Dodaj do ulubionych

zabiegi odchudzajace

25.11.25, 12:10
Kolezanka zaprosila wieksza grupe na swoje urodziny i poprosila (w ramach prezentu) karnet na zabiegi w studio figura- bo ma bardzo blisko.
Chce zeszczuplec, zmniejszyc obwody w udach i brzuchu a my nie wiemy co wybrac i co jest skuteczne- endermologia? liposukcja? kriolipoliza? Na karnet chcemy przeznaczyc tysiaka.
Doradzcie co wybrac z tej oferty. ona zapytana mowi- zaskoczcie mnie (nie lubie takich tekstow)
Obserwuj wątek
    • azalee Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:14
      Nie mam pojecia co doradzic, ale podziwiam odwage kolezanki!
    • geez_louise Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:16
      To wszystko jest z gatunku “5 złotych bym za to nie dała”.
    • ritual2019 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:20
      Doradzcie jej metode MZ, zaoszczedzicie 1000pln
    • hanusinamama Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:22
      Wybrałabym coś co będzie przyjemne albo przynajmniej nie bedzie bolało.
      Zabiegiem odchudzającym, który działa jest wejście w deficyt kaloryczny smile
      NIektore z tych zabiegów są bolesne...dla mnie głupotą jest cierpieć dodatkowo
    • pffpffpff Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:22
      Poszukaj czegoś obok tych doświetlających uszy słuchawek wink
    • zazou123 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:25
      ? ?
      W każdym takim studiu jest do nabycia voucher. Zabiegi są ustalane po konsultacji z zainteresowanym.
    • taje Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:37
      Żaden z tych zabiegów nie jest odchudzający. Co najwyżej może (i to chwilowo) zmniejszyć obwody (woda, limfa etc), ale odchudzić nie odchudzi. Może lepiej karnet do siłowni?
      • primula.alpicola Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 14:25
        Pani życzy sobie zabiegi (czy są skuteczne, to inny temat), byłoby nieuprzejmością dawać jej karnet do siłowni.
        • taje Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 14:34
          Podobno pani życzy sobie karnet na zabiegi odchudzające . Siłownia bardziej już pasuje niż inne działania pozorowane.
          • primula.alpicola Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 14:42
            Ale na zabiegi w konkretnym salonie. Najwyrazniej pani nie chce skutecznego wysiłku, i czy pouczanie jej co do skuteczności na pewno jest zadaniem obdarowujących?
            Podobno prezent ma sprawić przyjemność obdarowanemu?
            • taje Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 14:49
              Pani chce zabiegi w „studio figura”. Skąd mam wiedzieć, co tam oferują, co jest faktycznie odchudzające?? A autorka ma kupić karnet na konkretne zabiegi odchudzające. Może najlepiej po prostu dać pieniądze (a propos innych wątków) - będzie bardziej uniwersalnie.
              • primula.alpicola Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 14:52
                No więc na konkretne zabiegi, to nonsens, kupic kartę podarunkową, i niech salon ustala co i jak
              • pffpffpff Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 17:29
                Studio Figura to generalnie śmieszny twór. Teraz zdaje się, już mają cenniki jak ludzie. Ale pamiętam, jak jakieś 10 lat temu takie studio się otwierało w pobliskiej wsi i zadzwoniłam zapytać o ceny zajęć. Było jak w skeczu “kupię to maslo” czyli typowe “napisz na priv”.
                Pani przyjdzie, my pani opowiemy srutututu…
    • gryzelda71 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:37
      Kriolipolizę odradzam.
      • mikams75 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 15:50
        czemu? a ja sie wlasnie zastanawiam czy morsowanie to nie to samo co kriolipoliza.
        • gryzelda71 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 16:17
          Morsowanie reklamowane jest jako czynność odchudzająca??
          Nie polecam, bo miałam okazję testować i efekty zadne. No okej siniaki w miejscu zassania.
          • mikams75 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 16:28
            > Morsowanie reklamowane jest jako czynność odchudzająca??

Nie jest, ale u mnie jakos poruszylo troche komorku tluszczowe i tak sie zastanawiam czy to nie to samo dzialanie co kriolipoliza. Do tego za darmo i bez siniakow.
          • pffpffpff Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 16:45
            Kriolipolize pomyliłaś chyba z endermologia…
            • taje Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 17:09
              Czy kriolipoliza to nie jest aby zabieg, który przeszła Linda Evangelista i została przez to trwale oszpecona??
              • gryzelda71 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 17:23
                Chyba tak.
                • taje Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 17:27
                  Z tego co czytam to to samo. Najgorszemu wrogowi nie należy tego życzyć.
            • gryzelda71 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 17:25
              Nie pomyliłam.
    • 35wcieniu Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 12:45
      Poprosiła o karnet. I karnet kupcie, bez wskazania konkretnego zabiegu. Do niektórych są przeciwwskazania, niektóre mogą z różnych względów jej nie odpowiadać, co za dziwny pomysł. Jakby kupić karnet do fryzjera ze wskazaniem "długi bob" zamiast dowolnej usługi w określonym zakresie cenowym.
    • tonik777 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 13:28
      Myślę, że voucher do cukierni by ją zaskoczył.
      • kk345 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 15:15
        big_grin
    • furiatka_wariatka Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 13:56
      Ale to chyba nie trzeba od razu deklarować na co ten karnet?
    • pytajacakinga Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 14:18
      Kriopoliza zapomnij nie działa ,endermologia jest bardzo dobra a liposukcja to nie wiem o jakiej mowisz bo to tylko u lekarza chyba że chodzi o tą laserowa to nie wiem czy działa .
      A nie można tam wykupić karnetu na jakąś kwotę i ona sama zadecyduje co wybierze?
    • primula.alpicola Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 14:23
      Kupcie jej kartę podarunkową do tego bliskiego "odchudzania" i tam jej doradzą
    • nenia1 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 15:06
      a te studio figura nie ma np. jakieś sensownego dietetyka? Mnie się wydaje, ale może się mylę, że nie ma magicznych zabiegów które odchodzą i to jeszcze za tysiąc zł. Gdyby były większość byłaby szczupła, a jednak nie jest.
    • pepsi.only Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 15:13
      Idźcie do tego punktu, ustalcie na miejscu. Tylko może niech ten zabieg będzie przyjemny, co?
      Tylko mała uwaga, jeśli do tego dołożycie 2-3 spotkania z dietetykiem, to będzie miało sens. Inaczej strata czasu i pieniędzy.
    • eagle.eagle Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 15:16
      Za 1000 zł to nie wiele tam będzie. W Studio figura często się promocje na poszczególne zabiegi jak koleżanka dorzuci drugie 1000 lub 2000 to coś konkretnego znajdzie.
    • bywalec.hoteli Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 15:27
      Za 1000 możecie kupić 700 butelek wody mineralnej.
      Zamiast słodyczy i przekąsek.
    • qrka Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 17:20
      W ramach prezentu dajcie jej w kopercie kasę. Jak jej się jednak odwidzi zabieg cudownie odchudzający, to się chociaż za tego tysiaka nażre i napije wink
      A tak na poważnie, dziwne jest dla mnie, że ktoś się kieruje bliskością usługi, a nie jakością czy skutecznością...
    • zonadrwala Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 18:23
      Bariatrię, na pewno się nie spodziewa big_grin
    • ardzuna Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 21:56
      Wczasy z głodówką. To będzie naprawdę zaskakujące.
      • eliszka25 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 22:15
        I bardziej skuteczne 😄
    • eliszka25 Re: zabiegi odchudzajace 25.11.25, 22:15
      A to nie jest tak, że w takim studio wykupuje się voucher na jakąś kwotę, z którym obdarowany idzie i sam decyduje na co tę kwotę przeznaczy?
      • apallosa Re: zabiegi odchudzajace 26.11.25, 00:02
        Dajcie spokój - dziewczęta.
        Te zabiegi to tylko wyciąganie szmalu...
        Z ciekawości sprawdziłam, czy Studio Figura będące nie tak dawno u mnie w mieścinie, jeszcze dycha...a gdzie tam.
        Już go nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka