Dodaj do ulubionych

Duża różnica wieku potem

• berdebul Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 14:54
      Pan Berdebul jest +33 lata starszy. Ani ja nie jestem babcią, ani od nie wymaga pielęgniarki. A co przyniesie przyszłość? Równie dobrze to ja mogę mieć wypadek, wylądować na wózku i wymagać opieki. Lajf.
      • szmytka1 Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 14:58
        Szok, jak byłaś 20, on już był dziadkiem 50+. Co sprawia, że mlode kobiety interesują się mężczyznami w wieku ojca, to przecież aseksualne zupełnie. Przypomina mi się odcinek SAT i Samantha że starym milionerem z obsilymi pośladkami, choć był uroczy, to kwestie cielesne nie do przeskoczenia. Autentyczne moje zdziwienie, nie że wymyślam, by ciebie obrazic
        • obrus_w_paski Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 15:22
          No jak moja znajoma z postu poniżej w wieku 25 lat zaczęła się spotykać z 60 latkiem to nikt w to nie mógł uwierzyć. Podrywał ją w jakiejś restauracji. Umówmy się, jesl masz 25 lat i jakiś dziadek ciebie „podrywa”, to 99% „normalnych” młodych dziewczyn pomyśli sobie „oj, jaki słodki dziadziuś” a nie żeby z nim do łóżka chodzić
          • zorza_123 Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 22:41
            Nawet bym takiego starego patykiem nie dotknęła. To patologia. Fuj
          • hanusinamama Re: Duża różnica wieku potem 10.07.25, 10:01
            25? Mam 40 i jak mnie na basenie zaczął podrywać pan 60letni to mnie ciary przeszły...
            • loginematka Re: Duża różnica wieku potem 10.07.25, 11:51
              a nie macie tak że z wiekiem podobają Wam się coraz starsi faceci?
              Czyli jak kiedyś 40-to latek wywoływał ciary żenady, tak teraz wywołuje ciary emocji?
              • hanusinamama Re: Duża różnica wieku potem 10.07.25, 12:19
                Ciary emocji? Nie
                Zawsze podobali mi się równolatkowie ( oprócz jedego 15 lat starszego ale to była krótka historia na szczęscie). Wiec skoro sama mam 40 lat to trudno abym 40latka uwazałą za dziada starego..
              • simply_z Re: Duża różnica wieku potem 11.07.25, 10:57
                Jesli sa w moim wieku to tak, ale ci starsi starsi nie.
              • szmytka1 Re: Duża różnica wieku potem 11.07.25, 11:58
                No tak, teraz 40 latek może wywołać jakieś tam emocje, ale ja już zaraz będę mieć 45. Nigdy nie pociągali mnie mężczyźni z dużą różnica wieku. W żadną że stron, nie pociąga mnie ani 60 latek, ani 20 latek. Docenię, że ładny, al tak samo docenię ładna 20latkę, ładna rzeźbę i ładny przedmiot. Nie w kategoriach seksualno-zwiazkowych
                • loginematka Re: Duża różnica wieku potem 11.07.25, 12:31
                  dokładnie jak piszesz.
                  Niestety obawiam się tego co będzie koło 60-ki sad

Nie mogę uwierzyć w to że rówieśnicy którzy teraz są aseksualni będą mnie pociągać.
      • bi_scotti Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 15:35
        berdebul napisała:

> Pan Berdebul jest +33 lata starszy. Ani ja nie jestem babcią, ani od nie wymaga
        > pielęgniarki. A co przyniesie przyszłość? Równie dobrze to ja mogę mieć wypade
        > k, wylądować na wózku i wymagać opieki. Lajf.

Kirk Douglas "Last Tango in Brooklyn" - jesli nie czytalas to pasuje w sam raz smile Akurat fajna lektura na summer vacations. Cheers.
      • simply_z Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 23:36
        Narazie...nie wymaga, czulabym sie jak z wlasnym ojcem..jakies dziwne dla mnie.
    • obrus_w_paski Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 15:21
      1. Słynne case Łapińskiego i jego 60 lat młodszej żony, która jak się okazało kopnął pośmiertnie w tyłek
      2. Koleżanka jak miała 25 lat związała się z 60 latkiem. W wieku 30-u wygladała na dostojna panią przed 50, w wieku 40 wygląda jak pani po 60. Ubranie, styl wypowiadania sie, styl życia. Dodatkowo nie mają wspólnych dzieci, które być może by ją odmłodziły. Bo pan miał już mocno dorosłe dzieci jak się poznali i nie chciał wchodzić w pieluchy. Nie wiem jak można sobie tak życie skopać. Straciłam już z nimi jako parą kontakt, ale pan jest po 80. Jak miał 60 to już wyglądał jak dziadek.
      3. Koleżanka w wieku 40 wyszła za mąż za 60, maja niemowlaka na stanie. Pan bardzo aktywny. Ostatnio przy robótkach domowych coś mu strzyknęło w krzyżu i był nie do życia przed kilka tygodni. A żona sama z niemowlakiem i mężem do pełnej obsługi. Opowiadała mi o tym jako taki peszek, że mial być fajny weekend a tu taka przykrość.
      • bi_scotti Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 15:38
        obrus_w_paski napisała:

> Ostatnio przy robótkach domowych coś mu strzyknęło w krzyżu i był
        > nie do życia przed kilka tygodni. A żona sama z niemowlakiem i mężem do pełnej
        > obsługi. Opowiadała mi o tym jako taki peszek, że mial być fajny weekend a tu t
        > aka przykrość.

Well, strzykniecie w krzyzu zdarza sie regardless of age, szczegolnie ludziom pracujacym na siedzaco w biurach & malo dbajacym o jakiekolwiek activity, wiec tego akurat nie zrzucalabym na jego date urodzenia wink Cheers.
        • jasnozielona_roslinka Re: Duża różnica wieku potem 09.07.25, 15:24
          Jasne jest takie samo prawdopodobieństwo że strzeli w krzyżu 40 i 65 latkowi...
      • jasnozielona_roslinka Re: Duża różnica wieku potem 09.07.25, 15:31
        Ja też miałam takie wrażenie ze znajoma zachowywała się i ogólnie funkcjonowała jak kobieta o 10 lat starsza kiedy miała strasznego męża, teraz z drugim mężem- rownolatkiem jakby jej odjeło lat i ma znów tyle ile jej metryka
        Przejawiało się to w wyglądzie, ubraniach, zainteresowaniach, sposobie spędzania czasu. Ogólnie to co zyskała na małżeństwie z ustawionym zawodowo panem (chyba chodziło o prestiż) to traciła w obszarze czerpania z życia.
    • ritual2019 Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 22:56
      Czytajac ten watek wyglada na to ze osoby w wieku 60-70 lat to sa prawie trupy. Serio? Co do zwiazkow z duza roznica wieku to problem jest raczej mentalny, to bardziej jak corka z ojcem lub matka z synem
      • jasnozielona_roslinka Re: Duża różnica wieku potem 09.07.25, 15:42
        Nie trupy, ale raczej są w gorszym stanie zdrowia. To tak jakby 40 lenia mnie wiązać z 65 letnim panem w wieku mojego ojca. Jednak większa szansa że osoba wieku 60+ cierpi na choroby przewlekle.
        Mojego ojca cieszy emerytura i wyjazdy na wczasy
        Ja jestem w intensywnym okresie rozwoju zawodowego
        Jakby jakiejś koleżance wpadło do głowy umawiać mnie z 60 latkiem ( a szczerze to i z 50latkiem) to bym się zaczęła zastanawiać o co chodzi.
        I nie, większość 50 latkow nie jest w świetnym stanie zdrowia, ich wygląd też odbiega od 40 Latków. A perspektywa jednak jest taka że będzie się pogarszał a nie polepszał.
        • ritual2019 Re: Duża różnica wieku potem 09.07.25, 20:01
          Alez ja rozumiem, uwazam ze tak duza roznica wieku jest ryzykowna i rzadko to dziala ale jednak obecnie osoby 50 plus to nie dziadki z posypanym zdrowiem, tacy to wyjatki. Ludzie 60-70 tez jeszcze nie nagminnie i nie powaznie, chyba ze rak ale to dotyka ludzi w kazdym wieku. Oczywiscie jakis procent jest zajechanych ale to jednak mniejszosc.
    • kocynder Re: Duża różnica wieku potem 08.07.25, 23:24
      Znałam dwa przypadki. Jeden pan 50+ został pielęgniarzem i opiekunem żony 30+ po jej udarze. W drugim przypadku moja koleżanka związała się z facetami o ćwierć wieku starszym. Są razem do tej pory, facet ma kondycję, że ja cię kręcę, wygląda na co najmniej dychę mniej niż ma, ćwiczy i żadne nie pielęgniarzy. A że lat mają już oboje słusznie po 30...
    • kafana Re: Duża różnica wieku potem 09.07.25, 07:41
      Ale jaja - nie znam NIKOGO takiego - chyba 7 lat różnicy to maks.
    • magata.d Re: Duża różnica wieku potem 09.07.25, 19:48
      Znam. Jedna już po rozwodzie, on starszy o 14 lat, ona atrakcyjna 50-latka, wyglądająca na sporo młodszą, on dość atrakcyjny 64- latek, też wyglądający na trochę mniej, obydwoje aktywni, dobrze stojący finansowo, on dużo zarabiający, ona pracująca dla pasji i mająca dużo czasu dla siebie. Prowadzili fajne, dostanie życie i nagle okazało się, że on ma kochankę w swoim wieku (a wyglądającą na co najmniej 70) i do niej odchodzi. Zostawił atrakcyjną żonę i nastoletnie dziecko z dnia na dzień praktycznie. Znajomi się śmieją, że zrobił tej żonie prezent, nie będzie się staruchem za parę lat opiekować winkwink
      Druga - on starszy o 19 lat od niej. Facet po 40-tce zostawił dla dwudziestoparolatki żonę i malutkie dziecko. Teraz ona przed 40-stką, ładna, mądra, atrakcyjna on 55 letni facet, nie dorównuje jej ani intelektem ani atrakcyjnością. Są zgrzyty, brak porozumienia, próby terapii...., długo to na moje oko nie potrwa wink

Miałam koleżankę w stronach rodzinnych, która po studiach poznała pana w wieku swojego taty, pobrali się, mieli dzieci. Ale nie wiem co dzisiaj u nich.
    • default Re: Duża różnica wieku potem 09.07.25, 20:54
      U moich rodziców różnica wieku nie była może aż tak ekstremalna, ale spora - 11 lat. Mama była starsza. Myślę, że m.in. przez to mój ojciec szybko "zdziadział", a do tego był tak zaabsorbowany troszczeniem się o mamę, że zaniedbał swoje zdrowie... Bo zawsze mama była na pierwszym miejscu, taką tworzyła atmosferę wokół siebie, że jest biedna schorowana, tymczasem przeżyła ojca o 8 lat. A on odszedł po cichu w wieku 72:lat. Do ostatniego dnia życia skacząc wokół mamy na paluszkach 😕
    • purchawkapuknieta Re: Duża różnica wieku potem 11.07.25, 19:14
      Między nami jest 15 lat. On ponad 60. Póki co nie narzekam. Mamy wspólne pasje, podobny światopogląd, seks petarda (nawet aż nadto), i slow life.
    • bene_gesserit Re: Duża różnica wieku potem 11.07.25, 19:25
      Znałam parę, z której ona miała lat 77, on - 60. On dziko w niej zakochany, przystojny i chyba dość zamożny, ona - kolorowy ptak, strzelająca ci i rusz zalotnym, acz niewiele widzącym okiem, schorowana, z ekscentrycznym sposobem bycia i ubioru. Pokonały ja chorobska i zmarła, nie sądzę, żeby on szukał sobie kogokolwiek innego; drugiej takiej nie znajdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka