boyena 09.12.04, 16:30 jakiś czas temu kilka mam rozmawiało o mrówkach faraonkach i jak się ich pozbyc. niestety nie moge tego postu znalezc. a problem zaczal mnie dotyczyc ( napiszcie prosze jakie macie sprawdzone sposoby na pozbycie sie tego cholerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda1711 Re: mrówki faraonki 09.12.04, 18:03 Nie wiem jak małe masz dziecko,bo jeżeli raczkuję to nie wiem co w takim przypadku: Najlepiej jest myć podłogę octem(rozcieńczonym w wodzie oczywiście) i musisz bardzo dbać o czystość podłóg, nie może być ani jednego okruszka... Wypatrz skąd mrówki wychodzą i tam szczególnie przecieraj octem. Odpowiedz Link Zgłoś
maniakow Re: mrówki faraonki 10.12.04, 11:30 Cześć. Ja już kiedyś prosiłam na forum o pomoc z mrówkami faraona i chciałam wszystkim podziękować, bo mrówek się pozbyłam )).(faktycznie nie można znaleźć mojego postu - nie wiem czemu). Otóż: 1. metoda z proszkiem do pieczenia sprawdza się ale na krótko (po prostu mrówki nie chodzą tam gdzie jest proszek wysypany a znajdują sobie inną drogę); 2. mieszanka z kwasem bornym się nie sprawdziła, bo mamy w domu pieska, który wszystko wokół wylizuje (córcia wtedy nie raczkowała, ale jeśli u Ciebie maluch raczkuje to daj sobie z tym sposobem spokój) 3. Mam SUPER NIEZAWODNY SPOSÓB - jest taki preparat Faratox B - sprawdza się w 100 % (tym razem producent zapewnia 100% skuteczności i się nie myli hi,hi); Preparat ten kosztuje ok. 20 zł (albo 10 - przepraszam już nie pamiętam). To są dwa takie małe pojemniczki z przynętą, mrówki tą przynętę wynoszą do gniazda - tym sposobem ginie królowa a wraz z nią całe stadko mrówek. Nie licz od razu na efekty (ja po 2 dniach, jak widziałam, że mrówki tego nie biorą i nie wynoszą straciłam nadzieję - błędnie). "Kuracja" trwa około 2-3 tygodni, ale warto. W życiu nie było u nas tak jak jest teraz, tzn. bez ani jednej mrówki (Pozbyłam się mrówek jakieś 2 miesiące temu) a pamiętam jak mrówki były wszędzie - w ciuchach, w smoczkach, butelkach. Życzę powodzenia i wytrwałości w zwalczaniu . Magda. P.S. Poszukaj sobie na google, gdzie można kupić ten preparat w twoim mieście (jest taka stronka ale nie pamiętam ścieżki). Odpowiedz Link Zgłoś
mondam Re: mrówki faraonki 10.12.04, 12:37 ja tez polecam faratox jest naprawde w 100% skuteczny my kupiliśmy go w aptece za okolo 10zl pozdrawiam i zycze powodzenia na świeta powinno być po klopocie monika Odpowiedz Link Zgłoś