Dodaj do ulubionych

Znowu mi się nie podoba

01.06.26, 17:15
Ja nie wiem, czy to z uwagi na ogólną antypatię - ale mam wrażenie, że ciągle wygląda nie tak, jak trzeba. Niby jest poprawnie, ale wciąż mam wrażenie, że jakoś przaśnie. Ot, kobieta ubrana w butiku Bella Donna Odzież Włoska na komunię chrześniaczki.
Czy tu chodzi o wizaż? Kolor włosów? Fryzurę?
To jest relatywnie młoda kobieta, mająca w miarę dobrą figurę, może nie klasyczna piękność, ale i niebrzydka, dysponująca dużym budżetem. A ciągle jakoś tak rozczarowująco jak na bardzo reprezentacyjną funkcję.

Co tu nie ciągle nie gra?

Czy może po prostu jej nie lubię, i jako złośliwa zołza - krytykuję?
Obserwuj wątek
    • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:17
      (Więcej fot na Pudlu)
    • szarmszejk123 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:20
      To te buty.
      • szpil1 Re: Znowu mi się nie podoba 03.06.26, 06:25
        szarmszejk123 napisał(a):

> To te buty.

Zgadzam się.
    • geez_louise Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:27
      Ikona mody to nie jest, ale przy tych brązowych zwałach szmat i ciągnących się po ziemi nogawkach z poprzednich stylizacji to i tak postęp o 1000%
      • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:28
        A to prawda, słynna peleryna.
      • bene_gesserit Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:53
        To chyba miała być odpowiedź na krytykę ematkj. Widzicie? Mogę klasycznie i nudnawo.

Nie wiem, o co chodzi, chyba o tajemniczy faktor "naturalnej elegancji". Której prezydentowa po prostu nie ma i już.

Ale z dwojga złego wolę ja w tej wersji stryjenki, która się odwaliła na pierwszą komunię, niż te dziwne, nastarane niby-to odważne ciuchy na które nawet nie wiadomo było, jak zareagować.
    • siedemkropek82 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:27
      Mnie się nie podoba-cos z twarzą.
      • marzenka12 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:04
        siedemkropek82 napisała:

> Mnie się nie podoba-cos z twarzą.

Pisowska bruzda na czole
    • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:27
      Dla kontrastu, na przykład Brigitte Macron. Trzydzieści lat starsza, uroda dość trudna, a wygląda zawsze arcyelegancko.
      • asia.sthm Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:31
        No bo pani Macron jest łatwa do lubienia.
        • bagietka01 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:34
          Pani Macron, która wg, historii jako nauczycielka w internecie uwiodła 16-latka, swojego ucznia? Łatwa do lubienia?
          • nick_z_desperacji2 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:44
            I tu powstaje dylemat moralny. Z jednej strony, niewątpliwie nauczyciele nie powinni uwodzić uczniów, z drugiej są małżeństwem od prawie 20 lat. Dodatkowo, ludziom jakoś łatwiej zaakceptować dużą różnicę wieku, jeśli to mężczyzna jest starszy.
            • azalee Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 09:24
              Gdyby to 40-letni nauczyciel związał sie z 16-letnią uczennicą, podejrzewam że spoleczna akceptacja byłaby dużo mniejsza niż dla Brigitte
              • turzyca Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:08
                >Gdyby to 40-letni nauczyciel związał sie z 16-letnią uczennicą, podejrzewam że spoleczna akceptacja byłaby dużo mniejsza niż dla Brigitte

Jakoś mam wrażenie, że historia zadaje kłam Twoim słowom. Wielokrotnie.
                • azalee Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:19
                  Podasz jakies przyklady zwiazku nauczyciela z nieletnia uczennica, ktory nie wzbudzil oburzenia? Nie mowie o roznicy wieku tylko o okolicznosciach zrodzenia sie tej "milosci".
        • azalee Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:38
          Kontrowersyjna teza
        • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:41
          O przepraszam, trudno jest też lubić Melanię Trump, ale jej strojom też ciężko odmówić elegancji.
        • mabel_mora Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:43
          a tfuu, gdybym była matka 15-16 letniego macrona
          to bym to babsko zabiła, wyjatkowo oblesna osoba
          • nick_z_desperacji2 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:45
            Na to był czas 30 lat temu.
            • mabel_mora Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:51
              nieprecyzyjnie napisalam

