kot9
22.06.26, 00:19
Dostałem takiego maila.
Od Pani Esther Timothy.
Drogi Przyjacielu,
Przepraszam, że zwracam się do Ciebie w ten sposób. Piszę do Ciebie tego maila z należytym szacunkiem, zaufaniem i człowieczeństwem. Proszę Cię o odrobinę cierpliwości i przeczytanie mojej wiadomości. Natrafiłam na Twój profil i duch podpowiedział mi, żebym się z Tobą skontaktowała. Naprawdę potrzebowałam kogoś uczciwego i prawdomównego, kto podzieliłby się z Tobą moimi uczuciami i ciężarem. Pozwól, że się przedstawię. Nazywam się Esther Timothy, mam 16 lat i jestem jedyną córką zmarłego pana/pani Marka Timothy'ego. Pochodzę z Belgii. Mój ojciec był bardzo bogatym biznesmenem, za życia zajmował się importem samochodów. Został zabity z powodu swojego bogactwa przez jednego z członków naszej rodziny, aby móc rościć sobie prawa do majątku mojego ojca, który już posiadał. Moja matka zmarła, gdy miałam 6 lat, a mój ojciec opiekował się mną jak swoją jedyną córką. Przed śmiercią mojego ojca w prywatnym szpitalu tutaj w Belgii, gdzie został przyjęty, potajemnie wezwał mnie do łóżka i wyjawił mi kwotę około siedmiu milionów trzystu dolarów (7,3 miliona dolarów), którą zostawił na koncie przejściowym w jednym z belgijskich banków. Powiedział mi również, gdzie trzymał wszystkie dokumenty wydane mu przez bank przy wpłacie pieniędzy. Moje nazwisko widniało jako następczyni tronu, jako jego jedyna córka. Dlatego też kontaktuję się z Tobą, abyś mi pomógł i został moim zagranicznym partnerem, który chce pomóc mi w przelaniu pieniędzy z Twojego konta do Twojego kraju. Mój ojciec polecił mi poszukać zagranicznego partnera, z którym mógłbym się uchronić przed utratą życia. Po wejściu na Twój profil, pomyślałem, żeby się z Tobą skontaktować.
(1) Czy możesz się mną zaopiekować, kiedy przyjadę do Twojego kraju?
(2) Czy możesz zostać beneficjentem funduszu, skoro mam dopiero 16 lat?
(3) Czy możesz mi pomóc jako Twoja siostra/córka/przyjaciółka?
(4) Czy możesz zorganizować mi przyjazd do Twojego kraju po przelaniu pieniędzy, abym mógł kontynuować naukę i zainwestować tam pieniądze?
Gdy tylko otrzymam od Państwa odpowiedź dotyczącą mojej prośby, przekażę Państwu wszystkie niezbędne dokumenty dotyczące tej wpłaty wraz z danymi kontaktowymi banku, aby mogli Państwo skontaktować się z bankiem w celu przelania pieniędzy na Państwa konto.
Dziękuję za zrozumienie.
Z poważaniem, Pani Esther Timothy.
Przecież to na kilometr wali kantem