agamamaolika 27.05.05, 11:42 Po siedemnastu miesiącach karmienia córeczki piersią - odstawiłam!!! Jest mi troszkę smutno, że ten etap w naszym życiu już się zakończył. Z drugiej jednak strony cieszę, bo nareszcie mogę się porządnie wyspać)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanti Re: Odstawiłam!!! 27.05.05, 19:04 Ja również odstawiłam Karolkę kilka dni temu ))))))) I muszę powiedzieć że na dobra nam to obu wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaolika Re: Odstawiłam!!! 27.05.05, 21:12 Hanti, obejrzałam wszystkie Wasze zdięcia i muszę powiedzieć że śliczna z Was rodzinka, dzieciaczki są przekochane. Co do odstawienia, to nam również wyszło to na dobre, zwłaszcza mnie)) Przedtem Oliwka budziła się 2-3 razy w nocy, teraz śpi od 21.00 do 7.30 a w dodatku usypia szybciej niż przedtem). Ja jestem wyspana, więc mam więcej cierpliwości i energii. No i skończyło się moje "uwiązanie", mogę ją teraz zostawić bez problemów. Tylko troszkę mi smutno, bo to takie cudowne uczucie gdy dzieciątko szczęśliwe usypia przy piersi. Cóż, wszystko się kiedyś kończy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka009 Re: Odstawiłam!!! 27.05.05, 21:45 GRatulacje i podziwiam.Mó synek "jedzie" na butli gdyż jest potwornym alergikiem, no coz teraz okazało się że kontaktowym, jeść wszystko moze, ale nic nie może dotknąć jego skóry, gdyż zaraz wyskakują czerwona krostki itp itp.POZDRAWAIAMY!! My przesypiamy noce od poczatku, chyba że mały choruje..ale podziwiam was że wstawalascie w nocy.) Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaolika Re: Odstawiłam!!! 28.05.05, 20:54 Wiesz, z tym wstawaniem to nie było tak do końca. Oliwcia sypia z nami, więc gdy tylko sie obudziła, to dostawała cyca i spała dalej (ja również przy okazji). Nie było tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka009 Re: Odstawiłam!!! 28.05.05, 21:08 My też śpimy z synkiem-i nie wyobrażam sobie żeby nie spał Jestem już uzależniona od Adasia i jego małych rączek które się wtulają we mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: Odstawiłam!!! 28.05.05, 21:36 a nam się niedawno odechciało wspólnego spania, bo łóżko ma tylko 160 cm szerokości, a nas czwórka. Od kiedy bąble śpią u siebie, jest o niebo wygodniej i poprzytulać się do własnego męża wreszcie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaolika Re: Odstawiłam!!! 29.05.05, 10:27 Ja w sumie też chętnie przeniosłabym malutką do łóżeczka, ale szkoda mi bo to takie cudowne uczucie, gdy dzieciątko śpi przytulone do mamusi. Tylko mój mąż narzeka, bo Oliwcia straaaasznie się rozpycha) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka009 Re: Odstawiłam!!! 29.05.05, 11:49 My mamy na szczęscie - wielkie łoże - w szerokości ponad 180 cm a na długość ponad 2 metry - z Danii to łożko - mój mąż ma 195 cm - i musiał mieć wygode U nas jeszcze jedno dziecię by się zmieściło. My mamy miejsce na rozpychanko- chociaż najczęściej spimy w trókę na jednej połowie łożka i się przytulamy Odpowiedz Link Zgłoś