tak, chodzilo mi o tamten czas, gdy stara baba zaintersowała sie chłopcem
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:35
        No chyba sobie kpisz, czasem wygląda jak własna karykatura. Jak mumia przebrana dla hecy (sorry heca) w ciuchy dla dwudziestolatek.
        • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:36
          Poza tym porównujesz podobnie jak inna forumka poniżej Batyrową z kobietami chudymi o innym kośćcu. Batyrowej nie odchudzisz do gabarytów pani Macronowej czy królowej Letizii.
          • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:38
            Mąż jej nie może planu treningowego ułożyć? wink
            • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:42
              KOŚCIEC. Słowo klucz. Może wyglądać na zamęczoną w Auschwitz, ale nie osiągnie figury Macronowej.
        • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:24
          alpepe napisała:

> No chyba sobie kpisz, czasem wygląda jak własna karykatura. Jak mumia przebrana
          > dla hecy (sorry heca) w ciuchy dla dwudziestolatek.
          >

Pokaż jakiś przykład
          • re.donda Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:40
            Voila. Już widzę oczyma duszy, co by się działo, gdyby to MN tak się wystroiła, wszystko jedno z jakiej okazji.
            • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:56
              Haha, rzeczywiście smile (choć nie mam pewności, czy dwudziestolatka by to włożyła).
              Z kolei mąż ma na sobie sneakersy, więc przynajmniej może to jakieś nieoficjalne wyjście.
              • chatgris01 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:23
                Na oficjalnych też miała wtopy... (szeroko komentowana fota z oficjalnego państwowego pogrzebu):
            • alina460 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:19
              Strój na Elvisa!
              • mysiulek08 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:30
                nie ma pelerynki i postawionego kolnierza, wiec nie na Elvisa a raczej na M Jacksona tongue_out
                • chatgris01 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:38
                  No i Elvis miał te swoje kostiumy przeważnie białe.
                  • mysiulek08 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 23:24
                    i blekitne, z czerni kojarze tylko skore z 'comeback special' 1968
                • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 23:11
                  Żadna z was nie ma racji, to Roxy Music 😄
                  • mysiulek08 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 23:25
                    o, kochana, to juz nie moj zakres zainteresowan 😎
                    • snakelilith Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 16:45
                      Ale mój i wypraszam sobie. big_grin Bryan Ferry podąża za modą, Macronowa ma zamrożony od lat styl.
                      • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 19:51
                        Ach! 😍
          • bagietka01 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:01
            hailey_bieber2004 napisała:

> alpepe napisała:
            >
            > > No chyba sobie kpisz, czasem wygląda jak własna karykatura. Jak mumia prz
            > ebrana
            > > dla hecy (sorry heca) w ciuchy dla dwudziestolatek.
            > >
            >
            > Pokaż jakiś przykład
            Niemal wszystkie? Macronowa za wszelką cene usiłuje odmłodzić się strojem. No nie, nie da się. Czasem coś założysz ży z klasą, ale rzadko. Ubrania same w sobie są ok, ale nie na niej.
      • aandzia43 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:27
        Może Francuzki tak mają?
        • chatgris01 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:36
          Najelegantszą francuską pierwszą damą w ostatnich latach była Carla, która nie jest Francuzką tongue_out
          (nie lubię baby, ale elegancję i prezencję miała nieskazitelną, Brigitte się ani nie umywa).
          • azalee Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 09:21
            👍
      • bene_gesserit Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 10:05
        Pani Marcin ubrana o wiele lepiej, ale stanowczo przesadza z solarium albo samoopalaczami. Jest pomarańczowa jak nieprzymierzajac wiecie-kto
    • asia.sthm Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:29
      Złośliwa zołza, ale skoro jej nie lubisz, to hulaj dusza w krytyce. Gdzieś trzeba sobie ulżyć, tylko czasu szkoda na takie bzdety.
    • kk345 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:33
      Wszystkie te ciuchy wyglądają tanio, to cały problem.
      • taje Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:28
        Dokładnie tak. Wyglądają, jakby były z tanich materiałów i skrojone tak sobie. Moim zdaniem nie służą jej też związane z tyłu włosy, wygląda z tyłu na przylizaną, a z przodu rozczochraną. Ona potrzebuje dobrej stylistki i fryzjera. I wcale nie jestem przekonana, że ma duży budżet na ubrania. Była tutaj kiedyś na ten temat dyskusja i pozostaję sceptyczna.
        • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:46
          Po ostatnich przygodach z poszukiwaniem sukienki premium stwierdziłam że w Polsce premium to są głównie ceny, to znaczy można kupić tani poliester lub drogi poliester. Byłam gotowa wydać więcej ale na porządny materiał. Mam wrażenie że trzeba by mieć dobrą osobę do szycia na Mirę i kupować odpowiednie materiały bo w sklepach jest nędza
        • elinborg Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:16
          taje napisała:

> Dokładnie tak. Wyglądają, jakby były z tanich materiałów i skrojone tak sobie.
          >

Tak, ja za każdym razem jak spojrzę na to zdjęcie mam wrażenie ,że to bistor,vtaki z lat 70'. Choć przecież na pewno nie, pewnie lepszy poliester😉
    • nieobiektywnie Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:35
      Ten look jest zbyt bezpieczny i zbyt przewidywalny i trochę przypomina katalog odzieży biznesowej z galerii handlowej. Brakuje wyrazistości, tekstury, warstw. Widzę tu zwykła schludnie ubrana kobietę, całkiem sympatyczną. I tyle. stylizacja jest za miękka, i jednowymiarowa, wszystko jednolite, wszystko się zlewa. Nic tam nie jest interesujące. Dlatego oko się po niej ślizga i zostaje wrażenie przaśnej poprawności na komunii chrzesnicy.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:34
        Czyli idealnie ubrana według zaleceń dyplomatycznego dresscodu.
    • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:47
      no wyglada jak Bella Donna, fakt

moja analiza tez przasnosci to taniosc, niemodnosc i seksownosc

• analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:50
        Który element tej stylizacji można opisać słowem seksownie???
        • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:58
          analoga_niet napisała:

> Który element tej stylizacji można opisać słowem seksownie???
          >

ta opieta biala bluzeczka!!!
          • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:00
            Tak której nie widać bo ma marynarkę? Co innego miała pod nią włożyć? Wygląda to jak klasyczny biały tiszert
            • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:06
              ojej, no wyboru bluzek pod marynarke jest w pierun, ty tak serio? big_grin

a bluzeczke widac, widac, nie musi byc widac rowka miedzypiersiowego aby bylo widac, ze ciuch jest bardziej "seksowny" (wszystko zalezy oczywiscie od okazji) niz elegancki

a ta bluzeczka to wg mnienie jest klasyczny bialy tiszert, tylko opieta wydekoltowana biala bluzeczka do dzinsow
              • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:17
                Całkiem serio bo na modzie się znam tak jak Nawrocka. Dla mnie to klasyk i na pewno ni jest to coś co założyłabym jakbym chciała wyglądać seksownie. Wtedy pewnie miałabym marynarkę bez niczego podpadłem albo jakieś koronki, a nie zabudowana białą bluzkę
                • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:45
                  W sumie to dlatego te seksownosc wlozylam w cudzyslow. Nie wiem, jakos tandetnie to wyglada, ale ja tez sie nie znam na modzie😅
          • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:58
            Eee no nie. Pod tym względem bardzo poprawnie, nie ma tu przemycania zalotności imo.
            • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 08:59
              wycofalam seksownosc tongue_out

moze to po prostu pasteloza?

ps po co zalozylas ten watek?
              • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 10:55
                boogiecat napisała:

> ps po co zalozylas ten watek?

Bo kocham ciuchy 😍
                • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:01
                  powinnysmy tutaj proponowac jakies pierwszodamowe autfity- moze babka podczytuje tongue_out
      • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:51
        poprawiam seksownosc na LADNOSC, taka "ladnazem"!
    • nick_z_desperacji2 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:48
      Moim zdaniem kwestia koloru. Dość jasna karnacja, jasne włosy i ten pastelowy niebieski się zlewają. Strój byłby ok, gdyby kolor był żywszy, ciemniejszy.
    • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:48
      Na pewno brak sympatii wpływa na odbiór, to naturalne.
      A myślę że „nie gra” to, że ona po prostu tych ubrań nie czuje, nie lubi, nie jest w nich sobą. Chociaż uważam, że na tych zdjęciach wygląda naprawdę ok, ładnie jej w tych kolorach. A też jej rola to nie jest rola ikony mody, osoby która ma olśniewać wyrafinowanymi stylizacjami bo te zasady są dość sztywne.
      • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:57
        od przasnej komunijnej stylowy do wyrafinowanych stylizacji jest dluga droga

poza tym, wiele zalezy od kraju - w Polsce szczegolnie mocno dziala oczekiwanie „stosownosci” i "powsciagliwosci"

a np. francuska kultura polityczna inaczej traktuje elegancje i indywidualnosc, wiec Brygita moze sobie pozwolic na wyrazistosc
        • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:03
          Dlatego wygląda stosownie i powściągliwie, nie widzę powodu żeby oceniać ją według takich kryteriów, jakby była redaktorką pisma o modzie.
          Choć nic ukrywam, że tak jak dużo osób w ocenie kieruje się antypatią do Nawrockiej tak ja całą sobą empatyzuję bo wręcz czuję bijące od tych zdjęć „chce do domu, chce mój dres” 😀 Ma zdjęciach na których może być sobą ma nawet inną postawę ciała, inaczej się porusza, jest rozluźniona.
          • boogiecat Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:10
            no w sumie wyglada, ale tez wlasnie jakos tak przasnie

a ciuchy oceniaja kobity bo ta cala pierwsza dama w jakis sposob reprezentuje nas na arenach, coz robisz, kobieta prozna jest
    • fogito Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:49
      Ciężki garnitur wyglądający jak zbroja. Jak zawsze kiepsko.
    • iwoniaw Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:54
      To wina krawca. Te ubrania są po prostu źle skrojone - porównaj sobie na powiekszebiu, jak sie układa rekaw w tym niebieskim zakiecie Macronowej, a jak to wyglada u Nawrockiej. Na spodniach (nogawki) "ciagniecie się" materiału jest jeszcze bardziej widoczne, a ona nie ma na sobie za małego rozmiaru, to jest po prostu fatalnie uszyte. Wszystko sklecone przez partaczy, ktorzy pewnie nawet nie maja świadomosci, ze ma znaczenie, w ktora stronę splotu sie kroi tkaninę. I budżet nie ma tu nic do rzeczy, bo te kreacje niemal na pewno są od znanych "marek modowych" i nie kosztowaly pięć zlotych 🤷‍♀️
    • zbytomia100 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:55
      Bo to na serio wyglada jak kupione gdzies na bazarku a przymierzane na kartonie. Ale moze ona ma celowo taki wyglad? Nie pomyslalyscie? Ze ona chce sie przypodobac wlasnie tym wszytkim, co prychaja na mode, trendy i jakosciowe materialy? Pamietacie taka babe z broszkami, w polityce? Przeciez to byla tez klasyka baby spod kosciola w jakiejs trzeciorzedowej gminie na zadupiu.
    • re.donda Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 17:59
      Tak. Ale plus za świadomość własnego charakteru smile

Ale że na przeciwnym biegunie stawiasz Brigitte Macron? 😀

> Czy może po prostu jej nie lubię, i jako złośliwa zołza - krytykuję?
      • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:53
        No dokładnie tak - jako przykład kobiety, która ma trudniejsze „warunki”, bo jest starsza i uważana za raczej nieurodziwą - a ma świetne ciuchy.
    • nieobiektywnie Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:07
      Tu masz dla odmiany hiszpańska królową
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:32
        Inny kościec, inne proporcje.
      • afro.ninja Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:34
        Na ostatnim zdjęciu, spodnie brzydko marszczą się na środku, jakby miały pęknąć.
        Wklejacie kobiety bardzo szczupłe, wręcz chude na takich zazwyczaj wszystko ładnie leży.
        • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:40
          Otóż to. Nawet przywołana przeze mnie Jackie była po prostu bardzo szczupła.
      • taje Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:31
        Włosy i jakość materiału robią swoje.
      • mizantropka65 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:48
        Królowa Letizia po prostu umie "się nosić". Sprawia wrażenie, jakby się w tych ubraniach urodziła, poza tym ma świetną figurę. Nasza pszenno - buraczana batyrowa choćby odziana od stop do głów w szyte na miarę Diory i Channele, będzie wyglądała jak ciotka klotka na odpuście parafialnym.
        • afro.ninja Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 21:00
          Dół w czerwonym garniturze, jedna nogawka jest dłuższa i ogólnie spodnie źle na niej leżą. No stylizacje wklejone nie zachwycają.
          • mizantropka65 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:13
            Fakt, do statycznych można się przyczepić, ale kinetyczne są bardzo ok. Miałam okazję widzieć ją "na żywo", oczywiście z daleka i mnie osobiście zachwyciła.
        • alina460 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:23
          Mizantropka, piękne podsumowanie!

Ciekawe, jak ona się kiedyś ubierala, bo w tych prezydenckich kreacjach wygląda, jakby była przebrana. I to za karę.
        • bene_gesserit Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 10:36
          mizantropka65 napisała:

> Nasza pszenno - buraczana batyr
          > owa choćby odziana od stop do głów w szyte na miarę Diory i Channele, będzie wy
          > glądała jak ciotka klotka na odpuście parafialnym.
          >

Nie sądzę, żeby to była prawda.
          Ona, fakt, nie ma poczucia stylu i ma fatalnych doradców i wykonawców oraz zapewne kiepski (o wiele kiepstszy niż wiele innych pierwszych dam) budżet.

Ale ma dobre warunki wyjściowe i dałoby się z tego zrobić coś sensownego. Może po prostu po paru dziwacznych eksperymentach machnęła ręką i postawiła na komunijną normę, bo ma dosyć.

Myślę, że dla pani sąsiadki wylądowanie nagle na świeczniku i hejt (niezasłużony, bo związany z jej starym) to sytuacja bardzo trudna. Co gdzieś tam budzi sympatię - właśnie dlatego, że nie plawi się w uwadze i niechętnie odnajduje w świetle fleszy. Biedna jest.

Co nie zmienia faktu, że kiepsko wygląda wink
          • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:02
            >Myślę, że dla pani sąsiadki wylądowanie nagle na świeczniku i hejt (niezasłużony, bo związany z jej starym) to sytuacja bardzo trudna. Co gdzieś tam budzi sympatię - właśnie dlatego, że nie plawi się w uwadze i niechętnie odnajduje w świetle fleszy. Biedna jest.

Błagam, nie róbmy z niej biednej sierotki, która na tym świeczniku znalazła się przez przypadek. To gdzie teraz jest to jest skutek jej świadomych wyborów, nie ma co się nad nią użalać. Kiedy gasi światło w pałacowej sypialni, to ma w nosie opinie ematek o jej stylu, pochlebców w najbliższym kręgu ma tylu, że reszta może jej zwyczajnie naskoczyć.
            • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:32
              Czy ma w nosie to nie wiesz bo to kwestia osobowości.
              Z wyboru na świeczniku znajduje się polityk a nie jego rodzina.
              • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:55
                analoga_niet napisała:

> Z wyboru na świeczniku znajduje się polityk a nie jego rodzina.

No ale to już zależy. Nieletni, owszem, wyboru nie mają.
                Dorosła kobieta jednak podejmuje decyzję, czy chce pozostać w związku z facetem, który pnie się po politycznych szczeblach i w końcu deklaruje chęć objęcia bardzo eksponowanego stanowiska.
                • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:59
                  Już widzę ten entuzjazm jakby jakaś forumka napisała że mąż chce rozwodu bo ona wybiera się na eksponowane stanowisko
                  • re.donda Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 14:55
                    No właśnie big_grin

analoga_niet napisała:

> Już widzę ten entuzjazm jakby jakaś forumka napisała że mąż chce rozwodu bo ona
                    > wybiera się na eksponowane stanowisko
                    >
              • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:05
                > Czy ma w nosie to nie wiesz bo to kwestia osobowości.

Cóż, gdyby nie miała, toby coś zmieniła, a skoro nie zmienia, to widocznie jej pasuje.

>Z wyboru na świeczniku znajduje się polityk a nie jego rodzina.

Może do poziomu Senatu, prezydentura to inna bajka, skoro cała rodzina przeprowadza się do pałacu, skoro żona bierze udział w oficjalnych wydarzeniach, to sorry, ale to jest świecznik. I to świecznik z wyboru, w końcu jak bierzesz udział w kampanii, to znaczy, że wspierasz decyzję i chcesz być częścią tego co będzie.
                • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:17
                  Mnóstwo ludzi jest z czegoś niezadowolonych a nie zmieniają tego. Bo na przykład nie potrafią.

Wybór jest mocno iluzoryczny, bo alternatywą jest jedynie rozwód. Więc to raczej świecznik z wyboru męża a nie jej
                  • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:57
                    >
                    Wybór jest mocno iluzoryczny, bo alternatywą jest jedynie rozwód.

Nie, jest jeszcze opcja, że mąż rezygnuje z kandydatury, bo dobrostan żony jest dla niego ważniejszy niż stanowisko.
                    • re.donda Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 16:37
                      Owszem. Ale jest też opcja, że żona godzi się z decyzją męża, jeśli jest to coś, na czym mu zależy i co jest dla niego szansą. A potem pełni swoją rolę najlepiej jak potrafi, mimo, że często czuje się niekomfortowo. Życie. Ale dla ematki chyba niepojęte.

Szczęśliwie Marta Nawrocka wygląda na taką, która ma opinię ematki głęboko gdzieś. A ja mogę się założyć, że 90% piszących tu pań wygląda w realu gorzej niż MN. Pojawiające się wciąż i wciąż wątki modowe oraz dyskutowane stroje wydają się potwierdzać tę tezę.

galaxyhitchhiker napisała:

>
                      > Nie, jest jeszcze opcja, że mąż rezygnuje z kandydatury, bo dobrostan żony jest
                      > dla niego ważniejszy niż stanowisko.
                      • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 22:52
                        To mniej więcej miałam na myśli: że jak się kogoś kocha to można chcieć go wesprzeć w ważnej dla niego kwestii nawet jak się wiąże to z dyskomfortem.
          • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:03
            Właśnie trochę o to mi chodziło - dobre warunki, budżet jest, jest personel, ale ciągle nie gra.
            Fakt, nie pomyślałam, że budżet może być rzeczywiście znacząco mniejszy niż u innych kobiet na świeczniku.
            Myślę też, że może jest ciśnienie na polskie marki (a nasz kraj akurat wzornictwem odzieżowym i sztuką krawiecką nie stoi 🥴).
            Może niekompetentni doradcy.

• mizantropka65 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:18
            U mnie tam nie budzi.
    • krypteia Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:22
      Trafne podsumowanie, no niestety butik Bella Donna odzież włoska tańczy i śpiewa. Po pierwsze garnitur wygląda tanio i bardzo bym się zdziwiła gdyby się okazało że to jest jedwab czy 100% wełny raczej wygląda na poliester, te białe szpilki z czubami to lata 90 w pełnej krasie, No i te wiszące pejsiki zakręcone lokówką a z tyłu odrost jak ta lala nie dodają jej elegancji. Albo przejęła stylistę od Dudowej albo uznała że poprzedniczka ubierała się świetnie i trzeba dalej kontynuować ten sam styl
      • ophelia78 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 21:09
        Nawet Dudowa wyglądała lepiej niz ta tu w wersji "ciocia Ziuta z Sokolki na komunii Brajanka"
    • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:31
      A ja uważam, że wygląda bardzo dobrze. Przaśnie? Ma rysy twarzy, jakie ma, Kennedyowa była wręcz brzydka, wyglądała strasznie z twarzy przez ten hiperteloryzm i wielki nos, a wszyscy się zachwycali nią i jej ubiorem. Batyrowa wygląda lepiej od żony szoguna, lepiej od zmarłej prezydentowej, DUŻO lepiej od milczącej kolumny. Nie porównuję z Kwaśniewską, bo mi się zatarła w pamięci, ale znów, Kwaśniewska była chyba zgrabniejsza.
    • ponis1990 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:41
      Nie bijcie ale nie mam pojęcia kto to jest, wiec wypowiem sie całkiem bez uprzedzenia. Nawet ładna, ubrana bezpiecznie, nudnawo, widuję wiele takich garniturków na komuniach właśnie u niezbyt bogatych znajomych. Nie wygląda na wysoką półkę, tylko na kogoś ze średnim budżetem.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:43
        Mieszkasz w Polsce i nie wiesz, jak wygląda żona prezydenta RP?
        • szarmszejk123 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:46
          Ja też musialam googlnąć, bo niby wydawało mi się, że ona, ale nie bylam pewna:p
          No ale ja nie mieszkam w pl, nie wiem jak ponis:p
          • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:55
            A bo to forum zjada rozdzielczość
          • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:59
            No widzisz, czyli nieźle wygląda, skoro na pierwszy rzut oka nie poznałaś.
            • szarmszejk123 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:01
              Ja ją po prostu rzadko widuje, tyle, co tu na forum:p
        • ponis1990 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 21:37
          Tak Alpepe, bo po wyborach prezydenckich ja uznałam, że nie mam prezydenta przez nastepne 5 lat. I nie chcę go oglądać tak się obrazilam. To nie wiem, jak wygląda Nawrocka. No, teraz już wiem smile
    • stephanie.plum Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:48
      ja nie mam do niej złego nastawienia, ale ten strój jest nieforemny, sztywny i nijakiego koloru. od samego patrzenia robi się gorąco i niewygodnie.
    • zerlinda Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 18:53
      Ematki może nie pamiętają, ale obecna ikona mody, pani Kwaśniewska, była swego czasu też krytykowana i porównywana do Shazzy.
      • pepsi.only Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:11
        Pamiętają, tylko, że to nie chodziło o ubrania, czy ogólny wygląd!
        To był taki moment, jak miały podobną fryzurę, przez co z twarzy nieco upodobniły się do siebie. Ja zresztą wtedy też tak miałam obcięte włosy, bo taka była moda. Miałam nawet takie zdjęcie do dowodu czy na dyplom szkoły średniej. W każdym razie potem moda się zmieniła, i Jolanta odeszła od fryzury a la " natapirowana grzywka", to porównywanie do Shazzy skończyło się raz na zawsze.
        • zerlinda Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:26
          Nie, o ciuchy też chodziło. Tak jak muzyka disco polo była kojarzona z kiczem, tak pani prezydentową, przez porównanie do wykonawczyni tego gatunku, też była postrzegana, że ubiera się kiczowato. I nie zaklinaj rzeczywistości. Może i obecną prezydentową kiedyś się wyrobi modowo, jak widać, dla każdego jest nadzieja
          • pepsi.only Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:30
            Chodziło o fryz. Do tej pory google pokazuje te dwie właśnie w takim zestawieniu.

Ale oczywiście ty możesz uważać inaczej.

https://v.wpimg.pl/YWIwMmNmdjYoFTteYRZ7I2tNbwQnT3V1PFV3T2EOdmV4RnsVf19pZ2YRJAErHzwnJlkqHzsdOCA5WT0BYQwpPmYBfEIqBConJRY0QisAOzItWH5ef1s9b3wTYAh7XDt6fRYpC2MMb2csWi4Jdww7Z3sUKwx4DHsq
            • taje Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:33
              Shazza wygląda tu lepiej. Kwasniewska ma jamnikowatego pazia.
            • arwena_111 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:09
              Nie, nie chodziło tylko o fryzurę. Nie pamiętasz za krótkiej spódnicy na wizycie królowej Elżbiety? Jak patrzę na zdjęcia Kwaśniewskiej z tamtego czasu - to wieś tańczy i śpiewa.
      • wena-suela Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 13:33
        Dla mnie Kwaśniewska była i jest przereklamowana. Okropny, bazarowy styl. Natapirowana głowa. Pretensjonalność i nieudane aspirowanie.
    • pepsi.only Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:02
      Bo ciągle wygląda tanio.
    • snakelilith Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:25
      Jak Bella Donna, to mi od razu przyszła do głowy Giorgia Meloni.
      Włoszka na trudniejszą figurę, jest wyraźnie bardziej pupiasta. Ale nawet jak nie wygląda lepiej, to ma się wrażenie, że ciuch wygląda na droższy i całość inaczej się prezentuje. Ja jestem team Meloni.
      • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:52
        Właśnie też myślałam o Meloni (swoją drogą moim zdaniem ładna kobieta) w kontekście ubrań. I tu z kolei mam zagwozdkę, czemu ubierają ją w takie długie marynarki, które jednak ją skracają.
        • snakelilith Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:24

> I tu z kolei mam zagwozdkę, czemu ubierają ją w takie długie maryna
          > rki, które jednak ją skracają.

Są dwie rmożliwości. Albo ktoś uznał, że te długie marynary ukrywają dobrze nieco okrągłe biodra, albo ona ma jak Merkel, jedno ulubione typowe wdzianko w różnych kolorach. big_grin
          W każdym razie nie wygląda w tym aż tak źle. Może dlatego, że nosi to zamaszyście, a nie takie pitu, pitu, dopasowane do sylwetki, co zawsze wygląda trochę nastaranie.
          No i Meloni ma zawsze coś zdecydowanego, energicznego w sylwetce i spojrzeniu, i to może robić dużą różnicę w odbiorze.

• hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 21:14
            Imo trochę szkoda, bo gdyby ta główna linia pozioma, którą wyznaczają marynarki była po prostu wyżej (na przykład tam gdzie obecnie kieszeń), to cała sylwetka miałaby lepsze proporcje. Takie figury bardzo dużo zyskują na wysokim stanie i spodnie z wysoką talią i kantem, (mówię na ten krój Marlena Dietrich) całkiem fajnie zmniejszają biodra.
            Ale z drugiej strony nie wiem, czy by to spełniało wymogi formalne (taka dorodna pupa jakby na wierzchu), to raz. Dwa, że jak ona woli te marynarki mocno oversizowe, to może krótsza wyglądałaby głupio 🤔
            • snakelilith Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 21:24

>Takie figury bardzo dużo zyskują na wysokim stanie i
              > spodnie z wysoką talią i kantem, (

Może ona nie lubi paska w talii. Ja osobiście nie mam dużego tyłka, ale też nie lubię, wolę gdzieś w okolicach pępka. Tak mi wygodniej.
              Ale w takich bardziej taliowanych spodniach też ją widziano. Marynarka jednak też długa. wink
              Na drugim zdjęciu Meloni w mniej oficjalnych ciuchach i chyba faktycznie woli obniżoną talię.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:24
        Ta. Szczególnie te mankiety na dole wyglądają zabójczo, a przy tym praktycznie zamiotą każdą powierzchnię płaską.
        • snakelilith Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:32
          Ja myślę, że ona takimi rzeczami się nie przejmuje, bo nie chodzi w nich w błocie. To nie są przecież spodnie na zakupy do Lidla.
          • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:44
            Jakby nie było, akurat Meloni też nie jest dobrze ubrana, to wygląda, jak spodnium odziedziczony po wyższej ciotce z większym tyłkiem..
            Mnie ani jedna ani druga nie obchodzą, ale obiektywizmu tu w krytykach napisanych przez forumki naprawdę mało.
            • snakelilith Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:57
              alpepe napisała:

> Jakby nie było, akurat Meloni też nie jest dobrze ubrana, to wygląda, jak spodn
              > ium odziedziczony po wyższej ciotce z większym tyłkiem..

Ale ona ma duży tyłek. Mimo tego nosi modne, wygodne rzeczy, a nie zaszeweczki do figury.
              Ja tam akurat do tej polskiej damy nic nie mam, ale ona się ubiera okropnie zachowawczo i bez polotu.
              Żeby nie było, niżej masz Meloni w takim właśnie dopasowanym kubraczku. To właśnie taki sam niemodny styl.

• galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 23:55
              Meloni sprawia wrażenie jakby miała kompletnie wywalone na to jak wygląda, nosi się z luzem i nonszalancją. Nawrockiej tego brakuje, jak wyszła do ogrodu zapięta na ostatni guzik to nawet do zabawy nie rozpięła marynarki. Bardzo to sztywne i nienaturalne.
              • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:22
                Tylko tak po prawdzie, to Meloni jest w polityce od liceum, a Nawrocka od pięciu minut. Zatem wierzę, że w kwestii aury pewności siebie i charyzmy (która rzutuje na wizerunek odzieżowy, tak jak piszesz) trudno traktować je jednakowo.
                • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:33
                  Przede wszystkim Meloni jest polityczką i świadomie podjęła decyzję o wejściu w ten świat, a Nawrocka z byciem osobą publiczną nie miała wcześniej żadnego doświadczenia
                  • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:03
                    >Nawrocka z byciem osobą publiczną nie miała wcześniej żadnego doświadczenia

Ale zdaje się miała stanowisko wymagające pewnego obycia, to nie jest tak, że wyciągnięto ją na świecznik z totalnego zaplecza. No i po roku to jednak powinien być większy postęp.
                • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:01
                  No nie wiem, IMO pewność siebie to pewność siebie, jak ją masz, to ją masz, zmiana środowiska to najwyżej chwilowy przejściowy stres.
      • mizantropka65 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:22
        Błagam! Melloni wygląda jak krasnal ogrodowy. Sylwetka skrócona i poszerzona. Moim zdaniem fatalnie dobrany strój do warunków.
    • malia Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:43
      Te ciuchy wyglądają jak z bazaru. A biale butki zwyczajnie nie pasują
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:26
        Akurat białe szpilki są obecnie in i tu zwyczajnie korespondują z białym topem.
        Kurdę, Batyr ma już tak rozbudowaną kancelarię, że mógłby mnie też przyjąć na etatową obrończynię jego żony, a ja tu za darmo i nie z sympatii.
        • wena-suela Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 13:38
          Może i są in, ale kompletnie nie pasują i nie powinny "korespondować" z białym topem.
          • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:05
            Said who?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka