Dodaj do ulubionych

Grok odpalił wrotki

08.07.25, 18:30
Grok – czyli dla niewtajemniczonych bot AI używany przez portal X (dawniej Twitter) – został zaktualizowany do nowej wersji, która miała „nie bać się politycznej poprawności”. I rzeczywiście się nie boi, bo właśnie wylał się z niego wulgarny, ordynarny ściek. Na naszym podwórku oberwało się w pierwszej kolejności Tuskowi, Giertychowi, imigrantom i nie tylko. A przecież Twitter i tak nigdy nie był perfumerią...

Screenów nie wklejam, bo nie chcę ich dalej rozsiewać – ale fakt jest taki, że przekroczona została kolejna granica
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 18:34
      Podobno jakieś fejk konta podszywają się pod prawdziwego Groka.
    • damartyn Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 18:37
      Akurat o Giertychu pisał prawdę.
      • hrasier_2 Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 18:48
        damartyn napisał(a):

> Akurat o Giertychu pisał prawdę.
        Też to potwierdziłem. Mecenas ostatnio ma słabe dni. Ciekawe jakby w Grok ocenił spotkanie Hołownii z Kaczyńskim?
    • evening.vibes Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 18:38
      'Shit in shit out' - co może reprezenować sobą 'AI' karmione X-owym ściekiem?
    • wapaha Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 18:38
      no właśnie, dobre pytanie

z założenia - nie korzystam z AI, traktuję to jako profilaktykę antydemencyjną tongue_out - postaram się, jak najdłużej będę mogła nie używać tej formy pozyskiwania informacji i danych
      • simply_z Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 18:59
        To tak jak ja.
        • milva24 Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 19:03
          I ja.
          • piataziuta Re: Grok odpalił wrotki 09.07.25, 10:54
            I ja.
    • hrasier_2 Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 18:44
      Grok po prostu odpowiada to, co pytający chce usłyszeć. A co pytający chce usłyszeć, to wiadomo z jego własnych wypowiedzi, kont obserwowanych. Jeśli chodzi o ocenę Giertycha prawdziwe ale jednocześnie uświadamia doskonale jedno - sztuczna inteligencja odpowiada po prostu na podstawie tego, czym ją nakarmiono😁
    • asiairma Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 18:50
      Przestałam tam zaglądać. Na Twittera wchodziłam po porcję informacji. Jakiś czas temu wróciłam na X i lekko się zdziwiłam — najpierw zrzuciłam to na błędny algorytm, potem zaktualizowałam listę obserwowanych, ale to nie pomogło. Nadal trafiałam na jakiś antyeuropejski, antyludzki hejt - niski, podły. Jasne, dobrze wiedzieć, jakie są nastroje po drugiej stronie, ale wyglądało to jak zalew fałszywych kont, dodatkowo wsparty jakimś ręcznym sterowaniem... Teorie spiskowe kołatają mi się po głowie.
    • dramatika [...] 08.07.25, 22:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • borsuczyca.klusek Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 22:41
        Na szczęście w identyczny sposób obraża też nowego prezydenta i jednego prawdziwego papieża. Czyli wszystko ok, równowaga zachowana, można się pośmiać...
        • dramatika Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 23:04
          borsuczyca.klusek napisała:

> Na szczęście w identyczny sposób obraża też nowego prezydenta i jednego prawdzi
          > wego papieża. Czyli wszystko ok, równowaga zachowana, można się pośmiać...

Śmiać się nie ma z czego, bo straszą nas czymś w rodzaju mikrofalówki, albo czajnika z gwizdkiem smile
    • sueellen Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 22:12
      Sprawdzę czy o mnie może coś napisał. Czy mówili ile można kasy ściągnąć?
    • dramatika Re: Grok odpalił wrotki 08.07.25, 22:59
      Elon właśnie przyznał, że potężna AI to tylko pacynka taka sama jak android, czy windows, bunt maszyn nam nie grozi, ale też nie wiadomo, po wuj media i rządy robią z tego jakąś sprawę - to znaczy wiadomo, zawsze to kolejny pretekst, aby okraść ludzi, tutaj - nałożyć podatek "na rozwój AI" big_grin
    • livia.kalina Re: Grok odpalił wrotki 09.07.25, 01:33
      Grok prawdę ci powie.
      • amast Re: Grok odpalił wrotki 09.07.25, 01:57
        Ta wrzutka cyrylicą jest niezła wink
      • hrasier_2 Re: Grok odpalił wrotki 09.07.25, 10:32
        Krzysztof Gawłowski nie wykluczył wyłączenia X na terenie Polski. No cóż, gdyby ten Grok wulgarnie traktował Kaczyńskiego, czy PiS to byłby wychwalany pod niebiosa sztuczną inteligencję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka