Dodaj do ulubionych

Jak Wam minal wtorek?

28.04.26, 20:39
Mi na a) wkurzu na innych, b) smutku , c) wkurzu na siebie.
a) Na oddziale masakryczny chaos. Brakowalo poscieli, recznikow, produktow zywnosciowych. Informacji, ze pacjent w nocy upadl i zranil sie w reke (zobaczylam krew na poscieli, 2 pacjentow nie mialo opasek identyfikacyjnych ani podpisaneg lozka (tu juz szlag mnie trafil, bo jak uslyszalam od kolegi "przeciez ich znasz" to mialam czerwono przed oczami. Co z tego, ze znam? Skoro nie moge zidentyfikowac pacjenta jak sie nalezy, nie podam. I krotka pilka, nie chce skonczyc z prokuratorem na karku i odbraniem prawa do wykonywania zawodu). Butle z tlenem nie napelnione, butle do napelniania puste itd. itp. moglabym dlugo. 🙄
b) lekarz tchorz nie powiedzial pacjente, ze zostanie przeniesiona na palia. Kochana starowinka cieszyla sie, ze idzie do domu... Serce sie krajalo jak zamiast radosci, kiedy tlumaczylam z psychologiem, ze nie dom a palia bidulks zaczels plakac a pozniej napisala (ledwo slyszy, nie moze mowic) "nie chce umrzec".
c) byl on. Na krotkiej niestety. Oboje mielismy taki mlyn, ze na "czesc" sie skonczylo.
Ogolnie mocno niefajny dzien. 😕 U Was? Lepiej?
Obserwuj wątek
    • magda.z.bagien Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 20:43
      U mnie super. Zaraz rozpieczetuję pudełko lodów.
      • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 20:44
        O a mnie brzuch boli. 😒
    • angazetka Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 20:45
      Przepraszam, pracujesz w szpitalu w strefie wojny?
      • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 20:47
        Dzis mialam takie wrazenie. Chyba nawet polowe sa lepiej wyposazone niz nasz oddzial dzisiaj...
        • glasscraft Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 20:50
          Ale juz wszystko naprawione, bo ty tam bylas?
          • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 20:59
            Serwis zalatwil posciel. Pacjenci jedli wczorajsze pieczywo na sniadanie, butle nspelnialam na oddziale wyzej. BGA robilam na oddziale wyzej (nasza maszyna sie po raz kolejny schrzanila), leki pozyczalam z oddzialu wyzej i nizej. Zrobilam opaski, lozka podpisalam. Z wywalonym jezorem z kolega obrobilismy 9 lezacych pacjentow. Ale to nie byl przyjazny klimat pracy, tylko bieganie jak oszalaly.
            • glasscraft Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:14
              Tak sobie mozna pozyczac leki miedzy oddzialami? Na pewno mozna.
              • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:11
                A jak inaczej, jak na cito potrzebujesz. Pozyczamy nawzajem a jak z apteki dojdzie oddajemy. Zdarza sie, ze te nie rachowane Suchtgift nie musisz oddawac. Zdarza sie tez, ze pozyczasz zupelnie z innego oddzialu, czyli nie pulmo a onko, kardio, psychiatrii. Musimy sobie radzic. U nas tez rzecz jasna pozyczajs lub dostaja. Masz nowe przyjecie, pacjent karetka dowieziony i zupelnie bez niczego a potrzebuje konkretnego leku na dodatkowa chorobe. I zaczyna sie wydzwanianie, kto to ma.
                • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:13
                  Chodzilo mi ze Suchtgift sa scislego zarachowania. Tu trzeba oddac. Niedokladnie napisalam.
                  • kk345 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 23:18
                    Jak to niedokładnie? Napisałaś wyraźnie, że nie są rachowane i nie trzeba oddawać. Wyguglałas w międzyczasie i poszła autokorekta?
              • madziaaa2015 Re: Jak Wam minal wtorek? 08.05.26, 14:33
                pewnie ze mozna ,wpisuje sie tylko do zeszytu.
            • nick_z_desperacji2 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 23:10
              A to wczorajsze pieczywo, to z piwnicy wyciągnęliście? Magazynujecie w kuchni resztki?
    • daniela34 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 20:48
      1) nie uwzględnili mi apelacji
      2) nie skończyliśmy sprawy, którą mieliśmy skończyć, ale nie ma takich cudów żeby oskarżonego i 5 świadków przesłuchać w 1.5 h
      3) złożyłam wniosek o uzasadnienie
      4) niczego nie zjadłam od 7.00 do 15.00, czy to jest post przerywany?
      5) zjadłam pyszne gołąbki i doszłam do wniosku, że kuchenny team z mamunią to jednak stanowimy wybitny

All in all dobry dzień.

• andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 20:50
        Wieki nie jadlam golabkow. Kiedys nie lubilam teraz, gdyby brzuch nie bolal chetnie bym zjadla z sosem pomidorowym.
        • daniela34 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:00
          Byly z sosem pomidorowym właśnie
          • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:02
            Z ryzem i mielonym miesem?
            • daniela34 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:04
              Tak
              • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:05
                Mniam. Mimo bolu brzucha mniam.
                • nowel1 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:10
                  Trzeci raz piszesz o bólu brzucha. Przypadek? Nie sądzę.
                  No więc tak: bóle brzucha, ,obrzęki, ustępujące czy nie -> pilna diagnostyka.
        • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:01
          Az na urlopie sobie zrobie, bo ochoty mi narobilas. Ale pewnie leniwe, bo babrac mi sie nie bedzie chcialo.
    • delorianka Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:09
      andallthat_jazz napisała:

> b) lekarz tchorz nie powiedzial pacjente, ze zostanie przeniesiona na palia.

Lekarze w Austrii nie maja żadnych procedur informowania pacjentów o toku leczenia?
      A „starowinka” jest ubezwłasnowolniona? Jeśli nie, to dlaczego nie może wyjść do domu?

Pozostałe rzeczy to takie bzdury, że aż szkoda komentować.
      • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:14
        A jednak skomentowalas. Pacjentka ma Erwachsenvetretung i tak zaawansowanego raka, ze nic juz nie da sie zrobic. Chemia tez w rachube nie wchodzi, bo jest za slaba (pscjentka, nie chemia). Opieka domowa awykonalna w jej stanie. Dlatego palia to jedyne rozsadne wyjscie. Chcesz sie jeszcze do jakiejs bzdury dowalic?
        • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:18
          A lekarze maja procedury, tylko nie wszyscy "jaja". Ten stwierdzil na wizycie, ze opuszcza naszboddzial dzis. A ons sobie wytlumaczyla, ze do domu idzie. Lekarz wyslal psychologa do wlasciwej rozmowy.
        • angazetka Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:19
          U was pacjent (czy jego przedstawiciel prawny) nie może zdecydować, czy chce wyjść do domu?
          • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:17
            Moze, ale nie da rady zapewnic opieki paliatywnej. I co? Poloza ja do lozka i co bedzie to bedzie? Przyjechaly dzieci, maz (rownie starszy) i razem pojechali transportem z nia na palia. Ta sama klinika, inny budynek.
        • iwles Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:23

> Opieka domowa awykonalna w jej stanie.

Nie ma u was opieki paliatywnej domowej?
          Tzw. hospicjum domowe.
        • delorianka Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:46

> A jednak skomentowalas.

Pozostałe rzeczy to takie bzdury, że aż szkoda komentować.

Chcesz sie jeszcze do jakiejs bzdury dowalic?
          Patrz wyżej…
    • minivini Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:10
      Mało spałam w nocy, więc dzisiaj chodzę jak zombie.
    • k.messi Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:15
      Pomoc pielęgniarska informuje pacjenta o dalszym leczeniu? W towarzystwie psychologa? OJP big_grin
      • angazetka Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:21
        Ten cały wpis jest piękny, pacjenci bez identyfikatorów, nieuzupełniona dokumentacja, brak jedzenia (!!!)... Szpital na peryferiach.
      • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:21
        Jakim leczeniu niby na palia? Bylam przy niej, bo pakowalam rzeczy. I probowalam rozszyfrowac z nim, co pacjentka na kartce pisze. Wiem smieszne jak wuj.
        • angazetka Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:22
          U was na palio nie leczą?
          • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:52
            Usmierzaja bol. Na palis nie lecza. To ostatnia stacja.
            • iwles Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:01

Leczenie paliatywnej- to właśnie leczenie objawowe, przede wszystkim usmierzanie bólu.
              TAK! - To się nazywa LECZENIE
        • princy-mincy Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:46
          Choćby leczenie bólu, specjalistko od siedmiu boleści (nomen omen!)
          • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:00
            Leczenie bolu? Hahaha. Sedacja pacjenta i pomoc przy przejsciu ma druga strone w miare komfortowo. Specjalistko od 9 bolesci. Zadnevleczenie, zadne zabiegi. Zwiekszanie tak przeciwbolowych, zeby pacjent mogl godnie umrzec. Jesli dla ciebie to leczenie, no coz moge powiedziec... 🤔 odzywianie bedzie odstawiane (ona per os juz i tak nie moze, ale dozylne pojdzie tez w odstawke. Zostana li i wylacznie przeciwbolowe i tyle.
            • princy-mincy Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:26
              Czy wiesz w ogóle co oznacza opieka paliatywna?
              Leczenie bólu jest bardzo ważne.
              Naprawdę aż włos się jeży od tych twoich dyrdymalow
              • bazia_morska Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:39
                Ciiii, nie mówmy jej, że jest leczenie przyczynowe i objawowe...
            • angazetka Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 00:38
              Tak, to jest leczenie.
            • nowel1 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 07:26
              Ale po co chwalisz się ignorancją?
            • nick_z_desperacji2 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 14:44
              Tak w ogóle, to jako kto ty przy tej rozmowie byłaś? Nie masz ani kwalifikacji, żeby rozmawiać o leczeniu onkologicznym pacjentki, ani psychologicznych, ani nawet zwykłej umiejętności rozmowy, która nie kończyłaby się na "ja, moje".
              • delorianka Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 17:25
                nick_z_desperacji2 napisała:

> Tak w ogóle, to jako kto ty przy tej rozmowie byłaś? Nie masz ani kwalifikacji,
                > żeby rozmawiać o leczeniu onkologicznym pacjentki, ani psychologicznych, ani n
                > awet zwykłej umiejętności rozmowy, która nie kończyłaby się na "ja, moje".

Jest wyżej: „Byłam przy niej, bo pakowalam rzeczy.”

A wątku startowym „tłumaczyliśmy z psychologiem”…
            • memphis90 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 15:15
              >Zadnevleczenie, zadne zabiegi.
              Opowiadasz szkodliwe bzdury. Leczenie paliatywne obejmuje wiele zabiegów, operacji, leków, rehabilitacji? których zadaniem nie jest wysłanie chorego na tamten świat, tylko maksymalne zwiększenie komfortu życia i jego przedłużenie - w miarę możliwości.
              • madziaaa2015 Re: Jak Wam minal wtorek? 08.05.26, 14:40
                To moze w Polsce , za granicja hospicjum nie przedluza zycia a umila ostatnie chwile czyli morfina, dobre jedzenie jakies zajecia.Panstwo nie inwestuje w umierajacych.Jezeli rodzina tak kaze odstawia sie jedzenie i nie daje kroplowek tylko zwilza usta.
            • memphis90 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 15:17
              >odzywianie bedzie odstawiane (ona >per os juz i tak nie moze, ale dozylne >pojdzie tez w odstawke.
              A tu już łżesz i to w obrzydliwy sposób 🤮
              • nick_z_desperacji2 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 15:42
                O wow. umknęło mi to. Czyli w Wiedniu opieka paliatywna polega na zagłodzeniu pacjenta na śmierć? Czy ten szpital nie nosi przypadkiem imienia pewnego niezbyt zdolnego austriackiego malarza? Bo metody jakby zbliżone.
                • madziaaa2015 Re: Jak Wam minal wtorek? 08.05.26, 14:42
                  W Danii tez tak jest , malo tego nawet mloda dziewczyna moze odmowic sondy i umrzec.Nieraz daje sie pod przymusem trzymajac jej rece i nogi ale przychodzi moment ze juz nie ma prawa przymusu i taka osoba umiera.
            • angazetka Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 17:11
              > odzywianie bedzie odstawiane

Jezu, co ty pierd...sz? Głodzicie umierających? I to jest "godne umieranie"?
            • aankaa Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 17:23
              Zadnevleczenie, zadne zabiegi. Zwiekszanie tak przeciwbolowych, zeby pacjent mogl godnie umrzec. ...odzywianie bedzie odstawiane (ona per os juz i tak nie moze, ale dozylne pojdzie tez w odstawke. Zostana li i wylacznie przeciwbolowe i tyle.

z głodu ma, godnie, umrzeć???
            • anek-dotka Re: Jak Wam minal wtorek? 30.04.26, 11:11
              Tym to się już pogrążyłaś, ohyda. Pokazałaś, że żadnego wykształcenia medycznego nie masz. Przypuszczam, że kiedy pacjentka była informowana o leczeniu, byłaś przy tym, rzeczywiście. Ścierałaś parapet.
    • glasscraft Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:20

> c) byl on. Na krotkiej niestety. Oboje mielismy taki mlyn, ze na "czesc" sie skonczylo.

A dlugopis vel kubeczek juz zakupiony, czy niedasie?
      • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:46
        Nozesil zamowiony. Kiczowaty. Za 10 ojro. W nim bedzie karteczka z numerem telefonu. Zrobi z tym, co chce.
        • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:46
          Notesik
        • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:23
          Fajny, czy nie?
          • glasscraft Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:58
            Notesiki moga dla mnie nie istniec, bo uzywam kindle do notatek, wiec jak dla mnie to byloby do przekazania komus, kto by uzywal. No I raczej bylby watek na forum - “dlaczego osoba, z ktora pare razy mialam dyzur, daje mi prezenty”
    • sandy_cheeks Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:21
      Moje życie jest jednak dużo bardziej nudne. Na codzień tyram z domu, generalnie nie mam za dużo roboty, dziś na jakieś 3h. Trochę się nudzę, ale nie narzekam 😁
      W międzyczasie wyskoczyłam na zakupy do biedry i apteki + mały spacerek. Po robocie pojechałam z konkubinem na rowerową przejażdżkę, ale strasznie pizgało i ograniczyłam się do pół h.
      Teraz oglądam świat z góry z Minorki (taki program z nagrania z polsat.x) bo za jakiś rok-dwa planuje odwiedzić. Konkubin z młodszą córką robią bułeczki drożdżowe z różnymi nadzieniami. Ja zamówiłam z powidłami śliwkowymi...
      • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:48
        Podziel sie. Ja bym chciala z jagodami jutro na sniadanie w robocie.
        • sandy_cheeks Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 21:57
          Z jagodami nie mam, są cynamonki i rogale z nutellą, pastą pistacjową, no i moje wylane z powidłami 😊
          • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:03
            Wow! To pistacjowe poprosze! 😋
          • kk345 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:14
            Jakie śliczne, profesjonalne!
            • sandy_cheeks Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:20
              Miks Ania gotuje i fejsbukowych rolek 😁
    • kropkaa Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:13
      Pamiętacie M.A.S.H.? Uwielbiałam ten serial, szczególnie pierwsze sezony, jakbyśmy to dziś powiedzieli.
      Nawet tam nie było takiego armagedonu. A był to sitkom komediowy z akcją w szpitalu polowym na wojnie w Wietnamie.
      Anna zaś twierdzi, że opisuje austriacki szpital w XXI w.
      Hm. Minister zdrowia w Wiedniu wie, co się dzieje w podległych mu placówkach?
      • beaucouptrop Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:57
        A wiesz, że już niejednokrotnie podczas czytania opisów Anny, przychodził mi do głowy ten serial 😂
      • nick_z_desperacji2 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 23:13
        No nie? Biedni, nie są w stanie pościeli ogarnąć, leków brakuje, tlenu brakuje, jedzenia brakuje. I dziwnym trafem to wszystko tylko na oddziale Anny i tylko pod nieobcność Anny. Jak oni wcześniej funkcjonowali, nie wiem. Ale niedługo okaże się, że na kadrio też najpierw wszyscy świetni, a pod koniec miesiąca będą beznadziejni i będą płakać, żeby im Annę zostawić big_grin
      • eliszka25 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 00:43
        Ja często mam takie skojarzenia przy czytaniu wątków Anny. Może ona ten serial właśnie ogląda i na forum tworzy swój?
        • nick_z_desperacji2 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 03:08
          Nie, ona po prostu przedawkowała seriale medyczne zaczynając szkołę i stworzyła sobie świat, w którym będzie ludzi ratować. A od pół roku robi te same, monotonne czynności i nikt jej nie pyta o zdanie w kwestiach medycznych. Musi tworzyć, a że podstawowej wiedzy brak, to wypisuje durnoty.
        • snakelilith Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 15:59
          eliszka25 napisała:

> Ja często mam takie skojarzenia przy czytaniu wątków Anny. Może ona ten serial
          > właśnie ogląda i na forum tworzy swój?

Było coś takiego. Komedia z Renée Zellweger po tytułem Nurse Betty. Tam też głównej bohaterce kelnerce Betty ubzdurało się przy oglądaniu TV, że jest pielęgniarką zaręczoną z głównym lekarzem serialu. big_grin

• kropkaa Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 05:40
        Nasza Anna i spółka.
        • at.attin Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 14:51
          To była wojna koreańska. Elementarz.
          • kropkaa Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 18:45
            Tak.
            Myślę, że możemy nie pamiętać, leciało to wieki temu.
    • ga-ti Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:27
      To u mnie dziś spokojnie i nudno. No i dobrze, bo u mnie w robocie jak nudno i spokojnie to znaczy, że wszystko jest na swoim miejscu.
      Za to po pracy czekał na mnie pyszny obiadek, kurczak curry, zrobiony przez dziecko w przerwie w nauce do matury.
      Ogarnęłam lekko w domu, wstawiłam pranie, trochę mnie przewiało na balkonie. Pogadałam z dziećmi, z najmłodszym posłuchałam muzyczki. Oglądam serial o psychopatycznym mordercy i zajadam rodzynki. I żeby się rozgrzeszyć to 30 minut chodziłam na bieżni 😁
      Jeszcze jutro do pracy i zaczynam długi weekend. Może być nudny (bo zapowiada się stresujacy).
    • siedemkropek82 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:27
      Na katolickiej dyskotece.Wlasnie wracam.Zdjecie części poczęstunku.
      • siedemkropek82 Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 23:00
        Z dzisiejszej dyskoteki
        • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 08:34
          A te osoby zgodziły się na publikację?
    • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:29
      No fajny pomysl, czy nie bo glas nic nie mowi a jestem ciekawa. Ucieszylybyscie sie z takiego drobiazgu? Czy zupelnie nie? 🤨
      • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:35
        Mnie rozmieszylo. Bo odgadywanie, co poets mial na mysli to chleb powszedni. Nie wspominajac, ze zspisuja dawki, ktore nie istnieja. I kombinujesz z tego co masz, zeby to ogarnac.
      • delorianka Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 22:51
        Ja bym się ucieszyła z notesu, ale bez numeru telefonu namolnej koleżanki, która sobie coś wyobraziła…
        • miurielamirsa Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 23:08
          Notes do niczego by mi się nie przydał.
          Numer telefonu tym bardziej.
          Mój wtorek zaczął się wczoraj około 10 rano kiedy wychodziłam do pracy.
          Wróciłam dzisiaj, bliżej 23 niż 22.
          Spałam na pracowym fotelu jakieś 3 godziny. Przy tym pobiłam chyba swój rekord kroków 😂
          Jutro w ciągu dnia jeszcze jedna ciężka sprawa, idę do sądu jako biegła.
          A potem mam wolne do końca tygodnia 😉
        • andallthat_jazz Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 23:10
          Moze wyrzucic. Bedzie na memory stick doklejony. 🙄
          • delorianka Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 08:32
            Memory stick to pamięć USB 😂 ale zakładam, że chodziło ci o memo stick, czyli karteczkę samoprzylepną…
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 08:33

> Moze wyrzucic. Bedzie na memory stick doklejony. 🙄

Przyklejony na nośniku pamięci typu pendrive? Aha
            • iwles Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 08:37
              A co! Jak szaleć to szaleć! Kto bogatemu zabroni 😄
            • nick_z_desperacji2 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 14:46
              Najlepiej zaszyfrowany! W końcu jak człowiek się wysili, to bardziej doceni. Albo pomyśli, że to jakaś ważna wiadomość, z wywiadu, albo co.
      • azalee Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 00:04
        Skoro się tak ciągle mijacie w biegu to po prostu spytaj się czy chce się spotkać gdzieś na kawie żeby pogadać.
        Wyjdzie naturalniej i mniej zobowiązująco niż jakieś dziwne kombinowane pseudo śmieszne prezenty z podtekstami.
        • nick_z_desperacji2 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 03:09
          niedasie
      • nick_z_desperacji2 Re: Jak Wam minal wtorek? 29.04.26, 14:48
        Podrzucanie notesików zamiast zaprosić na kawę? Dobre. Zwłaszcza jak sie ma 12 lat i wie, że koledzy będą śmiali, a obiekt westchnień może korzystać tylko z telefonu rodziców i wstydzisz się, że mama odbierze. Ogólnie na plus, od razu uświadamia, żeby sie w to nie pakować.
    • tt-tka Re: Jak Wam minal wtorek? 28.04.26, 23:55
      Cudny mialam wtorek. Zachwycajaco leniwy. Robilam dokladnie NIC, nawet prania nie wstawilam, bo mi sie nie chcialo. Wyszlam tylko powachac bez, kwitnie jak szalony.

Jutro moze troche ogarne, a moze i nie. Do pracy wracam dopiero w sobote, do tej pory nic nie musze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka