    • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 17:39
                      Nie. Tylko Zandberga
                      Mnie jest przy tym dokładnie obojętne jakie moje zdanie na temat Zandberga ma znaczenie i wpływ na cokolwiek.
    • mdro Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:16
      Ja tam nie miałam wątpliwości (i nawet o tym zdaje się pisałam), że wyborcy Zandberga są od niego samego mądrzejsi wink
      • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:17
        Ooo, mdro, my tak samo 😀
      • gris_gris Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:22
        mdro napisała:

> Ja tam nie miałam wątpliwości (i nawet o tym zdaje się pisałam), że wyborcy Zan
        > dberga są od niego samego mądrzejsi wink

Prawda? Ja wyborców Zandberga nie obrzucałam nigdy błotem, choć dziwię im się, nie ukrywam.
        • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:26
          Ja też ani kropelką błota! Nawet tych, wyborczy, które deklarowały, że w II turze nie zagłosują.
          • daniela34 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:26
            *wyborczyń
        • autentyczka Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 17:45
          A w sumie której części się dziwisz?
    • la_mujer75 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:19
      Sporo znajomych mojego syna w I turze glosowało na Zanberga, a dziś wszyscy na Trzaskowskiego. I ci, ktorzy głosowali na Biejat tak samo.
      • bmtm Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 16:28
        20 proc wyborców Senyszyn na Nawrockiego więc nie ma się co cieszyć.
    • abria Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:20
      Lesbijki głosowały na Nawrockiego:

www.instagram.com/p/DKARfz8uZ_j/
      • dekoderka Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:22
        Głosowałaś?

abria napisała:

> Lesbijki głosowały na Nawrockiego:
        >
        > www.instagram.com/p/DKARfz8uZ_j/
      • arthwen Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:23
        Nie. Ta konkretna lesbijka prawdopodobnie głosowała na Nawrockiego.
    • kaki11 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 01.06.25, 22:30
      Było w sumie do przewidzenia, że wyborcy lewicowi bardziej skierują się do Trzaskowskiego niż Nawrockiego. Ok, była ta część (jak ja), która nie tyle jest super lewicowa, a chciała oddać głos na kogoś spoza rządu, i z nich najbliżej było mi do poparcia Zandberga, ale w drugiej turze, też poszedł Trzaskowski, bardziej antyNawrocki ale jednak. A Zandberg brakiem poparcia kogokolwiek tylko u mnie zaplusował, i zyskał na szacunku. Pewnie, łatwiej by mu było zgodnie z oczekiwaniami poprzeć RT, ale dla mnie lepiej jest zachować twarz, tego poparcia należnego według niektórych "z zasady" nie udzielając.
      • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 12:59
        kaki11 napisał(a):

> Było w sumie do przewidzenia, że wyborcy lewicowi bardziej skierują się do Trza
        > skowskiego niż Nawrockiego. Ok, była ta część (jak ja), która nie tyle jest sup
        > er lewicowa, a chciała oddać głos na kogoś spoza rządu, i z nich najbliżej było
        > mi do poparcia Zandberga, ale w drugiej turze, też poszedł Trzaskowski, bardzi
        > ej antyNawrocki ale jednak. A Zandberg brakiem poparcia kogokolwiek tylko u mni
        > e zaplusował, i zyskał na szacunku. Pewnie, łatwiej by mu było zgodnie z oczeki
        > waniami poprzeć RT, ale dla mnie lepiej jest zachować twarz, tego poparcia nal
        > eżnego według niektórych "z zasady" nie udzielając.

Tez uwazam, ze niezaleznisc jest jego siłą.
    • princy-mincy Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 09:09
      Dla mnie szokiem jest, ze ktos w pierwszej turze mogl glosowac na Biejat a w drugiej na Nawrockiego.
      Wydawalo mi sie, ze mam spora wyobraznie, ale to sie nie miesci w moim wewnetrznym pejzazu.
      • bazia_morska Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 18:13
        W moim również nie. Nie uwierzę tez w wyborcę Zandberga oddającego głos na KN.
        • princy-mincy Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 18:38
          Podobno az 16% razemkow w II turze oddalo glos na Nawrockiego.
          • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 18:40
            princy-mincy napisała:

> Podobno az 16% razemkow w II turze oddalo glos na Nawrockiego.

Czyli wazniejsze byly dla nich postulaty socjalne niz liberalne.
            • pijatyka Re: 16% razemków głosowało na Nawrockiego 13.06.25, 15:41

Widziałem takiego jednego orla na ćwitrze; niedwuznacznie sugeruje, że oddał głos na Batyra - a zaraz potem jęczy, że nadchodzi brunatna fala i teraz przyjdo i zabioro mu jego ukochane in vitro.
              No i oczywiście w kółko psioczy na libków, a jedyna nadzieja to kilkuprocentowe (już od dekady) Razem.

To wszystko są pacjenci do leczenia.

• angazetka Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 19:24
            Nie razemków, tylko głosujących na Zandberga.
          • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 19:15

Nie Razemków, a ludzi, ktorzy glosowali na Razem a to ogromna róznica. Oraz manipulacja.

Razem jest partią lewicową, niektorzy ją definiują jako skrajnie lewicową. W Razem jest mnostwo osob LGBT+ i Razem pożegnało panią poslankę Polę Matysiak, ponieważ wbrew woli partii pani poslanka bratala sie z prawakami i Nawrockim.
            I taki to elektorat Nawrockiego oraz PISu xD

Troche kiepsko sie ten wpis zestarzał.
            • alicia033 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 21:40
              yenna_m napisała:

> W Razem jest mnostwo osob LGBT+

to zupełnie, jak w piss i konfie.

> i Razem pożegnało panią poslankę Polę Matysiak, ponieważ wbrew woli partii pani poslanka bratala sie z prawakami i Nawrockim.

cóż za piękny strzał w stopę, yenna! Czyli pochwalasz włażenie partii w życie prywatne ludzi. AUĆsad

> Troche kiepsko sie ten wpis zestarzał.

Absolutnie niekiepsko, patrząc np.na to, jak razemki "umyły ręce" w przypadku głosowania nad immunitetem zera.
              • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:18
                Ej, nie kłam. za 26 wnioskami głosowały na tak (właśnie w kwestii immunitetu). Nie głosowały na tak w kwestii aresztu. Areszt przegłosowany głosami K15X i zachodzę w głowę, jak to poprawiło ekonomikę procesową poza tym, że gościu postanowił zacząć się ukrywać? Do tego wpisy pani prokurator W i pana ministra Ż mogą być ważnym argumentem w Strasburgu przy wykazywaniu faktu, że proces był polityczny oraz ustawiony a sędzia niewylosowany przez system został wskazany na polityczne zlecenie?
                Po kij te fikołki? Trzeba było nie wyskakiwać z tym wnioskiem zamiast robić cyrk. Chłopu trudniej byłoby wytłumaczyć się przed wyborcami, dlaczego nie chodzi na przesłuchania.
                • alicia033 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:35
                  Nie kłamię.
                  zandberg&co to od początku pissuarowa przystawka i nic więcej.

Naprawdę, yenna, forum ci nie służy.
      • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 18:50
        I dobrze powiedział.
      • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:19
        Zandberg to świetny facet.
        • alicia033 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:33
          yenna_m napisała:

> Zandberg to świetny facet.

szkoda tylko, że złodziej.
          • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:35
            ma wyrok?
            • alicia033 Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:36
              yenna_m napisała:

> ma wyrok?

Spytaj męża, dlaczego nie ma.
              • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:40
                może lepszym adresem będzie jakiś prokurator? Najpierw trzeba napisać akt oskarżenia. Był taki? Może pani W będzie lepszą adresatką?
                • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:42
                  yenna_m napisała:

> może lepszym adresem będzie jakiś prokurator? Najpierw trzeba napisać akt oskar
                  > żenia. Był taki? Może pani W będzie lepszą adresatką?
                  a nie, nie będzie. Przecież ona dużo czasu spędza w internecie, podczas, gdy znani mi sędziowie pracują po 12-14 godzin na dobę przez 6, a nawet i 7 dni w tygodniu.
          • angazetka Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:40
            I pijak, każdy pijak to złodziej.
            • yenna_m Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 02.12.25, 22:43
              W dodatku bez krawata. Taki awanturujący się. I nie chciał usadzić pupy na stołku. Oburzające!
    • ariathedevil Re: Jak głosowali wyborcy Zandberga? 03.06.25, 22:28
      Wyborcy Zandberga są większości ok, ich idol niestety nie. I to tak mniej więcej od paróweczek na Orlenie. Zawisza, Matysiak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka