17.01.05, 18:10
Jako założyciel tego forum ja PIERWSZA POWINNAM się z wami podzielić moimi
doświadczeniemi.
Mam 20 lat, i 5 miesięcznego cudownego syneczka.Maturę zdawałam w 6 miesiącu
ciąży, ślub brałam w 7. Maturę zdałam a teraz studjuję zaocznie prawo i
całkiem nieźle sobie radzę.Mieszkamy z męzem sami i sami dajemy sobie radę.
Czasami jest ciężko, wiadomo młodość jest nadal ale nie ma już tych samych
praw. Po zajęciach biegnę do mojego synka, a w nocy zamiast szaleć na
dyskotekach zakuwam..I wiecie co wam powiem- jestem najszczęśliwszą kobietą
na świecie - bo mam pięknego synka który się do mnie tuli i wspaniałego męża
który mnie kocha.. Nie powiem że jest łatwo- jest trudno..ale o problemach to
nie w tym poście smile)
Obserwuj wątek
    • yvonaa Re: Witajcie 17.01.05, 21:37
      cześć
      no to podobnie jak ja, pisałam maturę będąc w 2mcu ciąży, wychodziłam za mąż
      bedąć w 3 mcu ciąży, na studia się nie wybrałam bo tchórz ze mnie, ale za to
      nie mam tak dobrze w małżeństwie jak ty!chociaż z synka, który niedługo będzie
      miał 16mcy, jestem zadowolona, a ja mam 24 lata
      pozdrawiam
      • younggirl Re: Witajcie 17.01.05, 22:27
        To i ja się dołączę smile Mam 19 lat, termin porodu na 04.04.05, w maju matura :]
        Więcej o sobie postaram się napisać w najbliższym czasie :]
        Pozdrawiam smile
    • aniutka009 :) 18.01.05, 12:07
      U mnie też czasem nie jest kolorowo- tak cię moge pocieszyć smile Mój mąż ma 26
      lat - i jest między nami 6 lat różnicy- Wydaje mi się że najczęściej kłócimy
      się o wychowanie dziecka- nie wiem jakie ty masz doświadczenia, ale ja byłam
      wychowana całiem inaczej niż mój mąż. Ja uczę mojego 5 miesięcznegio synka
      angielskiego, uczę go czytać i staram się pobudzac jego wyobraźnie. Mój mąż
      uważa że to jest śmieszne - no ale on do dziś zna tylko angielski i to niezbyt
      dobrze. Tak samo ja chcę dla mojego Adaśka wszystkeigo co najlepsze, mogę nie
      jeść dwa dni byle on mial dobry krem (jest alergikiem i to sporo kosztuje).
      Younggirl- Trzymaj się - Na pewno pieknie zdasz maturę - ciąża i dziecko
      mobilizują - zdawaj na studia - ja studjuję prawo i daję sobie radę (teraz
      zaliczyłam ćwiczenia na 5 i 5 i 4,5 - najlepiej na roku) Pamiętaj że dzieci
      czasem śpią i jak się spręzysz to ze wszystkim sobie poradzisz. Jak będziesz
      szła rodzić - weź ze sobą książki do nauki- uwierz mi że będzie ci się trochę
      nudziło po porodzie-a wzrost adrenaliny nie da ci spać..
    • motylek100 Re: Witajcie 19.01.05, 13:56
      cze mnie również to dotyczy jestem w klasie przed maturalnej i 23.03.2005
      urodze dzidziusia jestem z tego powodu bardzo sczęsliwa . Niemogę się doczekać
      maluszka ale już niedługo. Ucze się w domu mam indywidualny tok nauczania i
      jest naprawde ok radze sobie dobże . Mieszkamy z rodzicami mojego przyszłego
      męża i dogadujemy się jak narazie bezkonfliktowo. Mam nadzieje że bedzie
      jeszcze lepiej pozdrawiam was papa
      • aniutka009 :) 30.01.05, 14:37
        Podziwiam cię bardzo - jesteś jesezcze młdosza niż ja gdy zaszłam w ciąże - mam
        nadzieję że wszystko ci się wspaniale ułoży. Nie daj sobie wejśc na głowę
        teściom - pamiętaj że to twoje dzieciątko i masz prawo mimo młodego wieku
        wychowywac go jak chcesz.
        Ja po prostu się wyprowadziłam od mamy bo chciałam uniknąc konfiltków,ale wiem
        że niektórzy nie maja tak komfortowej sytuacji jak ja.
        Napisz ja krozwija się ciąża - na pewno wszystkie dziewczyny są z TOBĄ - jAK
        CHCESZ nazwać dzidziusia???
    • o1la Re: Witajcie 19.01.05, 23:59
      ja mam 20 lat, 2 miesiecznego synka Witusia, nie jestem mezatka ale z tata
      mojego synka od 4 lat tworze udany zwiazek- nic sie nie zmienilo po urodzeniu
      dziecka.
      studiuje na 2 roku dziennego prawa..nie jeste lekko ale da sie przezyc

pozniej napisze wiecje bo maly placzesad

Ola
    • dagaaa82 Re: Witajcie 25.01.05, 12:24
      A ja mam 23 lata i dwie córeczki: prawie 3 letnią i 5 miesięczną .Studiuję na 3
      roku zaocznie i niezle sobie z mężem dajemy radę smile Pozdrawiam wszystkie młode
      mamysmile
    • anija84 Re: Witajcie 26.01.05, 14:00
      Witam wszystkie mamy. Mam 21 lat pięciomiesięcznego (prawie) synka i jestem
      studentką administracji obecnie na urlopie dziekańskim. Nie mam męża ale
      partnera z którym jestem szczęśliwa i tworzymy całkiem udany związek. Oboje
      jesteśmy młodymi rodzicami. Pozdrawiam A&K
      • ewa830 Re: Witajcie 26.01.05, 20:18
        Mam 22 lata i 4miesiecznego, wspanialego synka Gracjanka. Nie mam meza, ale
        partnera, z ktorym tworzymy dosc udany zwiazek.
        Pozdrawiam
        • mwarszaw1 Re: Witajcie 28.01.05, 12:57
          Mam na imię Magda, mam 23 lata (od 12.2005 będzie 24, hehe)mam 4-letniego synka
          Kacpra i 2-letnią córkę Kaję. Mąż jest ode mnie starszy o 6 lat, jest już po
          studiach i pracuje, ja studiuje zaocznie ekonomię. Zaszłam w ciążę po maturze,
          za mąż wyszłam jak byłam w 3 m-cu ciąży. Zdecydowaliśmy się na drugie dziecko
          z "rozsądku", pierwsze było z "miłości", hihi... Mieszkamy w Warszawie.
          Pozdrawiam!!!
          • aniutka009 Re: Witajcie 30.01.05, 14:39
            Międy moim mężem i mną też jest 6 lat róznicy - podobno idealna różnica wieku
            między kobietą a mężczyzną to właśnie 6 lat!
    • qpiska Re: Witajcie 04.02.05, 09:22
      cześć kochane!! Ja mam na imię Karolina, za 13 dni skończę 22 lata. Jestem
      szczęśliwą mamusią 10-miesięcznej Wiktorii...
    • sss8 Re: Witajcie 04.02.05, 10:13
      hej,ja tez sie przylaczam.mam 24 lata i 4 letniego synka. wlasnie staramy sie o
      drugie dzidzi ale cos nam nie wychodzi. poza tym jestem na 3 roku studiow i
      dobrze mi tak jak jest. pozdrawiam
      • aniutka009 Re: Witajcie 04.02.05, 19:22
        WItajcie Dziewczyny..widze ŻE nam się GRONO POSZERZA smilePiszcie,piszcie smile
        "Nemo iudex in causa sua"
    • martha_s Re: Witajcie 08.02.05, 12:25
      witajcie
      jestem mamą 13-miesięcznego łobuziaczka Sergiusia
      mam 23 lata, jestem na 1 roku MU na edukacji techniczno - informatycznej
      specjalnośc ekotechnika, Z ojcem mojego szkraba nie utrzymuje już żadnych
      kontaktów.. ale to inna historia smile żyjemy sobie we dwójkę szczęśliwie u moich
      rodziców i jakoś dajemy sobie rade powolutku
      ja poza tym że studiuję, opracowuję genialny plan na życie, pracuje
      jakowolontariuszka w świetlicy socjoterapeutycznej

pozdrawiamy
      • aniutka009 Re: Witajcie 08.02.05, 15:30
        Witam serdecznie na Naszym Forum smile) Podziwiam cię że sama wychowyjesz synka- I
        jeszczę jesteś wolontariuszką.Jak ty na to znajdujesz czas? Ja mieszkam sama z
        mężem, na rodziców nie mogę zbytnio liczyć..Więc nigdzie nie wychodzimy sami, a
        w weekendy jak mam studia to mój mąż zostaje z małym. Taka jestem uwiązona
        troszkę smile
        • martha_s Re: Witajcie 12.02.05, 22:28
          lekko nie jest, kontynuować studia i wolontariat mogę dzięki rodzicom smile
          poza tym dzięki wolontariatowi zdobywam doświadczenie w zawodzie wyuczonym czyli
          jako nauzcycielka, umożliwia mi to też udział w różnych kursach podnoszących
          kwalifikacje zawodowe -na przykła w lutym odbywa się kurs na temat dyslkesji, w
          marcu kurs kolonijny smile a ja uwielbiam prace z dziećmi smile

pozdrawiamy
    • fabi1 Re: Witajcie 08.02.05, 13:28
      Cześć ja również bardzo chętnie się przyłącze,mam skończone 22lata i dwuletnią
      kochaniutką Patrycję(niestety też borykamy się z alergią).Wyszłam za mąż w
      4miesiącu ciąży.Patrycja jest dla mnie wszystkim(jak pewnie każde dziecko dla
      mamusi)Aktualnie przechodzi bunt 2latka,różnie z tym bywa,ale jakoś sobie
      radzimy.Pozdrawiam
    • makoc Re: Witajcie 09.02.05, 23:30
      CZeść dziewczyny. Chyba jeszcze się łapię? Mam 23 lata(skończone w grudniu) i 4
      miesięczną córusię Małgosię. Mieszkamy z mężem w Warszawie (tak jakoś osiedliśmy
      na studiach). Ja kończę właśnie finanse (V rok) i powinnam pisać pracę mgr.
      hmm, ale nie wychodzi. Jesteśmy już 2,5 roku po ślubie( ale i tak wszyscy pytają
      czy to była wpadka). No i oczywiście nie mam żadnych koleżanek w moim wieku, z
      którymi mogłabym się podzielic troskami i radościami macierzyństwa (ani nawet
      małżeństwa).
      Dlatego jestem tu, bo wiem, że u Was znajdę zrozumienie smile
      Pozdrawiam
      magda
      • aniutka009 Re: Witajcie 10.02.05, 16:21
        Witamy witamy :") Pewnie że się łapiesz..I możesz tu zostać nawet gdy ukończysz
        50tkę smilePotem zmienimy tytuł forum smile)
        Ucałowania dla szkraba
        "Nemo iudex in causa sua"
        • apteros Re: Witajcie 17.02.05, 02:23
          Hej mam na imie Weronika, mam 21 latsmile córeczkę Adriannę, która ma już 4
          miesiące. za mąż wyszłam pierwszego majatongue_out w piątym miesiącu ciąży. Paweł jest
          ode mnie starszy o te 6 lat słynne, ale wygląda starzej;P co mi wcale ale to
          wcale nie przeszkadza..

mieszkamy sobie na własnym (na Bielanach, gdyby jakaś mama w okolicy była
          chętna do spacerkowania...) ja studiuję na 3 roku filologii klasycznej, właśnie
          zaczęły mi się zajęcia, bo nie wzięłam dizekanki..

i to tyle chybasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka