bardzo_wredna_dziewucha 24.04.26, 11:20 Jeśli nie, to polecam. Zbiórka ma już prawie 13 mln, od prawie tygodnia trwa nieustający stream m.in. na jutubie. Niech się to niesie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loira Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 24.04.26, 18:15 Właśnie zerknęłam, 20 milionów mają. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 24.04.26, 20:29 Oglądałam, córka mi pokazala. Super akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 24.04.26, 21:23 Oglądamy z synem. Fantastyczna akcja. Już prawie 24 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 24.04.26, 21:25 roks30 napisała: > Oglądamy z synem. Fantastyczna akcja. Już prawie 24 mln. Ileeeeeeee? Dżizas, oglądałam jakoś do 13 i zatrzymałam się na 14 bańkach. Myślę teraz, że dobiją do 30 na spokojnie, a może nawet do 40. Czad! Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 24.04.26, 22:07 To mnie tak wzrusza, sama wpłaciłam i mam screena ze swoim nazwiskiem z tego live😆 i już jest prawie 26. Ten Łatwogang to chłopak sztos. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 24.04.26, 22:14 roks30 napisała: > To mnie tak wzrusza, sama wpłaciłam i mam screena ze swoim nazwiskiem z tego li > ve😆 i już jest prawie 26. Ten Łatwogang to chłopak sztos. Już prawie 27, właśnie włączyłam 🤣 Mnie absolutnie zachwyca, że udało się połączyć tak wiele osób z różnych stron "internetów". Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 24.04.26, 23:47 30 baniek już za kilka chwil, wszystko zrobione przez człowieka, który ma 23 lata, w pokoju z kamerą. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 24.04.26, 23:51 Dobra, wydaje mi się teraz, że do końca streama, czyli za te 40 godzin dojadą do 50 🤣 serce rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 18:00 I znów muszę zweryfikować swoje założenia, 50 milionów padnie za chwilę. To jak myślicie, będzie 100 milionów? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrno Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 09:46 Wstyd e Gazeta nawet jednego artykułu przez te 9 dni nie dała… Odpowiedz Link Zgłoś
senin11 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:19 jest fajny reportaz na Kanale Zero. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:28 senin11 napisał(a): > jest fajny reportaz na Kanale Zero. polecam Po moim trupie. Kanał zero to jest samo zło, a reportaże tego typu robią żeby przykryć ten fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 06:32 Sama sobie oglądaj, jaka nazwa taki kanał i tacy polecający. Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 15:58 Gazeta o niczym istotnym nie pisze. Mielą w kółko te same tematy. Bezpieczne i nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.dronio77 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 28.04.26, 20:40 Co za bzdury. gazeta restrimowała na żywo live. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:28 Jakie to jest żałosne. A najbardziej żałosne jest zachwycanie się tym gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:31 E tam, mnie akurat podoba sie że tak mlodzi ludzie robią tak duze rzeczy. To Wosp nowego pokolenia Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:35 Jak dla mnie to po pierwsze służy głownie do pormocji wszelkiej maści osób celebryckich. Choćby takich jak Edyta Pazura która ogoliła tam łeb. Spora część z tych osób chwaliła się np. tym, jak unikają płacenia podatków dzięki rezydencji w Dubaju czy fundacjom rodzinnym. Unikając płacenia podatków uszczuplają kasę na ochronę zdrowia. Mi to wygląda jakby ta cała celebrycko-influencerska hałastra była na tym najbardziej wygrana. Robią sobie PR i zasięgi na rzekomym pomaganiu a kasę wpłacają ludzie których wczesniej pozbawiają ochrony zdrowia nie płacąc uczciwie podatków Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:37 Łby golą też Ci ktorzy nie mają potrzeby ani sie promowac ani poprawiac PR. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:40 marzenka12 napisała: > Łby golą też Ci ktorzy nie mają potrzeby ani sie promowac ani poprawiac PR. W teorii tak, nie muszą. W praktyce - jesli tego nie zrobią to będzie użyte przeciwko nim. Gdy parę miesięcy temu Trump zaczął atakować różne kraje na lewo i prawo, pretensje były do…. Taylor Swift. I nie dlatego że w jakikolwiek sposób je poparła, tylko dlatego, że się w temacie w ogóle nie wypowiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:51 lajtova napisała: > Jak dla mnie to po pierwsze służy głownie do pormocji wszelkiej maści osób cele > bryckich. > Choćby takich jak Edyta Pazura która ogoliła tam łeb. > Spora część z tych osób chwaliła się np. tym, jak unikają płacenia podatków dzi > ęki rezydencji w Dubaju czy fundacjom rodzinnym. > Unikając płacenia podatków uszczuplają kasę na ochronę zdrowia. > Mi to wygląda jakby ta cała celebrycko-influencerska hałastra była na tym najba > rdziej wygrana. > Robią sobie PR i zasięgi na rzekomym pomaganiu a kasę wpłacają ludzie których w > czesniej pozbawiają ochrony zdrowia nie płacąc uczciwie podatków > Z zasady nigdy ci na nic nie odpisuję, ale zrobię wyjątek. Ci "wszyscy" o których piszesz to Friz (od fundacji rodzinnej) i kto tam jeszcze? Andziaksy od niedoszłej rezydencji podatkowej w Dubaju? Czy o WOŚPie też piszesz co roku, że aukcje i koncerty służą wypromowaniu ludzi? Bo generalnie można tak powiedzieć, co roku stado influenserów i celebrytów prześciguje się w wystawianiu różnych aukcji, nieprawdaż? Co cię boli w akcji Łatwoganga? Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:52 Hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:55 lajtova napisała: > Hipokryzja. > Czyja? Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:59 Już napisałam czyja. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:02 lajtova napisała: > Już napisałam czyja. > Czy w temacie każdej zbiórki uważasz, że wpłacający i wspierający to hipokryci czy tylko w tym przypadku? 🤣 (Naprawdę nie musisz odpowiadać, mam to gdzieś) Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:06 Mnie tez wqrwia to prawo ale nie dziwie sie ze ludzie w legalny sposob zmniejszaja swoje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova [...] 25.04.26, 23:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:45 Kwota na pewno szokuje. Rozumiem, że wpłącajacy to w 90+ procentach osoby przed trzydziestką bo chyba osoby starsze nie mają czasu by w niedziele oglądać tego typu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:54 Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:57 Jak ktoś nie siedzi non stop w internetach to nie wiem czy o czymś takim usłyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:59 A ty ile masz lat? A przecież wiesz o tej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:52 P.S. już prawie 73 miliony. W 8 dni, przy minimalnym zaangażowaniu (kamerka ustawiona w pokoju). Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:53 Najbardziej mnie rozbawiła ta pani jeżdząca samochodem po chodniku, która osobie zwracającej jej uwagę zarzuca że jest pedofilem. A tutaj ojej...Ogole sobie łeb na łyso...Taka jestem odważna. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:57 lajtova napisała: > Najbardziej mnie rozbawiła ta pani jeżdząca samochodem po chodniku, która osobi > e zwracającej jej uwagę zarzuca że jest pedofilem. > A tutaj ojej...Ogole sobie łeb na łyso...Taka jestem odważna. > Prawo drogowe w zakresie parkowania jest w ogole nie egzekwowane. Jakby policja czy tam SM tam stala i ich mandatowala to by ich szybko punkty karne wykonczyly Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:54 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > P.S. już prawie 73 miliony. W 8 dni, przy minimalnym zaangażowaniu (kamerka ust > awiona w pokoju). I bez kosztow jsk w Wosp. Mlode pokolenie robi fajne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:59 marzenka12 napisała: > > I bez kosztow jsk w Wosp. Mlode pokolenie robi fajne rzeczy Niektórzy "nie zrozumiom". Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:33 No, nie zrozumiom, że to owszem, jest fajna akcja, ale nie rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:49 angazetka napisała: > No, nie zrozumiom, że to owszem, jest fajna akcja, ale nie rozwiązanie. > Napisala wysylajaca żelki powodzianom Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:56 angazetka napisała: > No, nie zrozumiom, że to owszem, jest fajna akcja, ale nie rozwiązanie. > Ale o jakim "rozwiązaniu" piszesz? W każdym państwie, nawet w tych najbogatszych, są i były akcje charytatywne i ngosy, bo taka jest idea społeczeństwa (pisząc w skrócie). Jakie rozwiązania proponujesz, żeby zbiórki nie były potrzebne? Bo wiesz, z całą moją sympatią do lewicy to komunizm już był i się nie udał 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:42 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > > Ale o jakim "rozwiązaniu" piszesz? W każdym państwie, nawet w tych najbogatszyc > h, są i były akcje charytatywne i ngosy, bo taka jest idea społeczeństwa (piszą > c w skrócie). Tylko wiesz, jest fajnie kiedy takie NGOsy robią akcje typu “make a wish”, a nie są zmuszone zastępować państwo w jego najbardziej podstawowych funkcjach. > > Jakie rozwiązania proponujesz, żeby zbiórki nie były potrzebne? Bo wiesz, z cał > ą moją sympatią do lewicy to komunizm już był i się nie udał 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 07:59 angazetka napisała: > No, nie zrozumiom, że to owszem, jest fajna akcja, ale nie rozwiązanie. > No jakby ci to powiedzieć oni nie są od rozwiązywania problemów ze służbą zdrowia, nie ma za co. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 10:48 A tak są kreowani. Jako zbawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:51 angazetka napisała: > A tak są kreowani. Jako zbawcy. > Aktualnie zebrali 175ml. Dla kilku osob moga byc zbawcami. Kup sobie żelki, podobno poprawiaja humor Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 17:00 angazetka napisała: > A tak są kreowani. Jako zbawcy. > Influencerzy i celebryci kreują się i lansują na przeróżne sposoby. Tym życzę +1000 do lansu, kreacji, czy sławy. Należy im się. W przeciwieństwie do tych, którzy mają tupet lansować się na czyjejś śmierci, bo im wypadek zaburzył wspomnienia ze ślubu i zamiast zamilknąć, zrobili z tego szopkę o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:03 nastarana napisała: > angazetka napisała: > > > A tak są kreowani. Jako zbawcy. > > > Influencerzy i celebryci kreują się i lansują na przeróżne sposoby. Tym życzę + > 1000 do lansu, kreacji, czy sławy. Należy im się. Jeffrey Epstein też był sławnym filantropem. Bernie Madoff też. Bezos też. Carnegie i Rockefeller też. Oh, nawet Trump robił przed pierwszymi wyborami jakieś akcje charytatywne. A to wszystko przecież dranie. He, a Duda nagrał ostry cień mgły, też w ramach jakiejś charytatywnej akcji. Robienie sobie sławy za cudze pieniądze na dobroczynność jest znanym sposobem na poprawienie swojego wizerunku, zwłaszcza gdy jest co poprawiać. Uwaga: to nie dotyczy każdego, znam osoby które robią zbiórki bo mają taką potrzebę w sercach. I nie mówię, że dotyczy tego gościa. Znam go tylko z łapania zasięgów żeby Sheeran zaśpiewał po polsku, to fajne było, całkiem możliwe, że to też anioł w ludzkiej skórze. Mówię tylko o mechanizmie "zbierają na dzieci, na pewno są dobrzy" i nie wolno się czepiać ani zbyt pilnie przyglądać, bo wtedy własne poczucie zajebistości może ucierpieć. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:06 A byłabym zapomniała: a Mentzen wystawił swoją słowną hulajnogę na aukcję charytatywną na leczenie pewnego dzieciaka. I cudownie, ale to jest jednocześnie człowiek, który chce rozmontowywać państwową służbę zdrowia i prowadzi działalność pomagającą unikania podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:13 Przecież to nic nowego i było widać że źli ludzie ciągną do takich akcji i działają charytatywnie, a że drapieżniki mają zazwyczaj duże pieniądze zawsze jacyś potrzebujący skorzystają. Jest jeszcze grupa wyzłośliwiających się i stawiających siebie wyżej np Petarda która ostatnio wypowiadała się o balach charytatywnych dla poklasku i lansu bo według niej najważniejsze jest się pokazać i wystroić za 100 tyś nie wiem kogo miała na myśli może Omenę, to tez jest przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:16 I co z tego? pomaganie bardzo często nie wynika z żadnej świętości, tylko z bardzo ludzkiej potrzeby poczucia się lepszym. Poczytaj se o warm glow giving. Człowiek wrzuca na zbiórkę, organizuje akcję albo lansuje się na dobroczynności nie tylko po to, żeby komuś pomóc, ale też żeby samemu spojrzeć w lustro z większym zachwytem. Filantropia bywa piękna, ale bywa też po prostu elegancką formą samozadowolenia, więc jedni wrzucają żeby się polansować, inni żeby poprawić reputację, a jeszcze inni żeby sobie posmyrać ego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:26 Nawet ten koleś szkodnik co dzieci naciągał na gry hazardowe w internecie jak już się ktoś za niego wziął to chłop poczuł potrzebę wyremontowania chałupy jakiemuś biednemu człowiekowi, dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:34 Lepiej by było gdyby nie naciągał dzieci. Dzieciom nic po tym że on wyremontował chałupę. To prawie jak z Nałrokim który zajumał mieszkanie a potem obiecał przekazać jakiejś bożej fundacji zamiast oddać miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:39 Lepiej by było gdyby źli ludzie znikli a w tych czasach internet ich eksponuje i robi z nich gwiazdy ale co z tym zrobić bo jak już ktoś napisał nawet meteoryt nie rozwiązałby sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:32 To do mnie? No przecież o tym mówię. Głośne akcje charytatywne są po to żeby organizatorowi zrobić dobrze. A ubocznym, niefajnym skutkiem jest to, że ludziom się wydaje że taka zbiórka jest lepsza od normalnie funkcjonującego systemu, a system jednocześnie się faktycznie zapada bo „skoro mają ze zbiórek to na co im państwowy budżet”. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 13:21 tania.dorada napisał(a): > To do mnie? No przecież o tym mówię. Głośne akcje charytatywne są po to żeby or > ganizatorowi zrobić dobrze. A ubocznym, niefajnym skutkiem jest to, że ludziom > się wydaje że taka zbiórka jest lepsza od normalnie funkcjonującego systemu, a > system jednocześnie się faktycznie zapada bo „skoro mają ze zbiórek to na co im > państwowy budżet”. Ja uważam, ze zbiórki i działaność charytatywna będzie zawsze mieć pozytywny wpływ na ludzkie życia, bo nie ma systemu ochrony zdrowia, który dźwignąłby wszystkie potrzeby. Zawsze można coś zrobić lepiej, szybciej lub skuteczniej i na to też fundacje zbierają pieniądze. Przy okazji głośnych medialnych zbiórek pojawiają się też takie tematy jak finansowanie ochrony zdrowia i to też jest ważne, bo pobudza ludzi do dyskusji. Na streamie mocno promowano zapisywanie się do DKMS - kolejna cegiełka do świadomości, że można walczyć z rakiem oddając szpik kostny. Sorry, ale ja totalnie nie kupuję narracji przewalającej się teraz przez lewicowy internet (taki do mnie siłą rzeczy dociera), że "walić wszystkie fundacje i ngosy, tylko państwo ma obowiązek leczyć ludzi" z powodu jak wyżej: nie ma systemu, który zaspokoi potrzeby wszystkich. Last but not least - ludziom (społeczeństwu) potrzebne są takie zrywy jednoczące w poczuciu solidarności. To dobrze wpływa na psychikę. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 14:28 Yhy, to może wróć pamięcią do lutego/marca 2022, to jest świetny obraz jak wygląda rzeczywistość takich zrywów jeśli za nią nie stoi pomoc państwa. I coś podobnego widziałam przy zbiórkach charytatywnych na mniejszą skalę - najpierw twarz, rozgłos, pospolite ruszenie, fanty na aukcję, a na koniec ktoś zostawał z sypialnią zawaloną darami które nie zostały wylicytowane. Ktoś tu, chyba arwena, “błyskotliwie” napisał, że w NFZ te pieniądze się rozmywają a w fundacji wszystko pójdzie na pomoc - czyżby? Fundacja dostała właśnie w ciągu jednego kasę niemal 20 razy większą od tego czym zwykła dysponować. A jednocześnie dostała wielkiej sławy więc i chętnych podopiecznych. I co teraz? Jak to rozdzielać? Jak weryfikować potrzeby, ich zasadność, koszt, priorytety? Kto to będzie robić, łatwonóg? Szwagier prezesa? Też się to rozmyje. Tyle że w NFZ już mają jakiś system do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 14:50 tania.dorada napisał(a): > Yhy, to może wróć pamięcią do lutego/marca 2022, to jest świetny obraz jak wygl > ąda rzeczywistość takich zrywów jeśli za nią nie stoi pomoc państwa. Bardzo dobrze pamiętam co się wtedy działo, bo od samego początku (zaczęłam dokładnie w nocy z 25 na 26 lutego) jak tylko mogłam to siedziałam na warszawskich dworcach i pomagałam ludziom, którzy do nas przyjeżdżali. Gdyby nie my - różni wolontariusze przychodzący z kanapkami, wodą, kocami, pomagający nosić bagaże ("wspaniały" autobusowy dworzec zachodni, z którego trzeba było się przedzierać przez płoty na ukryty peron, bo przebudowa, na zawsze zostanie w mojej pamięci), przyjmujący ludzi pod swój dach, oferujący pomoc z tłumaczeniem, udzielaniem informacji itd, to pierwsze dwa tygodnie byłyby na tych dworcach koszmarem. Zorganizowana pomoc pojawiła się późno, a bez ludzi działających od początku od podstaw, niezrzeszonych, masa kobiet z małymi dziećmi zostałaby pozostawiona sama sobie. W sumie nie wiem co chciałaś zasugerować - ja mam w sobie pamięć tamtych tygodni, która na lata zbudowała mi wiarę w solidarność ludzką, ponad podziałami i właśnie bez wsparcia państwa i instytucji. I coś podo > bnego widziałam przy zbiórkach charytatywnych na mniejszą skalę - najpierw twar > z, rozgłos, pospolite ruszenie, fanty na aukcję, a na koniec ktoś zostawał z sy > pialnią zawaloną darami które nie zostały wylicytowane. > Ktoś tu, chyba arwena, “błyskotliwie” napisał, że w NFZ te pieniądze się rozmyw > ają a w fundacji wszystko pójdzie na pomoc - czyżby? Fundacja dostała właśnie w > ciągu jednego kasę niemal 20 razy większą od tego czym zwykła dysponować. A je > dnocześnie dostała wielkiej sławy więc i chętnych podopiecznych. I co teraz? Ja > k to rozdzielać? Jak weryfikować potrzeby, ich zasadność, koszt, priorytety? Kt > o to będzie robić, łatwonóg? Szwagier prezesa? Też się to rozmyje. Tyle że w NF > Z już mają jakiś system do tego. Ten chłopak ma ksywkę Łatwogang i od początku streama siedział w koszulce z logo fundacji, dla której zbierał hajs, nigdy nie powiedział, że będzie tymi pieniędzmi zarządzał, skąd ten pomysł?Naprawdę twoje próby wmawiania, że on zbierał na siebie, nie na fundację świadczą albo o totalnym braku wiedzy na temat akcji (warto doczytać zanim zacznie się oceniać i komentować) lub o celowym dyskredytowaniu. Fundacja wydała już oświadczenie, że trwają prace nad powołaniem rady do zarządzania tymi pieniędzmi, bo nikt się wcześniej nie spodziewał, że kwota będzie tak ogromna. Uważasz, że sprawa się rozmyje? Oooookkkkk 🤣 Diss na raka Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 23:32 No, ale ta pomoc na dworcach była taka pomocą pierwszego kontaktu, bardzo potrzebna, tylko że potem trzeba było jednak tych ludzi gdzieś zakwaterować, dzieci po umieszczać w szkołach, zapłacić rachunki za prąd i wodę i tak dalej, o tym mówi. Bo o ile dobrze pamiętam, to polski rząd przezd długi czas się na to wypinał tylko się chwalił jak to wolontariusze się zorganizowali. Jesli pomoc państwa za takimi zrywani nie stoi to to jest, sorry za populistyczne porównanie, coś w rodzaju ratowania dziecka nienarodzonego przed aborcją a potem to już niech matka, która nie chciała urodzić, jakoś sobie to ogarnie, obrona życia jest do momentu narodzin. Co do reszty, tak bardzo poprzekręcałaś to co mówię że nie mam siły tego rozplątywać. Nie “sprawa się rozmyje”, tylko tak, jak w NFZ 100% budżetu nie idzie na pomoc tak tutaj też nie pójdzie, bo niby jak. Więc deklaracje “Latwogang 100% przekazuje fundacji” NIE ZNACZĄ “100% pójdzie na pomoc”. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 28.04.26, 00:18 tania.dorada napisał(a): > No, ale ta pomoc na dworcach była taka pomocą pierwszego kontaktu, bardzo potrz > ebna, tylko że potem trzeba było jednak tych ludzi gdzieś zakwaterować, dzieci > po umieszczać w szkołach, zapłacić rachunki za prąd i wodę i tak dalej, o tym m > ówi. Bo o ile dobrze pamiętam, to polski rząd przezd długi czas się na to wypin > ał tylko się chwalił jak to wolontariusze się zorganizowali. Prawie dobrze pamiętasz. Dodam też, że właśnie presja wolontariuszy i ludzi nagłaśniających problem uchodźców wojennych dołożyła się do tego, że rząd się w końcu jakoś tam ogarnął. Porównanie do chronienia życia od poczęcia nie skomentuję, bo nie umiem robić aż takich fikołków i nie wiem czemu ma to służyć. Nie pomagajmy od początku, u źródła, bo kto potem będzie pomagał? Poległam, rozrysuj mi to może? > Co do reszty, tak bardzo poprzekręcałaś to co mówię że nie mam siły tego rozplą > tywać. Nie “sprawa się rozmyje”, tylko tak, jak w NFZ 100% budżetu nie idzie na > pomoc tak tutaj też nie pójdzie, bo niby jak. Więc deklaracje “Latwogang 100% > przekazuje fundacji” NIE ZNACZĄ “100% pójdzie na pomoc”. Może popracuj nad tym co piszesz, bo mi się wydaje, że niczego nie przekręcam. Stanęłam wraz z lajtovą w jednym rzędzie pisząc, że zbiórki przynoszą więcej zła niż drobra. Co ja poprzekręcałam? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 28.04.26, 00:21 *stanęłaś ofkorz, nie ja stanęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 15:22 Zrywy są potrzebne. Tyle że w Polsce mamy za dużą tendencję, by działać wyłącznie od zrywu do zrywu, a w pozostałym czasie wszystko leży. A drugą kwestią jest hipokryzja i to bijąca po oczach w niektórych przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 06:38 I o to chodzi, co nie? Najbardziej w tej zbiórce cieszy cię to, że można dokopać Owsiakowi. Satysfakcja gwarantowana, gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 07:27 Czym tu dokopać? Bo akurat ta zbiórka załapała i się zrobiło autentycznie wyjątkowe wydarzenie? Ale to jednorazowa akcja, coś kiedyś nieprzewidywalnie pewnie się znowu zdarzy, nie wiadomo co i jak, ale to zupełnie inna kategoria niż pociągnąć wielką akcję na tym samym poziomie przez 34lata. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 10:19 Dlatego: "I bez kosztow jsk w Wosp". Prawicowe szury szczytują na FB, a Owsiaka odsądzają od czci i wiary. Jak widać, powoli się to przenosi na ematkę. Przecież zbiórki nie są reglamentowane i nie powinno się dokonywać ich gradacji według organizatorów. Każda złotówka cieszy, byleby była transparentnie zebrana i wydatkowana. Dla mnie to warunek, dlatego nie uczestniczę w caritasowskich (wyjątek - Caritas A.K. - szacun) i pisiorskich zbiórkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 14:29 No, dokładnie tak jest, dziś nawet widziałam że ktoś z zakamarków wyciągnął Matkę kurka… Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 14:56 tania.dorada napisał(a): > No, dokładnie tak jest, dziś nawet widziałam że ktoś z zakamarków wyciągnął Mat > kę kurka… Czyli nie można w tym kraju zrobić żadnej akcji charytatywnej, bo a nuż ktoś się dowali do WOŚP i matkę kurkę odmrożą? No ludzie, jak już sobie tu dyskutujemy to proszę o trochę logiki 🤣, bo niektórym odjeżdżają już perony z całymi dworcami. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 23:19 Nie jestem odpowiedzialna za to jakimi krętymi ścieżkami podąża twoje wnioskowanie i nawet nie próbuje z ty. Dyskutować. Facetowi ta zbiórka wyszła mniej więcej tak, jak przed laty temu gościowi co na kickstarterze chciał zebrać parę dolców na sałatkę ziemniaczaną i zebrał chyba ze sto tysięcy. Znasz powiedzenie że faktycznym liderem jest pierwszy followers, bo bez niego lider jest tylko naiwnym wyglupiaczem? Tego typu zbiórki zależą właśnie wyłącznie od tego, że w którymś momencie ktoś temu da impuls z zewnątrz i pociągnie innych do dołączenia. Tu akurat tak się składa że świat codziennie ostatnio przynosi jakieś ciulowe wiadomości a do tego dochodzi takie krążące poczucie że nie mamy wpływu na przyszłość bo Trump, Putin, ai, algorytmy, Iran, paliwo itd, więc jak można było zrobić coś fajnego a jednocześnie poczuć że ma się na coś wpływ to się chce to zrobić, więc do tego trafiło na podatny grunt. Porównywanie tego z Owsiakiem jest kompletną pomyłką, bo Owsiak to robi nie na zasadzie impulsywnych zrywów i największym osiągnięciem jest to, że w kraju który nie znosi przewidywalności i uwielbia zrywy jednak udaje mu się działać przewidywalnie od ponad 30 lat. I owszem, jacyś ludzie, nie wiem skąd oni są, ale chyba od zapłakanych kuzynek, zestawiający te same zdjęcia Owsiaka i Latwoganga z jakimś tekstem (wszędzie ten sam, kopiuj wklej) który ośmiesza Owsiaka jak najbardziej chodzą po socjalach. To oczywiście nie jest powód żeby nie robić innych inicjatywy, przeciwnie, przecież Owsiak wiecznie żył nie będzie. Ale to, że jak komuś za dobrze idzie to znajdą się tacy co go będą chcieli zgnoić tak dla porządku żeby znał swoje miejsce to jest nasza druga narodowa cecha, obok tych zrywów. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 28.04.26, 00:09 Ej, ja serio nie rozumiem o co ci chodzi tania.dorada. To ty zaczęłaś porównywać Łatwoganga z Owsiakiem, nie ja i dalej to ciągniesz. To ty napisałaś, że "o, teraz to hejtują Owsiaka", to ty napisałaś, że zbiórki przynoszą więcej zła niż dobra, że nie wiadomo na jaką fundację zbiera Łatwogang (? WTF, od początku streama miał na sobie ich koszulkę) i że dzięki zbiórce jest rozpoznawalny. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:53 Andziaksy chyba bez rezydentury, to seksmasteka tokowala do Arabow zeby jej tylko wydali rezydenture Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:55 marzenka12 napisała: > Andziaksy chyba bez rezydentury, to seksmasteka tokowala do Arabow zeby jej tyl > ko wydali rezydenture 🤣 Mówisz? Tam jeszcze z rezydenturą chyba Jawory próbowały z tego co kojarzę. A seksmasterka to podobno przyjaciółka andziaksów, robiłaby im pod górkę? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:59 A nie wiem, az tak ich nie kojarze, tylko czytalam o seksmastrce w Dubaju poszlam popatrzec na jej profil a tam takie ordynarne spuszczanie sie nad cudownoscia tego miasta, ze az mnie zemdlilo. Po jakims czasie pudelek donosil ze oto dostala co chciala 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:00 Mnie uniwersum seksmasterka przerasta, ale przewija mi się w moim guilty pleasure "aferki influenserskie" 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:01 Ja jej alergicznie nienawidze, az mam ciary od tego krindżu Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 18:42 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Z zasady nigdy ci na nic nie odpisuję, ale zrobię wyjątek. > Ci "wszyscy" o których piszesz to Friz (od fundacji rodzinnej) i kto tam jeszcz > e? Andziaksy od niedoszłej rezydencji podatkowej w Dubaju? > Czy o WOŚPie też piszesz co roku, że aukcje i koncerty służą wypromowaniu ludzi > ? Bo generalnie można tak powiedzieć, co roku stado influenserów i celebrytów p > rześciguje się w wystawianiu różnych aukcji, nieprawdaż? Co cię boli w akcji Ła > twoganga? No, nie. Jednak jest różnica. WOŚP robi zasięgi, żeby zebrać więcej, i to jest główna działalność jego fundacji, z której się bardzo dokładnie rozlicza, gdy PiS tylko czeka, żeby znaleźć na niego cokolwiek. Ten streamer zbiera, żeby sobie robić zasięgi, bo na tych zasięgach polega jego biznes. Popatrz na nagłówki: to ON jest ich bohaterem, ludzie nawet niekoniecznie kojarzą o jaką fundację chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 20:34 tania.dorada napisał(a): > > No, nie. Jednak jest różnica. WOŚP robi zasięgi, żeby zebrać więcej, i to jest > główna działalność jego fundacji, z której się bardzo dokładnie rozlicza, gdy P > iS tylko czeka, żeby znaleźć na niego cokolwiek. Nie idzie tu różnicy z tym co robi Łatwogang Ten streamer zbiera, żeby sobi > e robić zasięgi, bo na tych zasięgach polega jego biznes. Popatrz na nagłówki: > to ON jest ich bohaterem, ludzie nawet niekoniecznie kojarzą o jaką fundację ch > odzi. Nie za bardzo kojarzysz czym się Łatwogang zajmuje, co? On się od dawna udziela charytatywnie, tym streamem zrobił naprawdę mega robotę. Ale co tam, najfajniej to rzucić jakimś oskarżeniem, a nuż się przyklei 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 20:44 Ale nie oszukujmy się, wśród tych pomagających influenserów jest morze patologii ja nie slędze tego aż tak a mogę wymieniać, np ten koleś po wyroku co jeździł po dragach, ma na koncie rozboje Nowaczkiewicz też w tych czasach jest dobrze zarabiającym celebrytą i pomaga zajmuje się robieniem bicka a inni to śledzą, gdyby nie internet i ta kasa która chapie nie udzielał by wywiadów do Vivy tylko pewnie dalej by szkodził innym by lekko żyć, w sumie może taki plus i lepiej. dla wszystkich że dzięki internetowi nie musi tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 20:56 Dranie zarabiają dziś w internecie i to wielokrotność tego co przeciętny człowiek a że czasami się dzielą dla korzyści wizerunkowych to nic dziwnego, tak jak kiedyś pan handlował dopalaczami to dziś nagra pare podcastów w miesiącu na jakieś Dody czy inne i dobrze żyje.Albo ten podcastem żurnalista ponaciągał ludzi pełno długów ale schował się nagrał podcast ma 250 tyś miesięcznie nawet Prokop mu zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 04:30 Co ty kurde próbujesz powiedzieć, czyś ty się szaleju najadła? Latwogang jest streamerem, nie fundacją, to jest oskarżenie? Robi to legalnie, krzywdy nikomu nie robi, co ja mu niby próbuje przykleić? Tyle że natura tej roboty jest taka że jej zasobem są zasięgi, a te zdobywa rozkręcając medialne akcje. Niektóre z nich charytatywne. Podczas gdy dla WOŚP to jest sedno ich działania. To jest po prostu inny model biznesowy a nie rzucanie gownem. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 12:13 Może rzeczywiście nie miałaś na myśli tego, że cała akcja była zrobiona po to, żeby sobie Łatwogang wykręcił zasięgi, ja to tak odczytałam. Przy czym on akurat zasięgi miał przed akcją, dlatego udało się ją rozkręcić do tego stopnia. I nie jest streamerem. Przypominam też, że on nie zrobił zbiórki "dla siebie" z celem do przekazania, tylko we współpracy z fundacją, więc tak, nie jest fundacją, ale to do fundacji trafiły pieniądze. Uważam, że porównywanie zbiórek między sobą jest kompletnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 07:15 > No, nie. Jednak jest różnica. WOŚP robi zasięgi, żeby zebrać więcej, i to jest > główna działalność jego fundacji, z której się bardzo dokładnie rozlicza, gdy P > iS tylko czeka, żeby znaleźć na niego cokolwiek. Ten streamer zbiera, żeby sobi > e robić zasięgi, bo na tych zasięgach polega jego biznes. Popatrz na nagłówki: > to ON jest ich bohaterem, ludzie nawet niekoniecznie kojarzą o jaką fundację ch > odzi. Ten streamer, ktory z reszta nie jest streamerem, nie zbiera DLA zasiegow, zbiera BO ma zasięgi, mial je przed ta zbiorka tą i wieloma innymi, ktore organizował. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 23:22 Ma je o wiele większe po tej akcji. Przecież wczoraj był we wszystkich nagłówkach we wszystkich mediach. Przy czym nie uważam że zasięgi same z siebie są czymś złym. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 23:25 Ja tez nie uwazam, ze zasiegi same w sobie itd. Uwazam za to ze deprecjonowanie robienia dobrych rzeczy tylko dlatego ze wiaza sie z jakas gratyfikacja jest słabe, zniechecajace, niesprawiedliwe Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 28.04.26, 00:10 Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:37 Rzadko się zdarza żebym była w teamie lajtova contra reszta świata ale tu ona niestety ma rację. I jest już dawno udowodnione, że charytatywne akcje robione przez różne komercyjne podmioty bardziej szkodzą niż pomagają w ostatecznym rozliczeniu. youtu.be/9PK-netuhHA?si=QP1h4e3UlSkSftQ6 Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.przelotem Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:35 Ojjj… Kaśka Nosowska będzie musiała zmienić fryzurę! Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.przelotem Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:44 … eee, mam refleks szachisty… Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 22:47 tylko.przelotem napisała: > Ojjj… Kaśka Nosowska będzie musiała zmienić fryzurę! Akurat Kaśka to już była łysa, jakoś na początku lat 00, pamiętam doskonale, dla niej to nie jest pierwszyzna, ale i tak szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: dla niej to nie pierwszyzna 27.04.26, 02:16 Kaśka to w ogóle jest elastyczna pod tym względem Nosowska - Era Retuszera Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 04:32 Dołączyła do stada baranów Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:09 Lipińska powinna utrzymac łysine 365 dni, za kare za ten film Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:17 marzenka12 napisała: > Lipińska powinna utrzymac łysine 365 dni, za kare za ten film Podbijam: przez 365 dni za film i przez 365 dni za każdą z książek, które z siebie wypluła (celowo nie napiszę "napisała" 🤣🤣🤣). Odpowiedz Link Zgłoś
call_me_loretta Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:29 marzenka12 napisała: > Lipińska powinna utrzymac łysine 365 dni, za kare za ten film Pierwszy krok już wykonała, teraz jeszcze tylko puścić ją nago na ulicę, za nią dzwonnika i kogoś, kto by krzyczał "shame". Odpowiedz Link Zgłoś
anek-dotka Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 25.04.26, 23:42 Świetna inicjatywa! Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 03:58 Też tak myślę, ciekawe czy dobiją do sety! Odpowiedz Link Zgłoś
green.wild.wood Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 04:43 fajna akcja, ale ile kasy teraz zbija pudelek i inne takie na tych lysych glowach, ale niektorym chyba o to chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 06:50 będzie numer, jak zbiorą więcej niż WOŚP Odpowiedz Link Zgłoś
miss.dronio77 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 28.04.26, 20:41 Numer? Tylko pisowski troll moze coś takiego napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia_julian Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 08:24 z każdej wpłaconej złotówki na leczenie w tej fundacji trafia 27 groszy, reszta to hmm koszty gdyby nie zasięgi i wyświetlenia żaden celebryta nie kiwnąłby palcem, a internetowi giganci pokroju Friza najpierw optymalizują milionowe podatki przez fundacje rodzinne de facto ich nie płacą, a później udają dobroczynność rzucając 200k pln Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 09:06 wicehrabia_julian napisał: > z każdej wpłaconej złotówki na leczenie w tej fundacji trafia 27 groszy, reszta > to hmm koszty > O którą fundację chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia_julian Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 09:09 moni_485 napisała: > O którą fundację chodzi? o tę, na którą zbierane są te miliony x.com/lnvzjknfdzbb/status/2048150194173493306?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E2048150194173493306%7Ctwgr%5E874c95a6b0aeba3209bf772e9f1e40856a7a500f%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwykop.pl%2Flink%2F7934239%2Fcancer-fighters-21-groszy-z-kazdej-zlotowki-ze-zbiorki-latwoga-trafia-do-dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 09:27 Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 11:23 A ile trafia na leczenie z każdej złotówki wpłaconej na NFZ? Jakie są koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 17:32 kamin napisała: > A ile trafia na leczenie z każdej złotówki wpłaconej na NFZ? Jakie są koszty? No jakie? Ja np. nie umiem porównać wiatraka do piernika. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 21:03 Skoro pytam, to znaczy że odpowiedzi nie znam. Ale NFZ też ma struktury, budynki, kadrę administracyjną. Gdyż bez tego się nie da po prostu funkcjonować. Żadna fundacja nie jest w stanie działać mocą wolontariuszy. Zbiórka jest na tyle glsna, że będzie skontrolowana wszerz i wzdłuż. Zobaczmy po rozliczeniu ile pójdzie na działalnosc statutową. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 21:18 Kompletnie nie wiem o czym bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 14:29 A ty cokolwiek ogarniasz w tej dyskusji? Najpierw nie wiesz, o którą fundację chodzi, później nie rozumiesz prostego pytania osadzonego w drzewku, więc kontekst był jasny. Później z frustracji, że nie rozumiesz zaczynasz używać obraźliwego języka. Zajmij się wybieraniem lakieru do paznokci, może ogarniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 09:08 jestem odporna na wszelkie akcje promocyjne, zbiórki i ulotki. nie wiem kto za tym stoi i nie chcę się dowiadywać. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 09:32 To po co się wpisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 [...] 26.04.26, 09:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 [...] 26.04.26, 20:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 23:29 pusia w akcji, to proszę, jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 02:30 Nie posiadam tylko fanka winnic www.pursuedbybearwine.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 02:30 Nie pusia tylko fanka winnic www.pursuedbybearwine.com/ Jesoo, ten słownik 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 15:07 Jest to dla mnie niepojęte, że akurat Ty, Yenna, największa ofiara hejtu forumowego, który musiałaś zgłaszać na policji, przez który nie mogłaś spać po nocach, a jak już zasnęłaś to nie chciałaś się obudzić - podpisujesz się pod Voltą, która dwa razy była wycięta, bo sugerowała, że Pursue się prostytuuje. A ty dolewasz oliwy do ognia rzucając kolejny żarcik o Pusi. Hipokrytka to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 18:29 ja niczego nie sugeruję, sumirka napisała, że za dyszkę może się sprostytuować. może przysłać ci screena, bo ona lubi wszystko archiwizować. może nawyk zawodowy? napisz i ci podeśle Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 28.04.26, 19:43 Co? A co mnie jakieś tam twoje screeny obchodzą? Jeszcze mniej niż prostytucja kogokolwiek. Wytkam jedynie to, że Yenna walcząca z hejtem na forum nagle flirtuje i śmieszkuje z największą forumową hejterką. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 29.04.26, 20:27 bo ona lubi wszystko archiwizować - gdzie ty wyczytałaś, że ja mam jakiekolwiek screeny. za leniwa jestem, na takie zabawy dla forumowych idiotek. największą forumową hejterką. o, jakaś nowość. czego to się z forum człowiek nie dowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 10:33 Obiecali pogodzić Jana Pawła z Andrzejem Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 15:23 kamin napisała: > Obiecali pogodzić Jana Pawła z Andrzejem 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 16:14 marzenka12 napisała: > kamin napisała: > > > Obiecali pogodzić Jana Pawła z Andrzejem > > 🤣🤣🤣 I pogodzili 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 11:25 100.000.000,00 nie wierzyłam 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 13:54 134 miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 17:04 Dzidzia, mam zawał ! Jurek Owsiak Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 21:23 riki_i napisał: > Dzidzia, mam zawał ! > > Jurek Owsiak Też coś w tym stylu pomyślałem XD Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 04:53 bywalec.hoteli napisał: > riki_i napisał: > > > Dzidzia, mam zawał ! > > > > Jurek Owsiak > > Też coś w tym stylu pomyślałem XD Ty to jak papuga z rikim. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 17:37 za wirtualną: Początkowym celem akcji było uzbieranie 500 tysięcy zł; aktualnie na liczniku jest już ponad 180 milionów zł. akcja kończy się o 20.00, pewnie 200 mln uzbiera Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 19:40 Już przekroczyli 200 super się ta akcja poniosła! Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 20:38 Będą mieć jeszcze dużo pracy z wystawieniem aukcji. Artyści, sportowcy i inni darczyńcy przynieśli różne fanty na zlicytowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 21:23 Troszkę śledzę i troszkę kibicuje. Swoją drogą niezła konkurencja dla Owsiaka! I dobrze - dobroczynność jest dobra 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 04:52 Konkurencją dla Owsiaka będzie, jeśli co roku, powiedzmy przez 10 lat z rzędu, powtórzy i zaangażuje w akcję. Pamiętaj, że jesteśmy łatwopalnym społeczeństwem, które potrafi się jednorazowo zmobilizować, ale pociągnąć i kultywować już o wiele trudniej. Oglądałam cały weekend, dla mnie to byla trochę lekcja tego co to znaczy być streamerem. Mega gratulacje i ukłony dla Łatwoganga! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 09:22 Konkurencja w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Wiadomo, że po zbiórce kasy ktoś musi pracować nad tym, żeby tę kasę na właściwe cele wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 09:34 Owsiak ma na taką kasę mechanizm i co by nie pluć, afery żadnej nie ma. Jak sobie z tym zrywem szczodrości ci niedoświadczeni poradzą, pewnie śledzone będzie i mam nadzieję, że nie rozczaruje. Byłoby fatalne dla ludzkiej chęci pomagania, gdyby wyszło, że jakaś hiena się pożywiła. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 06:22 Ech, a ludzie mediów w kółko mówili, żeby nie porównywać do Owsiaka, ani do żadnej innej akcji. Że to nie licytacja, kto lepszy. Żeby nie dzielić, nie etykietować. Wziąć udział, wpłacić i tyle (albo aż tyle). Odpowiedz Link Zgłoś
miss.dronio77 Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 28.04.26, 20:43 Konkurencja? ludzie, co z wami? Przecież to dokładnie takie samo działanie, w tym samym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 26.04.26, 21:57 Coś fantastycznego -250 milionów. Polacy są niesamowici. Wraca wiara w ludzi, że są ponad podziałami, jeśli dzieją się rzeczy wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 06:18 Przyszło dziecko me i mówi "widziałaś?", podtykając mi pod nos telefon. Nie miałam pojęcia co to za ludzie i co oni tam robią. Ot, znów jacyś ytuberzy. Dopiero gdy mi wyjaśniło, zaczęłam szukać info. No a w niedzielę się rozkręciło i oglądałam wieczorem w tvn24. Co prawda wolałam studio i live bez głosu, bo to zupełnie nie moja bajka 😉 Ale wielki szacun za pomysł i wytrwanie! Akcja nieziemska! Trochę nos utarty marudnym bumerom przy okazji. Niech się niesie dobro! Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: wolałam studio i live bez głosu 03.05.26, 16:14 Fakt, czasami oglądanie i słuchanie tego wszystkiego to lekkie nie było Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 06:28 Super Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Oglądacie stream Łatwogang dla Cancer Fighter 27.04.26, 15:25 Nie śledziłam. Ale cieszy efekt. I skutki uboczne: Owsiak już się nie podniesie, a Olejnik okazała się dziennikarką działającą społecznie i promującą książki. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Owsiak już się nie podniesie 27.04.26, 16:00 Brednie zaczadzonych umysłów - a za rok nowy rekord WOŚP. Takie rzeczy się wzajemnie nakręcają, nie niwelują. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Owsiak już się nie podniesie 27.04.26, 16:01 pijatyka napisał: > > > Brednie zaczadzonych umysłów - a za rok nowy rekord WOŚP. > > Takie rzeczy się wzajemnie nakręcają, nie niwelują. > Oczywiście, że tak, zdrowa konkurencja jest zawsze dobra, a zarówno Jurek Owsiak jak i Łatwogang jasno się wypowiedzieli o sobie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Owsiak już się nie podniesie 27.04.26, 16:40 Juras nie wytrzymał ciśnienia, bo on jest ciekaw, jak te pieniądze zostaną wydane. Widzisz, ja chcąc, czy nie chcąc, zrzucam się na jego comiesięczną pensję, a wciąż nie wiem, jak wydaje te moje pieniądze. On, mimo wyroków sądów, faktur nie pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Owsiak już się nie podniesie 27.04.26, 16:38 Nowy rekord za pieniądze samorządów, SSP, pomoc SP, policji, wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka [...] 27.04.26, 17:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Co proszę? 28.04.26, 18:45 Że Jarek ci w Karola [to już zgodne z regulaminem, przygłupy? ;-> ] Odpowiedz Link Zgłoś