Dodaj do ulubionych

Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dla Was

07.05.26, 15:35
[reklama marki wysokieobcasy.pl]

Cześć,

jesteśmy z Wysokich Obcasów. Wiemy, że reklamy na forum to zwykle ostatnia rzecz, którą chcecie czytać, więc będziemy krótko i wprost.

Wprowadziliśmy do subskrypcji pakiet Wysokie Obcasy. W pakiecie: autorskie portrety, herstorie, reportaże, psychologia, lifestyle, moda, uroda, podróże, komentarze.

Dla was, jako użytkowniczek i użytkowników tego forum, przygotowaliśmy dedykowaną ofertę wydłużoną o kolejne 4 tygodnie.

Możecie sprawdzić, czy to dla was: wysokieobcasy.pl/ofertaforum

Zapraszamy Was do naszej wspólnoty 😊
Redakcja WO
Obserwuj wątek
    • jakis.login Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 15:39
      wysokieobcasy_pl napisała:

> przygotowaliśmy dedykowaną ofertę wydłużoną o kolejne 4 tygodnie.

Ekstra, wszystkie teksty są na tak wysokim poziomie językowym?
      • ania357 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 15:50
        big_grin
      • zla.m Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 15:53
        big_grin
      • wysokieobcasy_pl Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 17:02
        Chyba trema nas zżarła! Teksty są na poziomie wink
        • jakis.login Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 17:07

> Chyba trema nas zżarła! Teksty są na poziomie wink

Dziękuję serdecznie za rozwianie wątpliwości, teraz już wiadomo na 100 procent, że niskim.
        • nieobiektywnie Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 17:49

Pisane przez Czarusia? Czatusia znaczy

Btw, ematkom polecam ostatni raport Rosiaka o AI

Masłowską skopiowali
          youtu.be/oNY0j3ulCFg?is=CzzsuK8RTiGXejvW
        • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 02:26

Czytam was w papierze od zawsze i lubię, ale zżymam się ciągle na liczne anglicyzmy. Za czasów korekty też było ich pełno.
          Na przykład rutyna nie oznacza tego, co wam się wydaje. W szczególności nie ma czegoś takiego, jak codzienna rutyna.
        • blasckbird13 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 09:39

A komuż te teksty są dedykowane?
          Jak brzmi treść dedykacji?
          • cegehana Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 13:08
            "Ematkom na pamiątkę pięknej przyjaźni"
        • szmytka1 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 12.05.26, 13:58
          Zapraszamy do naszej wspólnoty- brzmi sekciarsko, a ja się od wszelakich wspólnot trzymam na odległość.
    • bib24 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 16:15
      pisane przez ai smile
      • kamin Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 19:25
        AI nie robiłoby dedykacji na ofercie.
        • bib24 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 19:30
          myslisz ze juz doszło do tego, że człowiek udaje ai?
          • nieobiektywnie Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 23:43
            To już było. Głośna sprawa sprzed kilku lat. Stworzyli czat bota który miał pisać kody, a okazało się że to grupa inżynierów z Indii siedzi po drugiej stronie i pisze te kody w czasie rzeczywistym. To był gruby przekręt na miliony monet.
            • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 02:29
              Pani, "Wysokie Obcasy" to zrobiły?
        • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 02:28
          AI ciągle sadzi jakieś makaronizmy, także po prostu wdzięcznie wplatając angielskie słowa w polskie objaśnienia. Dociśnięte do muru twierdzi, że "mam rację, ale to powszechnie stosowany termin" (a tylko ja o tym nie wiedziałam, bo jestem zacofana).
    • chatgris01 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 16:51
      Dedykowana oferta mnie zdecydowanie zniechęca.
    • memphis90 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 17:01
      Czy nadal na łamach WO publikowane są transfobiczne teksty autorek jawnie szerzących w mediach mowę nienawiści?
    • zbytomia100 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 17:15
      Dziennikarki, co kilku zdan bez bledow nie potrafia sklecic...bardzo dobra reklama, nie ma co.
      Ide wydluzyc defektowana oferte kebsa zza rogiem wink
    • paspartua Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 17:44
      Ale co będziecie [robić] krótko i wprost? Krótko się tu reklamować, that’s for sure big_grin, a wprost powinnyście przekazać pomysłodawczyni tejże reklamy, jak ją forum odebrało. Bo tu nie chodzi tylko o treść, to po prostu kompletnie chybiony pomysł, dokładnie tak jak słusznie zdiagnozowałyście we wstępie – fora nie lubią reklam.

Chyba, że byłoby to ewidentne „rozdajo” typu: „Weź udział w ankiecie – o jakich tematach najbardziej chciałabyś przeczytać na łamach WO, wygraj roczny dostęp, przy okazji przypominamy, że regularna cena prenumeraty to [wstaw] i zachęcamy blablabla”. A już super by było, gdybyście raz na jakiś czas wrzucały wybrany pełny tekst z zachętą do dyskusji.
      • hosta_73 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 09:34
        A już super by było, gdybyście raz na jakiś czas wrzucały wybrany pełny tekst z zachętą do dyskusji.

O, właśnie.
    • nieobiektywnie Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 17:45
      Oferta dedykowana,, ematka zagotowana. 🤣
      • tt-tka Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 05:25
        nieobiektywnie napisała:

> Oferta dedykowana,, ematka zagotowana. 🤣
        >

Wrze i kipie !
      • pijatyka Re: Oferta dedykowana, ematka zagotowana 12.05.26, 11:27

Na forum Komputer przeszłoby bez echa wink

• nastarana Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 18:39
      Jak Wam nie wstyd droga redakcjo? Może byście poprosili jakąś inną redakcję, żeby Wam zredagowała zanim wyślecie nam swoją ofertę? Bo w sumie brzmi ciekawie ten pakiet w pakiecie, a szczególnie intrygujące są HERSTORIE!
      • nieobiektywnie Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 13:19
        nastarana napisała:

>, a szczególnie intrygujące są HERSTORIE!

Serio mają taki dział? Wysokie obcasy czytałam ostatnio w latach 90 kiedy moja matka je kupowała. Nawet je lubiłam ale w dzisiejszych czasach to trąci trochę myszką, nawet nazwa jest już nie na miejscu, bo wyklucza wszystkie kobiety które chodzą w płaskim obuwiu.
        • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 20:57
          nieobiektywnie napisała:

> matka je kupowała. Nawet je lubiłam ale w dzisiejszych czasach to trąci trochę
          > myszką, nawet nazwa jest już nie na miejscu, bo wyklucza wszystkie kobiety k
          > tóre chodzą w płaskim obuwiu.

Całe życie chodziłam głównie w płaskim obuwiu i nazwa mi nie przeszkadza oraz nie wyklucza. Nie przesadzaj.
          • cegehana Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 13:11
            Moze nie wyklucza, ale nawiązuje do niespecjalnie godnych naśladowania wzorów, w których symbolem kobiecości jest szkodliwy dla kośćca i niewygodny but, za to podobający się mężczyznom.
        • mmoni Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 02:18
          nieobiektywnie napisała:

> nastarana napisała:
          >
          > >, a szczególnie intrygujące są HERSTORIE!
          >
          >
          >
          > Serio mają taki dział? Wysokie obcasy czytałam ostatnio w latach 90 kiedy moja
          > matka je kupowała. Nawet je lubiłam ale w dzisiejszych czasach to trąci trochę
          > myszką, nawet nazwa jest już nie na miejscu, bo wyklucza wszystkie kobiety k
          >
          O to burzyła się Kinga Dunin już w inauguracyjnym numerze pisma.
        • pijatyka Re: nazwa jest już nie na miejscu 12.05.26, 11:35

Śmieszne - nazwa jest czysto symboliczna; coś jak określenie "premier [minister, prokurator etc] w spódnicy" - choćby delikwentka przez cale życie chodziła wyłącznie w spodniach.

• jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 12.05.26, 19:10
          nieobiektywnie napisała:

> , nawet nazwa jest już nie na miejscu, bo wyklucza wszystkie kobiety k
          >
          Wiesz, że nikt tego nie sprawdza? Możesz też pić Tchibo Family nie mając rodziny
          • pijatyka Re: Możesz pić Tchibo Family nie mając rodziny 12.05.26, 19:23

;-D

• nieobiektywnie Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 13.05.26, 22:11
            jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> nieobiektywnie napisała:
            >
            > > , nawet nazwa jest już nie na miejscu, bo wyklucza wszystkie kobiety k
            > > tóre chodzą w płaskim obuwiu.
            > >
            > Wiesz, że nikt tego nie sprawdza? Możesz też pić Tchibo Family nie mając rodzin
            > y

Ale ze jak ? Ale co? Że ten?
    • nick_z_desperacji2 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 18:49
      Ponieważ od dłuższego czasu czytam tylko sprytnie podrzucane powtórki artykułów sprzed x lat, kiedy miałam wykupioną subskrypcję, więc pozostanę przy opcji obejścia paywalla.
      • alpepe Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 09:55
        O, to, to.
        Możecie mnie, Wysokie Obcasy w trąbkę pocałować, bo mimo subskrybcji oferowane mi się po pięć razy odgrzewane kotlety. Lubię piosenki, które już kiedyś słyszałam, ale z tekstami jest nieco inaczej.
    • kropkaa Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 19:14
      Wspaniałe! Każda z nas dostanie nr z dedykacją od dziennikarek? To jakaś wkładka będzie? Czy podpisy na okładce?
      • bi_scotti Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 22:30
        kropkaa napisała:

> Wspaniałe! Każda z nas dostanie nr z dedykacją od dziennikarek?

Brzmi jak modern form radiowego Koncertu Zyczen sprzed lat ... Ah, wspomnien czar big_grin Kochajacy Wnuczek Marcinek dedykuje piosenke Ireny Santor "Walc Embarras" dla Babci Wandzi i Dziadzia Czesia z Niezaswiezej Wody kolo Uszczenia z okazji ich 125 rocznicy slubu!
        Ciekawe jakie dedykacje kazda z nas tu dostanie i ... jaka piosenka z radia poplynie ... tongue_out Can't wait big_grin Cheers.
    • raczek47 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 07.05.26, 21:10
      Wysokie obcasy nie zawsze są wyznacznikiem klasy.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 09:36
      Powiało desperacją…
    • krwawy.lolo Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 12:41
      Nie czepiałbym się tutaj za bardzo polszczyzny a ceny. Przecież to rozbój w biały dzień. Ta stówa woła już o pomstę do nieba, o 288 peelenach nie wspomniawszy.
      Dychę, góra dwie za rok zapłaciłbym. Z bólem serca. smile
      • krwawy.lolo Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 12:49
        Te dwie dychy oczywiście za całą gazetę. Wysokie Obcasy interesują mnie tyle co dział sportowy.
      • boggi_dan Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 13:53
        krwawy.lolo napisał:

> Nie czepiałbym się tutaj za bardzo polszczyzny a ceny. Przecież to rozbój w bia
        > ły dzień. Ta stówa woła już o pomstę do nieba, o 288 peelenach nie wspomniawszy
        > .
        > Dychę, góra dwie za rok zapłaciłbym. Z bólem serca. smile
        70 euro cię nie stać? Wszystko dzisiaj kosztuje.
      • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 09:06
        Świetna wprost oferta…
        Zrezygnowałam z subskrypcji całej gazety (36 zł miesięcznie), po kilku zaliczonych z kontem fakapach. I po tym, jak kolejny artykuł w który weszłam okazał słowotokiem bez znaczenia, a tytuł albo był nieadekwatny i miał za zadanie tylko zaciekawić, albo w zasadzie cały artykuł był niepotrzebny, bo sam tytuł wystarczał (artykuł nie wnosił nic ponadto).

Staliście się tabloidem.
        A ja wróciłam do Rzepy.
        Jestem tu tylko z sentymentu do forum.
        • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 14:54
          partytura2026 napisała:

> A ja wróciłam do Rzepy.

Rzepa jest dla mnie kompletnie niestrawna. Zbyt elastyczna moralnie i stawiająca również diabłu ogarek (przy wszystkich irytujących wadach Wyborczej). Porównywanie jej z WO tez nie ma sensu, bo to gazeta codzienna, a nie dodatek kobiecy.
          • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 16:27
            Mi brakowało właśnie takiego wyważonego, rzetelnego dziennikarstwa. Wyborcza popłynęła w stronę robienia sensacji z niczego, albo omijania niewygodnych treści. Z magazynowych treści broni się Zwierciadło. Wysokie Obcasy od dawna szorują po dnie.
            • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 19:39
              Ależ nie nazwałam tego dziennikarstwa wyważonym. Raczej strachliwym i konformistycznym. Według którego '"prawda leży pośrodku", a nie "prawda leży tam, gdzie leży".
              • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 19:53
                Wolę jednak dziennikarstwo informacyjne od oponiotworczego.
                Mam alergię na media, które narzucają swój punkt widzenia. A gazeta robi to w bardzo ordynarny sposób. A kiedyś zachowywała niezależność.
                • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 01:05
                  Rzeczpospolita jak najbardziej narzuca swój punkt widzenia, tylko inny niż gazeta. I właśnie tego nie mogę u niej wytrzymać. Robi to pod płaszczykiem rzekomego bycia pośrodku, ale nie ma czegoś takiego, jak bycie pośrodku, zawsze jest to lansowanie jakiegoś punktu widzenia.

Narzucanie pewnych rzeczy przez Gazetę odbywa się z tak otwartą przyłbicą, że łatwo to zauważyć i zignorować. Udawanie obiektywizmu, a tak naprawdę narzucanie swojego pseudoobiektywnego punktu widzenia jest dużo bardziej podstępne i, jak widać na twoim przypadku, mylące.
                  • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 01:05
                    Na twoim przykładzie.
                  • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 09:57
                    Mocca tam na samym dole ładnie opisała co myślę o gazecie.
                    Więc Rzepa jest jeszcze na szczęście na etapie długo przed tym, w którą poszło to stronę w przypadku gazety.

Gazeta nie ma podejścia i już mieć nie będzie.
                    • arthwen Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 12:45
                      Przyznaj po prostu, że pasuje ci linia ideologiczna Rzepy i symetryzm.
                      • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:35
                        Chcę znać problem / zagadnienie i jego sedno. A nie czytać stronnicze artykuły, z sensacyjnymi tytułami siejącymi popłoch, strach, pogardę, złość czy nienawiść, a omijające tematy niebędące zgodne z linią partii.
                        Dawno temu śmiałam się z Niezależnej. Gazeta stała się dokładnie tym samym, tyle że po drugiej stronie. A ja już nie chce być zmuszana do stawania po którejkolwiek stronie argumentami “ale tamci to i tamto”.
                        Ograło się i zbrzydło.
                        • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:37
                          partytura2026 napisała:

> Chcę znać problem / zagadnienie i jego sedno. A nie czytać stronnicze artykuły,

I Rzeczpospolita tego nie zapewnia. Jest pełna stronniczych artykułów.
                          • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:38
                            Kiedyś było inaczej. Rzepa była bardzo wyważoną gazetą. Niestety już bardzo dawno temu zmieniło się to gruntownie.
                            • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:43
                              W porównaniu do gazety? Plażo proszę!
                              • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:45
                                Tak, w porównaniu do Gazety.
                                • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:49
                                  😂
                                  • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:58
                                    Przykro mi, ofiaro pseudoobiektywizmu Rzepy. Dlatego właśnie pisałam, że jest on podstępny. Nawet nie widzisz, kiedy jesteś manipulowana i jak bardzo.
                        • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:51
                          a omijające tematy niebędące zgodne z linią partii.

nie omijają jeżeli masz na mysli KO/PO smile To wtedy kiedy udają, że są obiektywni.

To nigdy nie była i nie jest gazeta PO.
                          • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 15:05
                            Kiedyś nie. Dziś…
                            Ustalmy jedno. Dziennikarstwo się skończyło. Rzetelne. Czasy mamy jakie mamy i konformizm zwycięża, ideały padają.
                            Podśmiechujki były z medonetowych artykulików. Jakby gazetowe były lepsze.
                            • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 16:09
                              partytura2026 napisała:

> Ustalmy jedno. Dziennikarstwo się skończyło. Rzetelne. Czasy mamy jakie mamy i
                              > konformizm zwycięża, ideały padają.

Nie wszyscy czytają Rzepę i nie wszyscy formułują sądy wyłącznie na podstawie tej gazety. Masz jednak rację, właśnie z powodów wyłuszczonych przez ciebie przestałam ją czytać.
                              • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 18:31
                                Ja powiem więcej, nie wszyscy czytają cokolwiek. Przy cenach dzisiejszej prasy (rzepę kupuje w wersji papierowej - do śniadania), większość informacje czerpie z portali informacyjnych. Gazeta prezentuje e tej chwili poziom onetu / WP sprzed kilku lat.
                                A tak nie było.
                                • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 18:42
                                  Portal "Gazeta" to co innego niż internetowa Wyborcza, inna redakcja i od lat jest słaby (od co najmniej kilku).
                                  • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 19:40
                                    ardzuna napisała:

> Portal "Gazeta" to co innego niż internetowa Wyborcza, inna redakcja i od lat j
                                    > est słaby (od co najmniej kilku).

Nie do mnie ale skomentuję. Przecież wiadomo, ale to dotyczy niestety Wyborczej też. Ja jestem na tyle stara, że pamiętam papierowe wydania weekendowe. I w każdym było wiele dobrych artykułów. Teraz jest jeden na kilka wydań.
                                    • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 11.05.26, 00:32
                                      mocca26 napisała:

> ażdym było wiele dobrych artykułów. Teraz jest jeden na kilka wydań.

Teraz w każdym są byle jakie artykuły, ale poczytać też jest co.
                                      • lauren6 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 11.05.26, 14:47
                                        ardzuna napisała:

> Teraz w każdym są byle jakie artykuły, ale poczytać też jest co.

Tak, na wyborcza.pl jest co czytać. Natomiast na WO od dłuższego czasu czytać nie ma czego.
                            • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 19:43
                              partytura2026 napisała:

> Kiedyś nie. Dziś…
                              > Ustalmy jedno. Dziennikarstwo się skończyło. Rzetelne. Czasy mamy jakie mamy i
                              > konformizm zwycięża, ideały padają.
                              > Podśmiechujki były z medonetowych artykulików. Jakby gazetowe były lepsze.

Dziś też nie jest. PO&Co nie ma swojego medium. PiSKonfederacja ma wiele mediów, takich które idą w zaparte (delikatnie mówiąc) w swoim przekazie. PO nie ma ani jednego tego typu.
                              • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 20:07
                                Zamień PO na anty PiS.
                                Jak się zaczyna pisać wszystko w narracji przeciwko jednej stronie, to się przestaje być obiektywnym. Wyborca PiS nigdy nie byłam i nie będę.
                                • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 20:19
                                  To jest zasadnicza różnica.

p.s. materiały krytykujące PO&Co też są w gazecie (i praktycznie we wszystkich mediach) - i przed i po jesieni 2023. Nie mówię, że to źle tylko tu znowu wracamy do jakości
                                  • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 20:20
                                    p.s. Okopress zupełnie inaczej krytykuje PO niż robi to gazeta. Bardziej rzeczowo, w kontekście
                                • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 11.05.26, 00:31
                                  Masz skrzywienie, gazeta krytykuje wszystkich, tylko jednych częściej, a drugich rzadziej. Natomiast obiektywizm nie polega na tym, żeby krytykować i chwalić wszystkich po równo.
    • geez_louise Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 16:09
      Za kilkanaście złotych rocznie to bym z dawnego sentymentu kupiła. Z jednorazową płatnością blikiem/applepay. Żadne kwoty porównywalne do streamingow, wiązanie się umowami, promocjami i płatnościami pobieranymi automatycznie z karty nie wchodzą w grę aby zakupić dostęp do artykułów bez których spokojnie się obywałam przez ostatnie 25 lat.
      • krwawy.lolo Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 21:04
        Kilka lat temu rzeczywiście uczciwie (szacun) zaoferowali abonament za niewielkie pieniądze, bez automatycznego przedłużania za pełną cenę. Skorzystałem, wygasło, w porządku.
        • nieobiektywnie Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 11:57
          krwawy.lolo napisał:

> Kilka lat temu rzeczywiście uczciwie (szacun) zaoferowali abonament za niewielk
          > ie pieniądze, bez automatycznego przedłużania za pełną cenę. Skorzystałem, wyga
          > sło, w porządku.

Teraz musisz subskrybować a następnie od razu zrezygnować. Ale sprawdziłam dla wszystkich chętnych i naprawdę nie warto!
      • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 09:10
        Tak, to kolejny ich błąd. Dwukrotnie miałam problem z dezaktywacją subskrypcji do podpiętej karty.

Brak możliwości płatności jednorazowych krótkoterminowych też mnie irytuje. Chyba nawet zniknęła możliwość przeczytania do 5 artykułów w miesiącu gratis.
    • arthwen Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 16:12
      Pomijając wszystko, to przepraszam bardzo ale czym się oferta dla nas różni od oferty dla wszystkich? Bo ani ceną, ani zakresem usług. Ale może gdzieś jest jakiś drobiazg drobnym druczkiem, który przeoczyłam?
    • qrka Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 08.05.26, 17:39
      Och, jaki piękny przykład samozaorania big_grin
    • nieobiektywnie Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 11:55
      Wykupiłam na próbę subskrypcję za złotówkę. Przeczytałam JEDEN artykuł na wyborczej. Jeden złoty stracony. AI aż wali po oczach!
    • nieobiektywnie Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 12:37
      Artykuł z wysokich obcasów.

Przeanalizujmy to zdanie:

Bo dezinformacja to nie tylko fake newsy, wygenerowane filmy, to także łapanie nas w pułapki konsumenckiego marketingu.

Jeśli tego nie pisało AI to ja jestem królowa Bona.

To w „Wysokich Obcasach" Natalia Niemen zdecydowała się na rozmowę o uzależnieniu. Te kobiety nam zaufały. Bo u nas liczą się ludzie, nie algorytmy, czas, a nie tempo.

Nie wkleję całego artykułu ale praktycznie wszystko jest właśnie w takim stylu napisane. Bardzo typowym dla AI.

WIĘC DROGIE WYSOKIE OBCASY
      Spadajcie! Zakładam trampki w kwiatki.
    • aankaa Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 09.05.26, 13:15
      ciekawa jestem czy / i kiedy jakaś modka zlituje się nad redakcją WO i wywali ten wątek w kosmos
    • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 08:38
      IMHO Gazeta&Co od wielu lat nie potrafią się zdecydować na własną tożsamość - czy są prasa informacyjną, opiniotwórczą, tabloidem, kontem influencera czy jeszcze czymś innym. Chcą być wszystkim po trochu i nic z tego nie wychodzi.

Kiedyś naturalnym środowiskiem Gazety (w uproszczeniu) to była inteligencja. Natomiast nie dało się jej zatrzymać jeżeli jakość (i treść i język ) zdecydowanie spadała. Nawet te "poważne" artykuły coraz częsciej są potokiem luźnych myśli i w sumie nie wiaodmo o co chodzi. Gazeta nie nadąża za swoimi czytelnikami i sprawia wrażenie zagubienia w formie (ale ma być tanio).

Aby było sprawiedliwie - to dotyczy wielu gazet, czasopism i nie tylko w PL.

p.s. jednym z moich ulubionych tekstów był ten o pożarze w Konstancinie pod Warszawą, w województwie wielkopolskim
      • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 10:59
        p.s. Gazeta&Co zlekceważyła i lekceważy swoje pierwotne środowisko czytelnicze natomiast w ogóle nie ma pomysłu na stworzenie nowego
        • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 11:33
          mocca26 napisała:

> p.s. Gazeta&Co zlekceważyła i lekceważy swoje pierwotne środowisko czytelnicze
          > natomiast w ogóle nie ma pomysłu na stworzenie nowego

👍
      • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:44
        mocca26 napisała:

> Kiedyś naturalnym środowiskiem Gazety (w uproszczeniu) to była inteligencja. Na
        > tomiast nie dało się jej zatrzymać jeżeli jakość (i treść i język ) zdecydowani
        > e spadała.

Inteligencja dawno temu po 1989 postanowiła przestać być inteligencją i rezygnuje ze swojej roli, a teraz na rynek pracy wchodzi coraz więcej ludzi, któzy lepiej mówią po angielsku niż po polsku i to widać wszędzie (próbują mówić po polsku bezposrednimi, kaleczącymi język, kalkami z angielskiego; i nikt tego nie piętnuje).

> p.s. jednym z moich ulubionych tekstów był ten o pożarze w Konstancinie pod War
        > szawą, w województwie wielkopolskim

Takie wpadki ma każda gazeta, a w szczególności Wyborcza robiła je od zawsze, miałam gdzieś nawet prześmiewczą mapkę z takimi formacjami, przygotowaną przez jednego z czytelników na 10- czy 15-lecie gazety.

Mnie bardziej razi fatalna polszczyzna, w tym powierzenie pisania o literaturze facetowi, który ma problemy z językiem polskim i znaczeniem poszczególnych słów.
        • moni_485 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 16:39
          ardzuna napisała:

> mocca26 napisała:
          >
          > > Kiedyś naturalnym środowiskiem Gazety (w uproszczeniu) to była inteligenc
          > ja. Na
          > > tomiast nie dało się jej zatrzymać jeżeli jakość (i treść i język ) zdecy
          > dowani
          > > e spadała.
          >
          > Inteligencja dawno temu po 1989 postanowiła przestać być inteligencją i rezygnu
          > je ze swojej roli, a teraz na rynek pracy wchodzi coraz więcej ludzi, któzy lep
          > iej mówią po angielsku niż po polsku i to widać wszędzie (próbują mówić po pols
          > ku bezposrednimi, kaleczącymi język, kalkami z angielskiego; i nikt tego nie pi
          > ętnuje).
          >

Nie piętnują niestety, bo uważają że to jest takie fajne, mądre i do przodu. Na tym forum pewna forumka chwaliła się, że zna kilka języków. Niestety używała określeń w stylu "nie umiem w szukanie pracy". Tak mnie to wkurzyło, że w efekcie mój post zniknął, moderacja zawodowa mailem zwróciła mi uwagę, a post poliglotki został. W przedostatnim numerze miesięcznika Pani jest rozmowa z panią dyrektor w jednym z portali do poszukiwania pracy, która poucza jak po 50-tce znaleźć pracę. Pani specjalistka użyła określenia, że ktoś tam "ma cel do dowiezienia" a miesięcznik to wydrukował.
          • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 18:41
            moni_485 napisała:

> źć pracę. Pani specjalistka użyła określenia, że ktoś tam "ma cel do dowiezieni
            > a" a miesięcznik to wydrukował.

Według mnie to jeszcze pół biedy, bo można tego typu sformułowania uznać za żartobliwe, ale do szału doprowadzają mnie te wszystkie codzienne rutyny, miksowanie kolorów, outfity, blockposty, celebracje śniadania, mamy to! i drugie największe budynki tuż po pierwszych największych.
            • nick_z_desperacji2 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 15.05.26, 13:07
              Na mnie tak działa nowa moda na "ów kobieta" i podobne potworki.
            • moni_485 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 16.05.26, 11:19
              ardzuna napisała:

> moni_485 napisała:
              >
              > > źć pracę. Pani specjalistka użyła określenia, że ktoś tam "ma cel do dowi
              > ezieni
              > > a" a miesięcznik to wydrukował.
              >
              > Według mnie to jeszcze pół biedy, bo można tego typu sformułowania uznać za żar
              > tobliwe, ale do szału doprowadzają mnie te wszystkie codzienne rutyny, miksowan
              > ie kolorów, outfity, blockposty, celebracje śniadania, mamy to! i drugie najwię
              > ksze budynki tuż po pierwszych największych.

Ja tych sformułowań nie uważam za żartobliwe, tylko za niechlujne.
              • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 16.05.26, 11:48
                Ja owszem - "dowozić", "nie umiem w to" i "zadziało się", a także "oddaż" to sformułowania, które wkroczyły do polszczyzny jako zabawa językiem i wyraz jego naturalnej plastyczności, a nie kalka i dowód bezradności. W pierwszych latach ich kariery nie słyszałam, żeby ktokolwiek tak mówił tonem wskazującym na to, że używa ich nieświadomie jako elementów polszczyzny ogólnej i nie zna poprawnych sformułowań. Wraz z upowszechnieniem może niektórzy stracili świadomość, że to rodzaj żartu, co jednak nie zmienia proweniencji tych wyrażeń.

Jest za to wiele paskudnych kalek, świadczących o nieznajomości języka polskiego przez stosującego je, jak np. celebracja używana w znaczeniu delektowania się, przeżywania, napawania się (i jeszcze kilku innych nieadekwatnych do właściwego znaczenia tego słowa), atencja używana zamiast uwagi, codzienna rutyna zamiast codziennych nawyków czy przyzwyczajeń (everyday routine - ale po polsku się tak nie mówi, podobnie jak po angielsku nie mówi się "thank you from the mountain"), miksować zamiast łączyć i długo by jeszcze można tak wymieniać.
    • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 13:30
      Ja tylko napisze, że część dziennikarzy, która odeszła z gazety jest teraz w okopress (żałuję, że nie maja papierowej wersji)
      • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 10.05.26, 18:27
        Poczytuje okopress i tam faktycznie, mam wrażenie, ludzie jeszcze piszą zgodnie ze starą sztuką.

Ujmę to tak - lubię, kiedy poziom jest taki, że robi wrażenie, że ktoś to dopracowal. Lubię poprawną polszczyznę, bo sama mam coraz większy problem i z interpunkcją i generalnie zasobem słownictwa. I zdaje sobie sprawę z tego, ze wynika to w jakiejś mierze z tego, z czym obcuje na codzień w ramach języka czytanego.
    • pursuedbyabear Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 11.05.26, 14:20
      Tak, pamiętam słynny tekst turystyczny o Parku Centralnym w Katowicach.

Już ze 20 lat temu w środowisku piszących nazywano was Wysokie Obciachy.
      Toteż podziękuję.
    • pijatyka Re: specjalnie dla Was, z tego forum 12.05.26, 11:43

Sprawdzacie aktywność?... wink

• mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 12.05.26, 14:34
      Tak na marginesie - jak Wam zależy, żeby ten wątek reklama wisiał, to może go warto normalnie przypiąć na górze a nie udawac, że zawsze jest piąty na liście. Traktowanie czytelników jak debili naprawdę nie pomaga.
      • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 12.05.26, 15:41
        Myslalam, ze mam zwidy smile
        Ps. A bo to pierwszy raz? Ale to raczej kwestia ich IQ
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 13.05.26, 07:39
        .

(taktyczna kropka, żeby sprawdzić czy tak jest)
        • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 13.05.26, 07:40
          Jest 🤣🤣🤣 Wątek nie przesunął się na początek, dzielnie wisi piąty.
      • kasi.aa Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 14.05.26, 17:07
        mocca26 napisała:

> zawsze jest piąty na liście.

Wyjaśnię - dokładnie z takim założeniem został zaprojektowany taki typ wątku, wiele lat temu. Była to decyzja biznesowa związana ze specyfiką bytu jakim jest forum, a nie z IQ jego użytkowników.
        Wątek nie ma niczego udawać (ma stosowne oznaczenie), tylko wisieć zawsze w tym samym miejscu na liście wątków danego forum.
        • asia.sthm Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 14.05.26, 17:58
          Czyli takim wirtualnym spinaczem do gatek na sznurku do prania przypięty. Inaczej nie widzę 😆
        • mocca26 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 14.05.26, 18:24
          I super. Wasz projekt, Wasza odpowiedzialność i efekty też dla Was. Jak Wam to odpowiada to mi nic do tego.
        • tt-tka Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 14.05.26, 20:04
          kasi.aa napisała:

Wyjaśnię - dokładnie z takim założeniem został zaprojektowany taki typ wątku, w
          > iele lat temu. Była to decyzja biznesowa

Pinkole taki biznes !

> Wątek nie ma niczego udawać (ma stosowne oznaczenie), tylko wisieć zawsze w tym
          > samym miejscu na liście wątków danego forum.

A forumki dostaja zebozgrzytu. Ja osobiscie nie tylko nie kupie, ale nawet nie przeczytam, ba, nawet nie przejrze WO. Mam alergie na nachalow !
        • bib24 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 14.05.26, 20:45
          klasyczna odpowiedz "bo zawsze tak było" oznaczająca 100% bezmyślność i brak jakiejkolwiek refleksji.
        • pursuedbyabear Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 15.05.26, 07:15
          Ale my tego wątku już tu nie chcemy. Jak widać po reakcjach, był to zły pomysł na promocję.
          • partytura2026 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 16.05.26, 07:40
            Ale one nigdy nie przyznają, że coś spitolily.
            Po cichu, za jakiś czas, wątek poleci w niebyt.
            Taki styl mają.
            • ardzuna Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 16.05.26, 11:49
              partytura2026 napisała:

> Po cichu, za jakiś czas, wątek poleci w niebyt.
              > Taki styl mają.

Niech zgadnę - od początku był plan, że wątek nie będzie wisieć wiecznie? A może wydaje ci się, że jednak miał tu zostać po wsze czasy?
              • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 18.05.26, 06:08
                Może by wystarczyło, że zachowuje się jak normalny wątek i po prostu odchodzi na dalsze strony
        • nick_z_desperacji2 Re: Dostęp do tekstów Wysokieobcasy.pl: oferta dl 15.05.26, 13:11
          Rozumiem, że wymyślił to jakiś młody marketingowiec, który dostał pracę, bo sprzedał wam długopis? Bo normalni ludzie, jeśli chcą, żeby wątek wisiał, to go przypinają na górze. Wasza "decyzja biznesowa" może nie wiąże się z IQ użytkowników forum, ale z IQ twórcy "decyzji biznesowej" niewątpliwie. I nie jest to zbyt korzystny związek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka